Отпадат географските ограничения при онлайн пазаруване в ЕС

Търговците вече няма да имат право да налагат различни условия на плащане в зависимост от купувачите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Половинчата работа. Трябва да се задължат търговците да доставят във всяка една точка на ЕС без ограничение (естествено със съответния транспорт). Да се въведе удобен автоматичен превод на всички европейски езици. Тогава ще има общ пазар, и истинска конкуренция.

Никой не може да ме накара да продавам на италианци, португалци и испанци...

И искам да си поръчам ядене от Варна онлайн ама не искат да ми го доставят в София. Също си харесах и една пица в Италия ама и там отказаха онлайн като си я поръчах и платих да ми я доставят до България. Това е някакво недоразумение този закон.

Проблемът е в условията за връщане на стоките и гаранциите. У нас това става за сметка на продавача, но ако той е в друга страна, ще му излезе скъпо. Не навсякъде има сервизни бази. Значи трябва да се уговарят специални общи условия за всяка страна, което за малък търговец е скъпо и неизгодно. Има проблем и със застраховките на стоките - допреди 2 години никой не искаше да застрахова пратки за Гърция например.

При ясни условия за покупко-продажба, ако търгуваш онлайн, през к*ра ти е кой купува. Но това е валидно само в случаите, когато не си тЕрикат.

За тебе всичко е недоразумение ми се струва. Как тачно им плати да ти я доставят в България тая пица?

Ако искаш да ги задължат и какви отстъпки да правят, а? :))

Няма такъв проблем, който не иска да продава в определан страна, или иска да продава в точно пределена страна, нокой не го задължава да го направи. Това което го задължават АКО продава в повече от една страна, да няма разлика в цената. Всеки сам си пеценява рисковете.

Точно така. Еднакви цени за всички, а ако не му е изгодно, не продава в съответната страна.

Ако беше прочел и за кои продукти се отнася...

Без пари направо ако може, или да връщат даже...

За нас ще стане проблем , защото цените в онлайн магазините при нас са в пъти по евтини от на запад, например за манго и нм. Просто ще ги изкупят евтините стоки тези, които имат много по големи доходи от нас в бг. Пак ние сме прекарани.

Brexit

То в половината от тоя ЕС хората изобщо нямат достъп до интернет , ха ха 450 милиона човека чакат някаква си Еврокомисия да излезе с "Директива" ?!?

Brexit

Ето една област в която Обединеното Кралство е абсолютен европейски лидер Обемът на електронната търговия за 2017 е бил 586 милиарда паунда, 3-ти по-големина в света след ЮС и Чайна! На светлинни години сме пред западащия 'съюз'

да вземеш да си смениш логото, че нещо Brexshit ще го подметат под килима.