Борисов: Чиновници, военни и полицаи сами да си плащат осигуровките

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на експертна група, до 2-3 месеца да изработи проект за реформи, засягащи заплати, осигуровки и пенсиониране в МО и МВР, както и на държавните служители.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Чиновници, военни и полицаи сами да си плащат осигуровките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как иска да произвеждаме като германците, като продадоха оборотните фирми на чужди инвеститори?! В същото време закриха Кремиковци...ами то няма заводи вече, смазват животновъдите, зърнопроизводителите,съсипаха частните стопанства на цяла Странджа с измисления Шап, заради който ще им трябва 100год. на хората да си въстановят добитъка в същите размери /тоест НИКОГА/...Вкарват зеленчуци от цял свят с нитратите и изкуствено създадените семена...за да си вземат личната комисионна от митниците...какво работи? какво произвеждаме? къде да работи българина с темпото на германеца?

Бастун! ДА СИ ПЛАЩАТ САМИ ОСИГУРОВКИТЕ ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ, СЪДИИ И ПРОКУРОРИ - НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ПРОСЛОЙКА НА ОБЩЕСТВОТО НИ. ТИ - НАЙ-ВЕЧЕ! КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ПОЧЕРПКАТА ЗА НАПРАВЕНИТЕ ВЕЧЕ ДВА МИЛИАРДА ЛИЧНИ ЛВ?!

Много популизъм - много манипулиране. Забравяте едно нещо - с две постановления на МС от 2004 и 2005 г. заплатите на държавните служители, на които държавата поема изплащането на осигуровките, бяха намалени на два пъти - с 10 и с 12,5%. Т.е. - те вече си плащат осигуровките. Държавата се нагърби с "тежкия труд" да им ги внася в НОИ - нещо което тя реално не прави. Що се отнася до военните, там има и друго - съкращенията. Няма как от осигуровките на 2500 действащи офицери да се плащат пенсиите на в пъти повечето офицери, които сега са пенсионери и парите от вноските на които държавата е изхарчила. Армията за 20 години беше съкратена драстично и офицерите от 17000 станаха на 2500. Не защитавам никого, но трябва да се помни и да се мисли, преди да се пише.

БРЦК

В това ,че трябва да си плащат спор няма. До колко да работят е вапроса? Ето тука е големата измама - не може средната продължителност на живота да е 65 а да се пенсионираме на 63. Това за простосмъртните. Ми я да видим как е при военните и полицаите? Май там излиза 60 / 50 ? Еми не е правилно , не е и справедливо , а и не е социално.

Абе този вече ни взе не за овце,ами за амеби!Какво значи "те ще си плащат осигуровките,но заплатите им реално няма да намаляват, защото ще бъдат увеличени със същите суми"?Че пак ще дерат работещия,който си плаща личния дял от осигурителната тежест без да получава за това никакви бонуси и компенсации?!Във фирмите намалиха заплатите заради кризата,както ни казват,като трябва и на тези ще намалеят.До сега не са внасяли от джоба си нито стотинка,а са получавали най- големите пенсии и то най-дълго време.Точно заради тях е този дефицит в бюджета на НОИ.Като не им харесва,да не са ставали шапкари,ами да бачкат...

Пламен предаде народа , защити само първа и втора категория. Така стана и миналата година. Страхува се от миньорите, че могат и без него да стачкуват и ще спрат да му плащат членски внос.Предател откога го разправям! Какви ги говореше какви ги направи. Трябва нов профсъюз и нов лидер! Предатели!

Долен лъжец! Манипулатор! И накрая всичко за сметка на 3 категория! Говори едно, върши съвсем друго! Това е истината!

ПРАВИЛНО стига сме ги дундуркали. Айде час по скоро. ревизия на инвалидните пенсии. Аман от футболисти с инвалидни пенсии.

официално хрантутковците в държавата са 800 000 човека!!!!!!!!Сигурно де факто стигат 1 000 000!!! Ба.и и ние тази армия я храним и поим за да ни се връцкат и разиграват тъпаците

аз не помня ти да си ме хранил ама щом настояваш направи нешо да ядем глупак

ТИ ЧИНОВНИК ЛИ СИ БЕ ЕЙ , ЛАЛУГЕР!!! ЩО НЕ КАЖЕШ КЪДЕ СИ ДА ТЕ РЕВИЗИРАМ ,ЛАЛУГЕР С ТЪПУНГЕР!!!

