България продала на Кадафи муниции за €4 млн.

България е продала през 2009 г. муниции и капсул-детонатори на режима на Муамар Кадафи на стойност 3.73 милиона евро, пише лондонският вестник "Гардиън".

Обратно в новината

Коментари - България продала на Кадафи муниции за €4 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Протокола е разписан от Трайчо Трайков, а той в кой кабинет е министър? Пак се усраха ГЕРБерите, но това вече им е навик!

Ай стига простотии , оръжието си е оръжие , САЩ , Великобритания, Франция , Китай , Русия , Сърбия,Чехия( тези мирни чехи ),Полша, Израел (тея дето още реват от Холокоста ) и по принцип който може прави и съответно продава оръжие на който може да си го плати.И ми писна с разн итакива тъпи провокацийки да ме карат да се срамувам че съм БЪЛГАРИН.15 години след като ни разбиха Военно промишления комплекс още пишат какви сме злодеи как продаваме оръжие по целия сват брей голяма работа сме значи това разни сили като САЩ и Великобритания ряпа да ядат.

Ние имаме ли оръжейна индустрия нали нашита ДУПЕДАТИ я направиха "манифактура" от 6та.в света?Имаме повече "оръжейни"босове отколкото работници в нея!

1. Защо България не изнася чушки и домати? Защото няма. А няма защото няма кой да ги сади и бере. Защото тия които трябва да копат се измързеливиха, купиха диплома от ЮЗУ , седнаха пред мониторите и започнаха да ръсят идиотщини по форумите. 2. Ако малко-малко се напънеш и разбереш каква е ситуацията на оръжейния пазар щеше да разбереш, че в момента над 60% от българската военна продукция си препродава през американски фирми. 3. Идиотското ти твърдение, че ние трябва да оставим високите технологии на Франция и германия , а къдърните ни инженери и физици да гледат чушки и домати няма да го коментирам. То те характерезира много добре.

ама и сащ са големи маймуни,насъскат ги и чакат да се избият и после отиват да ги омиротворяват като им обират държавата,а и ние пък съвети даваме тия ще се оправят ние ---не

Ако имаме национално отговорна медия, веднага ще натика "Гардиън" и британските писаници в кучи гъз. С какви пари са платени тези 4 милиона. От търговията с петрол. Кой през 2007 подписа договор за 17 кладенеца с Кадафи. БРИТИШ ПЕТРОЛЕУМ(BP). Срещу това дори им върнаха терориста Меграхи.

Е и???А колко и какво е продала Англия на "Бясното куче"???

Да бе, те преди това са били въоръжени с прашки. Добре, че сме били ние, за да ги въоръжим.

СРАМ И ПОЗОР ЗА ТИЯ ДРЕБНИ ПАРИ ЛИ САМО??? А ЗА КОЛКО МИЛИАРДА ИМ ПРОДАДОХА ОРЪЖИЕ САЩ И ОСТАНАЛИТЕ ИГРАЧИ НА ОРЪЖЕЙНИЯ ПАЗАР?!?!?! НЕ ОЧАКВОХ, ЧЕ НИЕ СМЕ НАПУСНАЛИ БЕЗСЛАВНО ОРЪЖЕЙНИЯ ПАЗАР.

Голема работа.Парата е важна.Парата.

Фирмата посредник е американска. Достоверно!

И какво му е лошото на това че България е продала оръжие? Кадафи по-малко хора ли щеше да избива ако вместо с българско, стреляше с руско, американско, еврейско или китайско оръжие?!? И от кога е била забранена търговията на оръжие с Либия, и от кого?! Евала на наще, че успяват да намират пазари въпреки американската и руската конкуренция.

Да не забравяме че не Кадафи извади оръжието от казармите в размирния регион а "опозицията" си го открадна иси го ползва. След година ще съжаляват когато същите, които днес им помагат да направят "демокрация" че са се хванали на хорото им ама ще са в "прегръткаъа им" и няма да има мърдане и бунтове... От изнесените данни се вижда че тези които са имали най-голям интерес по време на Кадафи сега са му върли противници предусещайки бъдещите си печалби.

В Либия основното въоръжение с леко стрелково оръжие е калашник, а по един от клиповете се видя че "опозиционните сили" са с американски пушки. Мнооооого интересно - дали са от складовете в Либия или са въведени на въоръжение някъде "от изток". ТО И В ИРАК ИМАШЕ ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ - И К`ВО ИЗЛЕЗЕ - "ХАМЕРИКАНСКИ КЬОРФИШЕК" АМА МНОООООГО ГОЛЯМ.

