Опитаха да източат банкомати в София по нова технология

В момента банката собственик на банкоматите извършва ревизия на устройствата

Обратно в новината

Коментари - Опитаха да източат банкомати в София по нова технология | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това Банкомати на ДСК ли са??

Виж коя е банката на сайта на НАП

таз "голямя" банка, бе?? има ли си име или фейк нюз не е стигнал до консенсус коя да бъде...

тяаа експерти, още не им е ясно дали липсват пари ? Тия ако да експерти, аз съм космонавт с минимум пет полета в резюмето ди.

пак фейк нали няма банкомат без камери..лъжа и паники.

ами те са с качулки бре! Ко ша видиш? Дядо Йоцо гледа.....

Съдията към подсъдимия: - Г-не, защо ограбихте банката? Подсъдимият: - Ами тя първа започна!

Има нормално видео запис !

обаче камерите ги поддържа същата фирма която пази НАП, поддържа сървърите на Търговския регистър и разработва вече 3-та година ТОЛ-системата...

където мафията си има държава , там е и опитното поле за всякакви престъпления

Еми то наистина е интересно кои са извършителите. Според мен, това са тези, който в домовете си имат на разположение по два три банкомата, за да се упражняват за да определят къде точно и как съвсем прецизно да извършат манипулацията т.е. да са наясно с прецизната механика на на тези уреди. Лек ден.

Браво на тези пичове. Банките това заслужават .

Докато има пари, винаги ще се намират желаещи да ги придобият по втория начин.

мутрата и герберастите всеки ден измислят нова схема за ограбване на България, но на кого му пука....

напълно съм съгласен с теб, това никога нямаше да се случи, ако комунистите бяха на власт, само станишев и корни ще ни оправят..

И аз подкрепям вас момчета ... нямаше да има пари по банкоматите, банкоматите щяха да раздават поименни купони :) :) хахахаха

Ха ха ха най-големите крадци и лъжци !!!

Аз не мога да разбера защо нашите заплати се намират в банкомати след като има POS терминали за това. Също не мога да разбера защо нашите банки ще определят колко ще струва, за да ни отключат заплатите. Като сравнявам с останалия свят не е много така. Навсякъде си има POS терминали и никой не те пита в брой ли ще плащаш. Прост на терминала винаги му свети първия диод и толкоз.

Дали е ПОС или е банкомат - все тая. Парите ти не са в апарата а в компютъра на банката. ПОС/банкомат са устройсва, чрез които ти ги достъпваш. Това не го ли пише във ФБ?

Разликата е, че в този случай не използват реплика или клонирани данни от пластика, която е вързана към сметка, а директно подават на банкомата инструкция да пуска пари, т.е. на самото подаващо устройство. Доколкото знам парите се слагат от хора, от пликове, с различни цветове, за да не става човешка грешка като примерно в сектора на 20 лв да сложат копюри от по 100, защото това е само една подаваща машина, нищо повече, да не мислите, че разпознава банкнотите, далеч са още от този изкуствен интелект. Та, в този случай банката е губещият директно, след като банкоматите като луди пускат банкноти без карта... някой е изтървал един логичен оператор... а именно - ако има валидна карта, задвижи подаването на банкноти (в случая това е превъзмогнато с директна инструкция), ако няма такава карта - не прави нищо.. :)

Ами щом не правиш разлика между ПОС и АТМ няма какво повече да дискутираме. Я се сети колко инкасо автомобила бяха разбити и от парите нямаше и следа.

може ли да знаеш толкова детайли за банкомати и терминали, а да пишеш кОпюри? шсе опраим.

ПОС терминалите са започнали да гълтат вода защото с фашизоидната наредба 18 за уж касовите апарати разплащане с ПОС се приравнява на плащане в брой. Е защо търговците да се занимават с допълнителни джаджи, да ги бмбят големите крадци (банките) с комисионни и НАп с рекет - айде улево и пари в брой! В повечето бакалии в Софето вече има долен праг за плащане с карта ! Немаш ли 5 лева у джоба - няма хляб !

Еййй, крадливо племе е това булгара хейй. Както е казал цар Киро, каквито са живеещите в кочината, такива са и циганите им.

напълно съм съгласен с теб, не съм чул по света да крадат пари от банкомати.. само тук и единствено тук от цялато земно кълбо..

Крадат и в Испания, и в швейцария , и в Чехия и на много други места ! Крадат и то не само мургавите българите в тези страни !!

И аз, и аз искам така!

