Десеткилометров остров от смет се носи в морето край Тайланд

Огромна купчина боклук, предимно пластмасови битови отпадъци, се носи по водите на Сиамския залив край бреговете на Тайланд, предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Десеткилометров остров от смет се носи в морето край Тайланд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да сме благодарни, че отпадъците от храносмилането на азиатците са водоразтворими и освен това хранителни. Представяте ли си какво количество фекалии се произвеждат само в Индия ежедневно? Вероятно половин милиард килограма или 500000 тона на ден. Това е все едно 10 огромни танкера по 50000 тона. А ако добавим Китай и Индонезия не знам какво ще се получи. И това е само фекалии. За останалите отпадъци да не говорим.

Данните в края на статията са поднесени с "до", "може би", "вероятно" и всякакви подобни, т. е. не са никакви данни, я внушения. :-) То и всеки българин изхвърля ДО 50 тона боклук в океана. Аз 0 тона, вие 0 тона, но все е ДО 50 тона. :-) хахах

Поне могат да я съберат и закарат в някоя фабрика за рециклиране. Но едва ли имат такива в Тайланд. На тях им дай само масажи и залагания за бой с петли.

Азиатците са мизерници, те не знаят какво е това кош за боклук. Който е минавал през Тайланд знае какво говоря.

На кой му дреме за боклука, важното е да си на власт и да крадеш!

Абе вярно, че тайландците не са много едрички, ама да изхвърлят само 50 тона боклук годишно ????

То в ДИР-а често бъркат числата...

Не мое ли да пратиме рОмляните на този остров?

На нас ни дай бакър, халуминт, пиринч и джилязо. Какво ни пробутваш някакви си боклуци!

Когато го прочетох първо това ми светна в главата.Да изнесем некой мангалерос.И тези там и наще са едни и същи.Крадливо и лъжливо мизерно племе.

Като преписвате, преписвайте правилно. 50 тона боклук това не могат да го направят. 50 т е един жп вагон.

Тъй-тъй. Я пробвай да натъпчеш 50 тона бутилки във вагон! Смятай ги грубо 100 литрови бутилки 1 кг 1 куб.метър и давай нататък

Нещо си в грешка, човече. Плътността на пластмасата е по-голяма от плътността на водата. И няма как 1 куб. м. пластмаса да тежи 1 кг. Ако сметките ти са за пластмаса + въздух - тогава може да се получи 1 кг. за 1 куб. м. Но хората, които се занимават с това не биха си прахосали по този начин ресурса. И просто ще пресоват пластмасата, за да няма въздух.