Откриха лекарство срещу болестта на Алцхаймер

Медикаментът ALI6 ще продължи да бъде изпитван върху животни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-големият ми страх е да не изгубя ума си като остарея.

Добре дее,аз за какво влезнах сега тука и какво щях да напиша,ехх...

Абе нали руските учени щяха да открият нещо?

ГЕРБ реши, че за българите ще се плащат само най-евтините лекарства. Дали лекуват, това е друг въпрос. Така, че българите едва ли ще ги огрее тази нова терапия.

А дано по-скоро го пуснат на пазара, та дано да се излекуват от болестта всички, които забравиха какво представлява любимата им Партия и се готвят да я върнат пак на власт...

Съветските учени отдавна са открили такова лекарство - водката. Пиеш като смок и нищо ти няма.

Не се притеснявай. Ако се случи, няма да зебележиш. Казват, че пречело само на околните.

Те ще откриват преносимата ракета и тогава всеки руснак сутрин ще тръгва с раница и ще респектира НАТО.

Добре де ДИР , все повече приличате на жълт вестник. Какви са тия гръмки заглавия ? Открили са нещо което още не е тествано като хората и изобщо не е на хора , което значи , че това е откритие в МНОГО ранен стадии и не може изобщо да се говори като лекарство и още по-малко като откритие.

Става дума за много тежко заболяване, което не спохожда хората според партийните им пристрастия. Това по-елементарните хора обаче не могат да го проумеят.

Абе ти така си се родил или отпосле ти стана? Ти четеш ли какво пишеш??

Хайде стига троли. За турски поток се радвахте още на едно "споразумение за намерение" и вече пускахте газта по него. После пък взеха, че Ф16ката напудри задничето на руското самолетче и всичко се разтури. Евала на учените. По-добре от "изобретяване" на самолети и танкове започнати на дъската преди 30 години и още не завършени.

Това да не е гадния германец,дето крие разни неща из къщи?

дементиране???

Водката несъмнено пречи на развитието на Алцхаймер,тъй като той се развива чак след недостижимите за редовия пияндурник 65 години.

споко говеда, за ви полази тази болест се иска мозък. освен това, даже и да прихванете по някакъв начин, сте и без друго толкова дебилни, че изобщо няма да ви личи...

Я! платения трол владо, който се представя, че е имигрант в Швейцария... Ко праиш ве боклук ЛЮлински, купуваш ли още кренвирши от кауфланта? :))))))))))

Хмм... Продължава да бъде изпитван върху животни... Аз пък си мислех, че Алцхаймер е болест само по хората. Не, ли?!

Всички лераствени препарати минават през фаза на биологични изпитвания върху животни близки по днк с нас.

чета Д-р , а вие четете ли ? "Лекарството ALI6 ще продължи да бъде изпитвано върху животни, а след това е планирано да се провери как ще действа и при хората. " При животните не е ясно дали ще сработи а при сложни организми като хората ептен , така че за сега не е никакво откритие ами възможност за такова.

Класическа фалшива новина. Нищо не са открили,изптитват го върху животни. Когато наистина хората с тази болест се лукуват с добри резултати тогава пишете.

Дано, дори и да не е тествано върху хора. Само не разбирам дали е превантивно лекарство или такова прилагано върху вече показали симптоми болни. И в двата случая НАИСТИНА се надявам да е вярно!

Видях го при баща ми и при единия ми вуйчо. И двамата бяха "мозъци", които после се превърнаха в нещо, което не искам да ми се случи, нищо че няма да го осъзнавам,ама Божа работа. Наистина кошмарът е за близките.

Инфо: опити върху контролни животни е един от последните етапи преди регистрацията на лекарствен препарат. След него има само един последен - прилагане на контролни групи от пациенти чрез сравнение с плацебо и други лекарствени средства. Това за тези, които мислят, че от опити върху животни до готово лекарство е дълъг пътят. Няма да ви занимавам колко работа и време коства да се работи първо на молекулярно равнище, след това реакция върху патогени, реакции на субстанцията върху здрави клетки и пр. и пр. докато се стигне до работа с жив организъм - животно и пациент.

имат проблем с осмислянето. Четене с разбиране - в трети клас.

Докторе, защо се хабиш да ограмотяваш тукашните корифеи на Фейсбук културата? Те знаят всичко най-добре и освен това го и коментират с огромно самочувствие.

за 104 път откриха като и за рака и за т.н.

Мале, каква боза. Поредна журналистическа глупост, да карам по точки: Автора на това безумие е китаец, Dr. Lin Jiang, а оригиналната статия е .... Естествено, на китайски. Колектив - Qin Cao, Woo Shik Shin, Henry Chan, Celine K. Vuong, Bethany Dubois, Binsen Li, Kevin A. Murray, Michael R. Sawaya, Juli Feigon, Douglas L. Black, David S. Eisenberg & Lin Jiang. Чутовния ALI6 се оказва чисто и просто Флуспирилен - антипсихотик (невролептик), който се използва за терапия на психично болни от 1963 година. Подтиска мозъчната активност, дори здрав човек може да докара до кататонен ступор, а за болен от алцхаймер дори не ми се мисли...

Браво докторе. Страхотен коментар.

Хахахахахахахаа, е т'ва с "недостижимите за редовия пияндурник 65 години" беше як лаф! :-D :-D :-D

В България всички политици страдат от една специфична форма на Алцхаймер - избирателно забравят това което са обещали и след това не им е изгодно. Добрата новина е, че има ефикасно лекарство - ЯК БОЙ!

"Учени от Калифорнийския университет са открили лекарство, което може да победи болестта Алцхаймер, пише Nature Chemistry." Не от Калифорнийския университет а от руският Ленински научен институт .Ей какво нещо са Марксистко-Ленинските идеи в медицината.То между другото всички научни открития са руски а другите по света само ги преписват от тях.

Не е баш така. Българите мога да плащат каквото си поискат и докъдето им стигнат парите. Държавата ще плаща по -евтино. Донякъде има основание - най-новите, най-модерните лекарства не винаги са най-ефективни, но за сметка на това са най-рентабилни за продавачите на лекарства. Съгласен съм, че когато сме болни искаме от държавата всичко да е "най", но все пак да не забравяме каква ни е чергата.

ох боже край на Алцхаймера

да, на приказки е лесно!