Осмиван и морално съден: Лекарят, който спаси милиони родилки и загина в лудница

Революционното откритие на д-р Игнац Земелвайс днес е ключово в медицината, но по своето време той остава хулен и неразбран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пише се усмиван! От усмивка :)

Браво! Такива хора трябват на обществата!

пък то в България такъв вид БЛАГОДАРНОСТ си е азбука

Дано винаги да има Умове, които не се подчиняват на власт, правила и догми … за да съществува света. Дано има и някой съвременник, който да измисли как да ни отърве от Ковид, защото нещата не отиват на добре

Трай, трай коньо за зелена трЕва. Ей сега ше дойде да Ви 'спаси' :)))

Просто велик...

Запада и тогава бил тоталитарен, каквото каже елита, същото е и днес, знаете колко доктори преследват, не е само Мангъров да го снимат в трамвая...

Мангъров, ако въобще може да се правят паралели, е от онези немиещите ръце...

И тогава е имало назадничави "специалисти" като нашите антиваксъри.

Типично за западните зомбита. Имам някакво дежа вю , ама защо ли....

Няма ненаказано добро.

Надолу бастисаха един коментар за Индия - щата Утар Прадеш раздава профилактично ивермектин, защото нямат ваксини и лечение. Следва елиминиране на пандемията в този щат без други средства. СЗО, сащ и ек и досега забраняват употребата на ивермектин от властите. А де?

Лъжец. Утер Прадеш има повече от 100М ваксинирани. Добави към тях тези които са го изкарали вече след 2-те огромни вълни там.

Агенция ЕЖК стигна и до Индия. Стигна, направи мащабно изследване и да, имаше контролна неваксинирана група. ПС знаете ли, че? Това с лекарството е работата (която той не върши) на мангърката? Не? Ами че той се занимава с 'лечение', инфекцтионист е, не е епидемиолог.

Какво те прави по-умен? Никога няма да чуеш истината от политик, особенно наш, направи си труда да поразровиш и отсееш истината за модерната ситуация, ясно е че си ангажиран и нямаш време за (глупости), но това не те прави умен...(нещата са много сериозни) Защо не помислиш, ситуация: имаш двама човека единият не иска нищо и няма интерес а другият има интерес да му продава (на всяка цена). -кой от двамата е по-съмнителен ? За съжаление всичко тръгна от оражнжевото животно във Вашингтон, а когато мода тръгне от там обикаля Европа непременно, а когато европейците кажат, че черното е бяло в България (която е на "ситеми" от тях) просто няма как да е различно, това е поредната схема на политика да краде (те друго освен крадене убиване и малтретиране не могат и да правят), но го правят винаги на гърбът на обикновенният човек като нас.

Какъв забележителен доктор! Стана ми много мъчно, докато четях. Това си го има и днес, в много сфери. Колкото по-умен е някой, толкова повече подигравки отнася. Вие, имате ли представа, колко имена са подменени, в университетските списъци?! За да учи маймунчето, на ''богаташа'', са изхвърлили, някое читаво дете, дето е щяло да даде нещо на обществото. После, питате, къде са ''умовете'', ами, отхвърлят ги, изхвърлят ги. Завистта е водещо чувство, когато става въпрос за умни и далновидни хора (конкуренцията е полезна, докато е здравословна, след това става отровна). Ако някой успее, да открие нещо, винаги има усмиване, с думите ''Тоа, па...'' Това се наблюдава и в ранна детска възраст, всички сте виждали връстници, които не смогват, ... И винаги има такива, които се смеят с глас, когато някое дете онемява, пред черната дъска. Ето ви и пример, сред най-богатите - Мъск и Безос, са врагове. Вместо да се обединят в името на нещо добро, те от ''спортна злоба'', са готови да изпотрошат проектите на другия. Това, ще го има винаги! В политиката, ако сте забелязали, няма умни, там има ''хитри интриганти''. Хора, на които човешкото здраве, социален статус и поминък, са последна грижа. Те са там, да си нахранят близките, истински паразити, върху обществото. Затова и не работят в интерес на масите, а само в интерес на лобистите. Сами се самоунищожават, когато лакомията им стане прекалена и краденото, започне да изплува на повърхността, като ... Някой по-долу в коментарите е споменал и корона вирусите. Тях, винаги ги е имало. Това, което човечеството преживява сега е резултат от съвременни д-р Менгеле-та и бизнесмени, които са създали вирус-хибрид, чрез комбоиниране на различни вируси и техните протеини, нещо като микро Франкенщайн. Целта е била -създаване на биологично оръжие. Създаването на ваксината е започнало почти паралелно със създаването на ''корона-франкенщайн''-а, но все още не е осъвършенствана. Затова се наблюдават хиляди смъртни случаи и много странични ефекти. Тази пЛандемия, са искали да я стартират през 2009-та, със свинския грип, друг корона-вирус, но нещо/ някой ги е спрял. Е, вече безсърдечните, аморални злодеи - няма кой да ги спре. Изтребиха маса народ и продължават. Вариантите, също не са мутации, те са лабораторни създания. Защо, пуснаха учени да ''разследват'', в лабораторията в Ухан, девет месеца, след разпространението на вируса...?! Защото, им трябваше време да прикрият всичко и да дезинфекцират. И в комбинация с масовата дезинформация, си направете сами изводите. Ама, не са прави, че подценяват обикновеноите хора. Жалко е, че хора, като този умен доктор, винаги са подигравани и усмивани от останалите майм*уняци, дето еволюция ги не лови, но са жадни за слава и пари. Тъжно.

