Отровният плод на проекта "Манхатън"

Споровете за взривяването на ядреното супероръжие в Хирошима продължават вече 76 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Снимките са зловещи. Бомбардирането на цивилно население за мен е престъпление.

Не харесвам американците, не харесвам и руснаците, но най-много мразя тъпият българин гласувал за неграмотните политици от ИТН и БСП.

Това е положението, явно другите партии не са достатъчно добри за да гласуват за тях.

Видяли краварите бомба и веднага я хвърлили.

1. Демокрацията означава единствено, когато дадена държава, народ или територия се контролира и експлоатира от британоварварите. 2. Когато дадена държава е свободна, означава че начело е кървав тиранин или поне се управлява от диктатор, който трябва да бъде унищожен. 3. Свобода на словото означава единствено, това което британоварварите са ти позволили да ругаеш, тези които ти посочват. Ако кажеш нещо неизгодно за тях, вече не е свобода на словото, а руска пропаганда. 4. Толерантност означава да се подчиняваш като роб на западните си господари и да търпиш прищявките им, докато унищожават Родината ти и ти налагат цигански, негърски или падалски диктат. Който не е съгласен е фашист, комунист, ксенофоб, хомофоб ......... и трябва да бъде поне разстрелян. 5. Всяка държава търгуваща с Русия губи своя суверенитет, а свободни и демократични са единствено държавите и народите, които дават всичко безплатно на САЩ. Несъгласните се поръсват с "демократични" бомби с обеднен уран!

повод да си припомним,че САЩ, бойната наша на Глобалната Шайка, са ненадминат световен шанпион по тероризъм никоя друга държава в познатата ни история не е успяла да избие наведнъж (всъщност с 2 бомби, осъзнат рецидив) НЕ е успявала да избие толкова цивилно население И Хирошима и Нагасаки нямат стратегическо военно значение, нямат значими военни гарнизони Целта е деморализиране на населението и спиране подкрепата му за националните институции Аналогични са терористичните действия на нацистите с бомбардировките на Ковънтри и Лондон, но не са чак толкова ефектни и застрашителни Ако си послужим с Новговора можем категорично да заявим ,чер американският държавен тероризъм е най-демократичният тероризъм Тероризъм , който и до днес взема милиони жертви чрез агресии, окупации, мръсни подривни операции и престъпления срещу Човечеството Включително псевдолечението на 6.2 млн американски деца , включително чрез "терапия" с амфетамини и сексуалната дезориентация на деца и младежи

войната е лошо най-лошото! Като привършват ресурсите гледаш у двора на съседа луди бол за мания на величие! Особено има едни като помиришат петрол и газ и изперкват, гадини!

Добре, че хуманният чичо Сам пусна атомни бомби по цивилни и уби 250 000 за да спаси 50 000 невинни жертви. Горе долу това е сметката. Не съм сигурен дали Япония няма да си отмъсти някой ден. Те са уникална нация. Могат и 100 години да слугуват, но накрая ще си отмъстят. Студено и кърваво.

“За сравнение, теглото на атомната бомба е едва 64 килограма.” Гогооооов, 64 кг е уранът в бомбата, а тя самата е далеч по-тежка….

Всъщност е достатъчно тежка, за да може да я вдигне единствено Б29 и то след като са му свалили голяма част от броните и другото оръжие. На практика бомбардировача е бил беззащитен.

Първата атомна бомба е била с тегло 4400 кг. Автора не знае каква глупост е написал.

"Според историците, ядреното супероръжие е една от причините СССР да не изпрати помощ на гръцките комунисти в гражданската война, която се води в южната ни съседка между 1946 и 1949 година." - ТОВА Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА ! Гърция много преди бомбардировката е "разпределена" към "Западния блок" на срещите в Ялта и Потсдам. Пак фантазии на Гогов. Статията е пример за "мека" лъжа - полека и постепенно ще ни увещават, че избиването на 400 хил. мирно население в градовете Хирушима и Нагазаки (втората атомна бомба) са били "необходимо зло"... били са направо "добро"... Избиването на мирни жители, жени и деца - запазена марка за анаглосаксонците от 500 г. насам !

В контекста на днешните прогресивно влошаващи се отношение между Китай и САЩ/Великобритания/Австралия … ми се струва, че янките май почват да съжаляват, че са се договорили със СССР/Сталин да обяви война на Япония и да открие Далекоизточния Фронт, а те от Запад атакувайки Япония я сриват до основи. Великобритания, която по всякакъв начин се опитваше да принуди Китай да и стане васал. То не бяха опиумни войни, зарази, намеса във вътрешните работи на Китай чрез подкупени висши държавни служители, дори такива близки до китайския император. Днес същите които претендират че са водили войната срещу Япония заради Китай са същите лицемери които искаха и продължават да искат Китай да им е покорен васал. А Хавай, Пърл Харбър има дълга предистория - и тя започва с анексиране на Хавайските острови/Хавайскито Кралство от САЩ, чрез т.н референдум, който забележете е референдум направен от емигрантите от САЩ мигрирали на Хавайските Острови. Коренното население на Хавай гласува против присъединяването към САЩ и завежда контестация/протест пред конгреса на САЩ, че референдума който е приет за законен е проведен в нарушение както на международните, така и на щатските закони а именно от хора които не са граждани на Кралство Хавай. И …. Така се стига до година 1992-а в която най-после върховния съд в САЩ се произнася по този казус/протест от страна на Кралство Хавай, и … признава, че референдума за присъединяване на Хавай към САЩ е бил извършен в нарушение както на международното така и на щатското право, но т.к Кралство Хавай престава да съществува след смъртта на последната им кралица (отлежала дълги години в американо-хавайски затвор) то няма как да се върне НЕЗАВИСИМОСТА на Кралство Хавай.

2021-08-06 13:59:33 JoJo (нерегистриран) Няма значение. Не си във война с Америка, нападаш им базите в Тихия Океан пълни с невинни войници и после се оплакваш от отмъщението. НЕВИННИ ХАМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ, ХА, ХА, ХА !!!

Бомбандираха Япония и сега си седят кротки и не гъкват. Не бомбандираха Германия и сега им търпим зулумите и опитите им да поставят Европа под икономическо робство и либералната им пропаганда.

Как пък тези хамериканци всекъпани и все чисти и ухаят на момина сълза, бе? Как нямате малко от малко чувство за леко усъмняване в правотата и непогрешимостта си, бе? То бива гьон-суратлък, но като този на българските ДЬОНМЕТА НАГЛО-ФРЕНЦИ рядко се среща по света. Ми вие майка си и баща си да защитаваха, нямаше да бъдете толкова всеотдайни, както към англо-френците. Ми нали те ни освободиха от турско, те ни орязаха западните покрайнини, те ни признаха за съвоюваща страна срещу фашизма, както признаха Италия, нали те ни осъдиха плащане на контрибуции, вместо план Маршал? Как да не целуваш ръка, крак и гъз на такива благодетели, бе амсалаци!!!!

Не харесвам американците но в случая са прави. Японците избиват хиляди американски войници в Пърл Харбър още преди да е започнала войната. Да не говорим за японските зверства в Китай, на който даже Хитлер е настръхваш от гнус.

