Отчетоха замърсяване на въздуха от 1,5 пъти над нормата в Русе

Причина за превишенията на фините прахови частици е отоплението в битовия сектор, сочат данните на екоинспекцията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакам да видя кой пръв от официалните власти ще събере кураж да назове истинският виновник за превишаването на фини прахови частици във въздуха? Населението от векове се отоплява на твърдо гориво - проблемът от няколко години се задълбочава при наличие на огромен брой на отопляващи се с климатици! А истината е че проблемът е в котлите на пелети при които пепелта отлита директно в атмосферата в процеса на горене за разлика от дървата и въглищата които тлеят във вид на жар и чиято пепел е тежка ине излита през комина.

Мнго си прост веее!!! Всички котли на пелети са в програмата за енергийна ефективност, глупако!!! Аз лично имам два по 55 киловата и няма грам пепел в атмосферата, мога да ти дам номера си и адреа, ако искаш , за да е убедиш, тъпунгер!

"Причина за превишенията на фините прахови частици е отоплението в битовия сектор" Да се забрани! Или, по-добре, да се сложи данък на печките за отопление с дърва, въглища и нафта! Повишават данъка на старите коли, а битовите печки замърсяват въздуха по-вече от тях. Да се въведе и данък "Дишане". Издишваме СО и прецакваме озоновият слой.