17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почитана в големи части на Мала Азия. Азиатска ни работа.ха.ха.ха

Витиня, източен Босфор, е тракийска. Малоазийска МИЗИЯ, с център Троя, е тракийска. Българите са изклани или прогонени от Мала Азия от Младотурците на Ататюрк през 1913г. Голямата част на Анатолия(Анадола) е Фригия. Фригия е заселена с БРИГИТЕ пред неолита, които се превръщат във ФРИГИ. БРИГИТЕ са преселниците от днешната Северна Македония ....Брегалница. Фригиеца Кадм създава буквите и се жени за Брегалнишката принцеса. Кадм носи писмо от тракийският си баща, което писмо бригийският му тъст САМ ПРОЧИТА. Половината от ДНК-то на днешните българи е Анатолийския клон на R1a1...същата ДНК с Балканския клон на R1a1. Разтварянето на Босфора преди 8000 г. разделя физически тези 2 области. Европа пресича Босфора на гърба на Бикът и оттогава Европа е от 2-те части на Босфора(кравешки проток). Арабите навлизат в Мала азия в началото на 8-ми век и КАНАС(КЪНАЗъ) Тривелий ги връща обратно от Цариград.

Ки е Божията сила(енергия) на Отца. Отца е винаги в Царството Небесно. Неговата Сила се дава на простосмъртните от Майката Божия - МА.РА МА.РА - КиБела Благославя смъртния тракийски цар превръщайки го в Божи Син....духовен. Справка иконата на стената в храма-могила в Свещари. Справка всички икони на Константин и Елена олицетворяващи КиБела и Синът. На всички икони Константин и Елена са еднакво млади. Те не са биологични майка и син. Тази КИ се пренася на изток от първият Дионис в похода му до Индия. Оттогава бикът е свещен на изток, ки-ци-чи, Ведата(ведати - глагол от Старобългарския език), ралото, семената, колелото, огъня. Дио, Дио, Дио преминават от Индия в Тибет като Дао. Бела(КиБела) и диалектната форма КуБала, са чисто тракийска име на Богородица. Бела е съпругата на Бог Отец Бел(Бал, Бял). Оттук са БЕЛасците(пеласгите). Оттук е ХИМНА "Бела съм, Бела съм, Юначе" - Богородица се обръща към Синът си Юнака Пастир. Оттук е прекрасната песен изпълнена от Ст. Готова "Слънчице, мило мамяно, я изгрей" - БогоРодица се обръща към Синът си Слънцето да не пече силно и да не гори по жътвари, дечица, жита. Оттук, през тракийска малоазийски Троя с Еней-Еньо КиБела стига до Рим. Затова ЕДИНСТВЕННО в Латинският има БЪЛГАРСКИЯТ ГЛАГОЛ съм и се спряга точно по български EGO SUM - АЗ Дай. Бела книга, църно написана (Веда Словена) Книгата на учението на КиБела на гръцки съществува като "Кабилион". На хабиру(семитски) е....."Кабаала". До днес висшите левитски фамилии са Баал ....името на тракийския Бог Отец БАЛ-БЕЛ-БЯЛ. Оттук Бельо, Белчо, Бялко, Бальо, Беласица, Белград - български основатели.

Дио, Део, Зеу стигат Тибет като Дао. EGO SUM се спряга както АЗ СЪМ

българско е намерено до сега?

Бог е българин. БогАР. Оттук са богарите. АРиите. Почитащи Слънцето олицитворяващо Божият Син. Същото както БЕЛасците....пеласги(на елински). Оттук са имената днес: Белчо, Бялко, Беласица, Белослав, Бельо, Бальо, АРлин, КАлин. Лин е брат на Орфей....отвори и чети "Илиада"....откъдето е цар Рез с беласнежните коне, царят на едонците по река Струма.

Кбела не е от римския пантеон, а от тракийския. Това, че римляните я почитат така, както и дрлуги тракийски божества, не означава, че тя е римска богиня! Гърците също вдаимствам от траките боговете и митологията в огромна степен. ЍНо те са тракийски. Дионис и тракийски цар, самообожествил се, не е грък. Даже Зевс е тракийски, пеласгийски бог. Затова и меонът/от мизите/ Омир възкликва:" О Зевсе, царю додонски, пеласгийски!". Пазители на храма на Зевс в Додонаса траките сели, чието име си присвояват гърците като ели/елини/.Фригите са траки.

Повечето, да не кажа всички гръзки богове са пеласгийски, хора, чиято кръв носим. Гърсите също за претопили много пеласти, юдовете също, но са различни по цивилизационен код от тях. циганьор. ние поне пазим и ползваме огормна част от езика им. Пеластите са наречени богоравни. Като са ходили до някое афроазиатско племе са се правили на богове. Пеластите облагородяват земята около Пантенона като носят пръст в торби на конете си.

Ако се разболее тежко ваш близък или дете(не дай Боже!) няма ли да тичате при Пресв. Богородица в църквата! Ако сте християни, впрочем!

Ще тичаме при лекар. Ако не сме изкуфели религиозници, впрочем!

Особено ако лекар ти каже, че е безпомощен и те праща да търсиш утеха другаде...

Уважаеми "православни", знаете ли, че тракиецът Орфей е автор на първата човеколюбива религиозна доктрина в света, а Христос наследник и е бил наричан "Вторият Орфей"? Богомили всъщност са най-близо до първохристиянството. Православието от 4-ти век вече е повече политика, а не човеколюбиво учение. Православната църква се основава през 381г в Константинопол, като основната й цел е да се изтикат траките/българите/ от властта в Римската империя, което минава през унищожаване на тяхната култура и история. Затова когато в края на 6-ти век те успяват, разрушават над 900 наши първохристиянски храма, заедно с книжнината.

ЛУДИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗФИРЯСВАТ.

Не всичко е византийските тъй наречени православни ценности, ИВчо.