Османи: Честите избори в България ни се отразяват негативно на отношенията

Северна Македония ще търси гаранции от страните членки на ЕС, че пътната карта и Планът за действие ще бъдат приети, преди процедурата по конституционните промени, каза външният министър

Обратно в новината

Коментари - Османи: Честите избори в България ни се отразяват негативно на отношенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали могат без нас, да се оправят

Няма страшно, сега посолството взе властта. Ще пробутат каквото си искат на гърбината на боксовата круша алабалик Денков.

Османи македонско име ли е? Доколкото знам, имат предписание от ЕС за конституционни промени и вписване на животоградивния етнос на българите там и изборите в България изобщо не ги бъркат. Освен ако не бавят топката, докато албанския етнос стане 50% .....

Османи да не се притеснява. Новото управление е поело ангажимент да промени конституцията и да вкара македонското мацинство в България, а и не само македонското. Защо мислите ДПС се съгласиха на конституционни промени.

Иска ти се ама няма

Титовистите трябва да бъдат изхвърлени на политическото сметище

Тоя скопянин какво му влиза в работата?

PEYTSCH

Нямаме отношения. Не ни интересувате.

Някой взима ли ги на сериозно вече?!

Османчо, може да си правим избори колкото ни се налага, но по въпроса за Северна Македония сме единни, така че не се кахъри, няма да си применим исканията.

До македониския палячо: От идването на варварите, най вече славяните на Балканите, 6 век до началото на 19 век името Македония не се използва за територията около Вардар. Неговото завръщане започва в западна Европа с Ренесанса, където съществува пиетет към античността. За местното население то си остава непознато до началото на 19 век, когато поповете на Вселенската патриаршия не се заемат да го пропагандират. Целта е да се обслужи зараждащия се гръцки национализъм с израждане на локални идентичности свързвайки ги с древна Елада и Византия. В това си дело успяват. Същото е и с Тракия. Но само част от хората с тези локални идентичности (македонската и тракийската) се присъединяват към гръцката нация. Предимно в южните части на тия области. Мнозинството от хората в МК и ТР приемат освен локалните идентичности и българската като народна. Оставането на Македония извън третата българска държава поражда локален сепаратизъм. Който до 20 години на 20 век е слаб и маргинален. Но след пораженията и националните катастрофи на България се засилва. А след ВСВ се утвърждава във вардарска Македония. Но той не успява сред населението в Пиринска Македония и потомството на бежанците от Вардарско и Беломорието, които по брой са повече от цялото население на Вардарска Македония.

САМАТА ФАМИЛИЯ ОСМАНИ ... ИЗКЛЮЧВА ВСЯКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ .. ЗА ПРЕГОВОРИ С МАКЕДОНИЯ ....

Въпросът не е за мнозинство или малцинство, нито за част и цяло - а: за произход.

За македониския палячо: Българския етнос се е формирал 9-10век с приемане на християнството на държавно ниво. Прието е името на държавотворния народ, който се асимилира в мнозинството. Подобна е историята с франки и французи. За време на тая хилядолетна история има периоди на възход и упадък. Към началото на 19век е имало реална възможност от изчезването на българите. Но се намират хора от единствената каста занимаваща се с интелектуална труд свещеничеството, които си поставят за цел да събудят заспалото българско чувство. И успяват. Възраждането си е цисто българско дело, а не работа на руснаците, султана или римския папа.

КАКЪВ МАКЕДОНЕЦ ... Е ТОЯ ОСМАНЛИЯ ?

Не са честите избори, а това че северняците се имате за нещо различно от македонски българи.

Северджаните са си северджани. Но Гоце, Даме, Татарчев са македонски българи.

Спокойно, сега новата министърка - простата еврочиновничка Мария Габриел ще ви пусне директно да преговаряте без никакви условия. Те затова я сложиха министър

Докато живеете в СФРЮ, докато продължавате да пропагандирате и вярвате в измислиците и фалшификациите, които СФРЮ написа в учебниците ви по история - какъв ЕС си мислите, че ще видите? Косово да влиза в състава на Албания, вие в състава на българия - с това историческата истинада започне да се възстановява - това е единствения път по който може да влезете в ЕС

Само толкова ли могат сев-макетата, дето са на ЮГ от България? Лъжци, двуличници, балкански тарикати и крадци на език и история... Пълни са с омраза и тя ще ги разяде отвътре! Бонус е само фактът, че ни направиха реверанс и изведнъж някак си започнахме да им разбираме езика. Нямаме необходимост от превод за северно македонски към български език. Защо ли? Може би говорят езика на баба ми?!

