17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе какво става с лекарите в отделения за ковид19? Още ли дават дежурства в марсиански костюми? Скоро не сме чели статия, в която да ни разказват как дават 24-часови дежурства с мокри, напикани памперси. Или и това бе част от комедията?

Мдаааа... с такива олигофрени като теб никога няма да се оправим...

Олигофрена тук си ти!

Не, не ходим с "марсиански" костюми, защото повечето колеги сме ваксинирани.

Гледам че много от коментиращите продължават да не знаят къде се намират. Чудят се какви глупости да измислят за да си обяснят ситуацията която не могат да разберат или не искат. Някои разбира се са наясно но умишлено манипулират и заблуждават други преследвайки не особено чистите си цели. Прави ми впечатление че много от упражняващите се на тема състояние на здравеопазването сериозно бъркат компетентност на лекарите с организация и философия на здравеопазването у нас. Както обикновено прехвърляте проблемите от здравата глава на болната. Няма да се оправим скоро при положение че дори не можем да посочим истинските проблеми. Ще менкаме едните с другите некадърни и корумпирани политици докато се затрием съвсем. Но може пък и да е за добро.

Блаблабла празни приказки без смисъл. Бъркаме, не разбираме и прочие глупости. Ние сме пациенти на тая система, бре капацитет гербаджийски. И я познаваме от лошата и страна. А вашата философия е ясна - който доректор слуша, може и да убива и да краде, стига да пее в хора на щаба.

Първото ти изречение е най-доброто описание на това, което говориш цяла година!

3евзек

Ало, Паниката, Не те ли е срам вече цяла година да всяваш паника? Знаеш ли колко народ измря от страх да иде на доктор заради такива като теб?

Ти явно си от лекарите и сега се правиш на обиден. Че здравеопазването ни е в окаяно състояние и условията в болниците ни са трагични, всички знаем. Но "умните и компетентни" лекари защо си мълчат, когато под носовете им обират болниците и източват здравната каса? Защо не излезе нито един лекар публично да каже - вижте какво, не искам да съм бизнесмен и търговец, искам достойна заплата и нормални условия на работа?

лекар съм наистина, но отдавна вече не приемам нещата лично, така че не ми идва мерак дори да се направя на обиден. Също така много по-добре от повечето коментиращи съм наясно със състоянието на здравеопазването. Само че правилата на играта ги определят политиците. Тях не ги избираме ние и вероятно затова не ни питат. Да не говорим че очевидно политиците ви харесват, а лекарите не. Може би получавате каквото ви се полага така погледнато. Запитайте се обаче защо мераклиите да ви управляват не намаляват, за разлика от лекарите и сестрите, които имат желание да ви лекуват?

Неуважаеми Без паника, ти и творчеството ти сте ярък пример за това което казвам. Между другото защо реши че имам нещо общо с преждеуправляващите освен като потърпевш? И защо смяташ че всички злини започват и завършват с тях? Те според мен са мръсната пяна изплувала над помията в която се бълникаме вече 30 години. А сме в нея защото допуснахме да ни я забърка гнусният каймак изплувал върху предишната 50-ина годишна разкапана смрадлива гнъс. И всичко което ти и подобните ти предлагате да я разбъркваме и да я претакаме тази помия отново и отново. Така обаче единственият резултат може да бъде че нещо попаднало отдолу при предходни разбърквания ще изплува отново. А това няма как да промени ситуацията съществено. Личността и действията на служебния министър на здравеопазването са пример точно за това.

"На калпава ракета, космоса й пречи." Представа си нямаш какво означава това, нали?

3евзек

Само паниката може да бъде безмерна като космоса. И да пречи.

