От Пекин признаха, че ефикасността на китайските ваксини е слаба

Китай може да се насочи към разработване на иРНК ваксини срещу COVID-19

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О, неразумни и юроде! Така и немой разбра, че то китайските и руските ваксини действат само на истински комунисти. Туй са ваксини само за истински герои кат Виктор Орбан или нашето Нинче! (Румчо, ти къде се буташ тука бе, я обратно в строя!). Който не е истински комунист, да си слага от гнилите, западни ваксини! (Румчо, ти къде па се буташ нахално, я да си чакаш реда!) ;)

Запазете спокойствие,скоро всички ще разберете какво е това китайски капитализъм.Нооо за съжаление няма да можете и да имате време да пишете в този а и други форуми защото там се работи по 14-16 часа и си постоянно наблюдаван от камери и дронове така че спокойно.

със сигурност ще е по-добре от американския, където не знаеш кога някоя бомба ще ти падне да главата

Много хитър китаеца,продава си ваксината по целия свят,но изобщо няма и намерение да ваксинира и убива собственото си население.

чети ве тъпако, не плямпай глупости без да знеш = 150 милиона са ваксинирани в Китай,

На изток нищо не могат да направят като хората, освен да го откраднат и да направят долнопробно менте.

Този коментар преди 30 години можеше и да бъде верен. Но в момента... Китай е по напред в технологиите, демокрацията, обществото и в която сфера искаш. Това е цяло едно поколение което е безумно образовано. Идея си нямаш какво говориш

...демокрацията, обществото и в която сфера искаш... Продължавай да си пиеш кафето или чая с антифриз.

То е смешно да се говори за ваксите като за лекарство ,да се внимава за случайното изпускане на подобрено вирусче,че само за нови видове се предупр. Ако обичате стига с тая търговия на гърба на обикн. човек

Астрата причинява тромбози, китайските не са ефективни , Файзера неефективен срещу африканския щам..остава и руснаците да си признаят техния спутник в какво е калпав. В същото време ваксинационните сертификати не вършат никаква работа за облекчаване режима на движение на хора и добитък ..еми честито.на най-успешната фармакологична маркетингова стратегия :))

Ехааа не си разбрал майка. Неефикасна срещу южноафриканския щам са руската ваксина и Астра зенека. И двете са 100 процента неефикасни. Руската е 70% ефикасна срещу английския и 50% срещу на йорк. Файзер е минимум ефикасна на 80% срещу южно Африка и 90 срещу англоййския и на йорк. С две думи рна ваксините запазват висока ефективност със спад до 20% при различните щамове. Векторните каквито са руските и Астра зенека плюс всички китайски спада е 90 до 100%. Тоест са напълно неефикасни. Затова Китай иска да краде мрна не руски отживелици.

Кого лъжеш бе бантускот необразован?

"Макар че отговорът на антителата срещу щама от ЮАР е с по-ниска интензивност, спадът при Sputnik V е значително по-малък от този при другите ваксини" Че и тръгнал бантуса да "обощава"... "векторните ваксини били 100% неефискасни" ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

А, добрютро! Изобщо не ни е.е за вас и вашите признания! КОГА ЩЕ ПЛАТИТЕ е въпросът?!? За всичките щети и човешки загуби, които причини вашата Ковид-19 чума?! Белия свят няма да ви чака още дълго, дедо Байдън има ядрен ярсенал да подменя и няма още дълго да ви дундурка!

Руските ваксини са същите боклуци. Едва най-новата, която сега пускат, става. Това инфо ми е от московски лекар. Когато пропагандата се сблъска с реалноста. Само родните глуповати русороби се вързаха.

китайската и руската ваксина са политически димни завеси. Пекин разработи вакисна, за да се опита да заглуши обвиненията, че е изтървал или умишлено е пуснал вируса от лаборатория в Ухан. Руснаците за да не останат по-назад и за да угодят на диктатора Путин, също се наредиха сред изобретателите на ваксина. В Сърбия, Унгария, Австрия и Италия решиха да рискуват заради провала в ЕС да осигури качествен серум в необходимите количества.

Китай прави неортодоксален ход в Играта с ваксините! !Само НЕупотребената ваксина е безвредна!

Недей да мислиш много много

хайде вземете да мерите едни и същи единици. Синовак предотвратятва 50% от заболяването. Файзер предотвратява 97% от смъртните случаи, което въобще не са съизмерими неща. Китайската реално е в пъти по-добра защото намалява много коефициента на предаване и нови зарази, докато Файзер и Модерна, че даже и астрата и джонсъна не го правят. С западните ваксини пак се разобляваш и си приносител, но не умираш.