На фона на 343 милиона евро износ от Италия и 276 милиона от ФР, за какво изобщо споменават нас?! Та ние сме в рамките на статистическата грешка!... Всичко е интерес и никой никого не спасява, това просто е огромно по мащабите си крадене и за да има оправдание, го наричат политика! За справка Ирак - оказа се накрая, че огромни щатски комании внасяха в Ирак оръжие или неща за прозводство на оръжие въпреки ембаргото... просто висчко е интерес за едни, а за другите - повод за раговор в кръчмата!... Кой ли комуняга-олигарх е намазал най-много?!... Агент Гоце, президенът на РБ, във всеки случай е намазал яко! Не вкарвайте България в приключение, оръжието е произведено на територията на България от чужди фирми! Отдавна България продаде производството на оръжие на мафията! Не искам като българин либийците да ме мразят, че съм им продал оръжие! Които българи са продали оръжейния комлекс на мафиотски структури, да се срамуват! Я ги виж ти, за шепа алчни люде да страда името на Родината ни БЪЛГАРИЯ!... Тези, които са продали това оръжие, след промените в Либия да отидат на съд!... Един път и аз да съм горд от факта, че не сме първенци!

Показно, тези които са продавали най-много, сега се надпреварват да налагат санкции на Либия! Това е както в България, най-големите БКП активисти станаха най-големите демократи!... Другите държави продали десетки пъти повече, но са невинни, а ние сме цитирани като най-големи врагове на демокрацията! Стига двойни стандарти! Ще продаваме, за да живеем! И без това сме на последно място по жизнен стандарт!... Силните държави да не се правят на много загрижени и невинни, че точно те са най-големите далавераджии на тоя пазар! Да вземат пример от Китай, които си продават кротко богат арсенал по целия свят за милиарди и на никого не четат конско и морал! Или всички спират да търгуват с оръжие, или никой да не сочи с пръст другия, щом с едната ръка е до лакътя в кацата с мед! Вашингтон и Лондон ще се намесят хуманитарно" с военен контингент. Тази революция ще им излезе през носа на либийците, за разлика от Тунис и Египет!... И то, заради единия петрол и алчността на англосаксонците! А и доларите на фамилията Кадафи не са за изпускане!...

кефя се ... кефя се ... кефя се.....просто всичко един божи ден ще си доиде на мястото.....само ние няма да сме там.....тези които обраха бг и накараха народа да си тарси поприще с газовото си мислене ще носят греха в поколенята си .....вярвам в силата на духа, на доброто, на справедливоста ,на истината ,на логиката.....нищо от което не е останало в бг или е просто в утаиката!!!!!!

само дето ни измамиха с парите....

Те, тъкмо за това на нас спретнаха номера със мед.сестрите, заразили либ. деца със СПИН - държава без межд. авторитет, продажни политици и наивен народ. А накрая за капак им опростихме и дълга към нас.

хика на гумен путков "запалката" идва от тази тарговия с либия. "запалката" е изнасял запалките за либия и кадаифа му е превеждал парите в личната швеицарска банкова сметка. може да му е пуснал и няколко мургави хубавици които да оближе. като известен и патологичен алкохолик, запалката едва ли има вече некакви мажки вазможности и достоинства. езика му е останал единствения инструмент за секс, за лажи и за демагогия.

Кой ли комунист-олигарх е намазал най-много. Агент Гоце, президенът на РъБъ, във всеки случай е намазал яко.

Е па Трайко сигур му ги е препратил парите по консултан-апартаментаджията

Луджев (комсомолско секретаче демократ) като беше военен министър преди години, раздаде към 200 лиценза на фирми за търговия с оръжие. Президента подписва само когато се купува за БГ армията, нали е главнокомандващ.:)))))

англичаните пак цинично маструбират. всичко е интерес и никои никого не спасява. това просто е огромно по мащабите си кредене и за да има оправдание го наричат политика. за справка ирак - оказа се накрая че огромни щатски комании внасяха в ирак оръжие или неща за прозводства на оръжие въпреки ембаргото.... просто висчко е интерес за едни а за другите повод за раговор в кръчмата :)

Вашингтон и Лондон ще се намесят "хуманитарно" с военен контингент. Тази революция ще им излезе през носа на либийците, за разлика от Тунис и Египет. И то, заради единия петрол и алчността на англосаксонците. А и доларите на фамилията Кадафи не са за изпускане.

