От турското робство до днешните провали: една игра, която в България има дълга традиция

Нали разбирате защо расте доверието в служебния кабинет, защо подкрепата за Радев и желанието за премиер да бъде издигнат Кирил Петков?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли с какви пари е построен Рилския манастир? Ми с пари на султана Роби сте единствено на собствената си простотия Мдаа

Роб в човек, който няма права и собственост. Българите никога не сме били роби, за разлика от руснаците по време на крепостничеството!

ГЕРБ КРАДАТ, МНОГО КРАДАТ, РЕЧЕ ЕДИН ЮМРУК, ПОСЛЕ- ФИСКЪТ Е РАЗБИТ И ОБРАН ОТ ГЕРБ КАЗА ЕДИН ИЗЦЪКЛЕН,... А ПОСЛЕ...ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ Е ПРЕКРАСНО ИЗЧИСЛЕН И БАЛАНСИРАН ОТ ХОРА, ЧИИТО ЖИВОТ Е МИНАЛ ТАМ И С ТОВА, ЕДИН СТРАНЕН ДЕДКО С ЕЗИК И ТЕРМИНИ НА СТАЛИН КАЗА ПАК ГЕРБ КРАДАТ И СЕ ПОКРИВАТ И ЗАПОЧНА ЕДНИ ОБРЪЩАНЕ НА ВСИЧКО С ХАСТАРА НА ГОРЕ И СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЯМАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КРАЖБИ- ЛЪЖИ, ЛЪЖИ- КАК ДА ИМ ПОВЯРВАМЕ ЕТО НА ТИЯ.

Простотията.. Нещо в което България има много дълга традиция. И продължава всичко по старому..

пумислех ,чи тува е напасал некой умен чиляк! пък то била о близач на сички дуеета!

Статия в стил преразказ с елементи на разсъждение. Ивчо, такива в шести клас ги пишехме навремето. Ясно е, че живеем в дебилен свят, но това не означава че трябва да го подхранваме с още инфантилизъм.

Тази игра се играе от доста отдавна. Още помня когато властта се сменяше от герб на бсп и обратно. Идват новите обвинявайки старите за всичко, сменяйки всички началници и заместници със свой и гордо заявявайки как всичко се реши и излизаме от блатото. До идването на новите властници и същите тези приказки. Но какво да се прави когато всички те израснаха покрай принципа "прави всичко за себе си и чуждите интереси стига да печелиш от това"? Празни обещания и минимална дейност. Социалистите обещаваха АЕЦ Белене и работните места които ще се отворят 17+ години наред, герберите пък гордо твърдяха как сме центъра на Европа игнорирайки че страни като съседката ни Румъния вече ни задминава. Докато малките партии обещаваха големите промени и нормален живот за бедните, но напразно! ДПС-то третата най-стара партия пък постоянно гледа как подаде приятелска ръка преди да пойска нещо малко в замяна на всеки незамисимо от политическата идеология. Защото за тях най-важното е историята и как тя да се промени. Никой не мисли за народа, нито за нацията. На всички им е в акъла как да сме най-евроатлантическите в лицето на другите нации защото това е върховата точка на Демокрацията, кйм която всички Трябва да се стремят. И до какво ни доведе всичко това?

Ивчо, мамин :) даже ти ще се изненанадаш колко може да си прав понякога :) Наш'то служебно външен министър прави гръмки изявления под чужда диктовка https://www.mfa.bg/bg/news/30872 да игнорираш поражението на екс Хегемона пред очите ти и да подкрепяш негови марионетки в страна подложена на чудовищем не0либерален преход към Небитието, да се правиш на недочул-недоразбрал за репресиите на про-фашостката Киевска хунта спрямо стотици хиляди украински граждани с Българско самосъзнание за това трябва да си истинско перде + идиот (в хубавия смисъл на думата ;) ) Радев, съгласен ли със завлението на протежето от служебното правиотелство ?! https://mfa.gov.ua/en/news/joint-declaration-international-crimea-platform-participants

Много добра статия. В крайна сметка от всеки български гражданин зависи в каква страна иска да живее. В подредена и просперираща или като в сегашната кочина.

Много точно казано човек!

"Турското робство" е измишльотина на комунистите, за да ни обясняват, колко много пъти са ни "освободили" руските поробители.