През 1941 Хаваи са поредната окупирана от САЩ териториа...анексирането им става чак след войната.

Няма значение. Не си във война с Америка, нападаш им базите в Тихия Океан пълни с невинни войници и после се оплакваш от отмъщението.

сега да избием 400 000 души.

Не съм съвсем сигурен,но в Токио се повеждат Олимпийски игри ,нещо да беше споменато от американски спортисти ,да бяха уважили паметта на невинните хертви.Нещо да чухте от "обединена"Европа????

ЕЙ СОРОСИФИЛИСТИЧНА МАРИОНЕТКО С РЪКАТА НА СОРОС ЗАВРЯНА В ЗАДНИКА ТИ ДО ЛАКЪТЯ... КОЯТО КОНТРИЛИРА ВСЯКО ТВОЕ ДВИЖЕНИЕ.... ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ СИ ПРИЗНАХА ЧЕ КОВИД И МОДИФИЦИРАНЕТО МУ Е ТЯХНО ТВОРЕНИЕ.... БЛИЗО 5 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ДО МОМЕНТА.... БИЗНЕСА С МАСКИ, ТЕСТОВЕ, ВАКСИНИ, РЕСПИРАТОРИ Е В СВОЯ ПИК.... САМО БИОНТЕЧ ДО МОМЕНТА СА С 39 МИЛИАРДА ПЕЧАЛБИ..... КАКВО ГИ ОТЛИЧАВА ОТ БОЛШЕВИКИТЕ, НАЦИСТИТЕ, ОСМАНОФАШИСТИТЕ И РИМЛЯНИТЕ, ЕГИПТЯНИТЕ, ПЕРСИТЕ, ВАВИЛОНЦИТЕ...... НИЩООООО МОДЕРНИТЕ ФАШИСТИ И КОЛОНИСТИ ОТНОВО ГЕНОЦИД РЪКОВОДЕН ОТ ФИНАНСОВИ И БЕЗКРУПУЛНИ СОЦИОПАТИ..... СОЦИАЛЕН ИНЖИНЕРИНГ...ХИБРИДНА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ВОЙНА ОТ ВИСОКО НИВО "БРАНДВАНЕ"МАРКЕТИНГ"МЕНИДЖМЪНТ"КОНСТРУКТИВЕН МОДЕЛИЗЪМ... СЪГЛАСЯВАНЕ И ПРИЕМАНЕ НА УСЛОВИЯ ПО ПРИНУЖДЕНИЕ.....ПОСРЕДСТВОМ ФАКТОР СТРАХ, СЪЗДАВАНЕ НА АТМОСФЕРА ИЗПЪЛНЕНА С СОЦИАЛНА НЕСИГУРНОСТ, ПОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВОТО ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ.... ДОБРЕ ИЗИГРАНАТА РОЛЯ ОТ СТРАНА НА СЪОТВЕТНИТЕ АВТОРИТЕТИ, ПОЛИТИЦИ ЧРЕЗ МЕДИИ,СОЦИАЛНИ МРЕЖИ... ИНСТИТУЦИИ ВКЛ И ЧАСТНИ-НПО, СЗО, ООН.... ПРОТИВ СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ОБЩЕСТВОТО И ЗАКОННИТЕ МУ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА КОИТО СА ЗАЛОЖЕНИ И "гарантирани" ОТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ ПО СВЕТА.. ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИООРЪЖИЕ И ГЪБАРКАНЕ С ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ОФЦЕ РЕЗИСТЕНТНИ С ИМУНИТЕТ КЪМ КОВИДФАКТ ФАЩ-КОВИД СЪЗДАДЕН, МОДИФИЦИРАН И ИЗПОЛЗВАН ОТ ТЯХ... ПРИМЕР ЗА НЕДОРАЗБРАЛИТЕ МИНАВА МАЛЧУГАНА С ПРАШКА ВЕЧЕР ЧУПИ ВИТРИНИТЕ НА МАГАЗИНИ А НА ДРУГИЯТ ДЕН БЪЩА МУ СОБСТВЕНИК НА ФИРМА ЗА ВИТРИНИ И ПРОЗОРЦИ ГИ ПОДМЕНЯ С НОВИ..... А ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ЩОРИ ИМ СЕ РАЗМИНАВА.... ПОЛИТИКА САТАНО-КАБАЛИЗЪМ И ПЕДОФИЛИЯ... СЪВКУПНОСТ ОТ ГАДОСТИ ПОД МАСКАТА НА "демокрацията" ИЗКОПИРАНИ ОТ НАЦИСТИТЕ, КОМУНИСТИТЕ, ОСМАНОФАШИСТИТЕ И РИМЛЯНИТЕ ГЕНОЦИД НАД КОРЕННОТО АМЕРИКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ И НАБУТВАНЕТО МУ ПОД КАРАНТИНА В РЕЗЕРВАТИ... КОЛОНИЗЪМ, РОБОВЛАДЕЛСТВО, ТЪРГОВИЯ С РОБИ.... УБИЙСТВЕНИ И ЗЛОВРЕДНИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ ПО СВЕТА-ВЪНШНА ПОЛИТИКА, БАНКОВА СИСТЕМА,ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНА СИСТЕМА, ФОНДОВА БОРСА, ВОЙНИ, КОНТРОЛ НАД ЧУЖДИ РЕСУРСИ, ЕКОЛОГИЧНИ КАТАСТРОФИ, ВОЙНИ, Н1 ПО УБИЙСТВА НА "ПАРТНЬОРИ" ФРЕНДЛИ ФАЙЪР... ИРАК,БОСНА, КОСОВО, АФГАНИСТАН, СИРИЯ-НЕНАДМИНАТИ УБИЙЦИ... МИЛИОНИ ЖЕРТВИ... И ЗА ДЕСЕРТ БИОООРЪЖИЕ КОВИД БЛИЗО 5МИЛИОНА ЖЕРТВИ... WTF... ТЛАСКАНЕ НА СВЕТА КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА... ПСИХОПАТИТЕ, СОЦИОПАТИ - САТАНИСТИ-ПЕДОФИЛИ-ВАМПИРИ КРЪВОЖАДНИ... НЕНАСИТНИ И АЛЧНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ГНУСНИТЕ СИ ДЕЛА В ОПИТ ДА ПРЕЧУПЯТ И КОНТРОЛИРАТ СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ОБЩЕСТВОТО С ГНУСНИТЕ СИ УБИЙСТВЕНИ ВАКСИНИ И ИДИОТСКИ СЕРТИФИКАТИ..... НОСЕНЕ НА МАСКИ..... И ОТНОВО ПЕЧАЛБАТА Е ЗА ТЯХ......

много е любопитно, че например пакта Молотов-Рибентроп или разстрела на 23 000 поляка в Катин се вадят на бял свят постоянн и се вменява вина на СССР или на Сталин, иска се паяние и т.н.... а за престъпленията на САЩ, като това в Хирошима, се говори САМО веднъж в годината.. .и никой не иска от САЩ да се извиняват и каят всяка седмица за това. Дори за бомбардировките над София и др.градове в БГ през ВСВ не се говори никога. Защо такива двойни стандарти бе?

