БСП иска държавата да плаща здравни осигуровки на безработни

Депутатът от БСП Янаки Стоилов обяви на пресконференция в Монтана, че социалистите ще поискат държавата да плаща здравните осигуровки на безработните, които са регистрирани в Бюрата по труда.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска държавата да плаща здравни осигуровки на безработни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало, Янаки мислех те поне теб за по-свестен, а предлагаш на тарикатите пак да им плащаме всички осигуровките...много нагло и гадно...!Ако си бачкал (а не по колимите...)яко и ти вземат от мизерната заплата за да се осигуряват циганите и останалата тарикатска зган-друго ще говориш! А и (внимателно,плахо...) опитай.. да живееш няколко(само)месеца с 300-400лв. заплата!!!! А защо не говориш за Гергов и другите милионери как да поемат социално слабите..да ги возят на яхти...Ало?

4 години имахте възможност да го направите, лъжецо долен. Преди това имахте едни други 4 години. Щом не сте го направили, следва че сега лъжете. По цял ден заседавате, за да измислите как да привлечете циганите и лумпените на своя страна в следващите избори - със всякакв лъжи и долни средства. Като заседанията на ЦК, които цъфнаха в интернет оня ден и показаха каква ви е закваската - ялова и някадърна паплач, спекулираща със страданията на хората. Вие именно това правите - където има страдание, вместо да помогнете, го яхвате и яздите глупостта на хората, докато рухнат. Комунистите са най-гнусните спекуланти на земята, защото изпозлват слабостта на слабите, за да ги направят още по-слаби (бедността във всяка комунистическа държава е неуспорим факт, който трябва да съзрем, крайно време е!). Изпозлват нуждите им, глада на децата им, страданието на старците им - за да им доставят огромни количества заблуди, но не и да им помогнат да станат силни и можещи и ценни за народа си хора и да си построят живота. Смрадлива цинична противочовешка сволач.

По времето на социализЪма имеше една политика по самозадоволяване. И сега е възможно да се раздадат за ползване на безработните някакви държавни земи и те да си произвеждат продукти за прехрана или цветя за продаване примерно. И да си плащат осигуровките.

Мани ти земите. Виж колко градинки има непрекопани, колко фасове има невдиганти, колко незаконни сметища има ... въобще държавата плаща на една армия от хора без да изисква нищо от тях. В Словения има едни хора дето обикалят с найлонови торби и цялата държава свети, едно боклуче няма.

Не е възможно, защото продукцията остава за крадците и за мутрите, които я изкупуват принудително на ниски цени. В България няма действаща съдебна ссистема, която да играе ролята на съдник и превентор на престъпността. А всички знаем, че няма ли съдебна система, престъпността е на критично високи нива. Понеже не е възможно на всяка нива да виси по един полицай и да варди. Това е причината да не се развива селско стопанство в България. Развива се онова, чието прибиране е свързано с машини и хилядите дребни крадци не могат да го откраднат. Мога да спомена, че съдебната ситема днес е формирана с политическата квота на Първанов. Който е един от негативните фактори, продукт на комунизма. Както и идеята за социализъм. Не се подвеждай какво са ти говорили, а се огледай какво става. Ще разбереш много зад лозунгите. Глуапвият вижда лозунги, умният гледа каквви са резултатите.

Неискам чрез бюджета да плащам на потомствени безработни и на професионални безработни. "Детските" да не се дават като пари, а да се приспадат от парите които се плащат в НАП. Сиреч ако не работиш и не плащаш данъци, осигуровки и т.н. да не очаквашобществото да ти храни децата и да се грижи за здравето на цялата фамилия. Всеки трябва да си носи отговорностите.

Когато заплатите на министри, депутати и техните секретарки паднат драстично, тогава в хазната / кацата с мед / ще има повече пари за пенсии и заплати за честните и трудолюбиви български граждани, откъдето пък следва, че стандартът на живот на средностатистическия българин значително ще се подобри . Представяте ли си , ако Корнелия, Румен П. и техните партийни другари взимаха не по 5000 лв на месец, а само по 250 лв ? Щяхме вече да сме станали Швейцария на Балканите ... Всички знаем, че в Белгия в продължение на цели 18 месеца нямаше правителство, сиреч нямаха си и премиер . И какво стана там ? Държавата спести доста пари от заплати на министри, а тези пари бяха пренасочени към здравеопазване, екология, образование и т.н.

Въпросът е : Защо средната работна заплата у нас се вдига, а средностатистическият българин все повече и повече обеднява ? Затова предлагам следното решение на задачата : Вместо да вдигат средната работна заплата чрез повишаване на заплатите на министри, депутати и техните секретарки, е по - добре заплатите на същите драстично да бъдат намалени , т.е. средната работна заплата да падне. Защо смятам така ли ? Вече се разбра, че когато др. Т.Ж. е бил премиер, един български депутат тогава е взимал 250 лв . Колко взимат днешните депутати ? 5000 лв ?

