Коментари - Откриха труп на мъж в дома му месец след смъртта, ключари отказали да отворят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГГ

Правят коридор за пенсионерите да пазаруват в определени часове.... А държавата не съдейства и пенсионери трябва да разбиват врати и да търсят разложен труп, умрял бог знай от какво. Извънредно полжение, пандемии, коронки. Стати за умрели хора по домовете в Испания и Италия и как трябва специално облечени хора да идат при тях... Ало Дондуков 1 и 2. Закриватйте кочината. Тулуп 1 до Тиквун 1, ей бивш кадър на пожарната. СРАМОТА Е ТОВА, баба ти Меркел би те заплюла в лицето!

от цялата работа става ясно, че има законова празнина....

Правоприлагащите са идиоти! Викат ги, казват им че смърди, никой си не мърда пръста! Ами ако човекът е убит,нали при случилите се обстоятелства проникналите могат да унищожат веществени доказателства!

Всичко е ясно- от короната е!

Горкият самотник. Може да е имал нужда от помощ. Може да е умрял от глад.

Абе от глад не се умира така лесно, нито така бързо.

Преди време станах свидетел на нещо подобно. От РПУ-то отказаха всякакво съдействие - нито влизат, нито търсят роднини, нито... нищо. Съседи се занимахме с това да намерим близки на заключилите се вътре хора. Имаше един възрастен човек, за който се грижеше медицинска сестра, но тя не можа да отключи при поредното си посещение (имаше ключ от вътре). Доста по-късно пристигна роднина на починалите и разбиха вратата. След това се изсипа и цялото РПУ. Следователи, огледи на единия труп, огледи на другия труп и т.н. Лично аз не знам дали домоуправител може да прониква в жилище в режим на етажна собственост и при какви условя! Ако някой знае, моля да поясни!

Ами такава ни е милицията и законите написани от малоумници. Такива ли са в белите държави?. Нашите са ni vue, ni connu, както се казваше във френски филм с Луи дьо Фюнес.

ЗАКОНА е такъв!!! полицията не може да се меси оправяйте се сами.

Че Домоуправителя, да не е собственик на всички апартаменти?! И да има ключове от тях? А тогава милицията, като нямала право да влиза, що имат тарани и влизат със все стените и касите по домовете на хората при определени случаи? Нещо тоя двоен аршин, хич не се връзва!

Като чуя тази тъпня за 'двойния аршин' и всеки път идва от прост човек. Този път не е изключение. Полицията разбива вратата ако вътре има убийци или въоръжени наркодилъри. Тук откъде знаеш, че човека е умрял или просто не отваря, или пък не си е вкъщи? На теб ще ти хареса ли ако си стоиш в хола и 20 полицая ти разбият входната врата и нахълтат в жилището? Ама мисли ги тия неща, щото после делата срещу полиция и прокуратура всички ние ги плащаме !

Абе ти добре си стоиш в хола, ама защо отвътре се носи силна смрад на мърша?

Не е естествена смърт, короната го е убила!

Ако чакате случайно помощ от полицията Значи сте наивни глупаци Те са заети с По важни дела - отглеждане на канабис ,транспорт на дрога - в София а и не само поредната тъпа акция на пътя с цел бързи приходи ,използване на служебното си положение за лично облагодетелстване и др.По важни дела

и броене на декларации, останали от капепетата през далечната 2020-та

Обажда се един човек в полицията "има крадци в дома ми, заканват се да ме убият, ако не им кажа, къде е златото, а аз злато нямам, барикадирал съм се в кухнята, моля за помощ". Добре, бе, ще изпратим". След 20 минути "Апашите са още в къщи, заплашват да ме убият, ако не им кажа, къде е златото, а аз злато нямам". "Казахме ти, ще дойдем"! След още 20 минути "няма нужда да бързате, застрелях апашите"! "Пристигаме веднага"!

Абсолютна глупост никъде в законите не е дадено право на домоуправителя да влиза по апартаментите на гражданите.

Ние не сме за самостоятелна държава, нямаме акъл за това. А тия пъзливи мъжки екземпляри само доказват защо повечето време не сме независими. Няма държава в света, полицията да не отвори вратата при такъв сигнал. Ами там, където няма домоуправител, има и такива блокове, ами където има, да не би той да има ключове от апартаментите. Ами ако човекът е бил жив, но безсилен да уведоми за състоянието си...Безнадежден случай сме.