Загледал се Османи в чуждото око каква сламка има.

А когато при тях се сменяха кабинети? И бяха замразили отношенията с България? Двуличници!

Се Еви от тука ве, кой го брига за северните, да се оправят, независима държава са, аре чиба

Поплаче на мегународната заедница.... Хихи, измислен език

Палячо, мойта Лада е по-стара от държавичката ти

Твоята лада е съветска. А държавата от която си мислиш че произлизаш е на 145 години. Ти нямаш нищо общо със "бугарете" с дръпнати очи и конски опашки вместо знамена, знаеш, нали??? ДНК тестове доказаха. Ти си римски крепостен селянин. Бил си владян за кратко от разни данъкосъбирстели, бугарете, отоманците, ни основно Константинопол. после, царят на Русия както и в момента се случва, решава че иска Константинопол. Прави война, печели, но му казват да се ...... Във гъ...за , и те ти на няква държава. Какво име да и сложим? "Бугария". С Македония не е по различно. Просто е 60 години по късно... Та така с ладата ти. Що не си купиш нещо по ново?

Тоя албански циганин изобщо не му дреме за българите

СМ са само негативни кво искат

Така е Османчо понеже си нямате Сицилиева долина да ви бълва кадри като ПП ДБ ГЕРБ ДПС и др...

кривия уй пичката му пречи...да ви призная ли, че тия не ми се слушат вече...

Този пък какво се обажда? Че са ни малко нашите лъжци, крадци, мафиоти и предатели, та и макенонските да се отчетат…

На калпавата ракета космосът и пречи. Да не казвам по-циничния вариант.

Честите избори? Неее, краката на Пендарата миришат и това страшно много влияе на отношенията. Османи да внимава гаранциите дет ги бара да не го побарат най-накрая.

Ами присъединете се към България и започнете да гласувате и вие за да нямаме толкова чести избори и да си подобрим отношенията. Win-win ще е ситуацията и за двете страни. ;-)

Османи, какво лично доверие, бе? Да не би да трябва да се чукате?

министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

Расов албански мангал

Османи, България е демократична държава и тук ще си правим избори колкото е необходимо и колкото ние решим. В останалото време чети френското предложение и действай според написаното. Не си губи времето в плямпане напред-назад. Вписвайте българите - задължително условие, без което не може. Но ви е страх, че ще си направят партия и ще се явяват на избори, нали така! Такава каша забъркахте със 70-годишната антибългарска пропаганда и слугуването на Сърбия, че днес се чудите какво да правите.

Ами сега ще сте добре. Тези са продажници, направо идвайте да ни управлявате и да ни правите макета. Киро тъпото, мравоядът, асеня манафът и останалите л-на ще ви пуснат и поднесат на тепсия всичко.

Османи, и на нас ни е трудно с вашите правителства, назначени от Белгард и Москва

Османи, като албанец, вероятно е приятелски настроен към България и се чуди на акъла на сърбоманите в Северна Македония. Но не е добре да влиза в тона им, още по-малко пък в начина им на мислене и на говорене. Има поети ангажименти в Северна Македония да се промени положението на българите, включително и чрез промени в конституцията им. Също така има отдавна поети ангажименти чрез двустранния договор между Северна Македония и България. Почти нито един от тези ангажименти не се спазва - ние какво да направим? Османи сякаш казва - "ние не можем да се справим със сърбоманите в Северна Македония, тъй че по-добре в България да дойде правителство, което да някак да се примири с тях, че да продължим напред". Но така няма да стане. Не толкова, че България трябва да се запъва - в наш интерес е Северна Македония да стане час по-скоро част от ЕС. На първо място не е добре за самата Северна Македония да продължава напред без да е спазила ангажиментите си, защото това ще ги постави в много конфликтни ситуации с много влиятелни фактори - така просто не се прави в международната политика. За нас те са ако не братя, то поне първи братовчеди. Най-добрата услуга, която можем да им направим, е да настояваме те да започнат да носят отговорност и да изпълняват стриктно всичко, с което са се ангажирали. Това ще ги направи уважаван партньор, а не, ако ние направим още сто или хиляда компромиса. С шикалкаване и изнудване няма да изградят нито нация, нито уважавана държава.

И тоя потурко си мисли, че американците ще го оправят! Сочи ни с пръст и иска подходящото прсвителство у БГ-то!

Оплачи се в “посолството”.

не виждам проблем особено ако всички са на едно мнение

Най-вероятно ще работиш и с шестнадесетия министър !!

Пропусни шестия, ще има 7-ми.