Питайте ТАД-Груп , може и да “знаят” нещо по въпроса Ако ли не : прокурорката с пръскачките пред народното събрание ( дето уж ги пуска сървар).

Такифа вълшебници Бойко трябва да ги впряга да работят за държавата.

Тези примерно са добри в банковото дело. Сега с Еврото може дори да ги вземат за преговарящи :D

"на всяко действие, равно и противоположно дейстие" Закон от средното училище научен. Тъй,че всяко добро ,............за зло !

Тази техника се прилага от 3 години в България, така че не е нищо ново.

Ти пробвал ли сия тази технология, че знаеш?

ам а кой пита ?

За тази технология съм чувал преди не малко години в Германия. Отзад е просто обикновен компютър с накакъв Windows. Те пробиват дупки до USB портовете. Преди сигурно на ауторън няк8акъв, сега не знам какво, за да се стартира.

Така е, windows-a e Windows Embedded POS 2009 или POSReady 2009 , това е модифициран XP SP3, някои излишни компоненти липсват, а има новости като поддръжка на нови драйвери и инсталиране и стартиране от USB, Официалната поддръжка на този модифициран xp е до април 2019. Тази версия била оптимизирана да изпълнява само програми за POS устройства, като лиценза и не включва ползване на програми от тип Office Productivity, и дори може да има рестрикции да стартира такива програми. Веднъж видях на улицата един банкомат на който POS програмата се беше затворила, и се виждаше десктопа на XP

Явно зависи от модела. Виждал съм и с десктоп на Уин Сървър 2003.....

има ли линукс базирани. аз съм виждал и под ДОС. и кво общо има това с пипането по жиците?

Даже има на картинки как излизат Windows-ски съобщения на банкоматите, като за грешка. Банкиращата програма си е като другите, но на цял екран. Все едно си натиснал F11 на браузера. Повторно за намаляване. Може би става като се закачи и USB мишка. Ако стигнеш до 2 USB-ита трябва да е достатъчно. Но трябва да познават програмата. Другото е да източата съдържанието на диска или каквото е. После да си го разследват някъде. Но по-вероятно имат тази информация от другаде. Както и къде да пробият.

Ако не излиза отгоре за закачено USB и с клавиатура ще стане. Въпросът е да я лови при включване. Ако се самостартира, нищо не ти трябва допълнително. Но поне са виждали къде се намира компютъра.

Глей ти кви "нови технологии" са усвоили нашите картоберачи. Да се неначуди човек... Пробивали малки дупки и през ма"манипулиргали" машините и те горките пускали ванта ва който застане пред тях... Ми че те тези крадци истински Робин-Худове у кочината наша бре!? Ако успеят така да хакнат и данъчните... да пускат на всички... после и жените с най-древна професия... цена няма да имат! ало, джендърите, стига ревахте, и за вас ще хакнат някой и друг американски рейнджър с голяма черна... пушка.

Аматьори! Ние от ГРОБ източваме направо цялата банка, справка КТБ!

абе гробар, пий си хапчетата и не пиши глупост.. толкова ли нямаш с какво друго да се занимаваш?

еми нямам.. то изтоихме КТБ ..сега самолети.. бойна техника,... абе ще намажем пак

еми така е.. пробиваш дупки и източваш ... ако е каца.... а през дупки в носа се манипулира лоботомия

Аз имам познат гинеколог. Помагаше ми лятоска за малко. Днес през ауспуха правя основен ремонт на двигател.

И аз се пробвам да източа, ама все в насипно състояние го събирам после.

Търся съвременен банкомат втора ръка (плащам веднага)..... за научни цели...!!!!

Но банкомати наистина се продават свободно 1000-10000 $

Чудя се , няма ли да e по-добре , направо да инсталират една машина за печатане на пари , хем ние ще сме доволни , хем те няма да се мъчат след това да откриват , кой е направил белята . И рахат и от двете страни ! И България ще стане богата и всички ще ни завиждат . Или те сега само вътрешните правят този номер ... сещайте се кои ...

едно време на тези им викаха партизани, а сега престъпници!

Банкоматите да не са ти мандра?

А на онея от "Апартаментгейт", Костов, Сокола и сие как им викаш?

Принтек

Този път поне крадат директно от изедниците, а не чрез карти на потърпевши.

Дошъл им е ъкъла !

Сигурно има една или две фирми в България която сервизира и ремонтира тея банкомати. Не е много далеч от мисълта, че това го прави човек, който много добре познава устройството на бакомата.

Това са червеи банкоматояди, щом има малки дупки - природно явление е , от червяка ще да е ....

БСП са виновни да знаете