Как оправдаваш зверствата на СССР . Как не споменаваш за зверствата на японците. И как пропускаш плана на японските военни да използват жени и деца срещу десант на САЩ в Япония. Много интересно.

уууу.. жени и деца бранят родината си от десант.. лелее колко страшно... не е като някаква си миниатюрничка, нищо и никаква АТОМНА БОМБА срещу цивилно население... скапан малоумник.

И какво казваш, ФАЩ като са метнали бомбата и са предотвратили жени и деца да се защитават? Как може да има такива малоумници?

Какви 23 000 поляка в Катин, като там са били общо 5 или 6 хиляди и има заявени вагони за "евакуацията им" на изток. Е вагони не са им дали и поляците решили да не ходят пеша на изток, а да останат да чакат германците. Е дочакли са ги. Май из разкопаните гробове вадят 4000 трупа. Сега как са станали 23 000? Сигурно е от инфлацията. И много интересно как са избито от СССР с пистолети с калъбър, какъвто в СССР е нямало - 8мм. А германците са имали.

Нищо не оправдава избиването на цивилно население и особено деца.

Също и на руснаците и на самите японци. Дето и до ден днешен не са се извинили за зверствата в Китай.

_stankow

Атомната бомба, която е хвърлена над Хирошима не е тежала 64 кг, а 4400 кг - 4 тона и половина. 64 кг е теглото на делящото се вещество - високообогатен уран.

Японците действат като фанатици, страхливци и с подмолни тактити. Множество жестокости. Да не забравяме Пърл Харбър също. Бомбата си е един вид отмъщение, а и един вид да се осигури бърза капитулация. Казват че са били вече готови на мирни преговори, но едва ли на безусловна капитулация. Жалко за невинните жертви.

е, това е най-точното определение.

Телефонният разговор между президентите на САЩ и СССР относно ядрения армагедон - няма такъв смях! :))) https://www.youtube.com/watch?v=6T2uBeiNXAo

Трябва сурово с агресорите, фашистите. Без значение дали някой е подвел японците, убивали са в Пърл Харбър, Китай, и военни и цивилни. Родителите , децата вкъщи а японските мъже правят геноцид. Нормално е да има малко справедливост, две ядрени бомби са малко, аз би пуснал стотина такива. Трябвало същото и с Хитлер. След 70 години пак вдигат глава, защо вие хвърлихте бомбите. Просто наглост, място да признаят, виновати, заслужихме...

Колко жалки и прости хора има по света...

ГЕНОЦИД НАД КОРЕННОТО АМЕРИКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ И НАБУТВАНЕТО МУ ПОД КАРАНТИНА В РЕЗЕРВАТИ... КОЛОНИЗЪМ, РОБОВЛАДЕЛСТВО, ТЪРГОВИЯ С РОБИ.... УБИЙСТВЕНИ И ЗЛОВРЕДНИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ ПО СВЕТА-ВЪНШНА ПОЛИТИКА, БАНКОВА СИСТЕМА,ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНА СИСТЕМА, ФОНДОВА БОРСА, ВОЙНИ, КОНТРОЛ НАД ЧУЖДИ РЕСУРСИ, ЕКОЛОГИЧНИ КАТАСТРОФИ, ВОЙНИ, Н1 ПО УБИЙСТВА НА "ПАРТНЬОРИ" ФРЕНДЛИ ФАЙЪР... ИРАК,БОСНА, КОСОВО, АФГАНИСТАНСИРИЯ-НЕНАДМИНАТИ УБИЙЦИ... МИЛИОНИ ЖЕРТВИ... И ЗА ДЕСЕРТ БИОООРЪЖИЕ КОВИД БЛИЗО 5МИЛИОНА ЖЕРТВИ... WTF... ТЛАСКАНЕ НА СВЕТА КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА... ПСИХОПАТИТЕ, СОЦИОПАТИ - САТАНИСТИ-ПЕДОФИЛИ-ВАМПИРИ КРЪВОЖАДНИ... НЕНАСИТНИ И АЛЧНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ГНУСНИТЕ СИ ДЕЛА В ОПИТ ДА ПРЕЧУПЯТ И КОНТРОЛИРАТ СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ОБЩЕСТВОТО С ГНУСНИТЕ СИ УБИЙСТВЕНИ ВАКСИНИ И ИДИОТСКИ СЕРТИФИКАТИ..... НОСЕНЕ НА МАСКИ..... И ОТНОВО ПЕЧАЛБАТА Е ЗА ТЯХ......

Пълно е с тъпи русофили. СССР ако имаха бомбата да не мислите че щяха да си държат на склад. Щяха да надупчат германците и японците 100%.

руски учени пуснали водородната бомба! всички казваха за греха и искаха да умрат!!

Уникален театър и драматизация на човешката нелепост - ядрени тестве на остров Бикини (чието име идва от местното наименование - мястото на кокосовите орехи - тестиси), ядрените бомби пуснати над Хирошима и Нагазаки са с имена "Малчугана" и "Дебелака" - в ъщото време на пазара излизат супер изрязан женски бански костюм, наречен Бикин (на името на острова, където са извършвани ядрените опити), а моделът е наречен "Атом"... И за капак, в едно от най-гледаните и популярни детски анимационни филмчета Спондж Боб / Sponge Bob, действието се развива на дъното на Бикините, където е и домът на въпросната гъба (и където виреят женскит гъбички - в дъното на бикините). И ако това не смазваща сексуална символика на всяко едно ниво във връзка с тези ядрени бомби, то не знам кое би било :) Ако преди 50 години тези факти са били трудни за проверяване, то сега е върпос на няколко клика в интернет и 20-30 мин четене за да се започнае човек с основните факти около тази Божествена Комедия. https://en.wikipedia.org/wiki/NucleartestingatBikiniAtoll - ядрените тестове https://en.wikipedia.org/wiki/BikiniAtoll - островите "Бикини" https://en.wikipedia.org/wiki/AtomicbombingsofHiroshimaandNagasaki - атомни бомардировки над Хирошима и Нагасаки https://en.wikipedia.org/wiki/FatMan - "Дебелака" https://en.wikipedia.org/wiki/LittleBoy - "Малчугана" https://en.wikipedia.org/wiki/SpongeBob_SquarePants - Sponge Bob - "Мястото, където се развива историята на популярното детско предаване „Спондж Боб“ се намира на дъното на Бикини, което е потвърдено от Nickelodeon – създателите на предаването. " Wikipedia

Кубрик го е представил най-точно в уникалния "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" https://www.youtube.com/watch?v=zZct-itCwPE

Ами японците да вземат " назяем" един сармат и да го пуснат в Ню Йорк и са квит. Всички доволни.

Японците да си останат безнаказани за всичките си престъпления по време на войната, нали?

Нито един американски войник не спасен благодарение на атомните бомби... а точно обратното, почти всички американски военнопленици в Нагасаки са изпарени от "Шишкото".

