Отбелязваме Деня на българската просвета и култура

На 24 май почитаме и паметта на Светите братя Кирил и Методий

Обратно в новината

Коментари - Отбелязваме Деня на българската просвета и култура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес е един от най-срамните и най-зловещите празници във фейковата история на България! Ден на Македонската азбука, език и култура! Македонските окупатори ни налагат тяхната развалена азбука и техният развален език и ни откъсват от нашата Родина - Майка Русия! Вън македонските, румелийските, европейските окупатори от България! ВМРО в панделата! Докога ще изтриват историческата памет на българите, крадат милиарди и ще тероризират българите?

От североизток разбрахме, че според руския културен център в северозапада братята св.св Кирил и Методи били руснаци.....!!!???? Абе вЕрно ли е това ???? Изкъртихти всички мивки!!!!

Тоя звучи повече като македонец, ма явно го е срам да се нарече така и е незнайно защо намесва северозапада...

Ограмотихме половината свят, сега ми се правят на велики! Между другото, в Румъния са писали със славянски букви до средата на 19 в., в Монголия дори също ги използват, представете си! Един от най-универсалните езици. Пък някои да си говорят каквото си щат и да си правят изложби.....

Честит празник БЪЛГАРИ! Останалите, на което българско е само паспортчето им - да го духат!

"Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, съдбините си ти поднови!"

Не "отбелязваме". ЧЕСТВАМЕ ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК- ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА! Честит да е на всички хора в България този чисто БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК.

Тя не отговаря на историческата истина! Българите си имат писменост далеч преди Кирил и Методий да въведат т.н. глаголица. Всеки , който види глаголицата, е наясно, че в нея няма нищо подобно на българска азбука. Глаголицата прилича на крадено грузинско писмо. Глаголицата изчезва почти без следа, само в някои манастири в Хърватска има запазени нейни образци. какво честваме тогава? Една изчезнала писменост?! Истинската българска азбука е много по древна от глаголицата. Има редица публикации по въпроса от независими и неидеологизирани историци.

Каква кирилица, какви 5 лв? В родината на кирилицата ни принуждават да си пишем есемеси на латиница - за по-евтино... Кой и защо го измисли това "недоразумение"?

Да живее селският дебил с недоразвития мозък и 15-годишния си таралясник, както и крантата му с тъпия поглед, тежаща 80 кила!

... "ний сме дали нещо на светът и на вси Словене книга да четът;" (Иван Вазов, Епопея на забравените - Паисий) И освен това велико българско дело, верно е също, че нашите древни предци - пелазгите, чиито потомци са траките, чиито потомци сме ние, имат развита сакрална и битова писменост, макар и да не са имали литература. Както казват мнозина съвременни траколози, има времена, в които елините и траките използват една и съща писменост: ..."на официално ниво, и в култовите практики, а и в ежедневието писмеността е част от културата на траките" и още ..."Траки и гърци са писали с еднакви знаци, както създадената в България кирилица е станала обща за много славянски народи." (Проф. Диана Гергова - http://radostinalassa.blog.bg/history/2019/05/02/arheologyt-diana-gergova-trakite-ne-sa-bezpismeni.1655453)

в комунистическия вариант "напред и все напред върви", а в оригинала "и Бог ще те благослови". както и ""ведно със другите славяни, кръстосай дух със огнен меч"" вместо "Духовно покори страните, които завладя с меч"

Отдавна вече - 30 години, се пее оригиналният текст!

Най-важната исвята буква от нашата азбука е ят,второстепенно носовка,след това ер инакрая и-то с точката. Ятът го има още в пещрите като Магура-той е част от древните рисунки. Който отхвърля доту изброените букви в тазе последователност не е никакъв българин.

важно е да се напомни че комунистите не са християни, а славяни

Честит празник на всички българи! Ден в който се чувстваме горди, че сме българи!

Хайде поне на празниците да не лъжете ! Солунските братя нищо не превеждат на "старобългарски" защото не са го знаели, не ги е интересувал за да го научат , и не им е поставяна подобна задача. По тяхно време българите са говори на един тюркски диалект без никакъв престиж, дори сред собственият си народ, щом с такава лекота са го захвърлили, никому ненужен. Езикът на който Кирил и Методи превеждат Библията е от друго ЕЗИКОВО СЕМЕЙСТВО - ИНДОЕВРОПЕЙСКОТО и никога не е имал никакви допирни точки с тюркобългарският. Вземете да си оправите кашата в главата, че с тъпотиите от 19 век сте адски смешни !