Да де. То и в Батак, и в Чипровци, и в Стара Загора, и в Перущица , и в Панагюрище, и в Люлебургас все комунисти са изфабрикували фактите! А живото и твърдо доказателство , че комунизмът е жив са такива късопаметни, върти опашки и нагаждачи като тебе. 3 ти март е бил забранен от БКП като национален празник. А преди ВСВ си е било - освобождение от робството. Да, не навсякъде е имало само кланета. Но кръвният данък, десятъкът, униженията над друговерците са безспорен факт. Друг е въпросът, че по- страшно от физическото турско робство е духовното гръцко ( християнско) робство над духа.

През турско са се строили църкви и е призната независимост на БПЦ, а през руско робство се взривяваха и вярващите се вкарваха по донос в Белене. Сега комунягите се правят на най вярващите и палят най-големите мумове като ходят на църква че имат големи грехове да изкупуват пред българския народ

Българинът трябва да разбере, че изборът му е не е между Славчо, Мая, Румен, Бойко или Христо, а е за ЕС или за Русия. 3 поколения българи бяхме програмирани да обичаме Русия заради "Освободителната" война с Турция, която реално беше поредната война на Русия с Турция, само че впоследствие 140г си плащахме хилядократно.. така както македонците бяха облъчвани и програмирани от Сърбия и руснаците да намразят Родината си България. Самолетите МИГ-29 са ни стрували 700млн долара бройката сегашни пари, бяхме като в затвор с невъзможността си да пътуваме и затова 3 млн българи напуснаха Родината за 15г след 1990, защото видяха фрапиращата разлика в стандартите ни на живот, разбрахме, че комунистическият рай е бил само по страниците на в.Работническо дело, че сме били, а и още сме икономически роби на "Освободителката"Русия, която пълни главите на българите със страховити теории и истории за прогнилия Запад, който налива милиярди в икономиката ни, но всичко се източва от руските слуги, олигарсите ни и затова се мъчим в бедност още и още, но пак сме мнооого по-добе от преди 30г. ГЕРБ е единствената прозападна партия, истина е обсче, че Борисов се изчерпа като премиер, но само такъв като него можеше да пребори руският апарат за влияние просмукан от зората на демокрацията във властта. Във всяка партия има и ще има калинки и черни овце, новите ни партии за 3-4месеца го доказаха, ни Борисов поне не се страхуваше да ги чисти бързо-бързо своите...

най-лесната манипулации , на която 80% от българските шарани вярват е вечната битка на Русия и Америка. ЦСКА ЛЕвски, Червено и синьо , изток и запад, столица и провинция , южна и северна България и там каквото се сетите. Когато проумеете , че трябва да се оправя една държава, тогава ще прокопсате. Иначе цял живот да се драпате ни единия ще убеди другия ни обратното.

Май тази игра "The blame game " (игра на виновници) я играем още от древността. Иначе вероятно нямаше да ни окупират турците, които са образували държава едва през 1299 г. а днешен Истанбул можеше да бъде наш. Тогава, заради "The blame game " ние решихме да направим 3 Българии и резултата е налице.

и под турско робство сме вероятно паднали по подобни причини .. По онова време България и разкъсана на три царства или княжества и пак не е имало единство .. Какво по-лесна плячка от това …

много добра статия. Рядко се среща неутрална и горе-долу вярна картинка. Ако на която и да е от партиите ѝ пукаше за България и народа, досега да са се хванали за ръце и да са почнали да работят. Досега ако партиите искаха промяна, трябваше да са дали на съд половината от управляващите по време на т. нар "преход". Материал има бол, но явно всичко е за театър, а някой отзад дърпа конците, а в парламента са само шутовете и актьорите, които се бият за част от баницата.

Само Борисов говори и опитва консенсус, и винаги го е правил, и оставка си е подавал за да има ред в държавата

за да се хареса на хората, иначе унищожаваше де що има нещо поникнало като например прохождащ бизнес, той унищожи всички ценности на пазарната икономика и наложи монопол над всичко, като всеки който има бизнес е длъжен да му се отчита. Никой не става, държавата е за закриване и трябва да се почне отначало, но както и да е . според мен до 50-100 години България няма да я има на картата ако продължава така.

