Орбан: Унгария няма да напуска ЕС, но да си приберат платените активисти

Бюджетът на ЕС не трябва да бъде използван, за да финансира екипи и медии, които имат пристрастия към либералите и имигрантите, заяви унгарският премиер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велик човек! Велик унгарец!

Унгария е най големия получател на евросредства от ЕС. На не са луда за да напускат.

Орбан е консерватор... то и затова непрекъснато повтаря че иска Европейският съюз да си остане такъв какъвто е бил когато Унгария влезе в него, то и затова Унгария винаги гласува против егоистичните промени които някои страни членки се опитват да наложат със сила;)

Като чета какво е казал Орбан, разбирам защо го избират унгарците толкова време. Истински лидер и водач на народа си. В ЕС на Запад дори и подобие на него. Гласът на здравия разум. Източна Европа трябва да се обедини около него. А Западът води класическа колониална политика спрямо Изтока. Идеята им е: унищожаване на местните производства, които са конкуренция. С благи приказки и измислени нормативни документи. И разчистване пътя за техните стоки. Чрез НПО и местни еничари. И обвинения за национализъм и популизъм. И всякакви други. Които по една случайност са валидни само за Изтока, но не и за Запада.

като си помисля за Орбан и все пред очите ми изскача Ципрас?

Е как що? Щото си платен клакьор на Шорош.

Не знаех. Добре че ме светна!

Повечето наши медии са с такива пристрастия.

Боко като е отборен играч, защо отбора му все губи ??

все губи

Че то победа с 16.7% от всички гласоподаватели победа ли е?! Все пак срещу теб са 83.3% от имащите право на глас в България-)

след като си получил най-много гласове, от всичките циркаджии

Всякакви аналогии с нашия премиер са неуместни, Различен стил и маниер, различни ценности. Орбан е солов играч, нашия е атборен.

Към момента Запада НЯМА алтернатива. Орбан колкото и да лае по Брюксел, не предлага алтернатива на унгарците. Русия НЕ предлага алтернатива на съвременният свят, защото не успява да създаде и да гарантира благосъстояние на собствените си жители, а мечтае да създава сфери на влияние сред други народи. Икономиката на Русия днес се състои от продажба на суровини и от производство на военна техника. Русия днес НЯМА производство на храни, напитки, облекла, битова техника и електроника, автомобилостроене. Всички тези изброени области са доминирани от технологии на Запада. Русия днес е колос на глинени крака! В Русия не желаят да живеят и самите руснаци, на управляващата върхушка всичките деца са в държави от Запада. Реално днес Русия е държава от Третият свят!

Напротив, Орбан предлага алтернатива и тя е ЕС, който да отчита християнските ценности като водещи, като отхвърли мултикултурния модел, доколкото иде реч за нехристиянски традиции, които са трудно разбираеми за европейците. Мултикултурализмът, както и идеите за равенство, братство и подобни са доказано вредни тенденции, които са рожба на 300 кукловоди, които целят нискоинтелигентно общество, което да е обединено в свръхдържава, за да бъде управлявано и доено по-лесно. Такива "самородни" лидери като Орбан не са желани, защото така държавите се контролират по-трудно и с повече компромиси от елита на кукловодите.

Между другото точно комунизмът е една от най-големите рожби на кукловодите в лицето на Ротшилд - той финансира Карл Марс за създаването на идеологията, той финансира чрез свои протежета в Германия /Вартбург - неслучайно на него е кръстен и един автомобил от близкото соцминало:)/ другаря Ленин, който с 2 вагона пари се понася към Петербург да прави революция. Неслучайно водещи в тази революция са все евреи - около 80% от управляващите структури/. И неслучайно девизът е свобода, равенство, братство. Все пак същата фамилия Ротшилд провежда и Френската революция и пак неслучайно фамилният герб на рода Ротшилд се развява по фуражките и на санкилотите във Френската революция и на болшевиките по времето ВОСР... ПЯо принцип в световната история случайни неща няма, има само огромни капитали, които ги сътворяват:)

Прав си с една малка корекция, всичко което си изброил е не няма ами нямаше, последните години тя има все по голям ръст на икономиката и производството си. Естествено че за да достигне нивата на Европа ще трябва време! Само за 2018 година изгладеният прираст на БВП на Русия е около 6% За сревнение за 2018г. същият показател за ЕС държавите се движи около 1-2% и прогнозите за 2019г. не са също никак оптимистични.

