Осигуриха жилище на евакуирания от Кабул Амруддин Хакшенас, служил на страната ни 40 г.

В рамките на своите компетенции МВнР продължава да оказва подкрепа на дългогодишния местен служител на посолството ни в Афганистан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лично аз съм шокиран,че жилището е осигурено от червеният кръст. Нима МвР и МВъншните Р нямат имоти...или работа за този човек....лапачки и крадци

Браво на Външно. Дано семейството се чувства добре в България. За инфо, афганистанците не са араби, точни са, и ако са ти приятели е до живот.

Кой ще плаща наема на жилището? След време като го изритат от там ще може ли да си купи апартамент/къща? Какво ще работи и каква квалификация има? Колко деца имаше човека и кой ще се грижи да тяхното интегриране и образование? Човешка и благородна постъпка, но тези прости въпроси си търсят отговор.

"България е евакуирала от Афганистан дългогодишния местен служител - административен секретар на посолството на Република България в Кабул Амруддин Хакшенас, и неговото 15-членно семейство...." Край на цитата. 15 човека???? Та колко да е голямо това жилище и как ще си изхранва човека и жена му родата? Нали не мислите, че ще си намери друга работа освен пазач на строеж. Аман от инфантилни романтици. Живота е сурав и курав. Най-вече курав.

Синът му и снаха му са лекари. Вероятно няма да живеят под един покрив, дано младите от семейството се реализират, а внуците му със сигурност ще получат, по-качествено образование тук. Човека, след като е работил за МВнР, би следвало да има и право на пенсия.

Няколко милиона българина пърдите по цял ден, крадете, правите мизерии и такива ми ти работи. Няма значение, каква ти е националността, етноса, раста и тн - важно е какъв човек си - още няма да го разберете това в БГ ... Това, че сте българи не ви прави по-хора - много от вас са по зле от неандерталците...

съгласен. И извинявайте, че понякога съм ползвал "888" - просто лесно се набира /не е било с умисъл да дублирам/.

Проблемът не е в това, да се даде подслон на дългогодишен български агент, който е доказал своята лоялност. Проблемът е, че няколко милиона българи са доказали същото, а духат супата! Там е проблема...

Там е работата, че на са доказали нищо. Безмислен тъп живот и огромни претенции.

Да е жив и здрав човекът и семейството му. Добре дошли в Европа. Давайте му гражданство, ако няма. Заслужил го е.

Е, добре де.... Сега като няма никой на терен.... Рестарт на системата, ще набира е нови лоялни да пазят панелката в Кабул

За бай Ставри, работил 40години на полето.... Къщичка няма ли?

Ще мине година и ... ще предпочете да се върне - дори и пеша .

Хубаво но колко дирекции имаме за които се чува за първи път. Е това е общо взето излишна администрация със сигурност с големи заплати. Ами май може и без Океания...

Браво. Едно добро дело. Едва ли му е лесно, на човека - да избагаш от страната си с два куфара, да оставиш целия си живот и да знаеш, че може би никог аняма да се върнеш обратно. Дано да успее да намери щастие у нас.

Ами честито на човека. Да избягаш от родината си поради причина, която не зависи от теб е тежка орис. Обаче има и обратна страна. Знам, че не е красиво, но си е истина. Аз не 40, ами 46 години служих вярно на страната си. Работих усърдно, никога не съм задлъжнявал и със стотинка някъде, плащам си всичко дължимо навреме без отлагане. Не съм престъпвал нито един закон и през дългия си трудов живот имам само 4 болнични, като най-дългия и последен е от 12 дни през далечната 2009 година. Ама апартамент не дадоха. Ама не за апартамента става дума. Те и пенсия не дадоха. Получих една подигравка, с която трябва да се примира до края на дните си.

Костуф Костуф Костуф Костуф Банани банани банани банани банани банани банани

Браво! Лоялността трябва винаги да се възнаграждава.

Толкова много малко хора работят за българия - особено чужденци! Човека е заслужил...и то повече от много българи!!!

Браво на България за лоялността! Тези хора може щяха да бъдат вече екзекутирани публично на някой площад. Браво България, гордея се теб! .

Браво на този човек и семейството му! Всяка почит и уважение!

че нещо,но в страната ни има българи с 40 години стаж,тоест служили и градили тази държава. За тях може ли също по едно жилище? Те са си го и изплатили даже.

С какво си допринесъл за България, шмульо? Този човек е спасявал и пазил държавно имущество на България за милиони по време на три войни и една окупация с цената на живота си!

е пазил имущество на България на майна си райна? Какво е търсила там? Родителите ми са с 40 години стаж,както и много други,градили това което сега се руши. И сега се чудят как да оцеляват. Така че някакъв идва с още 15 души и хоп -жилище. И не наричайте работилите българи със същите години шмульовци.

Там не е имало българи и никой не му е плащал.

Не съм робот

Поне не се хвалете, че сте докарали тия амуджи в Европа. Хиляди българи имат остра нужда от помощ а те дават жилище на тия неандерталци, пълни идиоти.

Браво на човека. 40 години си е супер лоятност и дано тук да не му теглят една с некачствено жилище и да го оставят да се оправя сам.

За тази,, лоялност" е получавал пари и облаги от българската държава, не виждам защо трябва да му се дава нещо повече от една пенсия например.

И то да си я получава там, в Афганистан.

1. Защото за разлика от много други "бежанци" човека и семейството му наистина са такива 2. Защото бяга от война и е направил достатъчно през тези 40 години, и защото България е поела ангажимент към него и семейството му като част от международно решение. 3. Най-важно може би - как ще изглежда България в очите на международната общност, част от която се стремим да сме, ако дори на такива хора отказваме да помогнем, когато имат нужда.

с 40 години стаж съм - на мене ще ми осигурят ли жилище. все пак 40 години служа на Българския народ.

Ние имаме един спасен. В Германия се говореше за 20000 души. Зелените даже искаха да се спасят около 70 000 афганистанци. А

верно ли зелените? не бяха ли черните?

Сега 70, след 10 год ще са 170 Абдули.