Отложиха с половин година Закона за социалните услуги

"За" бяха 143-ма, четирима депутати бяха против, а двама се въздържаха.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закон трябва да има. България по конституция е социална държава. Законът следва да се казва закон за социалните грижи или закон за социално подпомагане. На общините ,които нямат капацитет държавата трябва дададе пари за обучение,за създаване на структури и за по-големи заплати,а не същите,че и даже по-големи пари да ги дава на НПО-та да се разпореждат с държавни пари. Не само се разпореждат с пари,ами държавата им дава власт под аренда да се разпореждат със съдбите на хората. Направиха образованието по същество частно,същото е и със здравеопазването. Май вървим към комунизма и е време да унищожим държавата,както е по комунделските парапатки.

Законът за социалните услуги нито е социален нито прави услуга на обществото

Законът за социалните услуги трябва да бъде напълно отменен, и вместо него да се изготви нов, който е с коренно различно съдържание. Жалкото е , че само атака са се сетили за това...

Патриотите от нфсб са отврат. А защо не пишете това, което каза един одепутат от тяхната ш.. т.е. група? Че НПО -тата вече си били направили сметките и отлагането на закона и възможността да получават пари щяло да наруши БИЗНЕС ПЛАНОВЕТЕ ИМ?! Мисля , че го каза Александър СИди . и ДА СЕ ИЗКАЖА В ТОН С дЖАМБАЗКИ" нЯКАКЪВ СИ НЕБЪЛГАРИН ДА НИ КАЗВА КАК ДА СИ ГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА!!"

Но съм сигорен ,че не е за добро на бедните ,а напротив

Сега спокойно могат да почнат да си харчат големите заплати и бонуси през предългата си над 20 дни ваканция дето си гласуваха, нищо че тия дето внасят парите немогат да мечтаят за такава за цяла година....От пусто в празно през цялата година ама от към почивки и ваканции немогат да се оплачат..

Оффф.. тия ще ме уморят с техните недомислици!!! Сега требе се нАпъна да изчета тъпия проекто-закон за социалните услуги, та да видя кви са ги сговнясали... Същото ще е като прословутата стратегия за "детето", която е сбъркана още в самото заглавие... Какво "дете" без СЕМЕЙСТВО, и защо дете, а не ДЕЦА?!?

пък някой като че ли те пита какво ти е мнението. Колкото ме питат мене.

То може никой да не ме пита, ама вие как формирате мнение, ако не сте се запознали какво пише в законо-проекта? За да приемеш, потвърдиш или отхвърлиш дадено предложение - барем се запознай с него. Иначе е несериозно да казваме - а, тва няма да го приемаме - и то без да сме се запознали за какво иде реч.

Колкото и да отлагате, Меркела като нареди на Тлъстото си пуделче, ще я приемете веднага.

Герберастката шайка от турбо-некадърници нищо не прави като хората. Цялата им работа е една напред, две назад. А най ги е страх, народът да не ги изрита от сладката Властчица.

могат момчетата и момичетата. То и да си калинка не е лесно - хем да вземаш висока заплата, че и да свършиш нещо.

е закон, с които ще правят едни разходи за хората а не за тяхна облага! В момента се мисли как да го направят така, че голяма част от парите да се прибират от приближени или да не се дават пари. Ако след 6 месеца не са измислили нищо, то ще има още отлагане. Ако закона е за прибиране на повече пари от народа, за една седмица. Справка - всички приети ли поправени закони до момента.

Искате да кажете че си удължиха престоя във властта властващите??????

Добре, че не се налага да отлагат закона за партийните субсидии и заплатите на народните представители и държавни служители!

Искате не искате ще приемете Истанбулската конвенция и всяко дете ще си определя пола . Всяко дете може да си смени пола . А гейовете и джендърите ще могат да вземат деца от бедни семейства . Като нямат пари ние гейовете ще им храним децата.

Регистрирам НПО и предлагам социални услуги. Всяка седмица пускам три анонимни сигнали и за месец ще отнемем поне шест деца. За приемем родител се дава 1200 лева ,а ако им намеря осиновител от чужбина ще взема над 45 000 долара за всяко дете. Без един лев инвестиция. Ако моето НПО се разрастне става интересно.

Ние от гей обществото кога ще осиновяваме деца .Сега ще чакаме шест месеца .