Аз съм живял в Русия дълго време и мога да ти кажа, че повечето неща които се продават там по магазините са произведени в Русия.От електроприбори през автомобили и до хранителни продукти.Повечето западни концерни имат изградени заводи там.Правих си ремонт на апартамента и материалите ги купувах от местния леруа- мерлен, повечето бяха ДВА пъти по-евтини от същите в БГ при еднакво качество. Това което действително нямат е производство на електронни компоненти.Транзистори, кондензатори и тн.За всичко това са напълно зависими от Китай и Индия.Но в европа е същата работа.Голяма грешка беше унищожаването на тия производства и вече изоставането е невъзможно да се навакса сигурно. Те така, ако щеш вярвай ако щеш недей но това ти е информация от първа ръка.

АЛТЕРНАТИВА НА САТАНИЗМА ВИНАГИ Е БИЛО ХРИСТИЯНСТВОТО! ПОРАДИ ТОВА АЛТЕРНАТИВА ИМА ОТ 2000 ГОДИНИ НАСАМ!

Ами браво !! Човека си има позиция и я отстоява, какво толкова ??

Орбан говори това, което искат да чуят избирателите му. Доколко го прилага е друг въпрос, в бякои отношения да, в други не толкова. Ако беше конвенционален политик отдавна да е извън властта, а все пак властта носи облаги. Орбан и партията му са завзели немалка част от едрия бизнес в Унгария и за да продължи всичко по този начин следва да си останат на власт, следователно да казват и правят в някаква част това, което народът иска. Това си е обществен договор, който явно устройва мнозинството в Унгария. Паралели с България има, но малки, защото Борисов само казва неща, които да се харесат на избирателите, но на 100% действа в интерес на ЕС и кукловодите му, което се разминава драстично с интересите на българите. Показателно е това как се развъжда едно малцинство, което да си стои неграмотно, да се маргинализира и само да гласува, НИЩО реално не се направи за социализацията му, а има механизми, НО ПРЕДНАМЕРЕНО не се прилагат.

ДИР какво съм ви крив аз, че унгарците си харесват Орбан, защото не е послушковец, та ме триете ??

Гледам червените тролове му изписват веждите на Орбан. Хахаха

Контрол и регулация от ЕС със сигурност са необходими, защото обществата в Източна Европа и най-вече на Балканите са незрели, а управлението е от мафиотски тип. Контролът обаче трябва да бъде идеологически неутрален. вместо платени идеологически активисти - либерали, джендър пропагандататори, псевдо правозащитници и т.н., трябва да бъдат изпратени специалисти, които да подпомагат развитието, да контролират разходването на парите по програми, да оказват натиск върху местните мафиотски структури, да стимулират гражданското общество, а не само правилната партийна линия...

Когато не си само политик, но и МЪЖ на място, ПАТРИОТ и СВЕСТЕН човек! Респект, ОРБАН! Унгария брани цялата импотентна Източна Европа /начело с България/!

Орбан е точен както винаги. Уважавам този човек

Право куме в очи!! Ашколсун Орбане!

Колкото и да не ви се иска да го признаете Орбан е един от последните истински политически лидери, които имат идеи за развитието на страната си. Онези на запад от времето на студената война наистина бяха политици, но отвъдното ги призовава един по един за да се отвори място на джендърското поколение, нямащо нищо общо с идеологиите, камо ли с решаването на проблема с нахлуването на мигрантите. Орбан можеда не се харесва на политици и бюрократи, но затова пък е сред предпочитаните партньори от бизнеса. Когато инвестициите говорят и либералите мълчат. Ако не схванем какво ни казва Орбан скоро ЕС ще заприлича на кочина, управлявана от население нямащо нищо европейско в себе си. А колкото до това дали е прав или не най- добре го казват унгарците, които си го преизбират постоянно. Това е лидер, а не подлога.

Подкрепям !Точно и ясно !

