Още една голяма свонеферма заплашена от африканската чума

Намира се в 3-километровата предпазна зона от откритото огнище в ромския квартал във Видин

Обратно в новината

Коментари - Още една голяма свонеферма заплашена от африканската чума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките хора, остават без поминък. И понеже тридесет години нямаме и нормално образование, нямаме и квалифицирани кадри. Скоро няма да се спре заразата. Сега по новите магистрали ще дойде....какво?

От 1980 г имам наплюдения за селското ни стопанство. Винаги е имало ниска технологична култура на отглеждане на животни,а за ветиринарен лекар винаги се обръщаха за помощ.Културата на българския селянин с малки изключения рязко се разграничава от тази на гражданина имаш поне дядо гражданин.Всяко село си има свой начин на гледане на животни, на кой ден не трябва и на кой да се колят и много особености.Сега с задължителното превантивно избиване неизбежно селяните ще почувстват загуби.В кравеферми и особено овцеферми още тогава работеха хора незавършили основно образование. Така че и с нормалното за тогава организация на образование имаше полунеграмотни.

Чума няма за сега. Пробите са отрицателни. Съсипаха България/кокошки,краставици,кози,крави,сега прасета/. Кажете КАК ЧУМАТА СЕ Е НАМЕСТИЛА В СВИНЕФЕРМА СЪС СТРОГ КОНТРОЛ ОТ ЛЕКАРИ? И има ли умряло прасе? Няма.Пускат циганин с 2 прасета -умряли с/у 100лв за снимка. Циганинът няма какво да яде ще отглежда 2 прасета. ,,АЙДЕ ДЕ"Целта е да клекнем и внасяме от запада .Кой внася ,мафията. Ние ще плащаме по 15 лв за кило свинско. Толкова е там 7-8 евро кг. Докато герб не бъде свалена от власт така ще е. И без ,,нежна революция", само сопата. Народе!!! До ко-га?

Завинаги, човек. Промити мозъци, хора без елементарна култура и знания ....какво очакваш?

Не очаквах такова количество свинеферми-60 бр-и свине в тях.Комунистическата пропаганда постоянна ми набиваше в главата ,че животновъдството е унищожено и само през социализма се гледа голямо количество. А то капитализма биел по количество ,но бил по таен. Според мен от южна България трябва да се направи огромен износ на месо ,за да не се унищожат и там свинеферми. Всички твърдят, че няма лекарство и само превенцията решава. В Добруджа направиха превантивно ограда ,но дивите прасета някой ги обучил на висок скок и сега загуби и от оградата и от чумата.

Глей само как управляващите сами си вкарват таралеж у гащите. Ще огладнеят циганите и ако не идат да запалят парламента , те па на.

И какво са открили в сВОнефермата :-)))

ВЪОБЩЕ НЕ Е ЯСНО НА СПЕЦОВЕТЕ КАК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ТОЗИ ВИРУС !!! ЩОТО, ИЛИ ИМА УХАПАНИ ПРАСЕТА ОТ ЗАРАЗЕНИ ХОРА, ИЛИ ГО ПУСКАТ ПО ВЪЗДУХА !

Циганите или по-точно гласоподавателите на ГРОБ-само те разхождат прасета на бунищата да ядат боклуци по-цял ден.Кой нормален психически българин ще му дойде такава идея? Има и нещо друго-има едно зелено в-во /химикал/ с които се мажат животните,незнм.точно името но ветеринарите го знаят.

Страната през последните седмици е леш. А нашия убавец най-накрая изпълзя от нейде си и хоп, изненада.....Борисов днес се срещнал с президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович. Двамата обсъдили развитието на бойните спортове в България. Това чумата по свинете, теча на лични данни....я бегай не занимавайте Боцко с излишни неща, той е ангажиран човек и си има начертан план за месеци наред. Ех, Боже, Боже, докога бе ще се държи тоз народ не като такъв, а като чумясала мърша!

спешно помощ от Европа, ей. В Сардиния са се справили за кратко време, имат опит и помагат на други държави. Евро комисари са им разрешили износ вече. Миналата година са помагали на Румъния. Само България не иска външна помощ и контрол.

БАБХ погледнете внимателно да не шиле? Най добре публикувайте снимка. П.П. За специалните агенти на агенция БАБХ, в този годишен период агнето започват да го наричат шиле. Шиле-пораснало агне.

Хората, гласоподаватели на Боеку Т. разпространяват вируса.

Спите ли!

Спим, пием, пием, спим

Партия Гроб/ Герб започна да забива и последните пирони в ковчега на Родината Ни - майка България, Като вместо спешно да отвори екарисажа в Шумен и Варна, започва да заравя хиляди тонове трупове на убити свине. Така замърсявайки безвъзвратно почви, води, природа. Сещам се за една карикатура преди пет, шест години където държавата ни беше изобразена като тоалетна. Е това вече започва да става реалност благодарение на чумата Герб.

Не са предприели нужните мерки Нужно е да бъдат оставени свинете да умрат и да се види дали няма да има някоя устойчиво. Другото което не е свършено е ДАНС не са казали дали ще работят по възможността да имаме национални предатели с български паспорт които извършват заразяването нарочно, както и чиновници които имат икономически интерес от разрушаване на отрасъла. Понеже само със заеми, скоро ще изгубим държавата, ако нямаме икономика!

Индустриална циганска свинеферма?

Прасетаааа, прасетааа, всичките прасета на мезета!

Само стойки и феодалщина, а страната е под пълен хаос навсякъде. По пътиата се гине заради хаос просто няма ред и всеки си кара както му скимне най-вече голямите автомобили- Тир-ве, Автобуси и т.н. В болниците се умира поради същият този хаос кой от където те хвате те праска както му скимне и както намери за добре и къде ли не да не досаждам защото всичко е пред очите ни за жалост.

Тепай тия свинье, наред. Пък за Коледа ще видим кой най-много ще заблажи...

Пак фейк-нюз. В заглавието пише "нова индустриална свинеферма". А, в статията за една умрела свиня в циганския квартал на Видин.

Важна е сензацията.

Че то има ли още живи свине в България? Пълен провал. Представете си тази чума да започне да поразява хората. Жив българин нямаше да остане. Много са зле. Ако аз си върших така моята работа отдавна да съм безработен.

Ако намерят болно прасе в зана 3 км се избиват всички прасета така ли ? Тоест ако 1 прасе в двора е болно се избива цяла свинеферна .

Ми ей са един циганин ми каза че в момента ликвидират прасетата в циганския квартал. Действително квартала е заграден от полиция.

PEYTSCH

Всички ЦК да бъдат обгадени с 3 километрова зона, бодлива тел и да спасим България от свинете с чума...

дали ще разрешат да се колят циганцките свине

разбрах че са намерили чума в циганските дворове а не във свинефермата,така че кой ги пише тия статии,или са поръчкови