„Амнести“ към ЕС: Не въоръжавайте Египет

Близо половината страни от Европейския съюз, включително България, доставят оръжия на Египет, заяви в сряда „Амнести интернешънъл“, цитирана от АФП и «Фокус».

Обратно в новината

Коментари - „Амнести“ към ЕС: Не въоръжавайте Египет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато американците спрат да им продават оръжие тогава - стига сме плащали със своите интереси за да могат други после да ни се пъчат с богатството си

Веднъж морето ще се подкваси и ще стане на кисело мляко, ние искаш да сме без лъжици ли бе Амнести интърнешънъл. Стига ви толкова!

Не им се получи там "революцията" на плъховете! Генералите, подтикнати от египетският народ, взеха нещата в свои ръце щото.... имаха много оръжие. Явно "демократите" вече планират следващата...

САЩ ОПЛЕСКАХА РАБОТАТА В ЕГИПЕТ,И НАТИСКАТ ЕС!!!ЕС ОСЪЗНАВАТ МАКАР И КЪСНО,ЧЕ ПОЛИТИКАТА НА САЩ В СЕВЕРНА АФРИКА И БЛИЗКИЯТ ИЗТОК,НЕ СЪВПАДА С ТАЗИ НА ЕС!!!

че кое му е лошото? оръжието е стока , като всяка друга стока! имаш , намираш платежоспособен купувач и продаваш!

Когато чуя за искане на "амнестито" да искат ембарго, оръжейни и икономическо, за Турция, тогава ще им хвана вяра. За сега си остават ланкаджии, като БХК-то. Коментарите им са както им изнася.

Аз бих казал "както им е поръчано" вместо "както им изнася".

... а америка, русия, китай за целия близък изток. Одете на майната си

тъпанари и наглеци от Амнести.....само САЩ и Турция ли да въоръжават джихадистите и престъпниците?.......

12 държави от ЕС все още са сред основните доставчици на оръжия и оборудване, използвано за въдворяване на ред в Египет, твърди организацията. С други думи, организацията е против въдворяването на реда? Ами нека се преименуват тогава на "Анархия и Беззаконие Интернешънъл"!

Амнести - изпълнителниятй директор Шети получава скромните 275 000 евро годишна заплата... А за Египет - ми да, Сиси е диктатор. Но по-добре (за нас) - диктатор светски генерал, отколкото диктатор - ислямист, лидер на Мюсюлманско братство (като сваления от от генерала Морси). Дори и само заради това, че мигрантите - египтяни в Европа са нищожно количество. А Амнести първо да отправи искания към Саудитска Арабия, ОАЕ, Кувейт, Катар, Бахрейн... И когато там постигне нещо - тогава да ни приказва на нас.

Абе тия защо не разследват фашистките действия на ултра-националистите които управляват Израел. Дори зам. шефа на ген.щаба им го призна и подадеоставка като протест , но мижитурките от амнести реват за египетсти оръжейни доставки!

Амнести интернационал - ДГД (да го духат) има ли ред в Египет - ИМА, значи оръжието се ползва по предназначение! Амнести е организация ОТ ПРЕстъпници, обслужващи други такива!

Ами "Булгартабак" намали продажбите заради европейски правила за ценообразуване и всеки се спасява както може. Садам беше нападнат за предполагаеми биологични оръжия, но никой не потърси отговорност на тези които са му ги продали. Така че, трай бабо за хубаво зеле.

Амнести интернешънъл - много сте прозрачни и смешни, поне малко такт и възпитание да имахте, знае се че сте УСА организация, ама това че се занимавате с мениджмънта на УСА оръжията досега го прикривахте. Нах-лесно е да забраниш на Европа и да отвориш нишата за УСА. Ебати глупаците, на вас мозъка вече е замъглен от ГМО.

Международната соросоидна инспекция пак си подаде гагата. Къде са, когато Израел трепе палестинците с ракети и им взривява цели квартали в Газа?! Долни червеи!

Ми няма само пиндосия да продава на Египет! За българите не е проблем, че България продава оръжия, а кой прибира печалбата - държавата или някой нискочел дембел.