англииските вестници писаха,че англия продала снаиперите, с които са стреляли по демонстрантите

guns don't kill people, people do.

That`s true!

Като гледате тези идеално прави граници на държавите от Северна Африка, за какво си мислите?! Кой ли им ги е начертал в края на Втората св.война!? Мръстниците-победители на Германия! Кои са те? Които и сега бъркат живота на тези страни, и и от тогава манипулират всички там....

Показно, тези които са продавали най-много, сега се надпреварват да налагат санкции на Либия. Това е както в БГ, най-големите БКП активисти станаха най-големите демократи.

В същия вестник пишат, че Вашингтон и Лондон се готвят за военна конфронтация срещу Либия. Те затова сега броят пушкалата. Русия и Китай са против всякаква външна намеса в работите на Либия. Но в "коалицията на желаещите" за хуманитарна намеса на първо място са САЩ и Англия. Само да не вкарат страната ни в някоя беля, гадните натовци!

А дали само българия търгува с оръжие?

Ти не прочете ли статията? Само Италия им е пробутала оръжие за над 100 милиона евро за една година и общо над 300 милиона от 2005 насам. Целия евросъюз им е продал оръжие за почти 1 милиард евро. Ние с нашите 4 милиона сме капка в морето.

България винаги е била основен играч на оръжейния пазар -нелегална търговия с оръжия дирижирана от Москва.

А бе, кога тая България успя да се напълни с толкова прости хора,?!?

НАИВНИК,къде се бута България в износа на оръжие заедно с големи икономики като на Франция и Германия?Защо не изнася чушки и домати ,а се натиска при оръжието?Отговора е елементарен-каналите за пласиране на оръжие от Русия минават през България-летище София основен преразпределителен пункт.

"За петте години най-много е изнесла Италия - за общо 276.7 милиона евро, като само през 2009 г. е продала на Либия въоръжение за 111.8 млн. евро военни самолети и електронно оборудване. Вторият по големина доставчик е Франция 210.15 млн. евро общо за периода 2005-2009 г. Следват я Великобритания и Германия. " Патлаков, то бива плиткоумие, бива промит мозък, бива простотия, ама ти подобряваш всички печални рекорди в тая насока!

Не позна, Антипатлаков, имало и по-големи рекордьори от Патлаков! Я прочети какво са написали например"??zapalkata??" и "12=5"! Тия са направо за "Гинес" (или по-точно за Карлуково).

Тези дфраскачи от Гардиън да се занимават с английските оръжейни афери. Обединеното кралство пусна на свобода убиеца на над 2000 души Меграхи, който заложи заедно с друг агент на кадафи бомбата в самолет на Панам. Шпигел пък пусна снимки на почто всички евролидери как ухажват Кадафи. Парите не миришат, дори когато са покрити с кръв. Щатите също се набутаха в Либияа заради милиарди нефтодолари. Едва ли има нещо по-лицемерно и смрадливо от политиката.

КАДАФИТО СИ Е КАЗАЛ: С БЪЛГАРИТЕ МИ Е НАЙ-ЛЕСНО, НЯМА ДА ИМ ПЛАТЯ, А КАТО СИ ПОТЪРСЯТ ПАРИТЕ ЩЕ АРЕСТУВАМ НЯКОЛКО И ЩЕ ГИ ЗАМЕНЯ ЗА ДЪЛГА.

тези муниции ще ги издумкат за по мално от ден...... Дано. иначе тази война му струва поне20 милиона на ден.

Божкееее, муниции за 3 милиона. Голема работа, нема що! Ако бай Тошо можеше да разбере, щеше да се пръсне от смях. Той на кадафито продаваше толкова за една седмица.

Другите държави продали десетки пъти повече ,но са невинни ,ние сме цитирани като най-големи врагове на демокрацията. Стига двойни стандарти. Ще продаваме ,за да живеем.И без това сме на последно място по жизнен стандарт.

