17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, ненаядоха се... Вместо цялостни промени, ще кътпим с грозен шев до откат. Както винаги и както всичко в БГ

Време е МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ да стане ЗОНА! И не само! ДЪЛГОСРОЧНО ПАРКИРАНЕ само за живущи с регистрационни табели: С СА СВ Всички други ще могат да паркират само почасово! Полазвайте ме СелУани! По Здрави на родата! Този род паркиране с дългосрочно паркиране само на "местни автомобили" го има отдавна в други държави

Цялата община да става синя, а областта да става зелена и да се приключва. Останата част от страната да е жълта, а извън населените места - бяла. В частните дворове - полупрозрачна.

Това, което си мисля, че трябва да се направи е, хората, които са с регистрация на автомобила различна от Софийска, да не могат да ползват годишен платен абонамент за зоните.

Кво ревете долу за нови паркинги, изградени с парите от тези скрити данъци?! Вие не разбрахте ли, че освен преки, косвени и местни има и скрити данъци - това са всякакви такси, таксички, глоби и глобички. Тоя раздут държавен апарат и този растящ държавен дълг само от ДОО и ДДС ли ще се издържат и обслужват, според вас? Тази измислица е просто поредната схема за събиране на пари, а не за създаване на нещо.

Свалете си безплатното приложение "SoftPark - Лесно Паркиране" от AppStore или Google Play за безпроблемно паркиране в зоните. От както го ползвам не съм платил нито една стотинка за глоби!

Не, че нещо, но няма нищо специално в него - показва ти зоните (и възможност да платиш през него) и като плюс - платените паркинги в околността. Няма как да не платиш нито стотинка в зоните, освен ако не паркираш в частен двор/гараж.

На протест

Кога ще видим от Гилдията на строителите ,4етажни паркинги с кафенета,детски градини,дръвчета и желание за промяна,чипа, чипа!

ТОЧНО НИКОГА

В Света Троица и Люлин 10,стана гето...автомобил до автомобил,нови строежи....

Поне като пишете, дайте и карта, визуално да се види.

преди години казаха че въвеждат платено паркиране и с парите от него ще купуват терени и ще строят паркинги. нищо от това не се случи. но феновете на ГЕРБ си знаят едно и също - Путин е виновен, комунистите са виновни, китайците са виновни.... всеки е виновен само не крадливото Данче и крадливия Борисов. за тези години сигурно милиарди са събрани от синя и зелена зона. следа от тези пари няма...може би освен в шкафчето на Бойко и елитните проститутки дето ходят да го обгрижват.

Пропусна Станишев и Орешарски сред виновните.

Данчето пак разширява и пари на бочко дава

А какви алтернативи за паркиране се изграждат? Къде са обществените, платени паркинги, близо до удобен транспорт, както е по света? Не визирам тази пародия буферни паркинги до неудобното и нефункционално метро..... Трагедия

Буферните паркинги до метрото са добра идея. Само че фънди и ко така я извратиха, че е по-ефтино да влезеш с колата в центъра и да плащаш почасово.

мунчо каза “мутри вън”, защо мутрите са още в софийска община, да ги изхвърлим навън

Бийте агентите на Градска Мобилност дето ви глобяват, де ги видите…

Слушам по радиото, едно от лакейчетата на Фандъкова да се хвали,че на общински терен в Надежда, предвиден за изграждане на многоетажен обществен паркинг, след дълги колебания са решили да се строи търговски център чрез публично частно партньорство, заедно в паркинг Разбирай: сега ще дадем общинския терен на един наш човек, да си построи Мол, а паркинга към мола, ще го отчетем, като увеличение на паркоместата Само дето, моловете не решават проблеми с паркирането, а създават нови М ма ви мутренска Ненакрадохте се

Има един сигурен начин да се спре “зоновия грабеж” и той е никой да не им плаща. Ние плащаме солени данъци за да живеем в София и трябва да можем да паркираме свободно в града, стикерите за софиянци да станат безплатни, а да плащат само провинциалистите

тези от общината, не накрадоха се! Чрез паркинги и гаражи би трябвало да влизат много, много пари. към общинския бюджет! Как се разходват? За какво се разходват? - като няма нищо черно на бяло, което да е направено с тях! Или и тези пари потъват в нечие чекмедже?!

