17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това заболяване не е плод на съвременната цивилизация. Съществува си откакто свят светува, откакто човек се е появил. Има го и при всички животни. Намирани са древноегипетски мумии с този синдром. Проблема е, че до преди време не се е знаело за този синдром, а смъртните случаи са се приписвали на съпътстващите заболявания - левкемия, пневмония и др. Така например, оказва се, че сифилиса не е "откритие" на Колумб, а си го е имало и преди в Близкия Изток, още от древни Библейски времена, което отново е установено от изследване на мумии. В известен период е изчезнало, за да се появи отново през 15-16 век, в епохата на Великите географски открития.

Абе, защо там в такъв случай, престъпление, извършено от мъж срещу жени, и никой не писва за Истанбулската конвенция и домашно насилие. Както редовно се случва при нас. Какво излиза, там се държат нормално, а нас групово ни правят на маймуни джендърските организации. А за този, според мен кастрацията трябва да бъде задължителна.

Май в Холандия покрай някакъв гей парад, някакви били спринцовки със собствената си заразена кръв с ХИВ. Все пак неслучайно в началото се е предлагало СПИН да се нарича гей-свързана имунна недостатъчност. Забранено е във Франция, Германия и Великобритания (май година с контакт мъж-мъж) да даряват кръв. Нищо чудно и тук да има маркировка на бланките за кръводаряване. А според министерството на здравеопазването тук преди няколко години, 42% от регистрираните със СПИН били гейове ("мъже"). Това при неясно каква нищожна част от процента сред хората тук. Би трябвало да е над 1000 пъти по-вероятно.

Май една жена каза във влака че чула от стринка си ... Глупост до глупост

Човека ти написа как е било и как е. Като не ви изнася истината веднага се обявява за теория за конспирацията. А искаш ли подробно как са превърнали Фреди Меркюри в лицето и рекламата на СПИН. За да го легализират и рекламират като новата болест. И днес тук фарма мафията върти милиарди. Просто бизнес.

Бил "отрицател" на СПИН? Верният термин е "бгмамаин" - човек, който е антиваксър, мисли че го пръскат с мухозол от самолет, вирусът на СПИН не съществува, рак се лекува със сода бикарбонат, а всичко останало с хомеопатия.

То хубаво, но хомеопатията помага или ортодоксалното лечение пречи на лечението на някой болести. Не знам за второто но първото го изпитах на гърба си.

Като се зарови човек в случаите на излекувани с хомеопатия... накрая пак излиза че лечението е било алопатично или проявление на плацебо ефект;)

Да му мислят затворниците.

Никой няма да го пипне в затвора. Ще си "лежи" лежерно.

Те презервативите и за това са измислени! Няма хич даже да си лежи. Или по-точно може и да лежи, но по корем.... ;)

zeddd

Дир-а, заразяването е с ХИВ, не със СПИН.

В България пишем на български. СПИН - синдром на придобитата имунна недостатъчност. HIV – Human Immunodeficiency Virus

zeddd@ е прaв Човек, който е ХИВ-позитивен, получава диагноза за СПИН, след като развие някоя от болестите, индикиращи заболяването. ХИВ-позитивен човек също така може да има диагноза за СПИН на базата на определени кръвни тестове /брой клетки CD4/ и в същото време да не е имал сериозни заболявания. ХИВ-позитивният резултат не означава, че човекът е болен от СПИН.

zeddd

Да, и аз съм го написал на български. ХИВ е името на вируса. СПИН е последният стадий на заболяването, когато вече е разрушена имунната система. Информирай се малко.

Не е така. На английски има един единствен термин, и това е HIV. Как се е проявил той е друг въпрос. Както при грипа - един вдига температура и е на легло, друг го изкарва на крак. Няма термин носител на вируса от грип, и разболял се от грип. При СПИНА проявлението е отслабена имунна система - една настинка и можеш да си заминеш, тъй като не може да се справиш с инфекцията. Още от самата поява на термина СПИН се казваше, че да си носител на вируса, не означава ще се прояви. Това, че в последно време има разминаване в тълкуванията, говори само за грено тълкуване

до zedddd. Какво значи ХИВ ? Преведи ми го с български думи.

zeddd

HIV – Human Immunodeficiency Virus, „човешки имуннодефицитен вирус“. Както вече казах, СПИН е името на последният стадий на болестта, а не името на вируса. На английски СПИН е AIDS, а името на вируса е HIV.

да не би да е съден у нас, що 16,5г. за предумишлен опит за убийство,направо на ешафода, щото всичко се плаща този свят, а живота е скъп и мил,егати правосъдието, ми то нашето е цветенце...