Прах в очите - няма игри.политиката е била винаги ясна - едни дърпат, други странят от Ресия и турция, щото ни дишат постоянно във врата. Тия глаголствувания са прах в очите - дпс сега стават по- силни отвсякога.с подкрепа на итн си избраха шефа на бнб, ключови позиции в енергетиката, инфраструктурата и са вече един истински октопод. И сега, итн като гласуват политици с чужди паспорти да ни управляват - цъфнахме. И онзи фатмак хептен ще ни довърши. Червените боклуци са много нагли и не могат да простят на Бойко Борисов, че той единствен се осмели да ги бие през пръстите. Другия път обаче за тях трябва да има истински бой и истински затвори, но тогава ще има и разстрели.

Кой си ти бе предлагач? Какво са там някакви си закони по пътя към светлото бъдеще. Тоя филм май не са го гледали в Дойче веле.

Всички отричащи материала коментари само ОЩЕ ВЕДНЪЖ доказват неговата актуалност. Изборът на знаме, девиз, символ е показване на това какъв искам да съм а не какъв съм.-Съединението прави силата-къде го съединението;Балкански ЛЪВ-с няколко изключения лъвът не е и котка. И т.н.

"Добре, но защо стана така, че никой не иска да си говори с тях, чудим се, дали пък и те не крадоха твърде много?" Ивайло, предполагам че ти си единственият човек в тази държава. Даже и герберастите не се чудят - те просто не искат да изтърват кокала.

Много безполезна статия!Напълно в духа на blame game!

Факт е, че българите обичаме да обвиняване другите. Разрушението е една от най-ярките черти на нацията ни. Съграждането почти го нямаме, а то е много важно. Неслучайно дедите ни са написали на вратите на Народнито Събрание: “Съединението прави силата.” А един от най-големите ни писатели, Пенчо Славейков (единственият българин издиган за Нобелова Награда), пише: “Единственият гений, който българина притежава, е геният на завистта.”

На наш кирчо, прякора му от народа, е вече: -Киро лъжата...

на калпавия Х.. космите му пречат. Така и всеки некадърен който обвинява някой друг за нещастието му

Недраги комунисти, Никой не е бил роб в България. Роби са били братушките ви, крепостни

'Обвиняванка' кайш м? Със същата страст една убавица неколкократно повтори за кончината на Татяна УОУова.

-И петстотин годишното турско робство --И лукавите фанариоти -И "великите сили" -И чорбаджиите изедници -И ненаситните за власт комуняги и днес, заедно с изменника ивайло дичев - АНАТЕМА...

Ако президента нарушава конституцията, другите жители, длъжни лиса да я спазват (К.Петков-например)И ако не я спазваме, имаме ли държава???

Кой точно член на Конституцията е нарушил Президента, мунчо паляков? Би ли ни осветлил с "мъдростта" си по този въпрос?

На прима виста.... чл.99 ал.3. Можеш да продължиш до изчерпване на членовете и алинеите, засягащи дейността на президента.

Смешник! Ти можеш ли да броиш изобщо? Я сега си погледни пръстчетата и започвай: 1, 2, 3 ... та до 6! Шест по - голямо число ли е от 7, или по - малко? Мъко герберстка ...

МАФИЯТА има ли държава? За Радев - Петков, е валидна препоръката ОТ КРЪЧАРЯ, за да заемат и получават властови позиции.

БРАВО. ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ

КИРИЛ ПЕТКОВ като толкова ''милиеел ''за България и се отказва от Канадско гражданство ЩЕ му повярваме че искрен и милиее за БГто ако РАЗВАЛИ концесията на крадците от Канада ''ДЪНДИ ПРешъс''

Развалянето на концесията върви успоредно с "ваксинацията" и "ПЛАНдемията" в Ерец Израел. Когато ЕГРЕГОРЪТ ги настигне, ще се разбере че вирус няма, ами има алчност и панически страх от възможността да се усукват като обрани евреи от Bitcoin.

Турско робство???

"Османско (Отоманско) Владичество" е правилният термин в случая. Но и мисирките ни като политиците :)))

Не само турско робство. А българите са били озлочестяване, пребивани, осакатявани и убивани през нечовешкото страдание на петстотин годишното турско робство!

