Паметник на Последния цар на планините откриват в Пловдив

Монументът на Тодор Александров се намира в пловдивския квартал "Кючук Париж"

Обратно в новината

Коментари - Паметник на Последния цар на планините откриват в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

rossenjt@

Стига сте ни занимавали с тези бандити! Напишете нещо за някой учен, писател, поет или музикант, за някой почтен човек.

Убит е по заповед на Ванче Михайлов който иска да си направи “свободна и независима Македония”, съединяваща трите части, т. е Вардарска, Егейска и Пиринска Македония като “втора българска държава на Балканите”, като според Михайлов нацията на новообразуващата се държава, състояща се от “македонски българи”, може да се дефинира и като “българо-македонска”, бидейки българска в етнокултурно и езиково отношение, и македонска - в регионално;)

Което е сигурно е, че в организацията на убийството са участвали свинята-санданист Алеко паша, както и вездесъщият плужек и генерал Протогеров. Същите са очистени от килъра на Ванчо Дрангов-син. А когато и неговият, на Дрангов, час идва, взима със себе си и 6 червени прасета.

Това което сте написали поразително много прилича на оправданията на Ванче Михайлов с които той "утвърждава" узурпирането на ВМРО... след което се отдава на грабежи и насилие, а съдът на цар Борис Трети го осъжда на смърт за антидържавна дейност-)

По какво се различават в идеологията Ванче и Тодор Александров? Досега съм смятал че Ванче е наследник на делото на Тодор Александров.

Знае ли човек... Тодоров излага идеята за отделна Македония пред Коминтерна, някои смятат че заиграването му с комунистите е причината да бъде убит, и получава обещание за подкрепа;)