Глупости на търкалета. Ефективността на всички ваксини се тества спрямо появата на симптоми. Това важи и за Пфайзер и за Синовак. Просто Синовак направиха голяма глупост, че тестваха в Бразилия, където мутацията заобикаля ваксините. Днес излезе новината, че според Израел, Ваксинираните с Пфайзер, които са се разболели са 8-пъти повече при южноафриканския вариант, който споделя мутация с бразилския. До края на годината всички сегашни ваксини ще са с под 50% ефективност спрямо актуалните щамове и то само за свежо ваксинирани в рамките на последните 7-8 месеца.

Пълни фундаментални глупости. Изобщо не ти е ясно какво е ваксина и как работи. Разликата е в носителя. Векторните със ад5 и ад26 като руската използва ад5 и ад26 Астра само ад5 а Джонсън ад26. Все тая. Рана ваксините не използват вектор. А тези тъпотии дето си написал кой от какво предпазва са направо глупости. Много си зле с образованието имаш ли средно и учил ли си биология въобще.

Руснаците патентоваха лекарсво срещу COVID-19! Нека неистовата болка и рева до небесата на болните ни русофоби да започне СЕГА: ---- Москва. 11 апреля. INTERFAX.RU - Федеральное медико-биологическое агентство (ФМБА) России получило патент на лекарство от коронавируса, которое можно вводить через нос или ингаляционно, а также опубликовало информацию о нем в европейском журнале Allergy, сообщает пресс-служба агентства. "Роспатент выдал патент Государственному научному центру "Институт иммунологии" Федерального медико-биологического агентства на комбинированное лекарственное средство, обладающее противовирусным эффектом в отношении нового коронавируса SARS-CoV-2" - говорится в сообщении агентства в воскресенье. В настоящее время завершена первая фаза клинического исследования препарата, "доказавшая его безопасность и хорошую переносимость", отмечают в ФМБА. Начинается вторая фаза исследования препарата у пациентов с коронавирусом. Как она отметила, "МИР-19 безопасен для человека, не влияет на человеческий геном и иммунитет, но при этом высокоэффективно "выключает" копирование (репликацию) вируса и предотвращает самые тяжелые формы развития коронавирусной инфекции, в том числе предотвращает пневмониты, острые респираторные дистресс-синдромы на фоне коронавирусной инфекции". Также в авторитетном европейском научном журнале Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии (EAACI) Allergy: European Journal of Allergy and Clinical Immunology вышла статья научного коллектива Института иммунологии ФМБА России под руководством директора Мусы Хаитова про этот препарат.

Е кой нормален човек вярва на публикация на руски? :))) Между другото неистово болезнен русофиле, колко от нещата които ползваш ежедневно са открити в Русия и колко на запад? Дори водката е полска :)))

И за sputnik-v не вярваха, сега в над 60 държави се ползва, а сред полседните, които заявиха желание да купуват и произвеждат руската ваксина са Германия, Австрия и Финландия! Иди им обясни, че не става и че са "русофили" - нали така, некадърен убитак?

Нали видяхте, че Словакия върна ваксината на руснаците. какво стана с българската на инзи смешник? Разболя се, но го вкарахте в парламента. Чакайте да ви лекува сега. Голям цирк се очаква да гледаме.

Много си наивен. Словакия получи 200,000 дози без одобрението на Европейската агенция по лекарствата (EMA) в резултат на което се разрази колосален скандал там с отставки! Скандалът започна мното преди да им изпратят ваксината.Заинтересованите кръгове, които искаха ваксината да не се ползва уж направили някакви изследвания в лаборатория, която НЕ Е акредитирана от регулатора на ЕС, и която уж изкара руската ваксина неефективна! Смях! Особено на фона, че се ползва в над 60 страни,някои от които вече с обширни доклади с резултати от използването на ваксината. Лансет я обявиха за ефективна, та дори и главният вирусологог на САЩ д-р Антъни Фаучи похвали руската ваксина. Днес руснаците патентоваха лекарство срещу covid-19. Кофти ти е, нали?

И какво казаха точно: "От ведомството казаха, че не могат да определят ползите и рисковете от препарата, от който Словакия е внесла миналия месец 200 хиляди дози" Демек нищо! Важното е скандал да има, нали продуктът е руски!