Всичко е истина без едно - свинският грип е грипен вирус, а не корона вирус.

Да, извинете, благодаря за поправката, в бързината, писането изпревари мислите. Но, не съм доктор - по образование, лингвист съм. Influenza A virus subtype H1N1 - свински грип.

Не мога да разбера как някой който се смята за интелигентен човек може да назцвъка такива глупости. Да почнем от там че вероятно нокой тук не може да обясни какво е мутация. Или как се получава. Или каква е разликата между процеса на мутиране в различни геноми. Така че скъпи мои спрете да пишете за неща които не разбирате от основа. Просто изглкеждате смешни.

Къде е написал, че се смята за интелигентен човек? Разсъжденията в писмен вид, не са самооценка... Все с енамира по някой ''молекулярен идиот'', да пришие някакви свои мисли, на друг. Напоследък, като гледам и възможностите на повечето микробиолози и медицински кадри, ми се струва - че дипломите им идват от пакети ''Зрънчо''. И между О и МАЙКО, има запетая, това е възклицание.

А какво да кажем за лингвист по образование който пише "усмивани"? Осмивани? Заровени от усмивки? Нова дума в българския език? Питам, защото съм прост молекулярен биолог и от вируси разбирам, но не от лингвистика. Може да съм позабравил българския...

Че си прост, ми е ясно, че не си схванал и 1/3-та от текста, по-горе, също. Зтова, се ловиш за букви, не за съдържание.

С риск и мен да оплюят като буквоед, който не гледа съдържанието , а се хваща за буквите - непростимо е лингвист да пише "усмивам" и "осъвършенствам". И не , той не разсъждава върху потенциалния произход на корона вируса- той категорично ЗНАЕ как е възникнал и кой го е създал.

Маро, това е неговото мнение, ти, ако си по-умна - напиши своето, без да тролиш ; )