ДА БЕ СИГУРНО. САМО, ЧЕ ЯПОНИЯ КАПИТУЛИРА ВЕДНАГА И СА СПАСЕНИ НАД 200 000 АМЕРИКАНЦИ ВОЙНИЦИ. ВОЙНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЯПОНИЯ Е ЩЕЛА ДА БЪДЕ КЪРВАВА БАНЯ. ЯПОНЦИТЕ СА ВЪОРЪЖАВАЛИ ДОРИ ДЕЦАТА И СТАРЦИТЕ, ЗА ДА УБИВАТ АМЕРИКАНЦИ!

Сащисаните са поискали от Сталин да им помогне във войната срещу Япония... като са си мислели че и руснаците ще затънат в японското блато. Само дето Съветите опаткват японците за нула време и Сащисаните през Септември,1945, организират подписването на съгласувания между САЩ и Япония, още през Юли 1945,текст гръмко наричайки го капитулация. Апропо, САЩ напълно унищожава, балабар с населението им, над 60 японски мегаполиса така че японците не обръщат никакво внимание поредните жертви.

Единственната държава която употребява атомно оръжие над живи градове е САЩ. След това престъпление,СССР започва усилено да създава атомно оръжие,за да не се случи с тях това както в Япония.

Атомните бомби са щели да бъдат гръмнати. Дали върху Хирошима и Нагасаки, дали върху Москва и Ленинград. Едните са изтеглили късата клечка, другите са се отървали.

САЩ са агресор и убиец номер едно в света. Ако САЩ изчезнат от картата, света ще бъде едно много по-добро място за живеене.

А избитите от руснаците да ги забравим нали?

Не, но да не забравяме, защо са избити. Не са избити, защото са продавали захарен памук, нали

Защо са избити поляците в катинската гора???

И русофилите ако изчезнете няма да е зле.

Пък русофобските кравари ако се изпарите, ще е супер за света

WTF... ИМА ЛИ ПРИВИКАНИ АМЕРИКАНСКИ И КИТАЙСКИ ПОСЛАНИЦИ..... САНКЦИИИИ..... САНКЦИИИИ....... СЕГА СЪЩИТЕ ТЕЗИ САТАНИСТИ-ПЕДОФИЛИ, УБИЙЦИ, ПРЕСТЪПНИЦИ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ С ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ ЕЖЕДНЕВНО... ДОЛНИ И ЖАЛКИ И МИЖАВИ ТЪРГАШИ НИ ПРОДАВАТ МАСКИ,РЕСПИРАТОРИ, ТЕСТОВЕ, БЕЗПОЛЕЗНИ НЕЕФЕКТИВНИ УБИЙСТВЕНИ ВАКСИНИ, ПРИЛОЖЕНИЯ, ДИГИТАЛНИ СЕРТИФИКАТИ И КОНТРОЛИРАТ ПОЛИТИЦИТЕ КАТО МАРИОНЕТКИ..... МАРИОНЕТКА-КУКЛА С ОГРОМЕН ОТВОР ОТЗАД ЗА РЪКАТА НА КУКЛОВОДА.. В доклада се говори за предостатъчно доказателства, че учените от Института по вирусология в Ухан, подпомагани от американски експерти и от китайски, ПОДПОМАГАНИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ СРЕДСТВАса работили, за да модифицират коронавирусите, така че да заразят те хората и подобни манипулации не могат да бъдат скрити. Членът на Камарата на представителите на американския конгрес Майк Маккол, който е най-високопоставеният републикански представител в комисията за външни дела на Камарата, публикува доклада, изготвен от републиканците в тази комисия. В него се призовава за двупартийно разследване на произхода на коронавирусната пандемия, отнела живота на 4,4 милиона души по света. Китай отрича генетично модифициран коронавирус да е изтекъл от института в Ухан. Редица експерти подкрепят тази теория, но без да има доказателства за нея. Пекин също отрича твърденията за опити за прикриване на произхода на пандемията. Според други експерти пандемията е била предизвикана от животински вирус, който вероятно е бил предаден на хората на животински пазар близо до Уханския институт по вирусология.В АДА ДА ГОРИТЕ ИЗЧАДИЯ САТАНИСТКИ.. ВСИЧКИ ОТ ПЪРВИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ ИЗРОД УЧАСТВАЛИ В РАЗРАБОТВАНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КОВИД. Биологическото оръжие обикновено е предназначено да въздейства върху голям брой хора и трудно се поддава на контрол, то се счита за оръжие за масово унищожение. ПРИЛАГАНЕТО, РАЗРАБОТВАНЕТО, МОДИФИЦИРАНЕТО,ПРОИЗВОДСТВОТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО му са забранени с Женевския протокол от 1925 и Конвенцията на ООН от 1972 г. СЪД. СЪД. СЪД..... ЗАЩО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТМАРИОНЕТКИ ИОСТАНАЛИТЕ СВЕТОВНИ ПОЛИТИЧЕСКИ "лидери" МЪЛЧАТ КАТО ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА Той е изкуствено създаден в САЩ през 2015 г. 30.04.2020 ЛЮБОПИТНО ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА СПОРОВЕТЕ ЗА ПРОИЗХОДА НА COVID-19 Той е изкуствено създаден от международна група учени в САЩ през 2015 г. В състава на групата влизат 12 американски вирусолози, двама китайски експерти от института по вирусология в Ухан и един швейцарски учен от института по биомедицина в Цюрих. Групата ръководи Vineet D. Menachery, доцент в много щатски университета, но основната му работа е в Националната лаборатория в Галвестоун (Galveston National Laboratory, GNL), в университета в Тексас. На 9 ноември 2015 г. в най-авторитетното медицинско списание Nature Medecine е публикувана статията A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence (SARS-подобният кластер циркулиращи короновируси в прилепите показва потенциала да се появи при човека ). Първи в списъка с автори на тази статия е Vineet D. Menachery. Какво пише в тази научна публикация? „Като използвахме системата на обратна генетика на SARS-CoV2, ние създадохме и изследвахме един вирус-химера, който предизвиква заразяване с коронавирус на прилепи – SHC014, в адаптирана за тях форма – SARS-CoV2…“ Методът обратна генетика означава манипулиране на отделни гени. По същество това е метод проба-грешка. Вирусът-химера е хибриден вирус, създаден чрез обединяване на фрагменти нуклеинова киселина от два или повече различни вируси. Обединяването на два патогенни вируса силно увеличава леталността от новия вирус. По-нататък в изследването на групата на Vineet D. Menachery е казано: „Резултатите показват, че вирусите от групата 2b… могат ефективно да се реплицират – реплицирането е процес на копиране на данни от един източник в друг, в първичните клетки на дихателните пътища на човека и да достигат титри in vitro – вътрешно, еквивалентни на епидемичните щамове SARS-CoV. Освен това, експериментите ин витро – в естествени условия, демонстрират репликация на вируса-химера в белия дроб на мишки със забележима патогенеза. Оценката на достъпните имунотерапевтични и профилактични методи на основата на атипичната пневмония показва ниска ефективност: методите както към моноклоналните антитела, така и към ваксините не можаха да неутрализират и защитят от инфектиране с CoV с използването на нов белтък с шипове…“ На основата на тези резултати групата учени под ръководството на Vineet D. Menachery е възпроизвела „инфекционен пълноразмерен рекомбинантен вирус – SHC014», с „надеждна репликация на вируса както ин витро, така и ин виво“. Авторите обясняват, че те са създали крайно опасен вирус и обявяват, че „появяването на SARS-CoV ознаменува нова ера в междувидовото предаване на тежки респираторни заболявания с глобализация, която води до бързо разпространение в целия свят и огромни икономически последици“. Тази публикация убедително доказва, че химерният коронавирус SARS-CoV е бил изкуствено създаден в САЩ под ръководството на известния американски вирусолог от лабораторията в Галвестоун. Според италианския експерт Беатрис Кавали тази лаборатория се финансира от „Пентагона, центровете по контрол и профилактика на болестите в САЩ, от федерални агенции и, разбира се, от биофармацевтичната промишленост“. Проф. Френсис Бойл от университета в Илинойс, САЩ, през октомври 2015 г. в интервю за новозеландския новинарски портал Scoop Nedia разказва, че „Националната лаборатория Галвестоун в Тексас е изследователска лаборатория с високо ниво на защита, която се занимава с търсене на потенциални агенти за биологическа война в дивата природа в други части на света, за да ги превърне в биологическо оръжие…“. „Те твърдят, че тяхната работа с Ебола е свързана с ваксина, но тази технология може да се използва и за оръжие. Галвестоун работи, за да аерозолизира Ебола, както Форт Детрик работи над аерозол със сибирска язва. Аерозолът на агент на биологична война винаги е основа за разработването на оръжие, доставено по въздуха на хора, които могат да го вдишат. Галвестоун трябва да бъде закрит, както и Форт Детрик, това е престъпно предприятие…“ – подчертава Френсис Бойл. Сред авторите на статията в Nature Medecine е китайският вирусолог, изследовател в Уханския институт – Ши Чженли, която е установила, че заболелите пациенти в Ухан са заразени с новия коронавирус 2019-nCoV. Нейните сътрудници провели „бързо секвениране на генома на новия коронавирус и споделиха резултатите със световната общност, което позволи да се засили търсенето на ваксини и създаването на тестове за антитела“, пише Дойче Веле