Поредната ЛЪЖА. Нищо няма да връща Словакия: "Словакия не будет возвращать партию российской вакцины «Спутник V», так как стране нужен данный препарат. Об этом сообщил в фейсбуке премьер-министр Словакии Игорь Матович. «Спутник V» назад в Россию не полетит и спасет жизни в Словакии. Я никогда и не позволил бы вернуть [вакцину]. Никогда!» — заявил он." мъка, мъкааа...

Словакия няма да е върне но няма и да я използва. Колкото до премиера с словашкото име Игор работа е ясна.

И какво е това руско лекарство? 9мм ли му е калибърът?

утрепки, много ли ви боли че Русия има НАУКА и умее да създава животоспасяващи продукти? Добре, що не почнете да квичите, че в миналото Русия създаде едни от най-ефективните ваксини срещу полиомиелит, както и срещу Ебола? Ама отде да знаете, нали научавате за света от "бг медиите" хахаха

Бедняк платен

Знаем последния патент беше за ракета до Марс. Няма такава но патент има. Дрън дрън.

Хайде прочете ли статията защото съдържанието е много по различно от написаното в пропагандния сайт. Прочети ст@тията и после се репчи. Лекарство глупости. Колкоточпатента на супер оловната батерия на БАН.

Руснаците патентоваха лекарство срещу covid-19, нека неистови на болните русофоби да започне СЕГА: --- кк Москва. 11 апреля. INTERFAX.RU - Федеральное медико-биологическое агентство (ФМБА) России получило патент на лекарство от коронавируса, которое можно вводить через нос или ингаляционно, а также опубликовало информацию о нем в европейском журнале Allergy, сообщает пресс-служба агентства. "Роспатент выдал патент Государственному научному центру "Институт иммунологии" Федерального медико-биологического агентства на комбинированное лекарственное средство, обладающее противовирусным эффектом в отношении нового коронавируса SARS-CoV-2" - говорится в сообщении агентства в воскресенье. В настоящее время завершена первая фаза клинического исследования препарата, "доказавшая его безопасность и хорошую переносимость", отмечают в ФМБА. Начинается вторая фаза исследования препарата у пациентов с коронавирусом. Препарат называется МИР-19. Как рассказали в агентстве, аббревиатура МИР расшифровывается как малая интерферирующая РНК. Лекарство предназначено для профилактики или лечения коронавируса методом ингаляционного или интраназального введения. Патент выдан десяти авторам, в том числе главе ФМБА Веронике Скворцовой. Как она отметила, "МИР-19 безопасен для человека, не влияет на человеческий геном и иммунитет, но при этом высокоэффективно "выключает" копирование (репликацию) вируса и предотвращает самые тяжелые формы развития коронавирусной инфекции, в том числе предотвращает пневмониты, острые респираторные дистресс-синдромы на фоне коронавирусной инфекции". Также в авторитетном европейском научном журнале Европейской академии аллергологии и клинической иммунологии (EAACI) Allergy: European Journal of Allergy and Clinical Immunology вышла статья научного коллектива Института иммунологии ФМБА России под руководством директора Мусы Хаитова про этот препарат.

Руснаците направиха това, от което се опасяваше фармацевтичната мафия. Лекарство, което убива вируса докато е още в носоглътката, т.е. евтино без болница, без скъпи лекарства за хиляди. Нека всички ковидианци страшилки да почнат да лаят, колко е вредно и политически неправилно. Аз ще се смея отстрани.

семе от кобила - всичко смесено в полунощ на гробищата по пълнолуние...

Ваксината Спътник от Съвецкия съюз е най яка

Най е яка нашата ваксина Три Токио без мезе

то от китай само боклуци

С ТАЗИ ВАКСИНА ВАКСИНИРАТ СЪРБИТЕ, ШАМПИОНИТЕ ПО ВАКСИНИ НА БАЛКАНИТЕ.

беден човек - жив дявол . затова ги ваксинират Сърбите с Виетнамско чудо.

То хубаво, ама Синовак не са "китайските ваксини". Ваксината на Синофарм е с 87% ефективност срещу симптоми и има вероятност да действа и на мутациите, защо е активиран вирус и се създава имунитет и към Н-протеина, който за разлика от С-протеина не мутира. Освен това колкото по-малко ефективна е срещу симптоми толкова по-добре. Добре е ваксинираният да знае когато се зарази, за да пази околните. Това ефективност спрямо симптоми го измисли онзи мургавия на СЗО. Важно е една ваксина да предпазва от усложнения и смърт. Ако само ти протече носа, не е болка за умиране.