Определено не е нужно някой да го пуска целенасочено. Фактите показват, че Обама е разрешил използването на gain of function ( просто казано да се повиши нивото на заразяване, с логиката да се изчисли еветнтуална контрамярка), рисърч метод забранен не от кой да е а от военният престъпник Буш (който колкото и да е прост явно е имал някакъв лимит). Наскоро имаше скандал с Фаучи, който отричаше до последно и промениха официалната дефиниция на "гейн оф фънкшън" на няква боза. Това са хората, които трябва да бъдат изкарани на съд като долни фашисти и да бъдат разстреляни. Никакво съмнение. Естествено, че биг фарма ще се включи да "реши проблема" и да вземе парата от правителствата изпаднали в паника. Това не означава, че ваксинацията не работи. Тя работи дотолкова доколкото е възможно да се даде решение на такъв сложен проблем - да намали смъртността в някаква граница. Ако беше възможно повече щяхме да сме забравили за тая дивотия. Бизнес логиката: Много компании забогатяха в следствие на създалата се ситуация. Но не се съмнявайте, че количеството на тези които имат загуби е много по-голямо. Тоест няма вариант да накараш толкова много корпорации да играят в няква конспирация. Просто няма. Това което се е случило не е прецедент. И в миналото вируси са "бяхали" от лаборатории и то в Китай. Уханската лаборатория просто не е била подготвена за ниво 4 на биологична защита и някой се е разболял или животно е избягало. Случват се такива неща. Това е явно и причината Китай да не дава достъп. Ако Китай имаше доказателства, че това е саботаж а не грешка щяхме вече да сме във война. Продължавам с ковалесцентната плазма: Рандомизираната проверка показва, че няма критична разлика при употребата и. Генерално като практика в самото начало на протичане на инфекцията на базата на обща логика към засилване на иммуният отговор би трябвало да има ефект. Проверката казва: The evidence for benefit of convalescent plasma for critically ill patients with COVID-19 is inconclusive. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34606578/ Това е адът на тази ситуация. Объркани политици в паника. Алчни фарма корпорации с "временни решения". Бавна научна процедура за валидация на данни. Статистически своеволия водени от политически решения. Как хората да не са объркани, като тези, които се очаква да ги спасяват са объркани. И тук идва този момент, в който рационално мислещите индивиди спират да се държат като малки деца и почват да осъзнават тежестта на проблема. Ваксинацията за момента. Повтарям: За момента е единственото решение. Проблемът при нея е че за да е ефективна трябва да е поне 80 ваксинирани към 20 неваксинирани като процент. В България е обратното, правете си изводите. Понеже сме кретени и изроди. При нас няма никакъв шанс това да проработи. Ще ни изолират и ще си седиме в червеният списък докато пандемията умре самостоятелно до 4-5 години. За този период от време не е ясно какви промени ще настъпят локално. Както се вижда едно правителство не можем да излъчим, щото сме великани и специалисти по всичко. Ма винаги ни водят емоции а не рационално мислене.

"Това е адът на тази ситуация.Объркани политици в паника. Алчни фарма корпорации с "временни решения".Бавна научна процедура за валидация на данни.Статистически своеволия водени от политически решения.Как хората да не са объркани , като тези от които се очаква да ги спасяват са объркани." Подкрепям напълно казаното.

Незавидна е съдбата на светлите умове в безпросветните и ретроградни западни кочини.

А на сифилистичните умове в Русия?

Защо изтриха и занулиха всички научни изследвания относно влиянието на 5G върху човешкото и др. здраве?

Що ви е страх вас путлерастите толкова от 5G ? И от ваксинация?И отчаяно показвате и доказвате колко сте …много малко умни и искате да го наложите като норма за нас .Ама няма как да стане щото сте обречени

Злобата ти изкривява съзнанието и пишеш изкривени неща, не съм "до г21,5". А защо си убеден че съм путлераст. Представи си, че съм от американските авиолинии примерно. Ваксиниран ли си, доста несвързана мисъл, като зомби нещо такова.

Статията не дава обяснение защо толкова враждебно са се отнасяли към идеята му, а точно това е най-важната част. Там е работата че медицината учудващо късно достига до съгласие за пренасянето на болести чрез зараза. Макар идеята да е на поне 2000 години, чак края на19ти век има твърди доказателства че болестите се пренасят от микроорганизми. До тогава отговоранатая хипотеза е бил какъв? Да, точно така - "няма доказателства"

Ако, ти си стигнал, до златна мина, а колегите ти копаят на тъмно и нищо не намират, как биха се отнесли към теб? (Въпросът ми е реторичен.)

Лесно е да съдим от днешна перспектива, след като разполагаме с убедителни доказателства, събирани повече от век с методи, надвишаващи на порядъци това, с което тези доктори са разполагали. Но за тогавашната епоха това е била една от многото шантави идеи, която без необорими доказателства е била отхърляна. Има го, естествено, и елементът високомерие и предубеденост. Но според мен не по-малко съществена роля е играела и обстановката. Никой вече не помни редицата алтернативни хипотези, които са се вихрели по него време. Разгледайте историята за скорбута например. Нека не забравяме, че паралелно до всяка правилна и гениална идея има поне дузина други разумни алтернативи и стотици откровени глупости. Истината искристализира едва след време.