Прав си! А като се пенсионират - отиват в други минстерства (Нека направят проверка колко фурашки-чугунени глави има в Министерството на Икономиката (там има даже генерали на служба в търговските мисии в чужбина - Москва, Берлин, и т.н.), в Министерството на регионалното развитие ( и то в структури, които работят по програми на ЕС - от началник отдел и нагоре) , в Министерството на транспорта, особено БДЖ (я да почнат от тях съкращенията)!!! ПРОВЕРКИ И УВОЛНЕНИЕ!!!

Кагато вие си спите в къщи аз съм на вън,при -19 аз съм там с автомата на гърба.Когато има пожари ние пак сме там първи.Колко от вас са спали в палатка през декември,колко са спали в снега през януари.Колко са ги облъчвали радари и станции.Махнаха и казармата и повечето ще си останете обикновени пе...си.

Слушай момче,служих в Елхово,танкист,2г и 3м.,и за това време съм изкарал 300 наряда,а когато почивахме чукахме тракове(едва ли знаеш какво е),та....за тия години каквото съм преживял,на теб ти трябват не 27,а 47год! Така че недей се пени,щото си показваш интилекта!

що разправяш,че ни е много лесно аз съм редник вече 8 години и имам толква наряда на такива места дето не си санувал за 8 години дали сам направил малко повече наряда от теб а?Браво за,това че си служил толква време шапка свалям на такива хора.За редниците пак е най-големия ташак

Всички сме били в армията и знаем какво е. На обикновените войници военната служба се счита за трудов стаж!!! Но ние не получава заплати, ядехме с само лъжици (вилица не съм видял). А келемета лейтенати получавах повече от бащи ни, ХРАНЕХА ГИ )И ГИ ХРАНЯТ БЕЗПЛАТНО!!!!!) на офицерски оклади!!! Живеят във ведомствени жилища. ПРез 1990 г., когато ние си купувахме апартаментите в панелни блокове за по 20000 долара, Тристайни апартаменти във военните блокове се придобиваха за 300 дол. (Колкото един хладилник МРАЗ!!! Получават безплатно военно образование, като освен това им дават по една гражданска диплома !!! КЪДЕ ГО ИМА ТОВА!!! АЙ сиктир бе! Знаехме колко струвате, а като станахте наемници по Авганистан си пролича че сте най-некадърните и тъпите ! И затова ви канят само за САНИТАРНА РОТА!!!! ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ!!!!!

Трябва накрая да въведем ред! Не може да се взема военна пенсия , да се работи на държавна работа и да се получава надбавка за пронслужено време и за пенсията която се получава!!!! НАЙ-добре е на държавна работа да не могат да се назначават хора, които са пенсионирали вече като държавни служители, , академици, полицаи, военни, тайни ченгета и т.н. ИТРЯБВА ВСИЧКИ ТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ ЗА ПЕНСИИ - ИНАЧЕ КУЧИ ВЛАЧИ!!! ТЕ СИ РАЗДАВАТ ЗАПЛАТИ, НЕ ПЛАЩАТ НИТО ЗДРАВНИ , НИТО пенсионни ! А ПОСЛЕ ТЕХНИТЕ ПЕНСИИ СА НАЙ ВИСОКИ!!!! АКО НЯКОЙ ИСКА ДА РАБОТИ СЛЕД ПЕНСИЯ - само на помощна длъжности или като съветници на половин щат. И ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ ОТВОРЯТ! ИНАЧЕ МЛАДИТЕ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС ДОРИ ДА ПОЧНАТ РАБОТА!!!

По ранина- силни думи, ама май само думи. Надвечер свирим отбой. Утре - друго. Затова никой не хваща вяра на това правителство и парламент, а преди месец бяха избори. Засега водят зелените чорапи. А, че пенсионната възраст трябва да е по- висока за всички е очевидно и все някой ще е първи на топа на устата. А за плащането на осигуровките фуражките не щат и да чуят, защото ... знаете за зелника. Тежка професия- дай Боже всекиму техния зор.

БРАВО БАТЕ БОЙКО , АКО ПОБЕДИТЕ КОМУНИСТИТЕ ВИ ГАРАНТИРАМЕ ВЕЧНО ПРИЗНАНИЕ И ОСТАВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!