Кво да те правя ще отговоря по реда на мислите ти, щото този път си се постарал да пишеш със свои думи. Мисля си, че имаш общо поради твоето собствено творчество и типична чиновническа арогантност съчетана с гербаджийския модел - другите виновни. Какво искам ли - искам това шествие на некомпетентността последните 12 години да бъде забито в небитието и по затворите, а кулминацията с тази висока смъртност да не се повтаря повече. Особено в образование, здравеопазване и грижа за възрастните, бих искал да не остане помен от демагогията и сроването на качество, ценностна система и липсата на отговорност характерна за “прехода”, през който прехождаме единствено между демагози, лъжци, крадци и откровенни орестъпници. Запознавайки се с творчеството ми и следейки го можеш да си направиш извода, че принципите ми не включват промотиране на партии или личности, а детрониране на некадърни такива.

3евзек

Ало, Паниката, Като заговориш за последните 12 години, човек би си помислил, че вашите, които управляваха преди това, са били самата компетентност. Просто ти лъщи червеният задник и методите, с които шефовете ти драпат за власт. Не ти дреме колко хора ще умрат. Струва си, нали бе?

Мисля че че съм пределно ясен в отношението си към ГЕРБ и Борисов. Но за разлика от теб ми се ще да сменим некадърността и корупцията с кадърност и почтеност, а не едни корумпирани некадърници с други. Мисля че и това го казах пределно ясно, докато ти ги гледаш и говориш странно избирателно нещата. И чиновник никога не съм бил и като се има предвид вроденият ми ужас и отвращение към бумащината и бюрокрацията надали ще бъда някога.

Не знам кои прикази са празни, ама това как ще ги забием в небитието и в затвора предните го слушам от 30 г. вече бе! И като резултат, освен ако не прибере Господ някого, продължавам да им гледам физиономиите и да им слушам глупостите по медиите, а на тях далаверата им не свършва и все ние плащаме сметката. И така и предните и по-предните и по-по-предните и някои периодично отново. Май някой само на празни лозунги и клишета с престоял дъх на чужди уста я кара. Докога ли ще минава номера?

А на теб кой ти каза, че си наясно с проблемите и не си част от безхаберните? нали знаеш за Дънинг - Крюгер? Дали не си изпаднал в тази заблуда за интелекта си?

Първо като имаме предвид и времето за висше медицинско образование съм в системата от 90-та година. Работил съм на различни места и в различни звена и в болнично и в доболнични здравеопазване. Смея да твърдя че наистина имам наблюдения. Достатъчно. От друга страна точно за да не изпадна в самозаблуждение примерно заради ефекта кръстен на тези двамата гледам да разсъждавам простичко стъпвайки на обективни неща. От 90-та година насам здравеопазването все е зле и все е оплювано особено на тема компетентност. Естествено няма стадо без мърша, но е факт че сума български лекари и сестри емигрираха и продължават и в чужбина се оказва че са достатъчно компетентни. Моментално се сещам за четирима познати колеги които работят едновременно и у нас и в чужбина и то в доста по напреднали държави от нашата. Вероятно са еднакво компетентентни и тук и там. По тези причини твърдя че най-вероятно разликите между нашата и по-добрте системи не са толкова в компетентността на кадрите, а в компетентността на ръководството и на стратезите определящи философията и правилата в здравеопазването. А те са политици избрани от хората или от избранниците на хората. Чиновници и бюрократи.

До кога ще умират толкова хора? Какво се прави в болниците? На никой ли не му пука? Защо в другите държави не е такава смъртността? Нали уж се учим от тях? Явно на никой не му прави впечатление. Не знам какво ще стане есента с толкова малко ваксинирани.

Поредния паникьор! Дори не сте смешни вече! Ваксинирай се и млъквай!

Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

Това с копи и пейста всеки ден под много статии собствено менние ли е някакво, или задължение?

Броя на починалите расте,а броя на заразените скоро ще е по нисък от починалите и това ще докаже,че яко се надписва и всичси починали умират от ковид,дори да не са срещали вируса...

ИЗКЛЮЧЕТЕ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ! ВИРУС НЯМА! ИМА ГЛОБАЛЕН ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО С ВАКСИНИ УБИЙЦИ!