Популистки боклуци! Нали бяхта на власт - какво направихте : кражби, далавери, национално предателство, подписахте договри чиято цел бе заробване на България за десетилетия напред. Нали ужким имахте излишък : защо не направихте нищо нито в здравеопазването нито в дргите социални сфери? Защото сте лъжци и мошенници, а сега, отново си играете с нещастието хората с користна цел! Ама като има малоумници да ви се връзват на глупостите и да гласуват за вас - така ще е.

от безплатния достъп на неосигурените до спешна помощ не можеш да се доредиш в Пирогов. То за тях всичко е спешно....

Как може да се повиши жизнения стандарт на средностатистическия българин ? От доста време управляващите повтарят, че средната работна заплата у нас се била повишила по време на тяхното управление, като дори вече официално е станала 800 лв ... Как се вдига средната работна заплата в БГ ? Има два начина - 1. вдигат се заплатите на министри, депутати и секретарките им ; 2. съкращават се няколко хиляди души, които имат ниски заплати / МРЗ или близки до нея / . Вече се говори, че стотици хиляди българи са останали на улицата при сегашното управление ... Всеки един математик / а и не е задължително непременно да е математик / веднага може да пресметне, че казаното от мен е напълно вярно . Преди време , когато премиерът беше гост в студиото на Кошлуков , говореше за Гаусово разпределение, т.е. остави впечатление сред широката аудитория, че е човек с добри познания в математиката . Излишно е да казвам, че премиерът сам може да пресметне това, за което говоря !

явно ти никога не си се редил на опашката в БТ. Това, да се явяваш всеки месец там и да се подписваш си е направо мярка за неотклонение. щом има система в НОИ, която да регистрира работещите, защо това не се отчита и в БТ. И така още първия ден, ако си започнал работа, , БТ ще те отпише от списъка.

Пример за популизъм и лъжи на БСП: Като БСП беше на власт, защо не плащаше осигуровките на тряйно безработните? Ако са искали са имали възможност да го направят.... а сега все едно другите са виновни, да ама не, и вие си понесете вината от вашето управление.

До колкото се прави предложение това да става от бюджета за подслушване, ми звучи разумно, но то трябва да върви ръка за ръка с реформа в здравеопазването, която включва индивидуални партиди и предлагане на здравни услуги с различно качество и цена. Да, държавата ще плаща 15 лева на безработните, но когато се разболеят ще отидат в клиниката за клошари и бездомници, заедно с всички хитреци дето крият доходи, а който плаща по 160 лева на месец ще се радва на едно доста по-добро лечение. Главата не ми го побира как повече от 20 години не може да се намери решение за тази пуста здравна система. Ами не може да има комунизъм в здравеопазването. Разберете го. Ние не сме равни. Едни са по-образовани, по-заможни, по-предприемчиви и плащат повече за здраве. Не може като се разболеем и изведнъж да станем равни ... в мизерията.

Аз мисля, че можем и без оня тъпунгер Бойко Борисов

Малък популист Умерен попукист Голям популист Гигантски популист "Оср_н пополист. Бе-се-пист

ХХ

Янаки, що си такъв капут бе, евтин популизъм е това. Ако бяхте на власт, за това и не бихте си помислили.

Ето за това държавата е на този хал.От 1984 год. до 2009 год. ни управляваха хора ,които не можеха да смятат освен когато не бе в тяхна полза.Тези 70 милиона няма да стигнат само за осигуровките на циганите.

Като те гледам ... и ти си от тях - и ти не можеш да смяташ щом не е в твоя полза - не от 1984 до 2009-та а до ден днешен са такива без изключение! Много удобно забравяш, че тоя мутрак, на когото връткаш бибитки никога не се е отказвал от членството си в БКП!!!

И тези подслушваните дето не плащат данъци и укриват ДДС с милиони, като спрем да ги подслушваме какво ще стане. Сигурно БСП ще плати 72 милиона от субсидията си да покрие разходите за здравеопазване на социално слаби. Айде стига с популистки изказвания предизборно. Повече СРС-та трябва да се изкара сивата икономика на светло и да се пълни бюджета от данъци. 12 милиарда сива икономика има в България. Това са около 2 милиарда пропуснати пари за бюджета. БСП, съберете тези укрити данъци първо от вашите фирми, пък после обещавайте и давайте по-високи заплати, пенсии и каквото душа ви сака.

БСП да събира??? Ти нещо не си в час!!! Събират тези, които са на власт, а не в опозиция ... ама те нещо не искат да събират - не те ли гложди въпросът "Защо?"!? Отговорът е елементарен и вече и на малките деца е ясен - ами те са си от едно котило бе аланкоолу - Режилентов нали все още си е член на БКП (никога не се е отказвал от членството си)!!!

аз мисля че държавата може и без бсп

Точно така другарю популист, смело към идеите на комунизъма дето всичко ще е без пари. Предполагам кух-мира ти Ал. Лилов да ти е дал акъл за това.