Е да ама в Германия няма големи пенсии за бивши КОМУНИСТИ

Ей Торашко нали виждаш че ако чиновниците започнат да си плащат осигуровки ще ги компенсират за да не загубят Този закон за държавния служител беше приет по времето на Костов и никой не смее да го пипне

Нима не разбирате, че те нищо няма да си плащат ПАК. Ще им увеличат заплатите с тези суми. А парите за това пак ще дойдат от държавата, т.е от нас. Така че всички тези с всички определения, които слагате пред професиите им, няма да загубят нищо.

Хич не е така!!! Щото самия бюджет има рамка, а в криза - още по-тежко . Или ще намалят държавните чиновници!

Как да има увеличение на пенсии, като от години не са ни увеличавали заплатите, то много ясно, че няма пари за по-големи пенсии. Нали за полицаите има по 20 заплати и после почват работа като цивилна охрана в най-лошия случай. За да има увеличение на пенсии и заплати и бизнеса да си плаща осигуровки на реалните заплати .

Жалко, че пропускате издръжката на циганите в България и даже държавата им строи жилища и ..........нямам вече думи

точно така, стига толкова сме издържали прости полицаи, мързеливи чиновници, малоумни военни и т.н. както ние си плащаме така и те трябва да си плащат. Всичките те са свикнали да живуркат на гърба на държавата, но всъщност живурката на нашия гръб, само чакат привилегии , а какво дават те в замяна. Нищо !!!

2012 -единствената година в Историята ,Без нови пенсионери !!?? Хиляди дестки хиляди нови безработни,изхвърлени на улицата !!! Полицаи,военни ...с ГЕРБ нож в Гърба? Земеделците с нож в Гърба !!?? Целият народ с ГЕРБерски нож в Гърба !!? Пенсионерите-Трета година без увеличение на пенсии-незаконно !! ГЕРБ излъгаха Всички, Взеха им гласовете на Изборите, и сега с Цялата власт в ръцете си убиват наред. Оставка !!!

Като си спомня предишните правителства още като им замиришеше на стачки и вдигаха заплатите на полицаи и военни та дано ги пазят. На Боко май хич не му пука

Не бързай,има време!

В Германия за 5 години официална работа ти даваха 500 евро доживотна осигуровка .Тука за кви пенсии ми говорят тия садистични дебелокожи говеда.

Разпоредник той мамин...

Прав е! Да си плащат осигуровките, картите за градски транспорт и още други бонуси, които имат!

очаквам да падне тая човекоомразна клика от мутри,крадци и нацисти към хората.Долу тия ояли се и самозабравили тирани.

Тези от както дойдоха само едно рязане знаят, в началото бяха ленти, сега заплати,пенсии, бонуси...Икономията е майка на мизерията, вместо да се наливат пари, се прави обратното. Няма оправия.

За чия сметка плямпаш бе Ал,нещо майче хич не си в час и нищо не си разбрал!Какви 40% внасят полицаите и въобще шапкарите ,че и държавните чиновници?!?Те нямат никакви персонални отчисления от личните си заплати,както всички по белия свят!Те си прибират заплатките ЧИСТИ и ревът,че им били малки на гадовете паразити!Всички трудови хора трябва да ги носят на гърба си ,като войнишки мешки,а за тях остават само привилегиите и лапачката!Това е истината Ал и ако ченгето успее да направи такава реформа,само тогава може да претендира за оставане във власта,но не да говори за увеличение на заплатите на привилигированите,миропомазаните със сумите за отчисления!Нали всички сме равни,ама някои май са по равни!

Толкова сме елементарни. Този си прави ПР като използва плиткия мози на българина. Не е ваьно аз да съм добре, а на Вуте да му е зле. Това ли ви едничката радост. Всички трябва да скочим срещу бедността-и държавни и не държавни служители. Ако има корумпирани-да си получат наказанието-защо всички да го понасяме. Но не-всеки ден заплахи-късно пенсиониране, рязане на пари и т.н и т.н. Хората са в постоянен стрес, а идват празници, които 80 процента не могат достойно да посрещнат. Но важното е за баровците да има-тях никой не ги закача-кога и как са спечелили милионите си. Мръсна долна измет живее потези ширини-затова ще ядем дървото...

$

:-( ,?$.