Аз предлагам не само телевизорите. Спираш си тока, изхвърляш всички устройства. Тръгваш гол и взимаш само една брадва и отиваш в гората. Там няма нищо и няма кой да ти промива мозъка.

Добре че е фейсбук, че като изключихме телевизорите само той остана да ни информира.

Хубавото е, не само че сравнително малко са починали (макар че ако става дума за близки и приятели малката бройка не топли особено), но и че сравнително малко хора са в болница и реанимация. Дано така да се задържи максимално дълго! Вече си мисля, че едва ли цяло лято ще е така, но дано да не съм права!

Кое му е "хубавото"? Ако видиш статистиката в Словения при същият брой новозаразени имат 1 смъртен случай. Огромен брой хора умират при условие, че никой не се заразява.

Няма ГЕРБ, няма НОЩ, няма вирус!!! В Европа ако махнеш Меркел, оня бабоеб и испанския фен на Сорос и там няма да има вирус!!

А кого да махнем в Бразилия, Пакистан, Чили, Австралия, Русия, Япония, Чехия, Бангладеш, Непал, Индонезия, Тайван, Иран и тн, че и там да няма вирус?

??????¿????? Още един промит мозък!!! Ти там ли беше и ги брои а??? Да ева и тъпанарите....

3евзек

Госпожин Ко речи, А ти беше ли тук да преброиш друг брой? Или всичко е само защото трбява да вярваме на теб, а не на властите по цял свят?

А от какво са починали тези 25 души ?

От бъбречна пневмония и кислородна недостатъчност, от диабетна пневмония с кислородна недостатъчност, от хипертонична пневмония, придружена с кислородна недостатъчност... и от други пневмонии, разбира се.

И сега ще удължат "извънредното положение" до края на годината тъпите политици които мислят само как да налапат парички.

"Извънредната обстановка" извинявам се, допуснал съм грешка при писането

ти е в мисленето. Писането е лесно поправимо.

Хората продължават да умират в червената боко-радевска кочина

Нашите доктори въобще не се справят. Само се пъчат, че лекуват. Толкова много починали е абсурдно при толкова малко заразени всеки ден. В челните места сме по смъртност в света като процент от болните постоянно. Това е абсурдно. Това говори за огромна некомпетентност и некадърност на нашите медици. И още по-лошото е, че има много починали извън болниците, които не са били приети поради уникалното определение, че още не са за приемане, независимо от състоянието си с двойна бронхопневмония?! Знам за два случая на близки на мои приятели. Два дни след отказите за прием, те почиват. Не ми се мисли колко са случаите в по-малките населени места. Та какво ще кажат Кантарджиев и останалите от великия НОЩ?! Писна ми от некадърност, на които им плащат без да са излекувани болния. Медицинското съсловие е единственото, на което се плаща и без да са си свършили работата, т.е. да са излекувани болния!!!

Генералът каза на журналистите "Яко ще се мре".

И направи всичко възможно да е така...

се надува за да изглеждат верни думите на Минетчийски за якото умиране

От миналата година ви обяснявам че хората умират с корона а не от корона.Оправете си статистиката за да няма уволнени.

и са с 18 000 повече ОЛИГОФРЕН ! продължавай да ни обясняваш и през тази година

От добро здравеопазване , от това !

3евзек

Госпожин питане, До края на 2019 здравеопазването ли беше по-добро? Какво се промени?

а колко желаещи имаше по пунктовете и кабинетите да се ваксинират…или поне така бяха показвани нещата по родните независими медии..

А удобното "извънредно положение" кога ще бъде премахнато? Когато има 0 починали за денонощие? Тоя идиотизъм няма край!

Тъпан пр0ст, няма извънредно положение! Ти знаеш ли изобщо какво означава това?

Май май ти не знаеш :). Я попрочети :). Има и то модифицирано, щото ситуацията не отговаря на дефиницията за ИП, та гербаджии създадоха отделен закон изпълнен с правомощия и санкции за непослушните. Включително и наказателни такива.