Не убива оръжието, а този който го държи! При геноцида в Руанда през 1994-та, местните племена се клаха със сатъри, ножове и мачете и пак стигнаха "завидната" бройка от над 800000 убити за по-малко от година. Много малък процент от това бяха жертви на огнестрлно оръжие. Има ли мерак, хората ще намерят начин да се избиват, та ако трябва и с голи камъни да се замерват. Силните държави да не се правят на много загрижени и невинни, че точно те са най-големите далавераджии на тоя пазар. Да вземат пример от Китай, които си продават кротко богат арсенал по целия свят за милиарди и на никого не четат конско и морал. Или всички спират да търгуват с оръжие или никой да не сочи с пръст другия, щом с едната ръка е до лакътя в кацата с мед.

Тези михлюзи от Запад май искат ние да оперем пешкира,че едва ли не Кадафи с наше оръжие громи противниците си!!! Ние сме на края на списъка,ама трябва и ние да се засрамим наравно с онези,които са се рапрали да снабдяват довчерашния си приятел,който днес вече им е враг номер едно!!! Абе тези за малоумни ли ни имат???

Оръжието не убива хората, а самите хора убиват.

В публикацията не пише нито по кое време от годината е сключена сделката, нито от коя фирма. - да се чете "не се знае насран ли е гъзът МУ или не"))))))пусти мишоци ....

Аааха! Сега разбрах, защо нашата армия е ликвидирана, а малкото професионални войници са чак в Афганистан - за да не би някой от управляващите да хвърли армията срещу българския народ, както прави Кадафи. Купувал пушкала, не за отбрана, а за да трепе либийците.

Не си разбрал нищо значи. В нормалните държави армията винаги се е явявала коректив на "импотентни и крадливи управници". В България няма коректив. Няма армия няма проблем!

На фона на 343 милиона евро износ от Италия и 276 милиона от ФР, за какво изобщо споменават нас? Та ние сме в рамките на статистическата грешка:) Е нека сега да се "ударят в гърдите" и да почнат да ни бият канчето на нас (като най-големите грешници) - няма да се учудя... А и защо ли 30те милиарда на Кадафи не са в БГ банка??? Да ме прощавате, ама това е долно и безчестно двуличие, което могат да си позволят само силните на деня. Е..м ти и деоСрацията, и човешките права и голите приказки...ЕС=СССР=САЩ Сега ме напсувайте на воля, но писах каквото мисля!

ще те напсувам само за едно: ЕС=СИВ=САЩ, като махни СИВ (или СССР) щото го няма и остава: ЕС=САЩ. или по-скоро УК=САЩ.

Приемам забележката. И да допълня: Преди малко повече от 200 години колониалната политика на UK е довела дотам, че днес... те са "пуделът на USA". И е..ват "старата Европа" както им е угодно..., но за друго ми беше приказката - двойният стандарт.

И аз да направя една забележка. Когато СССР беше империя, не се държаха толкова нагло и не бяха толкова арогантни както тия гадове. Пък каквото щете да разправяте.

4 милиона нищо не са в сравнение на това което запада е продал на либия браво на българите този път :)

Ниски критерии имаш щом на 4 млн. казваш Браво.

Ама изобщо не разбираш за какво става въпрос! Миризливият "Гардиан", който откакто помня /минал съм 40-те/, не е написал нищо хубаво за родината ми при каквито и да е събития, даже и не трябваше да ни слага в класацията, тъй като нашата сума е от съвсем нищожен порядък спрямо големите доставчици. Но, британският парцал как може да пропусне да не осере България, нали...

Ами на фона на 800 милиона, 4 милиона са си нищо.

Не вкарвайте България в Приключение,оръжието е произведено на територията на БГ от чужди фирми.Отдавна България продаде производството на оръжие на Мафията.Не искам като Българин Либийците да ме мразят че съм им продал оръжие.Които Българи са продали оръжейния комлекс на мафиотски структури да се срамуват.Я ги виж ти за шепа алчни люде да страда името на Родината ни БЪЛГАРИЯ. Тези които са продали това оръжие след промените в Либия да отидат на Съд.

ме е че сме продали толкова малко.Срам ме е ,че така лесно американските агенти съсипаха такава индустрия и обрекоха на бедност и безработица толкова народ.

И какво стана Кадафи си купи оръжие за милиарди евро, а сега това опръжие попадна в ръцете на бунтовниците! С кадафеното оръжие, по кадафената глава!

Един път и аз да съм горд от факта, че не сме първенци!