тази странна организациязащо си вре гагата навсякъде .....добре, че военните взеха властта в египет.......такава голяма държава, а с ислямитите начело беше тръгнала по нанадолнището ......

и защо да не продава,защо само САЩ да печели,а ние-не?Все ни диктуват!

Тез индивиди от Амнести май искат в Египет да се върнат ислямистите от Мюсулмански братя. Вместо да разследват от къде си доставя оръжие ИД=ДАЕШ те се занимават със страна освободиласе от джихадисти. КАЗАХ!

Долна лъжа. Ако в БГ има работещ завод за оръжие, той е чужда соственост - на уса.

Доколкото зная май има все още завод произвеждащ оръжие май Арсенал беше, и май е в забранителните списъци за приватизация.Но знае ли човек с тия "демократи" какво ще стане, за тях една от най омразните думи е държавно !!!

Прав си Арсенал бълва оръжие ежечасно и то е за износ. Завода е приватизиран с РМД.В Казанлък вече няма безработни!!!

завод "Арсенал" от години е 100% частен.

Бад ловя,че не България го изнася, а някаква частна фирма!

12 страни доставят оръжие а само 6 са изброени. и аиде да не се лъжем. на "амнести" не му пука за човешките права в египет. америка иска да има монопол над продажбата на оръжие.

интересно защо великобритания не е спомената - дясната ръка на америка. амнести, не ми кaзваи че бг е по-голям производител на оръжие от ук.

А краварите продават на целия свят и разпалват военни конфликти непрекъснато!

Тези 12 страни от Европа трябва веднага да прекратят продажбите, за да може само САЩ да си пробутват ръждясалите пушки!

Амнести са на страната на Мюсюлмански братя и Даеш, срещу които египетските власти водят борба...

Извинявам се, но Амнести са някакви глупаци. Ако прекратим износа на оръжие, ще започнат ли да се спазват човешките права в Египет?! - Не. Реално ли е да очакваме разоръжена египетска полиция и армия? - Не, просто ще сменят доставчиците. Амнести нека търсят други начини за пряко въздействие върху гражданите на Египет, а не да се занимават с глупави материали, чиято единствена полза е източване на парите на донорите на организацията.

България продавала оръжие. И какво е това оръжие, на каква сума се равнява? Дали не става дума само за патрони. А кой продава по-смъртосносните оръжия, като оръдия, снаряди, ракети, танкове, самолети, кораби и подводници? В България такова не можем да произведем. Кой прибира огромните печалби.

А по въпроса с доставките на оръжие за Сирия, няма ли да кажат нещо. Там го обърнаха не на полиган, а на истинска касапница. И това нещо няма и хабер да свърши. А Сирия си беше до скоро нормална страна, в която хората учеха, работеха, женеха се и се радваха на живота и децата си. А сега след бомбен атента събират децата си в насипно състояние. Тоя фалшив и жесток свят му идва края, заради злините, които прави.

jingiby

Амнестито, избиването на радикални ислямисти без съд и присъда в Египет е една похвална практика. Тези човекоподобни доказаха, че това е единственият начин за преговори с тях. Вместо да дрънкате глупости, предложете президента на страната за Нобелова награда за мир...

Въх, Баце, пращай Ненчев да провери, да не се окаже че сме изнесли полеви тоалетни, ще стане скандал, че се и излагаме пред чужденците !!!!

Ненчев няма право да продава извън граница без разрещеншето на Междуведомствената комисия.

Е да де, но за тоалетни не може ли, или за полеви кухни и марли медицински ха ха ха, и там ли разрешение ???!!!

А затварянето на Суецкия канал щеше да донесе още повече такива екзекуции, защото ислямските политици започнаха с премахване на конституцията на Египет. Амнести не отчитат,че крайните ислямисти не признават съвместен живот в един мирен свят.

аман от платени подлоги!

амнестито, са като бхк-то! Важно е да се изходят по въпроса, не е важно да има смисъл, или не дай си боже, истина!