Паднала от строеж тухла уби мъж в Пловдив

Инцидентът е станал на строителен обект срещу Денталния факултет на Медицинския университет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо загиналия работник не е бил с каска? Няма култура на работното място в Европейската столица на културата

Каскатаааааааа

Каска дали е носил?

Каска надали е носил, тъй като тези каски, дори и евтините са способни да издържат сериозни удари. па ако ще тухлата и четворка да е била. Но и този, който е закачил въжетата на крана към палета носи голяма вина, тъй като палетът не е бил обезопасен. Както винаги мърлящина на няколко нива струвала един човешки живот. Масово не се слагат каски, ходи се с маратонки, не се носят защитни очила. Шефчето на обекта ги оставя да бачкат така по необясними причини - сигурно си мисли, че като не ги занимава ще са по-мотивирани? Българинът е убеден, че оборудването за безопасност се носи само от мухльовци и джендери. „То па като ше помогне...“ - напротив, ще помогне. Правило ми е впечатление като дойдат тираджии в завода в Германия да ги товарим - тези от соц блока са редовно по чехли и маратонки, а е задължително да си с работни обувки. И му обясняваш, че минеш ли му през крака с електрокара няма да вземе една стотинка обезщетение, защото сам ще е виновен, той те гледа тъпо и се звери, че ако си го сгазел и без това щял да умре. Дори не му хрумва, че може да загуби крайник и ще се свърши с долче вита, че без обезщетение ще умре в мизерия в родния си град, в наследственото жилище (ако не го е продал) изоставен и забравен от всички. Но нима това е учудващо? Когато Волво са изобретили предпазните колани са оставили патента отворен (или както там се казва) за да могат другите производители да го ползват безплатно и по този начин да спасят повече животи. А при нас в България масово се вярва, че коланите причиняват повече смъртни случаи, отколкото предотвратяват.

Странно, обикновено главите на общаците са по-твърди и от каска. Този явно е чел книги.

пожелавам ти животът ти така да те завърти, че да ти се наложи да работиш същото

Ето наистина пример за мат'риал. Ами щом се оставяш животът да те върти, вместо ти него, значи не ще да си много умен, нали? Отделно, ясно е, че хуморът, макар и черен, не е достъпен за нискоинтелигентни хора.

Ахх, тази лоша тухла! Ще убива! Колко ли ще ѝ дадат?

На строителен обект не се работи без каска и не се стои под висящ товар!

Ае къв си ти, че ше му каеш? Той от двайсе години я работи тая работа. (примерно).

е от "безсмъртните" дето правилата не важат за него.

Капиталиста не знае що е то охрана на труда.

тъпунгера и десет каски да му дадеш той ще е без каска и по чехли на обекта.

да е с каска

Ако имаше каска щеше да е жив човека,но цяла армия от държавни чиновници не могат да накарат строителния бранш да спазва правилата!

Не е "строителният бранш", а множество отделни индивиди, които се мислят за безсмъртни. Имат заповед да носят каски, но не изпълняват.

Това е прехвърляне на отговорност, друже. Задачата ти като шефче (там ръководител на обект ли се водиш, началник смяна ли се водиш...) е да следиш инструкциите и заповедите ти да се спазват. Като видиш, че някой не изпълнява го освобождаваш. Да ти кажа как е в цивилизацията - минаваш инструктаж за безопасност на труда и се подписваш, че се задължаваш да спазваш правилата. Хванат ли те в нарушение имат пълното право да те уволнят от днес за утре без обезщетение! Това е нещото, на което много държат, тъй като ти на работа си застрахован. Всяка злополука означава огромни разходи за лечение и евентуална по-нататъшна терапия и асистенция и оскъпява вноските на работодателя.