Абе миндил, Жълтите сами си признават че не работи китайската ваксина а той пак ходи и маже ...можело било ама евентуално ..не било толкова зле.

Дай линк към оригиналната статия с признанията на имагинерния китаец, "миндил" научаващ за света от дир.бг... айде, чакам

Чети и се образовай бе миндил Lìng rén shīwàng de zhōngguó yìmiáo jiéguǒ gěi fāzhǎn zhōng guójiā zàochéngle cuòzhé bāxī biǎoshì,CoronaVac de gōng xiàolǜ gānggāng chāoguò 50%, yuǎn dī yú xiānqián xuānbù de shuǐpíng. Yǐjīng dìnggòule chāoguò 3.8 Yì jì.

Пак не ме разбрахте. Китайската не е една, а са две. Синовак е частна китайска компания, а Синофарм е друга фирма с друга ваксина. Тя е с държавно участие. Нейната ваксина е с ефективност от над 90%, според ОАЕ, а ОАЕ не са да нямат пари. Могат да си купят колкото решат, от която ваксина пожелаят, на цената, че да я получат първи.

Толкоз глупости си написал, а уж умен човек...

Не знам за ваксините, ама китайския вирус се оказа много ефикасен

едно нещо дето работи да направят китайците и то се оказа вирус .

Нема нищо made in china да не е ефтино подобие..всичко е дим и огледала брат

аве олигофрен иди в Китай и виж какво има пък тогава говори ве, тва че ти си купуваш най-евтините и скапани продукти щото нямаш пари не значи, че няма и качествени, ама те струват, не са "всичко по 2лв"

Ходих и видях . повече не искам да ходя ВИЖДАМ НИЩО КИТАЙСКО

явно си бил в някой руски китай.

и къде си ходил? Ханой може би? хахаха

Китайците са голямото зло на света във 21 век!

ей злобата е голямо нещо хехе

Айде сега да върнат парите на онези дето са купили китайски ваксини

Че ефективността на китайските ваксини (като Синовак) е слаба - за това се знае отдавна, потвърдено е с независими изследвания. Интересното обаче е защо китайците не лицензират/купят 'суперфективния' (според руските хвалби) Спутник?

абе, овча главо, над 50 страни използват тази ваксина, има милиони ваксинирани с нея - страничните ефекти са смешни на фона на останалите! На опашка както се видя се наредиха и страни като Австриа и Германия, Финалндия също заяви, че възнамерява да я произвежда. И най-важното - няма и един умрял! И как точно "урснаците я хвалят"? Лансет и те ли станаха руснаци? Ето ти пример - наскоро Министерството на задравеопазването на Мексико, където ваксинират със няколко различни ваксини публикуваха обширно изследване на страничните ефекти от прилаганите ваксини. Sputnik-V е единствената с 0 смрътни случая. За останалите неща можеш да си прочетеш в изследването: https://pbs.twimg.com/media/ExGDJnmWQAMRY41?format=jpg&name=large Подробно (PDF): https://www.gob.mx/cms/uploads/attachment/file/623349/CPSaludCTDcoronavirusCOVID-1920mar21.pdf --- и хадейсе следващия път с арументи и факти, че приемането на желаното за реалност единствено буди присмех!

Аз друго питах ватьо: ЗАЩО КИТАЙЦИТЕ НЕ КУПИХА РУСКА ВАКСИНА??? Дай сега едно пространно есе, ама по ТАЯ ТЕМА, а не за Лансет (дето толкоз си го и чувал) и разходки по върбите. Щото нъл Путя е 'съюзник', потупват по грънчето и любезно му се усмихват, докато секат Сибир и смучат газ на безценица, че и 'военни учения' даже правиха заедно ей..

как си позволява гадинката да поставя под съмнение достиженията на китаиците !!! Утре ще го разстерлят на стадиона Да видим дали Руският му колега ще има подобна смелост ...щото и него не го чака по добро бъдеще от това на Китаеца

Каква "смелост" да има руския му колега бе каун? За Какво? Ефективността на руската ваксина вече се констатира от Лансет и кой ли не. Дори главният вирусолог на САЩ Антъни Фаучи похвали руската ваксина. А ся ми кажи ти аджеба КОЙ си и кава компетентност имаш по темата да преценяш кое става и кое не?!? Схващаш ли, че си един прост треторазряден булгаропитек, дето храчи просто щото това е едно от малкото неща, което го кара да се чувства значим?