Ами за разлика от Япония, Манхатън е едно умирисано вонящо място от избените ресторантски помещения. Гръцки, китайски, индииски, италиански, арабски и др цигании не са отдавна любима моя дестинация за посещение.

За военнолюбците препоръчвам само 2 г казарма в кашишки полк без военни действия, за да оценят що значи то войа.

Двама платени тука уж са против нацизма но са верни ученици на гьобелс. Странно нали??? Само че хлапета, който се интересува може много лесно да намери договорките на Сталин с Хитлер. Може да намери подготовката на Япония да използва жени и деца срещу американски десант. Може да намери зверствата на японците в Китай. Може да намери зверствата на червената армия, надвишаващи многократно тези на нацистите. Така че, вашите опити са просто безполезни. Фалшивото одобрение дето си слагате няма никаква полза.

Платено лекенце, каквото и да тролиш - фактите са си факти - най-масовия хладнокръвен разстрел на цивилни в историята е извършен от господарите ти.

Май големите разстрели са извършени от комунистите. Катинската гора. Избитите десетки хиляди в България. Милионите избори по времето на Сталин.

Те договорките между Сталин и Хитлер са отдавна световно известни и ги знаем, ама ти кажи ЗАЩО ДОГОВОРКИТЕ МЕЖДУ ХИТЛЕР И ОСТАНАЛИТЕ ОТ ЕВРОПА И САЩ ДО ДЕН ДНЕШЕН СА МНОГО ДОБРЕ ПАЗЕНА ТАЙНА, с изключение може би на Мюнхенската Спогодба и това което Русия в изблик може би на ярост публикува за един Поляк, който днес поляците много тачат. В един определен момент, ако си спомняш, дори поляците бяха елегантно отблъснати от евреите в Израел по случай честванията на Холокоста. А ЕС дружинка усул секиджийската смениха тона относно историята за ВСВ - от какво се уплашиха? От това което руснаците държат като архив от всички държави през които минаха по пътя им към Берлин, това включва и нашия български архив, който Москва отказва да ни върне - защо ли?

И кои са договорките довели до войната?? Дай да прочетем какви са а?? Само с пропаганда не става-21 век сме имаме достъп до информация. Например до архивите на БРП/БКП и ДС.

Още Елцин подписа договор с Желев за връщането на архивите, наша делегация ходи да ги огледа... и после казаха че парите за строеж на архивното хранилище у нас били свършили;)

ЗАЩО ЧЪРЧИ МРАЗИ ТОЛКОВА МНОГО БЪЛГАРИТЕ? Защото при Галиполи, по време на ПСвВ младият Чърчил яде голям пердах от турците и от тогава става смъртен враг на България, и то завинаги! Защо? Защото в края на септември 1915 г. България обявява мобилизация и вече става очевидно, че ще атакува Сърбия. За да помогне на Сърбия, Антантата изтегля две дивизии от Галиполи и ги изпраща към Солун, който се превръща в нова точка за стратегическо настъпление на Близкоизточния военен театър. Поради това, Чърчил смята, че виновни за провала му на Галиполи са българите, отнели му две дивизии от бойната линия. Следващият срам, който непобедимата британска армия бере, е дело на ген. Вл. Вазов при Дойран. На 16 септември 1918 частите на Антантата започват ново масирано настъпление срещу Дойранската позиция, като срещу защитаващата я Девета плевенска дивизия, (около 30 000 души) са хвърлени 4 английски и 2 гръцки дивизии с числен състав над 75 000 души, под командването на британския генерал Джордж Милн. В резултат на двудневните ожесточени боеве Съглашението губи 11 673 убити и ранени и 547 пленени срещу 1736 убити и 1000 ранени българи. Цели английски полкове оставят костите си в подножието на върховете Дуб и Кала тепе. Битката при Дойран е призната за най-масовото избиване на английски войници през цялата британска история, включително и на елитния полк от Ковънтри. Това не са наемници сенегалци или араби, а чистокръвни англичани от Лондон, Бирмингам и Кембридж. Такива са фактите от Историята. Това жестоко поражение на британците е една от причините Уинстън Чърчил да мрази българите. Затова той не пести сарказма си по наш адрес по време на мирните преговори след ВСВ: „Хм, българите ли? Че каква нация са те, щом още си честитят банята?!“

Най-големия терористичен акт, направен от най-терористичната държава! Избиването на цивилни, за да ти бъдат изпълнени някакви условия