Всички граждани би трябвало да са равни пред закона, привилегиите са извращение. Стига хленчене, на който не му харесва на държавна работа да се маха в посока частния сектор, ако има потенциал за това. Ако няма - да не ни занимава със себе си.

Махаме привилегиите и махаме ограниченията на правата. Като ще има равенство - да е пълно

Бойко дай си оставката и остави станишчо да управлява и им гледай сеира

Дай е Бойко след като упапка фискалния резерв ,парите от здравни вноски,няма готови пари за харчене,затова я дай .Да дойдат лошите да съберат пак парички,пък тогава ти ще дойдеш да се пъчиш ,че ти плащаш всичко.

Точно така. А ако на някой от тях това не му харесва, да минава на свободна практика. Хрантутене на държавна ясла вече няма да има.

Гледай си там Германия и спри да се обаждаш!

сега ще определя "експертна група", която пък до 2-3 месеца ще изработва проекти за реформи. Как 21 депутати набързо между първо и второ четене на бюджета внесе предложение за увеличаване на годините за пенсия, а когато става въпрос за военни, хората с оръжието, тогава нещата се отлагат във времето? Къде са тези бързи депутати, за да оправят нещата с едно предложение?

То бива , бива ДЕБЕЛООЧИЕ!!! БОЙКО ТОВА НИЕ ХОРАТА ГО НАРИЧАМЕ ГЕНОЦИД.

Привилегии никому! Но, няма да стане.

Страшен интригант е този човек. Принципа "разделяй и владей" е залегнал дълбоко в душичката му. Защо намесва в момента военните, полицаите и държавните служители по въпроса за осигуровките? Защото иска за пореден път да изправи едно съсловие срещу друго. Какво означава "да си плащат осигуровките" за да се напълни бюджета на НОИ? Нищо!!! Нали осигуровките на тези хора пак ще дойдат от държавния бюджет? Тези същите пари сега се превеждат директно от държавата на НОИ. Какво излиза сега- парите вместо да отидат от държавата директно в НОИ, трябва да минат през МО, МВР и държавните институции и от там да се преведат на НОИ. За всеки лев ще се плащат такси в банките, което ще е от бюджета. НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ НА ТАЗИ МУТРА, ЗАЩОТО ЦЕЛТА МУ Е ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ВАЖНИ ВЪПРОСИ КЪМ НЕГО И ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ.

То и аз незнам кой му вярва???Не сте прави че все от бюджета "излизат" парите и ще ви кажа защо. Никой не дава информация какви пари като осигуровки на тези групи са внесени в НОИ а говорят ангро какви суми са дадени от бюджета на НОИ.Не може единия да казва 2 милиарда, другия да говори за 4 милиарда. Това се получава защото и те не са наясно а само "оправдават" едни милиарди къде са отишли..Това между другото може да се види по личните партиди на родените след 59 година от тези категории и истината ще цъфне, но никой не смее да направи това..

Вероятно има нещо такова, но питането не е към тези категории хора и те нямат вина, че министерството на финансите начело с онова недоразумение С.Дянков не е внесло ред в отчетността на тези пари. Ако превеждането на осигуровките към заплатите на тези хора ще доведе до ред в безпорядъка наречен финансово министерство- ОК, но дълбоко се съмнявам в това. Две години и половина изхарчиха де що пари имаше и сега установяват неща които са очевадни. И понеже вече затъваме започват с интригите. Защо нищо не правят за попълване на бюджета на НОИ, като вдигнат тавана на осигуровките от 2000 лв. на 3000 лв.? Дори си мълчат по въпроса. От прехвърлянето на едни пари от бюджета от едно място на друго няма приходи в НОИ. Приходите стават от облагане на доходи които не са облагани досега- адвокати, нотариуси, депутати, мминистри едри бизнесмени и т.н. и т.н. Но се създава мъгла за да не виждаме какво се случва. А както изпя преди време Тодор Колев- "мъгла и след мъглата- пак мъгла".