абе , като те гледам и тебе те тресе " червената" болест. Да си видял някой в Америка да се ваксинира със Спутник? Това е Руска ветеринарна ваксина за коне която дори Руснаците не си слагат

Абре мърсол, за какво им е на щатите да се ваксинират с руска, китайска, немска или квато и да е било друга ваксина при положение че си имат своя?!! Ти видя ли в Русия да се ваксинират с Пфайзър или пък в Китай? Бахти доботъка прост! Ветеринарна ваксина викаш? Може би имаш предвид ментето АстрЗенека, деот като всеки компрометиран продукт се ребрандира! Щото именно Зенеката дето се базра на аденовирус на шимпанзе искаха да я облагородяват с руската и да ѝ повишават ефективността. Иди обясни на главния вирусолог на САЩ който похвали руската ваксина както и на авторитетните Лансет, че руската ваксина не струва. Поредният болен олигофрен, сънуващ кошмари с червени знамена.

Нормално, другите производители са знаели за пандемията предварително.

хитро ..е това се казва кръгова защита . Жълто по гръб не пада

Нещо си се филмирал :)

Досега не е имало случай комунист да признае истина, която е в негов ущърб! Как си е позволил да уронва престижа на ВЕЛИКАТА КНР???

много изпилени мозъци в България ! Другите са в чужбина !

Във Виликая и ПрИкрассная Рассия ще да се тежките мозъци...

Сърбежите и Орбан нали ваксинират само с китайски ваксини и тук таме с някой Спутник със същите съмнителни качества и се бият в гърдите че били много напред. Смешници.

сега на съобщите източниците, на които се позовава АП и китайската версия на изказването. За да проверим колко е вярно. И да ми се цитират просто "някакви" бразилски специалисти ???? За справка ще кажа само, че един град от 14.4 млн. души като Ухан е излекуван от КВ. Да познаем с каква ваксина. Докато в бедната ни "татковина" и без китайски изказвания сме наникъде ! Така, че спомнете си максиматра: Ако не става дума за пари, става дума за много пари !

Изперкал чайнофил!

истината боли ? :) А, за изперкването - да цялата ни бедна нация е изперката. Не заради китайците. На светлинни години са пред нас. Мимбай, ма ? :)))

Викаш истината е тва, което казва партията червена, а!

"мръсните комуняги" управляват една свръхмощна държава от почти 14.5 млд. население. И добре я управляват, а ?

В китай и с лайна могат да те ваксинират . Няма не искам ..няма недей

фелдфебел ли си, фатмак ли си ,ама много си прост. Внимавай с цифрите. А че когато господ е раздавал акъл си бил под моста не коментирам.

Няма да мине дълго време и за руските ще лъсне истината, те са абсолютно, като Китайските

Мунчо, чети по-горе и си избърши слюнките. Разпенил си се, излишно !

Внуците ми, като видят нещо некачествено казват: - Китайско менте.

простата ти тиква. Иисус е казал - прости им Боже, те не знаят какво говорят.

ами така са се научили от малоумния им дядо

ама грипът им - качествен!

да щото идва от американците ;)

Разочароваща новина за фенчетата на Путкин и великите китайци! На Путкин ваксината е същия боклук. Хубавото е, че другарката Нинова не ни управлява.

седи пред компа и пише глупости...

нещо се възбуждаш? абе , я сподели- в юани ли плащат?

Тези дават само погрешна информация от началото на пандемията.

Покрай другото ... Голяма чумна епидемия в Лондон (1665 – 1666); починали около 100000 души или около 20% от населението на Лондон; До голяма степен, причина за постепенното отшумяване на епидемията е избухналия междувременно голям пожар в Лондон. Пандемия „Черната смърт“ (най-смъртоносната епидемия в Европа, върлувала между 1347 и 1353 г.) - освен всичко друго, сринала военно-съпротивителните сили в тогавашната България и подпомогнала завоюването й от османците (които - кой знае защо - сякаш не били засегнати от чумата ...) Периодични чумни епидемии по-късно на Балканите - измирали цели села, спасявали се частично чрез изгаряне и напускане на "болните селища"; последна вълна в българските земи - около средата на 19 век. И какво ли не още по други времена и в останалия свят ... Микросветът също е създание на: 1) природата; 2) ... и т.н. А дали и той не разполага с негови си научно-развойни институции ;-) Човечеството май изостава ... Впрочем, микротварите с милиарди населяват всяко живо (и човешко) тяло - като си го представя само и ... веднага превключвам на нещо друго :-)

китай: население 1 400 мио. : 280 активни, 14 заразени вчера, 3 критични, 0 починали... - кофти ваксина, кофти стратегия! европа: население 550 мио. с рф: 11,169,934 активни, 187 405 заразени вчера, 33,000 критични, 3,315 починали... - добри ваксини, овации за доторе! .................... ..така де, защо му е, на говедото да смята, като просто може да вЕрва!?

