Вече има паметник на екзарх Антим I в Турция

В двора на българската църква "Свети Свети Константин и Елена" в Одрин бе открит паметник на първия български екзарх Антим І.

Обратно в новината

Коментари - Вече има паметник на екзарх Антим I в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова се просълзих та няма как да не възкликна -Вечна дружба !

Как ще се отблагодари България за този паметник? Не с паметник на някой паша, а с паметник на Мустафа Кемал (наречен Ататюрк - баща на турците - създателят на турската република), ако още няма такъв! Той е завършил военното си образование в София и известно време е бил турски военен аташе в България. А що се отнася до джамиите, то те в България не са една-две, а над 500, и то издигнати и на места, където няма нито мюсюлмани, нито българомохамедани!...

Нес е захласвайте и не вадете грешни изводи. Паметникът е в двора на Българска църква. Не е на площада в Анкара. Не е пред Света София в Истанбул... Просто в двора на една българска мизерна църквица, чиято важност значение и роля е толкова значима, колкото надпис на стената на кенеф в квартална кръчма в Каспичан. Нека открият паметник на българския воин в Одрин, както откриха паметна плоча на терористите Бутово - тогава можем да седнем на една маса. А дотогава моля, нека всеки да си държи религията на каишка в къщи. RELIGION IS LIKE A PENIS/VAGINA. It's fine to have one. It's fine to be proud of it. But please don't whip it out and public and start waving it around.

А какво е правил българският войник там??Искал е и той да отхапе от една разбита държава!!

O sancta simplicitas! Понякога ми става тъжно... а понякога ме досрамява от трагичната реалност, че такива говорят моя език...

Леле, Поли, ти от история явно и представа си нямаш! Какво правел българският войник там? Не мога да повярвам, че има толкова прости и неуки хора! Е, ако още си много малка и още не си тръгнала на училище приеми извиненията ми! Но кога пък си се научила да пишеш? Странно!!!

е браво ето това е исляма, а сега вище дали някои е регирал из турска страна . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хмм, и как ли ще се отблагодари България за този паметник - ако не с паметник на някой паша, то поне с някоя и друга джамия...

Виждате ли колко добронамерени и приятелски настроени са съседите ни Турция. А вии тук за една новопостроена джамия война ще направите.

Проблема е, че не е една, а са общо около 500, та дори и на места където няма кьорав българо-мохамеданин и там искат да строят джамия?!?

Пише се вие на БЪЛГАРСКИ и ВИЕ, ако е уважителна форма. А на който не му харесва тук да се запъти анадолската пустиня...

Браво на Божидар Димитров!