Гледай го тоя! Къде е тръгнал срещу науката? Щом началниците казват, че не е прав, значи не е прав. Някакъв мангъровец, дето си мисли, че знае повече от началниците! Такива трябва рано да се бесят. Ше ми пропагандира той хлорна вар, при положение, че цяла Европа така го прави. Ей, много умен се мисли тоя.

Точно обратното, драги. Началниците му са били всичките все, Мангъровци. Смятащи пациентите си за сухи пръчки и лекували ги с чайчета... ама ти е твърде гладко мозъчето, за да го осъзнаеш...

Набий си една кожена ваксина отзад и не се бутай при големите.

Значи ако се питаш как е възможно за 8 месеца да се направи вакдина си тъп, антиваксър, не разбиращ от наука....Само, че няма такъв случай в историята какъвто и да е лекарствен продукт да е създаден и одобрен за няколко месеца. Има си научни процеси. В Ам. Библиотека по медицина клиничните изследвания на тези течности завършват чск 2024. Ама сме тъпи и четем нсучни изследвания

Ваксината е разработена бързо, понеже се базира на нова технология, открита и разработена едва преди няколко години. Ускорения процес на одобрение е постигнат като различните фази на тестване на ваксината се провеждат паралелно, а не една след друга. Има редица обяснения на процеса, представени на достъпен език за лаици. Ако искаш, мога да ти дам препратки към материалите.

В бързането миналата година регулаторите и производителите обявиха, че препаратите предпазват 95% от заразяване. Това чак после се разбра, че не е вярно. Както и да е - можеше и да се приеме от обществото. Обаче последватлата мръсна търговска война с удари пред кръста срещу препарата на Астра в която бяха въвлечени регулатори и медии в очеваден конлфликт на интереси - Ройтерс и Пфайзер окончателно отврати хората. Още повече, че Пвайзер вече са плащали милиардни глоби за мошеничество, рушвети и увреждане да десетки хилияди пациенти в Щатите.

мийте си ръцете бе животни

Не разбрах защо умните и толерантни европейци са го вкарали в лудницата.

Много неща не разбираш. Лошото е, че и това не го знаеш и продължаваш смело напред...

Защото тогава всичките са били Мангъровци... за това... а сега си пий чайчето и се моли, да не си суха пръчка...

Ами ако ваксината не действа? Моли се и ти

Ами ако те изяде динозавър? Моли са ти за разни ако-та... тук се говори за факти...

лека му пръст, вероятно са помислили че е с диагноза психоза/параноя ... а всъщност той се е придържал към доказания факт че микробите/бактериите умират след ползване на дезинфекционен препарат за измиване на ръце, умната, живи и здрави

Микробите и бактериите ги откриват десетилетия по-късно.

Проблема винаги е някакво статукво.

И до ден днешен, когато умните казват на тъпите "ваксинирай се бе, та да живееш и ти, да живея и аз" ама кой да слуша.. чукча знае по-добре

Този лозунг е сработил в умна Европа. А в Норвегия сигурно са им казвали "Ваксинирай се иначе ще ти вземем децата"

Точно в същата ситуация сме, сано че Земрлвайс е Др Робърт Малоун, създадетеля на РНК технологиите. Той е низвергнат защото е категорично против хората да се боцкат с неговото произведение защото знае, че убива.

Създател на мРНК технологиите? Що за глупост? Първо мРНК технологиите са продукт на еьпериментите на стотици хора. Тоя Малоун ми звучи като нагъл лъжец. Направил едни липозоми. Е, и? Това не го прави изобретател на цял клон от молекулярната биология, това е напълно абсурдно. А и другите от автори на статията не мисля че биха се сългасили.