Ти си намерил на кой да вярваш бе, пич... ми те тия същите в началото отричаха, че въобще има вирус.

сериозно ли ? Бат Боце, слънцето твое някога да не е лъгал и отричал ?

Това е НАЙ-ЛОГИЧНОТО нещо на СВЕТА! Кажете поне ЕДИН качествен китайски или руски продукт! ПОНЕ ЕДИН!

DJI дронове :)

Аааа - има няколко свестни руски водки...

аве олигофрен иди в Китай и виж какво има пък тогава говори ве, тва че ти си купуваш най-евтините и скапани продукти щото нямаш пари не значи, че няма и качествени, ама те струват, не са "всичко по 2лв"

НЕ ПОЗНАВАМ МНОГО ХОРА, КОИТО СА СЕ ЗАЛЕТЯЛИ ДА СИ СЛАГАТ ВАКСИНИ ОТ ДЖИГИТАЙЦИТЕ, ПОДПАЛИЛИ СВЕТА.

За сметка на това руските орки, никога няма да си признаят за спутКин петь!

Ааало, тея дето плюехте България и възхвалявахте Сръбия, десте бе? Руски мекерета.

"Един китаец си продал душата на дявола и .... след три дни се счупила", та и с ваксините така.

Поне са мъжкари да си го признаят,докато руските комплексари ще лъжат до последно, за тяхното втеринарно чудо.

Обаче руската "ваксина" за промиване на мозъци, работи безотказно.

може, но по-добра от американската няма, и ти си пореден пример за това

на китайци, цигани, араби и тем подобни разноцветни подвидове слабо ме интересува, единствения от значение е белия човек хомо сапиенс

Абе и рашъните уж са бели, но хич ги няма.

Със сигурност вече са откраднали някоя от западните ваксини. Вероятно обаче имат проблем с технологията на производство.

И сега сръбският премиер е под риск! Той и без това е болен, сега вече е пътник.

,че и Ухан 19 е техен и заразиха целият свят!

не са ефективни, като в китай за година са зе заразили само една шепа хора, или никой?

още не са признали ..че имат много новозаразили се от Уханския ковид ...не бързай толкоз :) ...наистина ли вярваш ..че в цел Свет вилнее пандемията ..а в Китай нема грам ковид ?

Наивници колкото щеш.

си беше саркастичен, мислех си, че е явно ама явно не е :)

Аааа, в чайна болни и умрели няма, а умрелите от ковид започнаха да възкръсват. При Ким пък, никога не е имало никакви болести.

Ми те и болестите бягат от държавата му.

поне имат доблестта да си признаят, нещо което още не съм видял от Астра Зенека

чакаме и руснаците да си признаят,че тяхната Спутник има още по слава защита!

аз съм болен от ковид ..а бях имунизиран със Спутник незнам койси ...

това че си се ваксинирал изобщо не означава, че няма да се заразиш, а по-скоро че ще го изкараш леко, тъй като имаш вече необходимите антитела!

Това е лотария. Никой още не е доказал, коя е най-вредната от всичките "ваксини"! Засега по вредност водят АстраЗенека, ModeRNA и Пфайзер-Бионтек. Хората не се ваксинират, а само опитните зайчета и свинчета!

Е сега остава да кажеш, че най-добрата е Спутник V. И мога да позная каккъв си!

джокер : Живея в поморие и ползвам мякий знак като пиша и говоря на Бълхарски.

мило опитно свинче! А познай какъв съм! Ще ти помогна. Този, който се опитва де те кръщава, но ти си от онези, които докато ги кръщават, пърдят, за да мътят водата...

Както всичко китайско ? Вирусът е истински а ваксината фалшива!

Нищожен брой ваксинирани китайци за 1.5 милиарда популация. Рунаците също имат 5 или 6 милиона ваксинирани само. Пък и едните и другите се напъват да изнасят. Странна работа.

Момче Говна и лайна колкото и да ги бъркаш и смесваш резултата си е същия !

Маймуните освен вируси и ментета, друго не могат да направят.

Така е - за това и хората искан нещо нормално , но фащ не дават .