не е имала български владетел от 800 години насам. Това не е обвинение, или търсене на виновник, а факт. Падането на царството е дошло от "Жид махала" в Търново и това не е обвинение, а факт че с тази хитра стратегия сега се владее целия свят. А сега имаме да чистим семето на корупцията и влечението към греха, посято още тогава..

Точно този самомразещ се хейтър, който не спира да сочи с пръст българина и България и да бълва отрова да говори за blame... Дойче веле постепенно превзеха най-посещаваните бг сайтове. Отдавна спрях да посещавам Дневник, сега ще трябва да търся заместник и на дир

Всичко хубаво,сбогом1

Пак старата песен!?-Всички имат вина, и НАЙ виновният, скрит сред останалите!?А кой раздели народа, КОЙ многократно нарушава конституцията, и всичко това единствено и в името на неговото оцеляване! Растяло доверието към К.Петков!-Сигурно ?-Сред пишман лъжците.

Като го чета тоя другар да пише, че „расте доверието в служебното правителство”, подкрепата за резидента и дребния жалък, но упорит мошеник Кирил Петков, разбирам какво означава изразът „гьобелсова пропаганда”, макар че за разлика от злия гений Гьобелс, лъжите на този драскач ще си останат смешни драсканици.

Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие (Йоханес Хан).

"Супер баба", дай нишан и къде да те намеря за да те "опраша". Както съм "загорял", ще ти възвърна щенията от младите ти години.

Да ти дам моя нишан, мен да опрашиш вместо бабата?

Че ти сега ли го разбра от Йоханес Хан? Моята супер баба ми казваше ... учи, че инак ще отваряш вратата и подмиташ на най-добрия си приятел цял живот...Тоест, от малки ни насъскваха да се състезаваме.м това няма лошо, но много са и завистливи и не могат да преглътнат лесно ако някой е " по-така. "

За всички тези неща , които се случват от 30 г. насам, има един единствен виновник и това е опрастачения български народ.

Браво бе, българо мразецо - българофобе!

Може би, но тук от доста време народът е НЕПОГРЕШИМ СУВЕРЕН! Политиците ни ги водят извънземни от марс (ако са мъже) и от венера (ако са жени). Политиците ни отдавна не са заслужили такъв велик, честен и трудолюбив суверен....

Какво турско робство? Нали беше турско присъствие.

С игричкаата за вината няма как да прикрият зависимостите си. Неадекватното поведение на ИТН разкри, че те имат ангажимент не към един, а към повече субекти. Когато са избрани повече партии в парламента е наложително да загърбят идеологическите си различия /доколко всъщност ги има е друга тема/ и да се впрегнат да работят заедно. Има достатъчно примери от чужбина - нали все натам гледаме. Но, да бъдем справедливи към ИТН - те изпълниха успешно главната си задача - да разсеят антиГерб вота. Засега.

Ивайло Дичев, на една планета ли живеем, в една и съща държава? Расте доверието в Радев и Кирил Петков- министър председател!? И коя партия представляват, че не се сещам, кой ги е избрал? Парламентарна Република ли сме, защо ходим на избори, щом ще ни пробутват през задния двор натрапници!? Обидно е да смятате българския народ за глупав, Радев иска да управлява на всяка цена и това е видно от всички, да избран е законно за президент, НО ДО ТАМ, ЯСНО!

КОЙ ги бил ИЗБРАЛ? АЗ, КРЪЧМАРЯ!!!

Много съветски тролове бе. Станков, обърна ли рублите в донги?

ИТН трябва да бъдат истинска, Реална опозиция в България! Това им прави чест, че не се поддават на манипулацийте, зачестили на последък, От Хр Иванов и Мая и компания! Сашко Диков, яко плюе по тях, изкуфелника

на колко места ще качваш тая опорка

Хубав коментар. Само с едно не съм съгласен: “ Кой носи вината, че не се ваксинираме и сме на път да станем европейско гето, където никой няма да иска да стъпи?” Чужденците по Черноморието друго мислят. Тук им харесва, понеже се чувстват като преди ;)

Той е виновен, че чрез някой от лекарите, както и чрез ТРИфонов -Чорбанов внуши въпросът за ТИРАНИЯТА, която нарушава Божествения Закон за СВОБОДЕН ИЗБОР.