Какво те прави по-умен? Никога няма да чуеш истината от политик, особенно наш, направи си труда да поразровиш и отсееш истината за модерната ситуация, ясно е че си ангажиран и нямаш време за (глупости), но това не те прави умен...(нещата са много сериозни) Защо не помислиш, ситуация: имаш двама човека единият не иска нищо и няма интерес а другият има интерес да му продава (на всяка цена). -кой от двамата е по-съмнителен ? За съжаление всичко тръгна от оражнжевото животно във Вашингтон, а когато мода тръгне от там обикаля Европа непременно, а когато европейците кажат, че черното е бяло в България (която е на "ситеми" от тях) просто няма как да е различно, това е поредната схема на политика да краде (те друго освен крадене убиване и малтретиране не могат и да правят), но го правят винаги на гърбът на обикновенният човек като нас.

Много плосък и елементарен модел за дезинформация. Не може да асоциирате доказани научни постижения с експериментални препарати за които хората се подписват да пазят производителя. Не може да асоциирате анти-ваксърите с рационално мислещите хора, които задават логични и конкретни въпроси насочени към конкретен продукт.

Рационален антиваксър е като еднорога- има го в само във въображението

Само да припомня че осъделия на обесване на Васил Левски е избран за депутат на ВНС! А брата на Апостола,, останал инвалид от Шипченската епопея, умира като бездомен просяк! Не народ а мърша!

Недей да лъжеш бе, брата на Лески -Петър, след Освобождението живее в Карлово при сестра си Ана и е нает от Общината като стражар. Умира 1881 от туберкулоза.

Нает е на минимална заплата след години молби, ходатайства и откази. Когато все пак го назначават, туберкулозата (бошестта на бедните и гладните) вече е започнала пъкленото си дело и връщане назад няма.

мърши в България сте били винаги русоробите

Такава е съдбата на всички новатори..

Благодаря на ДИра за тази статия! Много поичителна! Дано повече хора да я прочетат и осмислят!

Същата е "научната" ведицина и към момента! Подчинена изцяло на фарма мафията, без мисъл и без цялостен подход към човека!

С отвращние ще трябва да се съглася с този коментар!

На манипулациите за зелен сертификат. Ваксърите дгд, заедно с малкия им овчи мозък

Името е Семелвайс. На Унгарски SZ се чете С.

Само, че той като тогавашен жител на австро-унгарската империя , явно е бил немски евреин, затова е Земелвайс - всички евреи от немски произход имат имена от две части немски думи - земел-вайс , розен-кранц, вайс-мюлер...и др. такива. За да е бил в унисон с унгарскияят, се е пишел така с SZ.

Героите са обезвъзмездени и възнаградени от Него по начин, който ние не разбираме. Хорското отношение е без значение спрямо тази награда.

Това показва колко всъщност хората сме консервативни - и това пречи на напредъка. Иначе днес починаха още 41 неваксинирани от тях 60 плюс са над 30 и тях наистина мога да нарека глупави хора , жертви на дезинформациите от форумните капацитети … по Европа пълни стадиони кина и театри в България ни чака локдауна в резултат на 22 процента ваксиниране … прибавете и жертвите от оретоварената бърза помощ и не отишлите на лекар от страх …. Благодарим на неваксинираните … продължавайте да се страхувате …

Радвай се, че са пълни, въпросът е какво ще стане, когато ваксините, които не стерилизират вируса, породят нов вариант, който да заобиколи цялостно имунитета на ваксините. Доста учени (от заглушените) се мъчат да обяснят, че е въпрос на време ваксините да предизвикат крайно заразен и с по-висока смъртност щам. Аз лично се моля да не са прави. Но и тях ги заглушават, подиграват им се по медиите и ги уволняват. Да не изкажеш критично мнение. Надявам се професор Багди да е прав, и чак до такава степен да не може да мутира бацила. Предстои да разберем.

Абе, брато, много си стъп. Стерилизират вируса? Кво значи това? Ти зимисли как да мъ режеш топките ли? Идиот...

Профан! Означава, че като си ваксиниран, ефективно не се заразяваш, и не разнасяш бацила навсякъде, разбра ли, профан? Щото сега такива вакснати малоумни същества като теб се мислят за безсмъртни и заразяват всички не ваксинирани! Вирусният ти товар е същия като на неваксинираните, но ти си на свобода и убиваш хора, щото имаш "сертификат". Сертифициран убиец може би? Дано вируса да не се измени до ниво да ви убива!