Прав е.Лявата пропаганда става вече нетърпима.Замислете се колко пъти сте чели в дира статии на дойче веле и колко на брайтбарт примерно.За каква демокрация може да си говорим ако едни политически идеи се разспространяват и по ютиите, а други упорито се заглушават?Ние 45 години така живяхме, малко ли ви беше?

ТАКА ЩЕ Е! ПРОСТО ЗАЩОТО НАВЛЯЗОХМЕ В ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА БОРБАТА ЗА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ НА СВЕТА! ТЕ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-ЖЕСТОКИ И БЕЗКРУПУЛНИ, ЗА ДА СЕ НАЛОЖАТ! А НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО ХОРАТА КАТО ОРБАН,ЗАЩОТО ИНАЧЕ...

Най-сбърканото в ЕС е да събираш пари от всички и да ги раздаваш по разни критерии и програми. Това развращава хората и подкопава жестоко бъдещето на съюза. Всеки трябва да си печели парите сам.

Най-сбърканото е да ги раздаваш за строителство и селско стопанство. Парите трябва да са предимно за наука и култура. Защото те не носят директни и бързи печалби. От 1000 открития в науката ще има едно важно, което да донесе развитие след десетилетия. Човечеството се е развило , защото е имало общества, които част от излишъка са влагали в наука и култура без да се очаква те да носят печалба.

По принцип си прав, само не мога да се съглася, че е имало, има и ще има алтруистични общества. Практиката показва, че големите открития са били дело просто на упорити експериментатори, посветили живота си на делото си БЕЗ да са получили нито признание, нито пари приживе, поне в по-голямата си част. В последният век откритията са в резултат на военните програми на държавите - покрай тях създават и някои битови удобства, които се разсекретяват и стават достижими за обикновените хора.

Е тези скромни хора някой ги е хранил нали? Не е е очаквалот от тях да работят по 80 часа седмично за прехраната си и вместо да спят да творят. Дали в манастир, дали от роби, дали от пари на феодал , но някой им е осигурявал някакви поне елементарни средства за съществуване за да се занимават с наука или култура...И то сравнено с бедните това се е водело доста прилично съществуване за времето си.

И да вземаш от бедните българи, за да ги даваш по програми на богатите англичани... Не е случаен британския дълг от 50 милиарда евро към ЕС.

и Полша са сътраните, които са с най-голямо отрицателно салдо към ЕС. Т.е. много повече вземат, отколкото дават. UK, Германия, Италия и Франция са страните с най-голямо положително салдо - дават много повече отколкото вземат. Та стига оплаквания и самосъжаления.

щом не си разбрал сарказма в горното...

Ама разбира се, че не трябав да се бъркат. Ето у нас - всички бълагри застават зад Борисов и Цацаров, защото това е българския избор. Ясно е, че както няма българин , който да не харесва Борисов, така няма и унгарец, който да не харесва Орбан. Всички българи до един имаме едно и също мислене, харесваме един и същ вид музика, един и същ цвят дори. Няма разлика - така са и унгарците. Единственото важно е националността - щом си от една националност, значи си еднакъв с останалите. Всички освен това са и еднакво умни и разликата идва единствено от поста, който заемат... НЕ е случайно, че ядрото на "патриотите" е винаги от най-глупавите хора в една държава. Глупавия много държи да го убеждават, че умния е същия като него... Не съм вярвал, че в 21 век населението ще е по-глупаво отклокото през 20-ти. Това за съжаление важи както за нас и Унгария, така и за Русия, Китай, САЩ, Германия....Човечеството оглупя.

Да сравняваш Обран с Борисов е като да сравняваш великан с джудже.

И двамата са пример за чалгата в политиката - говорят това, което масата иска. НЕ провеждат политика поради вътрешно убеждение. И двамата са непредвидими. А са непредвидими, не защото са титани на мисълта, а защото правят това, което ще вдигне най-много рейтинга.

Предлагам ЕС да вземе инициативата и да посочи вратата на Унгария.

...а за предлагам ЕС да се разпусне ,ако продължава с тази политика ...

Ако има нещо което никой неможе да му отрече на Орбан е че защитава интересите на държавата която представлява а не играе роля на пионка на която всеки може да му нарежда като нашата Тиква.