„Другите ключари, на които се обадили, отказали да отворят апартамента, когато разбрали, че в него има труп. “ Ще кажеш, че има зомби в апартамента. Та те дори не трябва да влизат, нали затова са повикани защото не може да се влезе. Лелеее. Иначе нашият мачо е голям куражлия, особено на маса.

страх ги е ама от друго щото ако има труп трябва да изчакат милицията пък може да се окаже че милицият ги търси заради друго отваряне на жилище, докато не е имало никой в него

Който си мисли, че ключарите не са искали да отворят, защото ги е било страх от трупа вътре, значи е голям глупак! Ха, ха, ха......

Ключари!? Ами нали полицията си има такива за "всеки случай". Или е трябвало прокурорско разрешение. И пак кой е трябвало да го поиска

Ludiamaus

Една от големите ключарници на Патриарха, другата в Младост 1

Само един месец, какво да кажем за онзи, умрял в пещерата "Бачо Киро"?

Оня в пещерата е баш македонеца.

"апартаментът може да бъде отворен само от домоуправителя, но не и от органите на реда" ?!?! Я да уточним нещо. Значи, жилището не може да бъде отворено от полиция със съответното съдебно разпореждане, но пък няма проблем да се нахълта в него от луда жена, със старческо слабоумие, каквито обичайно стават домоуправителки! Това ли проетох току що ???

Явно точно това сте прочели. Сега очакваме вълна от развихрили се домоуправители, които от години не могат да съберат входните такси, да прочетат за тази законова пролука и масово да наемат ключари да събират дължимото по малките часове. Чудя се как все още има ЧС, след като е толкоз лесно, само домоуправител трябва

Трябвало е да се каже на 112 че има мъртъв човек.

И ако няма никой в апартамента, от 112 на тоя, обадилия се може да му определят, че е подал фалшив сигнал и следва глоба. Ей затова хората са пасивни. Просто държавата следва да има процедура как да се влиза, а не хората да се въртят в кръг.

Изглежда процедура има - домоуправителят би трябвало да влезе

Боже колко мъка и калинки има по този свят ! Ами ако не бяха отворили след 1000 години щяха да открият мумия,да станем световно известни !

То, след един месец, пак си е било мумия

Ludiamaus

С бели червейчета за каракуда и белица

Сега ще ги съдят за влизане с взлом, вандалска проява за счупения прозорец и рушене на частна собственост.

Ми да ги съдят. На мен, ако някакви ми чупят стъклопакетите самосиндикално, че и ми влизат в апартамента, също бих ги съдил, независимо квартиранта ми умрал ли е или не вътре.

Ludiamaus

Ама Путана ти е изпила кукото! Ще имаш квартирант дето не си плаща кирията, и ще държиш апартамента затворен. Освен ако имаш да си връщаш на съседите занещо си....

Простотия без граници, сътворена от великите ни законотворци - Домоуправителя има право да влезе без разрешение от собственика за проверка, но полицията няма право. Тогава за какво ни е полицията - да я разпускат и домоуправителите да бъдат обявени за шерифи!

Домоуправителя има право само ако е допуснат от собственика. Без покана си е нарушаване на частна собственост.

Абсолютно правилно!

Абсурдна история в една абсурдна държава.

Питай лекари, съдебна медицина, погребални агенти.. Това възрастни и самотни хора да починат и да ги намерят след много време е честосрещано явление, не ти е виновна държавата.

абсурдно е,че при подаване на сигнал на 112 никой не регира,кое не разбираш?!?

Много претенциозно, четейки коментарите ти не даваш вид на Човек, свързан с бостън дайнамикс, явно си им просто фен...

Страната България е красива, но институции и управление са отвратително слаби

Какво означава ако вътре има труп? Ами ако вътре има жив човек, който има нужда от помощ - кой ще му помогне?

нали точно за това е направено така!!! За да има вътре човек, на който няма кой да му помогне, а дори да иска - да е наказуемо!! Какво пак падаш от Марс всяка сутрин!!!

коронавирус, без съмнение.

И сега имотната мафия ще си извади фалшиво завещание за апартамента ...

Трупът на "Бародна Република България" се разлага вече 30 години и никой не желае да го погребе с почести!

Никакви почести за частната ви фирма НРБ, роди се РБ, която е на всички. Комунистическите трупове ги оставяме непогребани да гният, както оставяхте вие труповете на интелигенцията ни да висят по дървета, улични лампи и плаца на Белене, червени отрепки нагли.

Ти си маймун.

Ненужен и вреден индивид си!