Как започна Втората Световна Война? С МЪЛЧАНИЕТО НА АНГЛО-ФЕНСКО-АМЕРИКАНЦИТЕ - ХРОНОЛОГИЯТА НА ФАКТИТЕ Е СЛЕДНАТА; Началото: Декември 1933, „Източен пакт” – СССР и Франция предлагат на Германия, Англия, Финландия, Чехословакия, Полша, Литва, Латвия и Естония „Договор за колективна безопасност на Европа”; Германия и Полша отказват и провалят „Източния пакт”. 26 януари 1934, пакт „Хитлер-Пилсудски” – Германия и Полша приемат декларация за ненападение. Полша гори от амбиция да участва в разчленяването на СССР. 18 юни 1935, пакт „Рибентроп-Хор” – Германия и Англия сключват „Морско съглашение”, което дава възможност на нацистка Германия да построи нови 82 военни кораба и да се изравни с военните флотилии на Италия и Франция и да доминира в Балтийско море. 12-13 март 1938, Аншлус на Австрия – В нощта срещу 12 март в Австрия навлизат германски войски. Австрия капитулира. В 4 ч. сутринта във Виена пристигат Химлер, Хес и Шеленберг; австрийският канцлер Курт фон Шушниг е арестуван и откаран в „Дахау”, а след това и в „Заксенхаузен”. На 13 март в 19 ч. Хитлер влиза тържествено във Виена с бъдещия фелдмаршал Кайтел. 10 април 1938 – референдум в Австрия и Германия одобрява аншлуса. 30 септември 1938, „Мюнхенско съглашение” – подписано от Хитлер, Мусолини, Чембърлейн и Даладие. Англия и Франция, които имат 5 пъти повече и по-добре въоръжени дивизии и могат да пометат Хитлер, обричат на гибел Чехословакия. Чембърлейн уверява Хитлер, че „ще получи всичко без война и без забавяне”, защото „ужасна, фантастична и неправдоподобна е мисълта, че ще трябва да рием траншеи и да носим противогази заради някакви хора, за които нищо не знаем”. От север „поляците се нахвърлят като алчни хиени на Чехословакия” (Чърчил); от юг са другите хиени – унгарците; от запад - Германия; няма вече Чехословакия, има протекторат Бохемия и Моравия. Полша отказва да пропусне войските на СССР в помощ на Чехословакия. Пътят към войната е отворен. 30 септември 1938, пакт „Хитлер - Чембърлейн” – Англия и Германия сключват договор за ненападение. 3 октомври 1938, Чърчил – „Англия имаше избор между войната и безчестието. Тя избра безчестието и ще получи войната”. 6 декември 1938, пакт „Рибентроп-Боне” – Франция и Германия сключват договор за ненападение. 22 март 1939, пакт „Рибентроп-Уорбшис” – Литва и Германия сключват договор за ненападение. 11 април 1939, Директива на Вермахта – „Независимо от съществуващия договор, трябва да решим проблема с Полша окончателно”. 17 април 1939 – СССР предлага на Англия и Франция договор за взаимна помощ; Англия отказва. 22 май 1939, пакт „Рибентроп-граф Чано” („Стоманен пакт”) – „Германско-италиански договор за съюз и дружба”, подписан на „XVII-та година от фашистката ера”, в присъствието на Хитлер и Мусолини; препотвърждава „Антикоминтерновския пакт”. 23 май 1939, съвещание на Вермахта – Хитлер: „Отпада въпросът дали да пощадим Полша. Остава решението: при първи подходящ случай ще нападнем Полша”. До войната остават 3 месеца и 7 дни. 31 май 1939, пакт „Рибентроп-Мунк” – Дания и Германия сключват договор за ненападение. 7 юни 1939, пакт „Рибентроп-Селтер” – Естония и Германия сключват договор за ненападение. 7 юни 1939, пакт „Рибентроп-Мунтерс” – Латвия и Германия сключват договор за ненападение. Сега теглете една черта. И зачеркнете всичко изброено по-горе. Изтрийте го и от съзнанието си. Това не е било. Не се е случило. Англия и Франция не са подписали смъртната присъда на Чехословакия и респективно – на цяла Европа. Полша и Унгария не са разпарчетосвали Чехословакия в съюз с Хитлер. Полша не се е обезсмъртила като „хиената на Европа”, понеже иска да се изживява като невинна жертва. Няма Аншлус, няма Герника, няма Антикоминтерновски и Стоманен пакт, няма Мюнхенска сделка. Изобщо – никой никога не е сключвал никакви съглашения с Германия. Това го прави само и единствено Кремъл на 23 август 1939 г. чрез пакта „Рибентроп-Молотов”, когато СССР и Германия сключват договор за ненападение. Ташак! ОСЕМ ДНИ по-късно, на 1 септември 1939 – Германия напада Полша. Войната започва.

Как повтаряш лъжите на Сталин:)))) Германия напада, обаче другите виновни. СССР оказва всестранна помощ на Хитлер ама други виновни. Сталин напада Полша за да помогне на Хитлер, ама друг виновен. Платен трол си родоотстъпнико.

Съветско - Полската граница е била оформена след една война от 1920-та година. Минавала е покрай Миск и Киев. Съвсем не далеч от Вилнюс, само дето Вилнюс е бил в полската част. Абе тогава Полша завзема и около 1/3 от територията на независима тогава Литва, та да знаете, столицата на независима, довоенна литва е Каунас. Това с "хиената на Европа" не е от 1938-ма, от по-рано е. А международно призната граница между Полша и източните и съседи е "линията Крезон" - начертана по време на Версайските съвещания от британския външен министър Кързън (останал в нашата история с френския прочит на името си). И сега, след като полското правителство си е било шута и вече е в Румъния (имало е такова явление полско-румънска граница - някъде на изток от "линията Крезон"), във вече обезправителствената Полша, влизат съветските войски и спират на "линията Крезон" - тоест на междунасродно призната западна граница на СССР. Затова никой няма претенции към СССР. А тогава и Литва възтановява суверинитета си над Вилнюс. Е за Литва остава един въпрос за решаване - все пак Клайпеда става Мемел съвсем на скоро - 1938-ма година и на литовците им е още гадно. Този си проблем решават чак 1945-та година, но вече като са в състава на СССР.

Всичко е много хубаво написано, но в много русофилски стил. Да, Англия и Франция са опитали да се договорят с Хитлер вместо да му подрежат крилата още в началото. Но истинския диригент на ВСВ е Сталин и щеше да го знаеш ако беше прочел книгите на Виктор Суворов, където много ясно и с доказателства е описано всичко.

Чел съм ги. Много от тях не са по-различни от Тримата мускетари. Нали така?!

Забрави да споменеш, че както Хитлер си взима Австрия и Чехословакия, по същия начин Сталин прибира Литва, Латвия и Естония. Да не говорим за зимната война в Финландия.

Японците да не ми се правят на невинни заради тия две бомби. Войната в Азия започва през 33-та, когато Япония напада Китай. За тия 12 години японците правят такива зверства, че даже Хитлер го е било гнус - изнасилвания, мъчения, геноцид т.н. Така че бомбата е напълно заслужена, даже още няколко да им бяха пуснали щеше да е по добре. Зъб за зъб - такъв е закона на войната.

Значи ФАЩ заслужава пълно изтребление заради геноцида извършван върху местното население, няколко стотин милиона невинни хора не са проблем според теб .... много си тъп Саше.

САЩ си получават заслуженото в момента. Най много терористи дето избиват невинни има в САЩ, то не са атентати, то не са стрелби в училища. А и държавата им се разпада под натиска на либерастите.

kgoranov

Направо милиарди население има северна Америка преди да дойдат европейците. Числата ги нямаш за нищо

kgoranov :/ и ти четеш между редовете май?