Орбан защитава своя личен интерес - намерил е ниша в политиката и прави това, което ще му донесе изборна победа. Не е случайно, че през годините си е менил доста възгледите. Възможно и доста вероятно е вече да страда от психическо разстройство и да си е повярвал, че е изключителен, незамемин, но поне в началото го е правил единствено и само за да се докопа до власт. Защото е разбрал, че всъщност като него в Унгария с лопата да ги ринеш....

и си е подвил колената до угодническа стойка,но без резултат за БГ.

Обран е прав. Източната част на Европа върви по друг път под ботуша на обранисти и путинисти. Пътят е тоя на диктатура, корупция и подчинена съдебна система и медия. Затуй пък младите хора от източната част на Европа масово вървят към западната й част и то за постоянно.

Орбан май не е чувал приказката, че който Плаща, той ПОРЪЧВА и музиката. Ако не спазваш такта, те настъпват. Толкова е просто, ама на унгарците все не им харесва хорото.

Всички страни плащат "музиката". Членството в ЕС не е безплатно. Ама една малка групичка от хора "поръчва" И много хора музиката наречена "глобализъм" като се почне от емигранти и се стигне до триполовите, взе яго да ги дразни.

Чрез изкуствено създадената ситуация с мигрантите ЕС искат да създадат благоприятна правна основа за нахлуването на извънземните, които вече са на път.

И Ердоган каза - дайте пари, или пускам мигрантите! Значи Ердоган е шефа на извънземните. Или приятеля му там... от север....

Виктор Орбан е пич !!

Един от най-долните популисти и крадци в Европа Разбира се, фен на Путьо

Излизай бе, тарикат! Да не мислиш, че някой ще реве за Унгария?! Измамник.

Браво,олицетворение на патриот и националист в цялост.Би било хубаво евро лидерите да се посъвземат малко,а пък нашите клоуни да го изучават по учебник.

Като спрът Еврофондовете аз не виждам причина България да остане в ЕС Проблема е че корумпирани политици ще я продадът я на Турция я на Русия

пък аз виждам

спрЪт...продадЪт...Срамота е да не знаеш как да пишеш на родния си език!!!

Платени активисти? Ти безплатно ли работиш бе маймун?

Плевнелиев ли!

Борисов каза, че в първият му кабинет 5-6 министри са предложени от Прокопиев. Тъй като Плевнелиев е бил партньор на Прокопиев и има вила до неговата, очевидно е един от тях. Медията на Прокопиев пък получила поне 6 милиона лева от Америка за България. На сайта им съм виждал транш за 3 милиона. Тоест чужденци са прокарали дори президент тук. А Цацаров и Гешев се правят на слепи и глухи, както по много други въпроси. Онзи с тефтерчето Златанов е осъден на 3.5 години затвор, за това, че прикрива ... Плевнелиев. По пуснат сигнал за офшорки, който е скрит, за да няма разследване. Но Плевнелиев не е разследван. Не са му искали имунитета. Плевнелиев е даден на прокуратурата за предателство, за срещата му с директор на ЕВН и последваща подкрепа за лицензите на ЕРП-тата. Прави подобни номера за ВЕИ-тата, като дава такса свързване на КС. Сега трябва да плащаме по-скъп ток, заради Плевнелиев! Наложи вето и на закон за български зеленчуци в супермаркетите. После парламента се разпадна - при Орешарски.

Да, Орбан уважава еврофондовете и презира тези, дето ги пълнят с данъците си. Типичен източен посткомунист.