Тази и много други истории, показват колко примитивно е Човечеството в голямата си част. Някой казват, че с това била уникална Земята - много трудно се живее, но има шанс за лична еволюция на духа. Но нещата се развиват все пак

Консерватизма е политическо движение и няма нищо общо с наука - медицина, биология и тн! И това показва всъщност елементарни проблеми с човешката душа в една от сферите за "изява" - знанието, науката!!! Иначе има едни лекари които спасяват родилки и деца, и има други които имат центрове за аборти които убиват живи и здрави деца. В последствие майките разбират че може и да не могат да имат деца............... Та НЕ консерватизма ( политическо движение ) а НАУКАТА трябва да се приема много внимателно!

Като цяло човек остава с впечатлението, че Европа има наклонности и предпочитания да затрива населението си.

Италианският лекар, който миналата година започна да лекува Ковид с кръвна плазма от преболедували, е подиграван от медиите и министерствата, уволнен, от професор станал гп и накрая се самоубива в къщи. Неговият метод за лечение с плазма е въведен навсякъде в ЕС, и последно в Италия, където правителството се съпротивлява на всеки метод за лечение, твърдейки, че единственият изход е ваксинация. И така имаме този въпрос с крайно високата смъртност и огромни жертви в Италия. Виждали ли аналогията?

Пак там, в началото на пандемията, когато вирус амина през тях като валяк, лекари предупреждават, че не трябва да се дава парацетамол. Подигравани са, охулвани са и каквото още се сетите. Правителствения протокол за лекарите е "Пий парацетамол и чакай да видиш как ще се почваш". Хиляди загинали. Европейският съюз и СЗО предупреждават "Не предписвайте парацетамол за Ковид, стимулира вируса, изписвайте противовъзпалително". Италианците, които не са послушали специалистите си, дават хиляди ненужни жертви, докато отгоре не им нареждат какво да не правят! Виждате ли аналогията?

Глупости. Употребата на плазма е приета и се използва в определени случаи. Носи много рискове разбира се и не е винаги ефикасна но ако някой е осмиван не е заради това.

Глупости? Дали? Трол нещастен! Мразя ви до дъното на душата си, лъжливите боклуци дето навсякъде самите с про Ковид ваксините глупости и лъжи! m.fakti.bg/amp/zdrave/600652-italia-e-v-shok-samoubi-se-lekarat-vavel-izpolzvaneto-na-kravna-plazma-v-borbata-s-covid-19

А, типично. Арогантен, глупав и сеещ омраза. Лицето на българския антиваксър.

При положение че интубирането във варианта ми Кацаров носи 90% смърт: колко смъртоносно е преливането на плазма? Изобщо, пълно е с лекари фанатици на протокола, който ги оневинява от всичко.

Трол? Кой е трол. Този, който ми дава цитат от Факти ли? Пичове и мацки. Без съмнение биг фарма е голяма раота и има лостове за влияние. Обаче има нещо, коеот се казва наука. Рандомизирана проверка. Има точка в която тези неща, конкретно лекуването с ковалесцента плазма се проверява и ако има доказателства се ползва. Това е проблемът и провалът на всички правителства. В стремежа си да "решат проблема" се оплескаха и дадоха микрофоня на идиоти, които говорят глупости за чували с трупове. Не създадоха навик в хората да четат и да мислят рационално. Естествено и медиите ще натиснат на емоциите. Те генерират кликове и гледаемост. Свинщина. Жалко за човекът, явно е бил професионалист и е имал искрено желание да помогне. Но данните са си данни и терапията е неефективна: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34606578/ The evidence for benefit of convalescent plasma for critically ill patients with COVID-19 is inconclusive.