На 22 Септември, 1993, беше разсекретен и публикуван на сайта на ЦРУ Меморандум за президента: Джапанийз фийлърс, с който генерал Донован, ръководещ Управлението на стратегическите служби предшественик на ЦРУ, докладва на президента на САЩ че на 17 Януари, 1945, японския Император чрез посланикът си във Ватикана предлага да започнат преговори относно капитулацията на Япония, същото предложение е направено на американски представители от японски дипломати и в Лисабон, Берн и Висбаден. За по-сигурно японския император изпраща и нарочна дипломатическа мисия в Москва надявайки се че Сталин, като представител на Съюзниците който все още не воюва с Япония, ще посредничи при евентуалните преговори, факт който също така е известен и на американците които още преди нападението над Пърл Харбър свободно четат японската дипломатическа поща. На 20 Юни,1945, японския Император свиква съвещание на шестимата министри от вътрешния кабинет, т.нар. Върховен военен съвет, на което заповядва: „Обсъдете въпроса за слагане край на войната колкото може по-скоро“. За последен път желанието на Япония да капитулира официално е огласено пред всички съюзници на 28 Юли, 1945 година, от Сталин на Потсдамската конференция на която САЩ, Англия и СССР обсъждат бъдещето на победена Германия, а междувременно текат преговори между японци и американци в Берн, като към края на Юли,1945, японците вече са готови да подпишат договор за безусловна капитулация... Самите американци си знаят че след унищожителните бомбардировки през 1944 година над Токио(само за една нощна бомбардировка са убити над 180 000 цивилни), Осака, Кобе, Нагоя и морската блокада осъществена от американския и британския флот японската военна икономика практически е унищожена, като японските армия и флот остават без възможности да попълват нуждите си от гориво и боеприпаси, поради което атомните бомби нямат отношение към капитулацията на Япония, дори е имало опасност да отложат този акт защото бомбардировките стават причина Генералния щаб да се опита да детронира Императора и така да му попречи да подпише договаряната от него капитулация, та затова днес се тиражират какви ли не небивалици като оправдания за това защо са използвани атомни бомби над Хирошима и Нагасаки, но така или иначе най-вероятните причини са тестове на различните модификации на новото оръжие в различни условия, демонстриране на сила пред СССР... и един вид оправдание пред американското общество за какво са похарчени парите дадени по проект Манхатън. Апропо президентът Рузвелт, който настоява японските войски да се изтеглят от Индокитай, на 26 Юли,1941, издава заповеди за замразяване на всички японски авоари в Съединените щати и налагане на ембарго върху петролните доставки за Япония, няма как да се оправдае че атаката над Пърл Харбър го е „изненадала“, след като сценарият за тези му действия е изготвен в началото на неговата президентска кариера... т.е. още през 1934 година, и пак да напомня че през 1941 година американците четат цялата кореспонденция между японското държавно ръководство и дипломатическите му мисии по света... но резултата от това че Рузвелт си затваря очите за действията на Японския флот при подготовката му за нападението му над американската база в присъединената територия Хавай се превръща в идеален казус бели, който позволява на Рузвелт да започне желаната от него, но нежелана от американците, война срещу Япония;)

Всичкото това е вярно, но японците са се опитали да се измъкнат от войната без поражения - нещо тип "Е добре, признаваме, по-силните сте, но Корея, Манджурия и Южен Сахалин с Курилите си остават наши! А и не ни се пипа флота. Също Китай да обещае, че няма да ни пита защо така сме се държали в Нанкин. И не приемаме вие да ни пазите, ние ще си се пазим от Киртай, ако все пак реши да ни пита за Нанкин." - ощо взето търсели са преговори на равна нога. И интересно защо разглеждат СССР като неутрална държава - все пак 1939-та година не е била далеч и там е имало едни разборки около една река в Монголия, нещо Халкин Гол май се казваше, а езерото се казваше Хасан.

това още веднъж показва какви изверги са ФАЩ и че колкото по-скоро света се отърве от тях толкова по-добре.

Поклон към невенните жертви, но те тежат на съвестта на японския император. Но изпозването на атомната бомба недвусмислено показваова, че благодарение на САЩ са спасени стотици хиляди човешки животи, включително и на любимите ти примитиви от могучия ссср. Също така добре показва, че благодарение на тази бомба амбициите на сталин да прави соц на запад са секнали, а това е огромна заслуга за цивилизования свят.

Император Хирохито осъзнава какво ще се случи с поста му император (справка с царското семейство в Русия 1917 г.) ако Сталин влезе в Япония и обявява пълна капитулация и подчинение на американската военна сила.

Заслужено

Ако знаеш историята на нашите деди, трябва да се самоубиеш ритуално, защото са клали, бесили, изнасилвали и палели цели села и градове. Страшен глупак си.

Българите най много д а сме избили няколко византийци, но в близката история сме били най добрата е човечната армия в света. Не слушай лъжите на сърбите и македонците че сме избивали села.

Наличието на ядрено оръжие с мощ достатъчна да унищожи населението на Земята и демонстрираните последици от него на 6 - ти и 9-ти август 1945 г. в Хирошима и Нагасаки са основния възпиращ фактор срещу глобалните войни , които са едно от основните средства за развитие на капитала. Поради тази причина, капитала е в перманетна икономическа криза и липса на основен ресурс за развитие, с по- остри циклични пикове на всеки 7-10 години.

Тогава светът ще заживее в мир и благоденствие

Светът никога няма да живее в мир и благоденствие, всъщност такива периоди има само между големите войни. Войни е имало и ще има, войната е част от организма на нашия вид. Но точно опитите да "израстнем" над животинската си природа и да се постигне "благоденствие" водят до глобални войни с много милиони жертви. Цялата човешка история е милионократен копи-пейст на "Цар А напада Цар Б, загиват 2-3000 души, а Цар В гледа отстрани сеир и се хили. Селяните никой не ги закача, защото са ценен ресурс" От как обаче хората "израстнаха" над това "примитивно" ниво, едно просто убийство на някакъв си архидук запалва световна война с много милиони жертви, която след кратка почивка продължава в нова още по-кръвопролитна световна война, с още повече милиони жертви, и цивилните са избивани с бомбардировки,защото дори да победиш, те няма да станат твои поданици. Така че стига с тия приказки за малки деца "благоденствие ще има когато". Благоденствие вече имаше, и скоро ще свърши. Последната истинска война беше преди 80 години, запаса от Мир е почти изчерпан.

На панелните войнолюбци - НАТО-вци препоръчвам да съберат малко пари (може и бърз кредит да дръпнат) и да отидат до музея на МИРА! Там ще видят колко човеколюбиви са новите ни съюзници.

Също и са прочетеш колко милиона от собственият си народ е избил Сталин. Също и колко души са избори от Съветския съюз. Ама не ви влиза в норматива нали?

Аб, каун, пиша за НОВИТЕ НИ СЪЮЗНИЦИ!!! Нали отрекохме социализЪма, комунизЪма, сталинизма и плановата икономика! И се прегърнахме с новите големи братя от НАТО. Като споменах НАТО, кауне - прочети кой е Адолф Хойзингер - архитектът на НАТО! Баси дебилите сте!

И искаш старите ни съюзници. Знаем родоотстъпнико. Като казваш а ще кажеш.и б. Ама не ти плащат за такова нещо. Кинопрегледите - японски- с подготовката на жени и младежи да нападат американският десант са общодостъпни. Зверствата на СССР също са документирани. Зверствата на японците в Китай също. И между другото Сталин е избил в пъти повече отколкото тези бомби.