И на тея им се дадоха бонуси по 650 лв, в добавка към заплатите. Когато човек има нужда от тях, милицията никаква я няма. Явно са губили времето да се разхождат по парковете, до неотдавна парковете бяха достъпни само за милиционерите.

Народната милиция при такъв сигнал реагираше адекватно, сега сме демокрация и си имаме полиция ...

Колко милиционера ще бъдат уволнени и арестувани, заради милиционерските беззакония по случая?

Напълно невярно е,че домоуправител може да отваря апартамент. Милицията пак са отворили торбата с лъжите. А ако човекът е бил жив, и е можел да бъде сп асен, но милицията пък отказва да съдейства?

Преди полицията 112, отказва да предаде сингнала по нататък! Искат да има труп. Получили са множество сигнали, били са запознати, че ключарите не искат да отворят врата. ... Във време на извънредно положение, кроонки-моронки .... карат съседи да разбиват и да влизат при разложен триуп, без нужната екипировка! Ало Премера - бивш кадър на пожарната. рни си подчинените да оправят законите и да идва следващия!

Мъжът живеел сам, нямал близки и имал особен характер. Затова и известно време никой не забелязал липсата му. Един червен трол по-малко, бог да го прости :(

Троловете тролят и то много, затова тяхната липса се забелязва веднага. Как ви се промива мозъка с това пиене на дезинфектанти...

Важно ми е да знам за кой блок и вход става въпрос. За един прЕятел питам...

Домоуправители по повечето входове няма, има касиери. И това е така, защото са им вменени много задължения свързани с глоби , а насреща нищо. Ако човека няма роднини или има, но са в чужбина и няма връзка с тях - нямат полезен ход. Това е пропуск в закона.

Ето това вече е завършена тулупска държава.

А защо няма лицензирани ключари, които са длъжни при такова решение на етажната собственост да отворят? Или пък полицията/прокурор да задължи ключар да се отключи? Определено има дупка в наредбите, защото реално хората могат да ги съдят за самоуправство и влизане с взлом, защото не са официални лица или домоуправителят конкретно, нито пък няма институция, която е длъжна да съдейства на домоуправителя? Но като стане дума за ЧСИ, полицията е на първа линия и прави каквото им каже ЧСИ-то, дори да е незаконно!

еми, плащай си бе, баце! че отворим, затворим, квото ти е на сърце! ако требе че кажем на коуегите у милицията и труп да сложат... кеш да играе, кеш.. а сега, ще осъдя умрелия, че не плаща данък за жилището, дължи за ток, телефон.. така, че апартаментът утре е на търг. за тебе с отстъпка, за рекламата.

И най-важното разбира се бързата помощ да пристигне бързо. За около месец и половина. Колкото по-скоро ни нападнат турци или китайци, толкова по-добре. Иначе България като страна ще изкара не повече от десет години. Като държава тя отдавна не съществува.

Какви китайци бе, ти луд ли си? Имал ли си взимане-даване с тях? По-добре закривай държавата сега преди те да дойдат, че от това по-зле наистина няма. Не мога да си обясня защо в България се гледа с добро око на китайците, явно липсата на познания и на факта, че не са нито Русия, нито САЩ ви карате да си мислите, че са най-малкото зло, но уви.

Добре, дай предложение кой да дойде ? Руснаците ги видяхме, американците също ? Освен Израел да дойде ? Тогава да видим на бълха окото.

Тия не са били ключари - винаги трябва да се свърши работата както трябва -е не се влиза вътре .

Те хората са си помослили, че това е социална миризма и нали да спазват дистанция... го оставили 40 дена да се разложи, че ако има корона да са сигурни, че е умряла.

Според мен трябва да повдигнат сега обвинение срещу двамата влезнали незаконно в апартамента на починалия.

По-скоро трябва да им се даде награда. Хората са разтревожени, никой не им помага, решават сами случая, а сега да ги глобяват ? Махай се от тука

Влезли са с взлом.