И още нещо- кокко трябва да си тъп за да си съгласен да те натъпчат с огромно количество чужда плазма, която може да съдържа други вируси (хепатит, ХИВ, Епщтайн Бар, цитомегаловирус) и носи рискове от страховити иммуни реакции, но отхвърляш да те ваксинират с нещо което се знае какво е абсолютно точно и е изпробвано милиарди пъти.

https://www.huntingtonhospital.org/wp-content/uploads/2020/12/PEM-CCP-Factsheet.pdf "A transfusion can cause reactions such as allergic reactions, fluid overload, or lung damage with breathing difficulty, cardiac (heart) rhythm irregularities, and blood clotting. As with any blood product, there is a risk of transfusion-transmitted infection including HIV, hepatitis B, and hepatitis C. The risk of these infections is very low. You may have other side effects that are not known at this time and may include serious injury or pain, disability, or death. " Риск от алергични реакции, претоварване с течност, нараняване на белия дроб, нередовен сърдечен ритъм, проблеми с кръвосъсирването и вирусни инфекции. Има възможност от други станични реакции които не са известни в момента и могат да доведат до сериозни наранявания или смърт.

Тук има някои ненормални коментиращи

Очакваме Ганьо да започне да се прави на професор всеки момент.

кажи, че съм луд, другарофил-цензурдебил! да успокоиш раята, гоите, поданиците, ректумниците и избирателите ВИ!!! .

Напишете нещо и за латвиския учен Янис Полис създателя на РЕМАТАДИН .През 80 год на миналия век в американската база за биологично оръжие в Северна Каролина създават свинския грип.След пробив на сигурността в базата грипът се разпространява из военните които падат по спирките и умират.Въпреки опитите да се спре заразата американците не успяват.Обръщат се за помощ към СССР.Тогава изпращат от Латвия Янис Полис който за кратко време създава лекарството РЕМАТАДИН което и сега се ползва успешно при грип и успява да спре възникването на пандемия.След връщането на капитализма в Латвия на ЯНИС МУ ВЗИМАТ ДАДЕНИЯ АПАРТАМЕНТ от 80 години и той умира в старчески дом без пукната стотинка без да получи награда.Ремантадина днес се ползва успешно при грип а може вероятно да се ползва и при корона вирус.

Да напишат, че е занесъл през 80-те години в САЩ лекарството Рематадин, което всъщност е изобретено в САЩ и патентовано от корпорацията Дюпонт през 1965 г.? Добре си го измислил, руски троле, заработи 10 копейки, можеш с гордост да отпиеш от тубата си с Бояришник!

малко мозък бря той се намира в америка и естествено да го патентова там срещу хищническите корпорации там

Мдааа, наистина имаш малко мозък... Жорко твърди, че този измислен герой от съветски научнофантастичен филм изобретява Рематадин набързо, през 80-те години, след въображаем инцидент със свински грип в САЩ. А, аз казвам нещо, което може лесно да бъде проверено в регистрите - Рематидин е патентован в САЩ през 1965 г...., тоест, двадесет години преди този съветски измислен герой уж да го изобрети... Но, виждам, че прекалването с Бояришник води до известна дезориентация и кое е преди, кое е след, нишката се губи.

Латвийският учен Янис Полис, известен с разработването на противовирусния препарат Ремантадин, е хоспитализиран и се намира в реанимация заради изтощение. Както съобщи Ves.lv, през последните години химикът живеел в старчески дом. В средата на март той бил откаран в болница в тежко състояние. В момента Полис се намира в реанимация. Причина за сериозното му положение е станало системно недохранване. Състоянието му се оценява като тежко, като лекарите не се ангажират с прогнози. Те изказали дълбокото си възмущение от факта, че човекът, чието изобретение е спасило и продължава да спасява човешки животи, е бил принуден да гладува. По думите на Полис преди около четири седмици той се обърнал за помощ към Olainfarm – производител на разработения от него препарат. Оттам му отговорили, че ще му помогнат, но на практика не направили нищо. Синовете на химика също не подкрепили баща си. Медикаментът Ремантадин се продава в много държави по света и служи за профилактика и лечение на грип – той възпрепятства проникването на вируса в епителните клетки на дихателните пътища. Дълго време това беше единственият противогрипен препарат. По публикацията работи: Евгения Гигова

Мдаа, другарю трол, аз подвеждам хората... Дали Ремадтадин, за което пише Жоро (или, вероятно ти се представяш за Жоро?) и Римантидин, за което ти цитираш "световноизвестна" медия, цитирана в неназован български сайт (?), са едно и също лексарство? Жокер - не, макар, че и двете са противогрипни препарати. Римантидинът, за който ти говориш, впрочем, също не е направен от този измислен герой, а от Джон Дж. Лио (да, отново американец, а не гражданин на СССР...)....