В други държави, чуждото финансиране на НПО-та се счита за ЧУЖДА АГЕНТУРА! Демокрация в превод от гръцки значи народно управление. Идеите трябва да идват от народа, а не от вън разни лобисти и продажници да налагат чужди идеи на народа. Това е антидемокрация! И както политпрокуратурата подгони тези от НПО Русофили, така трябва да подгони всичките и тези на ЕС. Трябва да подгони и Америка за България, Отворено общество на Сорос, БХК на скандинавците. Те със сигурност са се намесили много повече от онова НПО Русофили. А не да се избират политически и то на дата като 9.9. Да се забранят всичките с чуждо финансиране! Може би без здравни и социални. ЕС е загуба на суверинитет. От там ни налагат закони. Тъй нареченото синхронизиране с европейското законодателство. Тези наложени закони се трупат ли трупат. Ние губим все повече суверенитет. Заради това може накрая дори да изчезне България като държава или нещо друго лошо. Преди обсъждаха държава СЕЩ - Съединени европейски щати. ЕС е заплаха за България. Само че мнозинството още вярва в илюзията ЕС. И че техните политици били по-добри от нашите. Орбан е малко изключение. Напълно го подкрепям тук. ЕС се ръководи от лобита и интереси. Те не слушат народите които представляват. А и там се води тотална пропаганда. Ако решат да наложат човекоядството, после по всички медии ще се възмущавата, как може да има разни, дето протестират срещу това напълно нормално и естествеено нещо. Може да погледнете "Прозорецът на Овертон", каква е процудурата за налагане на абсурдни идеи. Реалният пример е с обратните, което за природата е безполезна мутация, не предават гени и изчезват след едно поколение.

ама в Хелзинки не са и чували за БХК. Лично ги питах.

Европа все повече изостава от САЩ и страните от източна Азия И вместо да си оправи икономиката тя се занимава с размножаване и отглеждане на мигранти

Ти европейската икономика, не я мисли.

Ако видиш какво става в Китай Макао Сингапур щи ри се възпали мозъка

Дреме ми.

Adolfo, точно САЩ бутат мигрантите към Европа. С техните непрестанни войни по целия свят. А ЕС, със своята единна валута се явява най-големият конкурент на САЩ при международните плащания. Американците не желаят силна, независима и обединена Европа. Това тотално им обърква плановете за световно господство.

Унгария да напусне.

Да не мислиш, че ако напусне Унгария ще им бъде зле, напротив.

Разбира се че няма. За това предложих да ни освободи от присъствието си. И за Унгария ще е по-добре, и за ЕС ще е добре.

Аз предлагам и България да напусне. И не трябва онова да се нарича Брекзит, а ЕС Екзит. Да се спасяваш докато можеш.

България е в ЕС сравнително от скоро. Все още много хора си спомнят тъмните мутренски времена преди да влезем в ЕС. Това означева, че дори и да направиш референдум, е обречен на неуспех. Не можеш и вежливите човечета от Псковската бригада да докараш за "охрана" на референдума. Мъка... Така че - не на нас тия простотии.

Чудото става когато най-малко го очакваме. А братята са поканени да заповядат още от летописеца Захари в "Записките". Нищо не се е променило оттогава, тъй че, очаквай изненади - ще сваляш феса.

Солидаризираме се с Орбан, няма само соросианците да усвояват едни пари. Парите в крайна сметка са на хората, не са на евробюрократите. Мачкай, Орбане, напук на сините комсомолски секретари!

работещите на запад изпращат ПОВЕЧЕ пори отколкото изкарват тук работещите.

Мизерията обаче е тяхна, защото подгъзуват трудовашката за много пари.

Българите в чужбина не искат да си изоставят мизерията и да се върнат, дори и след поканата на президента. хахаха

Парите ваши, идеите за харчене наши.

Унгарския премиер е прав, браво на него, назовава нещета със собствените им имена и е добре че критикува болните амбиции на зяапада

Рублите формират правилно мнение в главата на Орбан!

Колко да е браво, бе Кате?

е личност! (без Caps Lock)

Орбан е единственият разумен политик в Европа !

Кое му е разумното ?!

Точно в десетката, но не вярвам да се случи чрез доброволен отказ от тази практика на неолибералните организации!

Искат евроползите, но не искат еврозадълженията.

Кои са еврозадълженията? Сащ да подпалват агриканските страни, а ние да прибираме мюсюлманските терористи и гладните бесни негри? Щом те кефи вземи си ги у еас!

Още си спомням западно-германските лагери за пришълци от Източна Европа през 1990-1993та. Можеше тогава германеца да извади картечницата, и сега нямаше да пишеш.

на унгарците СИВ не им харесваше, сега -ЕС, ами да си направят техен съюз! о няма угодия - като жена в климакс!

И този даде на задна. Гадове!

не става пич. без активистите - нема шпионирен и отдлабване на централната власт. у сека страна: чадърите на конгконг е девизът!

Тиквата мисли друго :)

Той не мисли. Той слушка и изпълнява, а ние гледаме