"Безпаника", защо тогава любимата ти хунта не го отмени, а го въвежда всеки месец? ти правиш ли разлика между "извънредна епидемична обстановка" и "извънредно положение"? И защо продължава да има висока смъртност, два пъти по-висока, отколкото средното за света? Кой въведе "здравната рИформа", правейки лекарите "ЕТ"? Кой разката профилактичните дейности, позволяващи навреме да се откриват сериозните заболявания и да се вземат някакви мерки? Кой бееее????

Без паника, идиот неграмотен, даже не разбираш какво ти казва човека. У нас извънредно положение има само на хартия, реално нищо не се спазва. Десетки приятели и роднини, връщайки се от чужбина казват "вие тук си живеете както преди, вие не знаете какво са мерки"! И това е резултат от лъжите на такива като теб, които подведоха хората да не спазват елементарни правила. От там и голямата смъртност - хората поемат огромен вирусен товар и никой не може да ги спаси!

Интересен факт е, че е обстановка, защото идиотите от НОЩ нямат правно оправдание за другото. Реално си е положение! Щом изкараха и лежкунещите полицаи да завардят градовете! Само конете с капаци не можете да усмислите колко сте прости и как заради такива като вас се затрива цяла държава. Идиотите нямате край! Заради овце като теб страдат всички. Мижетурка... думата му е проблема! Не, проблема ти е празното пространство между ушите!

3евзек

При завардените градове първата вълна на вируса беше натикана в миша дупка, докато дойде горещото време. След което маса народ се подведе че "вирус няма". За това или никога няма да си дадете сметка, или го правите умишлено.

сякаш тлее този огън. Дано не става пожар отново че един не много малък град по нашите стандарти изчезна за по-малко от година. А и без това намаляваме бързо. Друго което е още по-притеснително е че премеждие като това, вместо да сплоти хората, като че ли ги раздели още повече и вместо да провокира самоотверженост изостри епидемичният егоизъм от който и без това страда обществото ни.

Правилни са разсъжденията ви, но не е в хората проблема, а в тези дето вече година и половина ни карат от всички възможни медии да се гледаме подозрително и да се страхуваме един от друг.

Проблема винаги е в хората. Животните ли градят обществото?

Проблема в шепата самозабравили се ароганти, решили, че народа е техен. Най-добре олицетворени от френската аристокрация гледаща недоумяващо защо хората ги обезглавяват, като на тях всичко им е наред :). Яжте пасти, ‘одете пеш, учете история :)

Верно проблема не е в хората. Проблема е в такива като теб, фурнаджийски лопати, които цяла година ги дезинформирате с цел лична изгода. Паниката всъщност я създадоха такива като теб, "без паника"!

че ако и докато не си дадем сметка че от нас зависи съдбата ни сме обречени. Трябва най-сетне да се сетим, че не сме добитък та да се оправдаваме, че ни водят където не трябва, не които трябва и не ни дават каквото и колкото ни е необходимо или ни експлоатират по еди какъв си нереден начин. Подобно жално блеене без друга реакция приляга единствено на стадо добитък, а не на общество от човеци, където би следвало да има организирано и разумно взаимоДЕЙСТВИЕ за промяна към по-добро.

Какво става с тази смъртност??? Вече е редно някой да носи отговорност. Такова нещо в цял свят няма.

Редно е някой да носи отговорност - ти, Чорбанов, Слави Трифонов, Мангъров и тн боклуци, които подведохте хората да не се пазят!

TI SI BOLEN B O K L U K

Процента може да е 25% може и да е 1% ама в нашите болници хората си отиват. Много са ефективни и опитни в това.

А в чужбина само здрави лекуват и не ги ли изпишат остават безсмъртни.

Лекуват. И успеваемостта им на апаратното дишане е многократно по-висока от нашата.

3евзек

Ало, паниката, Не те ли е срам пак да лъжеш бе? По света 40% от критичните пациенти на апаратно дишане умират. Тук знаеш ли колко са?