по темата: чакам дебил-инжекцийките на лудата педерст - цензураторътката (м.р. +ж.р. +ср.р = полит консректно! sic.) на форумите, чрез спам! ваксина, инжекцийки с макови, афгански полета, и медиен спам, спам, спам с и нжекцийките на дебилите от новия световен ред! и евалла! и машалла! . .

гей-цензурата на педерастите е в амок... по принцип! по днк и по рнк! те си мият взаимно ръцете с останалите педераст-педофили на "новия световен ред"! .

Явно всеки вижда в тази история това, което иска да види. На мен ми напомня за цитат на Айнщайн мисля - преди да съдиш себе си, убеди се, че не си заобиколен от идиоти.

Не се връзва, откривателите на ваксината не са вкарани в лудница.

пише в статията че е имал 5 деца ... щом съпругата му е била съгласна/готова да ги отгледа - лошо няма ... вероятно някой ,,добромишленик" е счел че са им твърде много и в тежест, и е по-добре да ги дадат за осиновяване примерно ,живи и здрави

...Както е днес доц. Мангъров!

На този лекар са вярвали шепа хора от колегите му, на Мангъров вярват 80% от хората, напълно неподходяшо сравнение,

В Европа открай време живеят само интелигентни и умни хора.

днешните лекари и уйучбунари-фармацевти са само бледо, днк днр (дизокси норд кореа) копие на този Умен Човек! .

Аман бе с тоя KOVID. Само в новините с културна тематика не се коментира.

по темата: чакам дебил-инжекцийките на лудата педерст - цензураторътката на форумите, чрез спам! и евалла! и машалла! .

Същото като с ковид и ваксините. Този човек е светец, но "срещу глупостта и самите богове са безсилни"!

Сега именно тва се случва и с Мангъров! И той ще има паметник затова че спаси маса хора

"лекарите трябва да мият ръцете си, а отделенията да бъдат стерилизирани, така че заразата да не се разпространява от труповете на... " "Малко по-късно тя се потвърдила, след като лекарят разбрал, че студентите и обучаващите ги правели аутопсия на вече починали от ....., а после отивали да ..... други без да има мерки за дезинфекция. Така болестта се пренасяла от починалите на здравите." паметник за Добрия Лекар, за който знам отпреди години! за такива трябва да се учи в предучилищна... с маски по пъпчасалите лица и мръсни ръце! и всичко това без никакви ваксини спонсорирани от бил гейс! .

Всеки по-умен от масата хора се изкарва по медиите луд.

Тогавашните здравни власти са го утрепали. Както сегашните постигнаха в България почти 40 хиляди повече починали. И ги е страх от истината. Като че тези ваксини не правят колективен имунитет и не предпазват околните. Дори по техните дневни статистики е примерно 1/3 ефективност. А според евреите, ваксинираните е 13 пъти по-вероятно да се заразят от преболедувал и 27 пъти по-вероятно да се разболеят. Е и сутринта здравният министър пак лъжеше за ваксините, че предпазвали околните. Така че тази статия е показателна, че не трябва да вярваш безпрекословно на властите! И преди и сега.

Това за пореден път доказва, какви боклуци са лекарите и как скачат срещу малкото свестни попаднали между тях.

Над 90% от хората обитаващи планетата (аз включително) са безполезни боклуци. Като не Ви харесва ситуацията си намерете друга планета.

И тогава, както и сега австралопштеките са изтезавали истината. И тогава, както и сега е имало хора да се опълчат. И тогава, както и сега медицинската наука на бъдещето е имала право. Този умен унгарец е искал едно - лекарите да си мият ръцете......Ракурсите със съвременните ваксини са повече от очевидни. И вместо дир да блокира ip-тата на такива като мен, да потърси повече Земелвайсовци в България. Колкото и да са мачкани от питенкантропи, тях ги Има.....

Да си миеш ръцете и да се бодеш с отрови са тотално различни неща Ганъо.