Махайте тези НПО-та от държавната хранилка. Откъде накъде ще финансираме всякакви организацийки, които ужким нямали право да работят на печалба. И ако аз си сложа заплата от 50 000 евро в едно такова НПО и по този начин направя така че приходи и разходи да са 0, тогава пак ли си е ок? Орбан ни трябва тук - да маха всякакви пиявици. Ако искат да помагат - да си търсят сами финансиране и да помагат. Но да не изземват държавни функции - че да не се скупчим пред парламента отново, и да гледаме по телевизията как мъкнете шкафове и маси към вратите за барикада.

Това последното за барикадите, вярваш ли го наистина да стане?

Твоята е лесна ялов трол мизерник тролясва да се наяде. Ни дете, ни коте. А хората са отгледали децаи трябва да ги защитят.

След като има недоверие и съпротива от обществото към този проекто закон, защо е нужно да се чака половин година и после пак да го наложите?! Сега какво предстои? Ами още половин година ще умуват и мъдруват, как да ни убедят, че тяхното е по-право от нашето право и те имат право, да ни наложат тяхното право, защото те така или иначе имат правото да си наложат тяхното право! Абе ей, смешници жалки, или изчиствате спорните текстове и задействате този закон, или ако е толкова некадърно направен и има твърде негативна реакция го оттегляте изцяло или ако ви стиска и смятате, че вие сте правите го пускате в действие и толкоз, защо е нужно всичкото това отлагане и шикалкавене?

Ако идеята е да се погрижат за децата ,защо като за начало не се погрижат за децата без родители. Като видим ,че тези деца станат образовани, здрави и уважавани хора със завидни професии и всички ще повярваме. Е няма да стане за месеци, но нали искате да сме спокойни? Ето ви ситуация. Детето се разболява .Празници. Няма лекари, тоест има ,но се плаща и то солено. Та кой би си бръкнал в джоба за да се погрижат за въпросното дете ,ако собствените му родители? И вие ни разберете , като съдим от опита си с частните болници финансирани от здравните ни вноски и лекари с по 100 000лв заплати , как да повярваме ,че със частните социални услуги ще е различно?

И този закон, по- същия начин е само отменен, както Систанбулската Конвенция, Конвенция за масова имиграция от Африка, Конвенция за закрила на незнам си какво още...... Сега ще изчакат няколко месеца, докато се спре с шума и тихомълком депутатите ТАЙНО от хората ще приемат всички тези конвенции.......защото ние сме ПРОСТАЦИ.....Търсим нещо на неправилното място. Когато искаш отмяна ще отидеш там да протестираш от където идват тези законопроекти, а не пред парламента, защото депутатите са само подставени лица на нечии посолства !

Е много ясно. След 6 месеца е разгара на лятото. Всички ще са по почивки и плажове, и те ще си го приемат набързо.

А, не ОТМЯНА трябва ! тази тактита на отлагане е супер коварна. Имаше мораториум за продажба н аземя на чужди граждани . Изчакаха 5 год и от януари влиза в сила.

Чий го търсят изобщо НПО-та в управлението на държавата.

Жалко за Силвия Великова, че се включва на страната на губещите, отнемащи децата на България - управляващите. И не излизайте с номерата, че закона че чака от хората с увреждания, от майките с деца с увреждания! ЗАТОВА СА ТЕЗИ 6 МАСЕЦА Г-ЖО ВЕЛИКОВА ДА СЕ ИЗКАЗАТ ВСИЧКИ ТЕКСТОВЕ, КАСАЕЩИ ВЛИЗАНЕТО НА НПО-ТА В БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО! Никои не е против другите части от закона, зад които се криете всички! ПРОСТО ИЗЧИСТЕТЕ ЗАКОНА ОТ ДЕТЕУБИСТВЕНИТЕ ПАРАГРАФИ!

БЪлгария да стане АСОЦИАЛНА държава за да има някакво бъдеще!

Никаво отлагане! ОТМЯНА! КАк само са се овълчили депутати, министри и медии да преставят ПРАВИЛНАТА гледна точка, минстърката плаши с прокуратура и т.н. ОТМЯНА на ПРОТИВОКОСТИТУЦИОННИЯ закон и свързаните с него промени в 28 подзаконови актове!