И след масово убийство Тръмп защити притежаването на оръжие

Твърде рано е веднага след стрелбата в Тексас да се обсъждат проблемите на контрола върху продажбите на оръжия в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - И след масово убийство Тръмп защити притежаването на оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PM do BM автоматичното оръжие в сащ е забранено.

Сбъркана нация със сбъркани приоритети. Човекът бил уволнен от армията заради насилие над жена му и детето му, ама карай - нека има право да си купи каквито оръжия си иска. А и тези в църквата с едната ръка се кръстят, с другата държат пищова. Явно не вярват на Бог чак толкова, колкото твърдят. А най-лошото е, че САЩ са модел за пдражание...

не е имал право на притежава оръжие, било е купено незаконно, както терористите и останалите бандюги притежават незаконно оръжие вземи малко да се образоваш, преди да с*реш тук, а?

Не убива оръжието. Убива човекът. Ако на всички невежи, полуграмотни, медийно зомбирани, дрогиращи се идиоти не им се забрани да носят и купуват оръжие, се компрометира гаранция за свобода! Само робите нямат земя и оръжие! А медиите КОЙ ги държи?

В САЩ президентите са кукли на конци. Едното лоби което ги командва е военното. За да се оправят, първо трябва да се изрежат те.

При следващата подобна "стрелба", жертвите са "само" 26. Да почакаме да стигнат поне 40.

Добре де,ТОЙ НЕНОРМАЛЕН/с една пушка/....А ВИЕ нормални ли сте с 900 БАЗИ ПО СВЕТА????Или като направите патакламата/което е ставало над 100 пъти след ВСВ/ се позовавате на вашата ,,,ИЗКЛЮЧИТЕЛНОСТ,,, И ,,,БОЖИЕ ПРОВИДЕНИЕ,,??!!!!!Ами и ,,този,,, е образец за ,,ИЗКЛЮЧИТЕЛНОСТ,,, И РЪКА НА,,БОЖИЕТО ПРОВИДЕНИЕ,,...!!!И ЗАТОВА НЕ разглеждате въпроса за ,,,притежаването на оръжие,,..ТОЙ Е само ПСИХО,,както и ........

с мозъка, руска подлого :) от друга страна си готов за идил и за путкинистан :))

Много прав е мечо Пух.Да се избиват мамка им. Там патроните са почти без пари. Ще има за всички памперси.

престана ли да та оножда, ма?

Ами бивш платен убиец, при това агресивен по природа, извършил масово убийство. Защо трябва да ни учудва?

атеист-марксист = масов убиец :)

Много правилно акцентира президента Тръмп. Имаме нападение от добре обучен и екипиран професионален убиец. Само личното оръжие на гражданите е предотвратило много по-голяма трагедия, като тази в Норвегия. Само да добавя, че в България (за разлика от САЩ) ни е ЗАБРАНЕНО да носим оръжие за самозащита в молитвени домове, медицински и учебни заведения.

Колкото и цинично да звучи, но Тръмп е прав. Само страхът, че куцо и сакато в САЩ има по няколко револвера и автомата и всеки може да бъде убит или ранен по всяко време на денонощието, пази САЩ от масови безредици и гражданска война ...

Работата е там, че там граждани - няма. Има самодостатъчни самонадеяни говеда, които живеят единствено за себе си.

Докато не са в краварници, си остават граждани ...

Напротив - гласоподавател с оръже е ГРАЖДАНИН. Вземи му оръжието и става обикновен данакоплатец.

И как точно ги опази това тези 26 души? В Тексас, където сигурно има най-много оръжия на глава от населението. Ама после някакъв съвестен гражданин почнал да стреля и го изгонил... Да, ама ако този идиот нямаше пушка, нямаше да се налага да стрелят по него и хората щяха да са живи.

Това е добра световна новина за деня. Тя за сетен път потвърждава моето, а предполагам и на много други разбиране, че демокрацията не трябва да е всеобхватна за обществения ни живот. Какви либерални закони за носене на оръжие, като всеки трети е с нарушено психическо здраве. Това са потенциални убийци, които във всеки момент могат да отключат агресивността си. Ако разчитаме спасение от "съвестни" граждани, които също притежават оръжие, ще е помощ "след дъжд качулка". Решението е едно - без оръжие в населението.

По-притеснителното е какво е правил този болен мозък в армията на САЩ. Още по-притеснителното е какво би могъл да направи с наличното армейско въоръжение.

Това е право на всеки свободен гражданин! Иначе престъпниците и мутрите си имат и пуцат с нелегално в изобилие

и на лудите ли е право?

ПРАВОТО ДА НОСИМ ОРЪЖИЕ ИДВА В САЩ КОГАТО СИ ИЗВОЮВАМЕ НЕЗАВИСИМОСТТА ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ .. КАТО ОСНОВНАТА ТЕЖЕСТ Е НА НАРОДНИТЕ МИЛИЦИИ ... (ОПЪЛЧЕНИЕ) ..... ДОКАТА В БЪЛГАРИЯ КЪМ 1919 ФАШИСТИТЕ С ДЕКРЕТ НА САКСКОБУРГИТЕ ПОЧТИ СА ЗАБРАНИЛИ НА ХОРАТА ДА ИМАТ ОРЪЖИЕ , ЗАЩОТО СА СЕ СТРАХУВАЛИ :))

Б*си оправданието!!! Оправдание с психичното състояние на човека... Демек всички психари може да си купуват свободно оръжие и да избиват стотици хора,това е нормално,нали те са си болни,пък какво,като му се продава оръжие... Важното е милиардите от продажбата на оръжия да се въртят,хората не са важни,даже колкото повече убийства има,толкова по добре,защото някой е закупил оръжие и е налял пари в бездънните джобове на алчната сган продаваща оръжията! Колкото повече жертви толкова по добре,колкото повече психари,толкова по добре,това е девизът на продаващите оръжия по света! колкото повече войни и конфликти,още по добре!