Ние от Локо ПД ходихме и всички разбраха

Брей, че много историци и специалисти по военно дело са се събрали в тези коментари. Че и русофили на всичкото отгоре. Как става това? Магия?

Мозък.

Дано им се върне това варварство на американците в наи скоро време да им пусне някои и на тях по една такава бомба над нюйорк и чикаго например

В Чикаго има много българи - по-добре в L.A.

Българи, ето малко исторически истини относно незагасващата (изпепеляващата) любов на САЩ и Великобритания към България. На Потсдамската конферения, състояла се в двореца Цецилиенхоф от 17 юли до 2 август 1945 г. с участието на ръководителите на трите най-големи държави от антихитлеристката коалиция във Втората световна война се обсъждат границите на следвоенна Европа. По внушение на гърците, Чърчил предлага новата граница между Гърция и България да минава по РЕКА МАРИЦА – от Свиленград през Пловдив до Белово и от там през Юндола до Свети Врач (днес Сандански), а от там и до Петрич. Аргументът на гърците е, че по-рано Пловдив се е наричал Филипополис (Филибе), а Асеновград – Станимака. Сталин възразява, че по този начин ще бъдат разделени на две много градове по поречието на Марица, но „Двамата големи“ опонират като казват, че Берлин, столицата на Третия Райх, ще бъде разделен на 4 зони между победителите, и какъв е проблемът за някакви си български колиби да бъдат разпарчатосани. Сталин обаче не се съгласява и границата остава, там където е днес. Съюзниците признават на Италия статут на съвоюваща страна и Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Рузвелт и Чърчил категорично отказват да обсъждат този въпрос. Ето какво са направили големите „приятели“ на България и какво – мустакатия чичко Сталин! Изводите, братя българи, си ги направете сами, но не на базата на внушенията на новите ни „много загрижени приятели“, а на базата на вече общодостъпните исторически докумнти !!!

Дано масата идиоти по нашите земи прогледнат някога!!!!

Прогледнахме. Такива родоотстъпници като вас дето си мечтаят пак за комунистическите привилегии ще си останете само платени коментатори.

Т.е. сърдиш се, че бил дружки с Хитлерчо и след като си загубил идиотската война, победителите ти налагат санцийки? Няма нищо. Ела да те гушна. Всичко ще е наред.

Всички в Европа на запад от СССР са били дружки с Хитлер, това включва и Великобритания и САЩ. Били са дружки с една единствена цел - Хитлер да унищожи болшевизма и комунизма, които набират все по-голяма популярност в т.н. колониални държави, но най-вече в колониите им където местните не желаят да търпят повече това нагло и грабителско пребиваване на великите колонизатори. България и Чехословакия стават дружки с Хитлер по принуда - Чехословакия след като я разпарчетосват на Мюнхенската Конференция не и остава много и малко по-късно на власт идват чешките и моравските нацита. България е била принудена да сключи съюз с Хитлер, защото Великобритания е подготвяла типично в нейн стил разпарчетосването ни чрез гърците, сърбите и турците. Турците са се дърпали за разлика от сърбите и гърците които алчно са потривали ръце. И знаеш ли защо Великобритания е искала да набута България между Дунав и Стара Планина - заради ПСВ, заради Дойран и заради Галиполи - не може Британската Империя да преглътне колосалните загуби в тези битки и всячяски търси отмъщение, дори и днес. Включих и Галиполи, защото малко известен факт е, че България е помогнала на Турция тогава, помощта е била незначителна, но е помогнала. Югославия - западна Югославия, словенци и хървати са били твърдо с Хитлер и нацистите, докато сърбите срещу. И до ден днешен помощта която САЩ е предоставила на Германия, на Хитлер и нацистите, продължила дори и след избухването на ВСВ да момента на влизане на САЩ във война срещу Германия е СТРОГО ПАЗЕНА ТАЙНА. Същата тайна я има и във Великобритания и във Франция. А помощите за Хитлер и национал-социалистите от тези 3 държави е била наистина щедра с една единствена цел и уговорка - Хитлер да смаже СССР, комунизма и болшевизма. На нито една от тези 3 държави не им е пукало нито за чехите, нито за словаците, нито за поляците - всичко което са искали е да го няма СССР и комунизма който се явявал най-голямата заплаха за богатствата им, за властта им над колониите.

Айде пак русофилчетата почнаха с партенките! Защо лъжете нагло хорицата, които и без това не отбират от история?

Че британците и хамериканците не ни обичат е ясно, но тия неща дето си ги написал за Чърчил са пълна глупост. Още по време на войната Сталин и Чърчил се разбират България да остане със същите граници, но да е под съветско влияние.

Разбират се в … Ялта - салфетката на Чъчил. Кога Чърчил става МП на Великобритания? Кога България се присъединява към Германия, Италия, Япония? Кога се евакуира Британското Посолство от България в Турция/Истанбул. Кой взривява хотела в Истанбул с евакуираните от България британски дипломати? Кои са българските разузнавачи по това време които успяват да разгадаят плановете на британците, да установят кои са предателите работещи за тях и какви контакти поддържат със съседите ни от запад и юг? Когато прочетеш достатъчно документи и се докоснеш до историческите факти, надявам се да разбереш, че не всичко което официално ти го представят за истина е така. Просто ти се представя удобната истина.

Демонстрацията на ядреното оръжие изигра ролята си на мощен възпиращ фактор в края на ВСВ. Американците се страхуваха, че ще дадат много жертви в сухопътни операции там, подобно на десанта в Нормандия. От друга страна Съюза на съветите беше готов да нахлуе в Япония и кой знае как биха се развили нещата. Така тези бомбардировки поставиха край на войната, но и началото на Студената война. И благодарение на това ново оръжие вече 80 години няма световен конфликт.

Ванката американското педерасче се изказа. Викаш да изпепелиш хиляди жени и деца е идеалния начин да си решил проблема, само гнусен козяшки трол може да каже това.

Германицте капитулират ден преди това бе тъпир! Бомбандировките над японците са чисто военно престъпление и престъпление над човечеството, целта да изпробват върху тях "новата" си технология независимо каква цена ше бъде заплатена!

А подготовката на Япония да използва камикадзе атаки от жени и деца при американски десант не я знаеш нали? Въпреки че е широко оповестена. Зверствата на японците в Китай също ги пропускаш. Зверствата на червената армия също.

Император Хирохито осъзнава какво ще се случи с поста му император (справка с царското семейство в Русия 1917 г.) ако Сталин влезе в Япония и обявява пълна капитулация и подчинение на американската военна сила.

Ама що японците не поставят паметник на пилототе пуснали бомбите? Плевенлиев и Иво Инджев ще хукнат да им носят цветя!

Разправят, че неприкосновеният пакет на англо-американските авиатори, летящи над България и Румъния по време на ВСВ, включвал НОЖ и ВИЛИЦА, в случай че бъдат свалени над тези туземни дебри и територии, където тези прибори са непознати и едва ли не там живеят канибали.

Плевнята е професионален лизач на гъзове!