Добре де чустват докато не пипнат нещо по хотелите. На излитане от Бг се заговорих с едно момче . Дошъл в Бг с жената и детето и о тишли в тия аква парк хотели по морето, т още 1000 летовници. Само той не бил ваккиниран и го хванало. Жена му и детето ваксинирани, не са и разбрали че имал вирус. Та се наложило да се лекува още 4 седмици. Та това са тези "както преди" хотели. Там може само ако си ваксиниран.

Чети бе, чадо адово! ("Егрегорът, който е роден от вируса, е по-опасен от самия вирус*) - интернет

да не стане ;от играчка плачка ;

Върнете ми джипката, мата хари, пачките и кюлчетата!

_stankow

И какво иска Дичев ? Да разпуснем парламента ? Като че ли в английския и германския не е същото ? Да разпуснем и тях ? Значи за това явление в другите страни си има специален термин, в нашия език няма, но явлението е типично баш и единствено за нашата страна ? А другите нации, суперменш до суперменш, тук там по някой кооптиран полу-суперменш, като професора, те защо са изковали този термин ?

Айде сега пък Киро Канадеца бил блестящ! Съвсем се забравихте в лъжите, дайте по-спокойно, че носовете ви опират вече в тавана, дърти Пинокиовци.

Търпението и кредитът на доверие към политическата и бизнес класа са на изчерпване, и кукловодите го разбират, затова започват да ни се предлагат в нова опаковка,и с нови кукли.

_stankow

Не знам кой го измисли, че тръпнем от желание да сложим Кирил за премиер ? Защото сме загрижени точно за интересите на канадската фирма Дънди прешъс металс, може би ? Не можем да спим от загриженост как са, как им върви бизнеса, при тези цени на златото и медта, дали не им е голяма концесията и как да я намалим ?

Пълни глупости. И президента и самия Кирил Петков се оплакват постоянно когато нещо не им харесва. И все "мафията" им е в устата. Все едно те са спасителите и който е срещу тях е престъпник.

Позна, ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. До сега всички министър председатели бяха слуги на Световното правителство КАБАЛА и изпълняваха правителствената му "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година, чрез ХУМАНЕН ГЕНОЦИД.

Статията е много неподходяща за този Полтически период на България ! Бъдете малко толерантни към народа преминал през тежки 12 години на Диктатура ! Точка !

Видяла ти е на тебе простата тиква Какво значи диктатура. Нали ако беше диктатура нямаше да пишеш поръчкови коментари толкова време? Щеше да си вече в затвора. Запомни тъпо хлапенце-по време на диктатура няма протести и блокирани кръстовища. По времето на диктатура няма задръствания на кпп-тата от хора които отиват на почивка-има бягащи през границата и граничари с автомати които стрелят по тях.

Май не си много на ясно що е то диктатура... Ама какво да се прави, чалгопитек...

ИД като гръмнаха американските войници в кабул, сенилният байдън с половин уста едва се престраши да обвини виновният за всичко Тръмп. Тръмп е много удобен за виновен, защото имаш вселенския медиен и ляво-либерален политически комфорт да го обявяваш за какъвто си поискаш. Дори това не позволи на отиващият си байдън да си измие напълно ръцете с Тръмп, защото той знае, че това са камъни и в неговата градина. Защото тарикат мъж не писка. Но къде ще сравняваме 250 годишна система със системата на АБПФК и техните слуги и наследници... Разбира се, че ние сме високо морални атлантиди...

Това първата предизборна реклама на ДБ ли е?

Прокопиев плаща добре, а Демократическата партия и Сорос плащат още по-добре.

Дир, сега станахте като Дневник - пристрастието ви личи във всяка статия. Аз не искам лъжецът Кики за премиер

Почти всички лъжата, а политиците най-много. Всеки си има кирливи ризи, затова назидателният тон на политици дразни много.

Ако Господ слушаше кучетата като тебе, щеше да продължава падането на суджуци, кюлчета и пачки от Небето. Рогът на ИЗОБИЛИЕТО вече се насочи към ИМА ТАКЪВ НАРОД - българския. Приемането на актуализацията на Бюджет 21, е стъпка първа към суспендирането на правителствената "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", от 1988 година.

Вашите минусчета са, "лебедова песен" за мене.

Ще ви крадемв още 12 години. Ще ни търпите щот сте прост народ.