официално покриват загубите в градски транспорт. Неофициално - не е ясно защото преди няколко години като вдигнаха цената на билета на 1,6 лв. се зарекоха, че пак са на плюс.

Целта е да се ограничат правата са софиянци и гости на София. Никой не трябва да влиза в града. Да си седят в кварталите. Как пък ще си водиш детето парка. Другата причина е алчността на управляващите столицата. Сегашните постъпления от милиард годишно са малко. Трябва да се дере повече. И дума няма в статията кой е предложил това и кой го е приел. Не е ясно и къде отиват тези пари. Тряй и тегли народе.

гледам някакви идиоти пак обвиняват Радев ХАХАХАХАХААХА Алоууу дебилите, за това отговаря ФАНДЪКА

на ГЕРБ-ерите винаги някой им е виновен. Путин, комунистите, китайците....всеики друг само не и крадвлисотта на Фандъкова и Борисов

Къде отиват милиардите събирани от Софийската община под формата на данъци, такси, зони, паркинги, разрешителни, и какво ли не? Улиците, тротуарите, цялата инфраструктура е разбита, осветлението е мижаво, гигантските дървета рушат тротуарите и скриват слънцето, въздуха е отровен, трафика е поне 10 пъти по голям, отколкото позволява инфраструктурата, строи се като за последно. Цяла България се пресели в София, цигани, престъпници, крадци, проститутки, педераси, комунисти и техните копелдаци, руски агенти с любовниците си, София стаба клоаката на България, а България е клоаката на света…

При повечето българи в душите им се е стаил един събирателен образ между Андрешко и бай Ганьо, ако може ,ей така лекичко ,тарикатски да мине "метър",просто мизерници.Преди години разни разновидности фукльовци идваха в измисленият кът "Кукуландия" и спираха по ул."Незабравка",като навлизаха и в гората.Ами докараха едни скали ,което е екологично ,наредиха ги по периферията на гората и хайде сега да навлизат в нея.

само дето тия зони не решават проблема . ние сме зелена и в момента се паркира 2 идеи по-трудно от преди, когато не бяхме зона

и само да добавя, преди да я въведат имаше 'обсъждане' с хора от квартала и имаше 30 човека в залата, които никой не ги беше виждал в квартала и освиркваха всеки който имаше смелостта да се обяви против зелената зона .

ти немски г.з ли си бе вафен?

Аз зона не искам. Искам да се въведе жителство и селтик фрост да си се завърне по родните места. Така освен спокойствие, места в детските и места пред блоковете за нас ще има и развиване на останалите градчета и селца в цяла България. Жителство!!

90% от хората идват в София, защото последните 30 години изкрадоха и затвориха висчко което можеше по провинцията. В момента единствената ти перспектива е сервитьор/ка барман или по хотели. Не си мисли че хората се блъскат тук защото много искат да плащат квартири или заради чистия въздух, просто няма на къде. И ти ако си завършил висше и родното ти място не предлага работа какво щеше да направиш. Стига се би в гърдите, че си роден в София, това никой не го избира, но със сигурност си по-голям селянин от много хора които са от провинцията.

Столичен общински съвет = измамници.

На мен флекса ми е в багажника, а глобите просто не ги плащам. Да ми правят като вятъра СО.

Центъра за Градска МобилнаГрабливост е една язва, която трябва да се изреже, същото важи и за кликата Фандънкова

Скалпела е за прецизно работа. Тук трябва размах. И огнепръскачка.

ГЕРБЕРСКИЯТ ГРАБЕЖ ПРОДЪЛЖАВА ! Само от тези зони герб е откраднал милярди. Съзизмерими са с награбеното от разрешенията за строеж, чрез които самоковската даскаличка и банкянската мура съсипаха София от свръх-мега презастрояване. На консумативните примати, които твърдят, че "то било по-добре, когато имало зона щото поне можело да се преминава по улиците..." ще кажа, че има известно разтоварване в първите няколко месеца. След това, постоянно спиращите тарикати започват да плащат рушвети на "имобилизиращите бирници", а живущите си вадят платените разрешителни да спират пред дома си и всичко приключва. Тежките задръстващи - баничарки, куриерски фирми - тях никой не ги закача. И така зоните се превръщат в допълнителен данък "фандъчкова" за живущите и постоянен грабеж за клиентите и гостите им. За това сос и герб не са дали стотинка, но грабят милярди вече 15 години !