но желаещ да се толерира употребата на оръжие за защита.Бандитите така или иначе се снабдяват с такова и ако няма с какво да им противодействаш си напълно безпомощен

а държавата къде остана?

Пушка или пистолет могат да са за самозащита, но автоматично оръжие с 30 патрона си е за убиване, не за самозащита. И то убиване по много. Не знам защо трябва да се защитава свободната продажба на автоматични оръжия с много патрони.

ВЪВ ВСЯКА СИГАНСКА МАХАЛА ИМА ПОВЕЧЕ АВТОМАТИ ОТКОЛКОТО В КАЗАРМА ... АКО СЕ СТИГНЕ ДО ТРЕПАНЕ , МУРГАВИТЕ ЩЕ ВИ ЧИСТЯТ КАТО ГЕНЕТИЧЕН БОКЛУК - И НЯМА ДА ИМА С КВО ДА СЕ ЗАЩИТИТЕ ... ТВА НЕ ВИ КЗВА БОЧКО БОРЧЕТО :))

Сигурно си ходил по циганските махали, че ги знаеш тези работи!? За човек, който е много далече от България си много информиран. Или по-скоро много си вярваш. ;)

В САЩ закон забранява автоманичните оръжия да могат да стрелят на автоматичен огън. Могат само на единичен. Но както видяхме при стрелеца в Лас Вегас, има си начини това да се променя.

Оръжие с точност и далекобойност над 100 м, с над 10 патрона в пълнителя и възможност за автоматичен режим си е оръжие не за самозажита, а за агресия...

ПРАВОТО ДА НОСИМ ОРЪЖИЕ НИ ГАРАНТИРА : - ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМА БАЗИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ В САЩ - ЧЕ АКО НЯКОЙ РЕШИ ДА НИ ПРОДАДЕ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ЩЕ ГО ШЪТНЕМ - ЧЕ МУРГАВИТЕ В ДЕТРОЙТСКИТЕ ГЕТА НЕМА ДА КРАДАТ :)))

Жалко, че в България явно е много скъпо да се ходи на психиатър. Иван от Обеля почнал да си фантазира, че е американски гражданин.

Последното е особено вярно. ;)

Че то остана ли нещо за крадене в Детройт?

Е, как нема да крадат, като имат оръжие?

Това ти го гарантира американската армия със самолетоносачите и ядрените оръжия. Иначе изперкалите реднеци с пушките може са заплаха само за собствените си съграждани.

Кои сте тия ВИЕ бе нещастник? Кой си ти та се олицетворяваш с американците? Поне един път да беше отишъл до САЩ. Аз живея тук в щатите от 28 години и смятам че съм българин. Ти каква измет си?

Американски гражданин извърши масово убийство с огнестрелно оръжие - Тръмп не е против лесния достъп до огнестрелни оръжия. Чужденец дошъл със зелена карта размаже с автомобил далеч по-малък брой хора - Тръмп иска да спира "лесната" имиграция в страната.

На Дъмпи му е лесно - няма да говорим за оръжията, а за психическото състояние на извършителя. Иванка да обясни на тати, че в САЩ ВСЕКИ може да си купи оръжие, независимо дали е луд. Смешник.

Не може. Прави се проверка във ФБР. И колкото и да изглежда формална, е по-сериозна от това, което се прави тук. Поне ако се съди по сватбарската стрелба в Лозенец или убийството на кръчмаря в Септември.

Да бе, лицемер. Твърде рано е да настъпи оръжейния бизнес, но мигновено задействаме процедура за отмяна на Зелените карти...

Откъдето и както и да се погледне, тъпо е всеки да може да носи оръжие, с което по прищявка и според настроение може да убива други хора. Това е върхът на агресивността, такива са американците, затова си имат смъртно наказание, затова смятат цял свят за задния си двор. И за такава страна има лотария Зелена карта!

Във Франция като има строг контрол на оръжията това 'щото "много" помогна.

Поне за битовите убийства е помогнало.

битовите убийства се извършват вече само с хладнокръвни оръжия :)

Нали оръжейният бизнес трябва да се развива и печели. Тръмп защитава бизнесмените а не обикновените хора, така че прадажбите на оръжие ще се увеличи в САЩ след този атентат

Ето това са говедата - всеки да решавал дали да отнема човешки живот, или - не. Когато държавата не го прави, правят го гражданите. Това е един от на- сериозните признаци, че няма държава.

А ние като хипер развито общество нямаме нужда от оръжия. Безчинстват мангали, цигани, мутри и тем подобен тип индивиди - ние си траем и търпим..така ли ?

Ами избери си управляващи бе!! На тях това им е работата!! Ама не да скачаш, че нямало свобода и демокрация и имало полицейска държава!!