Ами това е единствения начин,да се оправи пенсионната системо и да започнат да влизат много пари в НОИ с които да се плащат пенсиите на хората!Ако всички внасят своята лепта в НОИ,както е по целия свят,без превилигировани съсловия и професии!ВСИЧКИ САМИ ДА СИ ПЛАЩАТ ВНОСКИТЕ И ОТЧИСЛЕНИЯТА ОТ ЛИЧНИТЕ ЗАРАБОТКИ И ЗАПЛАТИ В НОИ!От къде на къде държавата ще им плаща!Не може такива гяволии!Всеки трябва да усеща с джоба си!Как всички ще внасят,а някои ще си получават чисти заплатки и като им дойде времето за пенсиониране,да се гушат,като коледни пуйки с 20 заплати,а аз със 27 години ,мръсна,гадна ,токсична и потна металургия да не мога да взема нормално и 3 заплати,защото толкова ми се полагали при пенсия.

Това, че аз плащам своите осигуровки, а държавните чиновници НЕ ГИ ПЛАЩАТ, но имат същите и дори по-големи привилегии от мен Е НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ. Допуска ли Конституцията неравнопоставеност?

Ако ти можеш да работиш допълнително - държавните служители не могат. И когато държавата и пое осигуровките им намали заплатите, защото поема осигуровките. Била съм преди 7 гождини държавен служител та съм го изпитала. Сетга не съм и съм свободна да работя допълнително и съм доволна от доходите си. И тогава работех много но за нищо пари

очаквам да падне тая човекоомразна клика от мутри,крадци и нацисти към хората.Долу тия ояли се и самозабравили тирани.

Върви си на село нещастнико!

"Да работим колкото германеца,колкото холандеца...", но тука всичко е шуро-баджанащина.Не можеш да помръднеш,защото от самото начало на """прехода"""" де всичко е преразпределено и узурпирано.Затова младите бягат като прокълнати.Върни заграбеното,върни държавата,върни ресурсите,върни парите,които се превърнаха в звезди на хотели,кащи по лазурните брегове ,в лукс и простотия -ЧАЛГА.

"От думите на Борисов стана ясно, че ще бъдат увеличени заплатите със същата сума, която се плаща за осигуровки". Стига сте правили хората на глупаци - по този начин не само, че няма да намалите разходите, но ще ги увеличите, защото на база на новите увеличени заплати ще се пресмятат обезщетенията при пенсиониране, които едва ли ще посмеете да пипнете. Гарван гарвану око не вади. Дянков, режи, но ефективно и въобще да не ти пука. Иначе няма оправия.

Лъжа голяма лъжа е че през тези години не е правена пенсионна реформа.Как може някой да се пенсионира по рано на 52 или 57 години при условие че трябва да има 94 или 100 точки някой дали еизчеслил колко години трябва трудов стаж независимо при какви условия си работил това уверявам ви от въвеждането на точковата система не се случва това го пише една пенсионерка която от2002 до 2010 гони точки или вместо пенсиониране на 52 се пенсионира на 58 при 30 години работа в химическо предприятие и още няколко на други работни места

А бе госпожо пенсионерке,ти все пак си успяла да се пенсионираш,ама нещо тука ни работиш!Защо не ни кажеш какво точно си работила в това химическо предприятие 30 години и не си взела 1ва,или 2ра категория труд,че да се пенсионираш и преди 57 години или си работила,КЪЛКА ВЪРХУ КЪЛКА И КАФЕНЦЕ СЛЕД КАФЕНЦЕ!Защо не дойде в Кремиковци и да работиш в някое производство,където няма въздух за дишане,топлинни удари, дрешките не ти изсъхват,облъчвания и отвратително агресивна за човешкото здраве среда и хората мряха като плъхове,а да не ми казваш,че си работила в химическо предприятие!И в Кремиковци имаше огромно количество чиновници и те казваха,че работили в металургията!Те привилигировани ли са според тебе?

Петко бързаш бързаш да отговориш на всички, че да ти се напълни касичката. Давай няма време. Мандалото ще падне.

Че те Г-н Борисов си ,чиновниците си ги вземат парете във формата на подкуп. Например ТЕЛК .Ако не дадеш няма да те трудостроят дори да имаш много заболявяния.Не дадох пари и не ми дадоха процент.С ЧЕТИРИ ДИАГНОЗИ СЪМ.Тази година имам и три бромхо плевмонии.Имам и ХОБ.И защото имам заболявания и не дадох пари ме изкараха здрава.Аз отидох с болестите си.Н О УВИ.Системата на ТЕЛКА е много корумпирана ИНСТИТУЦИЯ.Аз питам ЗАЩО.Няма да дам пари а ще се боря за правдата макар ,че правда в БЪЛГАРИЯ НЯМА.