Не бе вуйчо - Продължаваме промяната хахахаха. Това е промяната.

Затуй младите започнаха "промяната" - защото грабежите на баце, фандъкова и герб са безкрайни. Фандъкова не е "промяната" - не се опитвайте да пришиите версиите се на друг ! Видяхте, че тези опит с кандидат президентчето се провалиха с гръм и трясък !

ГЕРБ беше прогонен от централната власт, остана обаче в местната, най големия анклаф е София, крадлата Фандъкова засилва финансовия геноцид над софиянци за да компенсира загубите

От 6-7 месеца ж.к."Яворов" /бивш ж.к".Ленин" / е зелена зона и може да се отбележи,че има положителен ефект.Рязко намаляха разни случайни посетители :предимно с не софийски номера/ ,които паркираха по тротоарите и след това с игрива походка се отправяха или към трамвайните спирки, или към тролейбусната спирка пред "Дипломатическият ", или към пазарчето Ситняково, за да хапнат при Илко .Сега вече лесно си намирам място за паркиране,не обикалям по половин час по разширяваща се спирала, за да търся място за паркиране

На когото не харесват зоните, обратно на село! Там няма!

Аз съм софянец по рождение, над 50 години, не ми харесват зоните и нямам намерение да вървя никъде ! Защото помня София без зоните. Защото виждам, че ефектът от зоните е допълнителен данък към източваната от герб софийска община. Защото виждам избирателно отношение - живея в "богаташки квартал" в който зона няма, а в същото време в бедняшкия "Ючбунар" (Константин Величко и Сливница) има ! Казвам всичко това въпреки, че имам два гаража и един автомобил не ми дреме за зоните !

Любимо ми е това. Аз ще осера пейзажа и на когото не му харесва да си ходи. Представи че ти е в хола тая зона. 2 лева за да си седнеш на дивана. Ако не ти харесва седи си в мазето.

Грабежът продължава, спи, народе, спи!!!

Кога ще ни вдигнете заплатите и доходите бе , капути заспали.. Кога ще направите качествен и достъпен градски транспорт? Кога всички улици и тротоари ще са почистени от сняг и лед ? Кога улиците ще са подредени и маркирани адекватно ? Кога ще оправите улиците и тротоарите от дупки и мизерии и т.н. ? Кога ще оправите спирките на градския транспорт щото мязат на клошарска сбирка? КОГА ? КОГА ? КОГА? Ако трябва да пиша още няма да ми стигне мястото...Само знаете да изтисквате от народеца, и да се правите на шефове . Дано тия пари само за свещи и лекарства да ги ползвате...

А другите квартали подръжка 0 щом не си в зона все едно не си гражданин разбити улици и тротоари

Да не мислите, че в зоните се поддържат улици и тротиари. Единствената поддръжка, която сме видяли е слагането на колчета и намаляването на паркоместата.

В Зелена зона само със Зелен сертификат! Може и с фалшив.

Много по-добре е да има зона.

Съгласен

Ако получаваш съотношение между качество и цена , да . Но в случая качеството не отговаря на цената със сигурност. Когато се подреди, маркира, поддържа, чисти и т.н. с кеф да спреш както се вика, тогава да. Трябва цялостен ремонт на улици, тротоари, маркировка, светофари, знаци, дотогава си се е кражба,нищо повече. Тъпаците крадат пари, купуват си лимузини и коли висок клас и си трошат в софийските улици ... КРЕТЕНИ !!!! Няма какво друго да се каже.

Честито на печелившите!

В Атниа , Истанбул, Солун, Белград няма зона. Но тук се храни едно дружество като му се преливат кинти сякаш се точи банка. Кофти зелени идиоти или чисти престъпници,, но фактите говорят за себе си.

А помниш ли какво беше София, преди зоните? Нито можеше да се мине пеш, нито с кола. Разбити тротоари с паркиран коли по тях. С бебешка количка - абсурд!!! По платното пак паркиран коли, минаваше се на една боя. В момента поне се минава и паркира спокойно и тртоарите пооправиха.

Ми то пак е така. Ела с една детска количка и мини по тротоара до нас. Или пък ела с кола и паркирай. Кво като е синя зона? Имам право да паркирам в подзонаъа си ама няма къде.

сега е същото само че си плащаш.

Има платено паркиране.