Като гледам по кое време си писала ми е ясно каква точно фея си - магистрална от тия дето заработват по Околовръстното. Работи си там, смучи здраво и не давай акъл за неща от които не разбираш :)

От умрял човек глоба платена на ръка не могат да вземат А когато е възможна глоба например от жив човек са първи Сега с тази карантина е раи за правителството Краде се без да се дава отчет А жалките полицаи трупат яко пари на ръка вместо да ги докладват Лекарите /част от тях/ защото не всички имат тази възможност пък плащат на ръка по 250 лева за да пишат за някои починал от собствена смърт че е починал от короната за да вземат пари от Европата А гологлавият генерал от града на Галевите ги брои за мъртви от короната Тъпанарите в правителството се тестват по 3 пъти на ден за да не пъкнат А бюрата им са пълни с тестове за техните близки а същите липсват в болницата ПОБЪРКАНА държава с прост народ гласоподавател

това е твоята гледна точка. Сега, обаче, го виж от страна на ония - всичко си е наред. Винаги си взимат пари. Винаги овцете си блеят, биват добре доени, и стригани, и драни, кученцата си лаят, тревата си расте. По светлия пример на краваристан тук е съграден Овчистан.

- Звънял на телефон 112, както и в полицията, и на Гражданска защита. - 1. Гражданска защита няма от 2010 година. В момента функциите се изпълняват от Пожарната. 2. Телефон 112 е телефон за спешни сигнали, за Полиция/Пожарна/Спешна мед. помощ. 3. При съмнение за починал се уведомява полицията, след което се изисква съдействие от пожарната /по служебен път/ и апартамента се отваря в присъствие на роднините, или домоуправителят. 4. Тези от блока, както и Вие сте дебили и цялата информация е алабала...

Съгласен съм с Вас, информацията в статията не ми изглежда напълно достоверна на фона на личния ми опит. Имахме подобен случай в нашия блок, при който ситуацията се разви точно по описания от Вас сценарии. Самотноживеещ възрастен човек не беше излизал от апартамента си няколко дни и не отговаряше на звънеца на входната врата и на телефона. Обадихме се в полицията, дойде една патрулка и пожарна. Един от пожарникарите влезе със стълба през прозореца на апартамента и отвътре отключи входната врата. Човекът беше в безсъзнание и все още жив, но за съжаление почина няколко дни по-късно в болницата.

У нас е така, но навсякъде се рекламира, че единният номер за сигнали е 112. Освен това, когато имаш такъв случай определено е спешен. Дори във твоя описан случай, човека е бил още жив и ако са дошли и влезли 1 час по-рано може и да успеят да го спасят. Понякога минутите са от решаващо значение. Направена е абсолютна законова простотия!

Докато тестват"народните представители" и "щаба" няколко пъти седмично ще почнем да умирисваме блоковете спазвайки"социалната дистанция."

Тия полицаи за нищо не стават :))) От кога домоуправителите решават? :))) Дира проверявайте си нещата!

И сега на въпросният Александър и двамата съседи - влизане с взлом в чужда собсвеност и участие в престъпна група... ХоХоХо, типично по нашенски

Защо не са извикали Каскета лично да ги обвини в "особено тежко престъпление гавра с труп". Всички тъпаци щяха да му се възхищават колко е справедлив.

бюрократщина. Тоест според институциите , на практика ,ако някой бъде убит в апартамента си, или къщата си и извършителят излезе и заключи вратата след себе си, те нямат право да влязат вътре освен, ако убитият не стане и им съобщи , че има труп в апартамента му, къщата му.

FFF

Имаше една история от САЩ, където по някакво дело трябва да призоват свидетел и му пращат писмо. От пощенския клон отговарят, че получателят е починал. По правило обаче трябва да се прати второ писмо. И няма как - пратили. От пощенския клон им отговорили “Получателят е все още мъртъв”.

За там е нормално това, тъй като двуцифрен процент от населението им са напълно убедени, че слънцето се върти около земята.

Видими резултати ?!

Бърза и безболезнена смърт.. кой не би си я пожелал..

Бас ловя, че ще го пишат "с коронавирус". Утре голата тиква ще го разказва на брифинга.

Ако не знаеш корона вируса причинява наранявания по кръвонослните съдове и тормби. Тези тромби когато се отделят и могат да "запушат" сърцето прицинявайки инфаркт или да достигнато до мозъка и да причинят инсулт. Така че отворко, да, нищо чудно и да е коронавирус. Ако е умрял от повече от месец - трудно ще устаноявят какво е.

Дори да е умрял преди 20 минути пак няма да установят. Защото малко не се правят аутопсии, капиши? Единствено ако преживе е бил известен като заразен, единствено тогава пак няма да направят аутопсия, но със сигурност ще го пишат в племето на Бляскавото Теме. А сега аутопсия няма да му правят, това си е чиста лъжа (ако се стигне до съд - то няма де, но ако - то ще е журналистически похват, разбира се).