Но в ТЕЛК не са чиновници по смисъла на закона и сами си плащат осигуровките

Първо се научи да пишеш! Бронхопневмония се пише!

"Трябва да си изработят парите. Да работим колкото германеца, колкото холандеца, да даваме такава продукция и тогава да се сравняваме с техните пенсии и заплати. Никой няма даром да ни даде" КЪДЕ Г-Н ПРЕМИЕР ОСВЕН В БЪЛГАРИЯ СЕ РАБОТИ А ПОСЛЕ СЕ МИСЛИ ЗА ЗАПЛАТА ? СЪЗДАЙТЕ ПРОИЗВОДСТВО, СЪЗДАЙТЕ УСЛОВИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ! СТИГА СТЕ ИЗДЪРЖАЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ ГЛОБИ, ТАКСИ И СПЕСТЕНИ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ПАРИ! ЗАЩО НЕ ПОСЕГНЕТЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ(ТАЗИ НАШЕНСКА ПРОСТОТИЯ)? ЗАЩО НЕ НАМАЛИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ РАЗХОДИ? КЪДЕ Е ОНЯ СМЕШНИК ЯНЕ ЯНЕВ, КОЙТО НАМАЛЯШЕ ДЕПУТАТИТЕ НА 120 И ПО ЕДНА СЛУЧАЙНОСТ ИСКАШЕ ДА ВИ УВОЛНИ? В КОЯ ДЪРЖАВА ДЕПУТАТИТЕ НЕ ПЛАЩАТ БЕНЗИН И ДЪРЖАВАТА ГИ ВОЗИ ДО ИЗБИРАТЕЛНИТЕ РАЙОНИ?

господин премиер -така е програмирана системата от вашите така умни и надарени предшественици!. където има демокрация -всички са равни! данъците не се плащат -те се одърят сйответно от доходите. какво има? ако досега "предишните" не го правеха заради р а з н и облаги все пак има почтени хора,които искат да го направят! п о м о г н е т е им! стига привилегии- грозно е едни да са като пиявици на гърба на един скелет!н а п р а в е т е го! номално е нужно е! успехи!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Промените които правиш са като хирургическа операция с моторна резачка.Но вече и ти би трябвало да го разбираш,по реакциите на хората.Ако искаш питай,Аз знам как

познавам полицаи. от различни нива. познавам означава време а не маса с чаша. .грешка , лека му пръст на чичо христо нейде до дунава и здраве на момчетата му. в полицията има самокритични хора, които трябва да се запазят за системата, има хора дълго работили - представят за подпис неверни по съдържание документи в момент на продажба.....а имаше и сик и близки полицаи...когато полицай вземе страна..става адвокат..бял прах а другия низшия - помни за какво е повикан в дом. ..всяко повикване в нужда на полиция трябва да е документирано задължително. на място! със видео. учителя като учи учи много, а полицая развращава много.

абе лаинар!ми за какво тогава народа требва да ви плаща данъци след като казваш,че държавата няма пари за това няма пари за онова?тъпа главо проамериканска с онзи тиквеник от световната банака в затвора!този наглец педалски дянков дори заяви пред бтв,че следващ мандат за него няма да има.това какво значи?аз си го обяснявам само по един начин,този наглец е пратен да граби и краде българия за чужди американски интереси и до привършването на този му мандат тои трябва да е ликвидирал държавата.къде е онзи лаинар американския посланик,защо се таи този антихуманист,които иначе ми се лендзи по бтв наи-редовно.боклуци долни вие ,изчезваите а не само да се каните,че ще подавате оставки.гърците си смениха правителството,италянците също и кво стана да не да спре света да съществува,много за голема работа почнахте да се мислите.стефан солаков президент,пети след изборите,сигурен съм,че изборите бяха манипулирани!

Прав е,ние в частния сектор нямаме ни синдикати,ни работно време ,ни отпуски.Получаваме това,което си изработим,защото сме на процент.Работим и събота и неделя,и сме доволни,защото изкарваме пари.А държавните служители работят 180 часа месечно,на работа си "почиват от частното"-ами ще реват,кой му се работи плътно по 8 часа,само на нас дето ги обслужваме,а те се надуват.Всеки да получава това,което си е изработил!!!

на прост народ , тиква за министър председател! ...............