17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Эх раз! Ещё раз!! Ещё много-много-много-много раз!!! Ковидно: Третата доза укрепва имунната система, така че след четвъртата вече сте защитени. Когато 80% от жителите получат петата доза, ограниченията могат да бъдат облекчени, защото шестата доза спира размножаването на вируса и предотвратява разпространението му. Спокоен съм и вярвам, че седмата доза ще реши проблемите ни, а от осмата доза няма защо да се страхуваме. Клиничните проучвания с деветата доза показват, че антителата са по-стабилни след десетата доза. Единадесетата доза гарантира, че няма да има нови мутации, така че няма причина да се критикува идеята за дванадесетата доза ...

от нета: Модерна вече спечели 40 милиарда долара от истерията Омикрон и няма да има нищо против от сериозна добавка към тази сума. Инвеститорите предположиха и познаха, че най-лошата информация за новия вариант на Covid-19 ще бъде добра за цената на акциите на Модерна. От 24 ноември производителят на ваксини добави 40 милиарда долара към пазарната си капитализация, повече от една трета. Това е цената за над 3 милиарда допълнителни ваксини, предаде Ройтерс.

А, ако ти кажа, че до момента имам 16 дози антигрипни ваксини и още мърдам, какво ще направиш?!? От 2005 г. се ваксинирам всеки грипен сезон.

Ах тези палави коментиращи тролчета, маймунки мръсни. Чета коментарите и сякаш за всички родители е ОК децата им да се тестват. А после какво следва? Тест всеки ден, после всеки час, после всичко ще се заплаща от родителя докато не клекне и не ваксинира детето?!?! Глупаци сте ако мислите, че така ще си решите проблема. Защитавайте правата си Обединени!!! Това е единствения вариант!!

Прав си напълно! Гледай промитите мозъчета сега как ще ти скочат!

Натиска при възрастните не успя, сега играят с бъдещето на децата. -Ами изроди, Сър!

Много точно, тъжно е какво ни чака, "родителите" много лесно продадоха децата си... В памет на Апостола!

държавата може да плаща по три ваксини на разни малоумници, може да плати и тестовете на децата!

Името на директора не е Иван

Разгорещени коментари, разделени като обществото, но децата ни са абсолютно ощетени и най- големите потърпевши от тая лудост. Този вирус за тях е по- безобиден от сезонен грип, разбраха го и го оповестиха още в самото начало учените. За две години западните държави го потвърдиха, тъй като ги тестват два пъти седмично, но не ги спряха от училище, те си пощадиха децата- ние не! Що се отнася до това, кое със сополи, кое не и коя майка е по- добра...., това е абсурдно и показва дребнаво, ограничено мислене. Децата не са фикуси да ги поливаме у дома, те си искат детството, игрите, училището, приятелите и социалната среда- сега, децата не се вълнуват от болестите и страховете на възрастните , тяхното детство е днес, а мястото им в училище ....!

И двамата министри са за ... Нито единият разбира от мениджмънт на образованието, нито другият има достатъчно факто, че ваксините са абсолютно безвредни за подрастващите. Могат да тестват всички ученици профилактично 1 път седмично, щом не могат да доставят тестове за всички за два пъти седмично. Ученици със симптоми не трябва да се тестват в училище!

Децата ли да се ваксинират? Напълно безсмислено заради удоволствието на такива фашисти като теб! Въпреки цензората, Все повече медицински специалисти се осмеляват да кажат, че ваксинирането на деца не е оправдано!

Май забравяш, че задължителна ваксинация има от годииииини. Децата винаги са подлежали на задължителбна ваксинация. Тук въпросът не е дали да се ваксинират или не а дали малоумните им родители ще им унищожат бъдещето, като им ограничат достъпът до качествено образование. Но в нация на аграри, като цяло, това не е толкова голяма драма, нали?

Единственият аграр си ти! Аз не говоря за задължителните ваксини, които са поставени на моите деца! А за ваксина за ковид, която е безсмислена за децата. И не само е безсмислена! А дори ползите от нея не надвишават рисковете за тези малки телца с неразвита имунна система!

Разбирасе, това го казваш на базата на богатия си опит на вируслолог? Знаеш ли какви са страничните реакции на ваксината срещу шарка? А срещу заушка? Както казах, аграри обричащи децата си на мизерия (да зна, ще обвиниш друг, правителство, САЩ, Русия .... за своята глупост) но това няма да промени хактът, че детето ти изостава от другите. После другите ще се реализират а ти ще се чудиш как да пратиш твоето да мие чинии на запад (щото ще взима повче пари от колкото тук). И пак да подчертаем, ваксинирането на децата цели да ограничи разпространението на вируса а не га им спасява живота. Животът им го спасява образованието, но аграрите не го осъзнавате (щото за вас живуркането е основната форма на съществуване а всички успели са тъпи, мутри или връзкати). Айде със здраве.

Защо се тестват тези малки изродчета? Гаменчета не се тествайте убиват ви!

Яд те е, че детето ти не е там ли? То за такива нискоинтилигентни родители намя място!

Сутринта бях на въпросната опашка с дъщеря ми. В 06.40 бяхме там - имаше вече 20 човека. Изчакахме и успяхме да минем теста в 07.25. В 07.00, когато отоврилабораторията хората вече бяха стотина и повече. Пробелма не е в парите, или в чакането. Проблема е, че резултата от теста излезе към 08.20часа, а дъшеря ми вече беше влязла в училището, тъй като 1-ят час започва от 08.00 Реално ако теста беше положителен, тя пак щеше да влезе в училището, което лично за мен е безумно и обезсмисля правенето на тест изобщо!

Да се бяха ваксинирали и нямаше да плащат! Докато ваксините са безплатни да се плаща. В Франция дори вече обмислят тестове да важат 24 часа!

Всеки минус е поредният антиваксър! Искрено ме радвате колко сте тъпи!

А ти като си се боднал си безсмъртен, нали! Бодни се още 5-6 пъти, докато имунната ти система рухне! Най-ме кефат факсинираните, нали сте защитени вие, защо ревете за другите неваксинирани!

По една или друга причина се ваксинирах. На 50 съм и не съм от "конспираторите". Все пак детето няма да ваксинирам. Е вярно, че е в частно училище и няма драмата на останалите. Все пак моето време и без друго е минало, но да не бързаме с децата.

TheBeast

Щом на 50 смяташ , че вече си свършен разговора свършва тук !

В държавите дето обичаме да се сравняваме тестовете са осигурени от държавата. В повечето от тях децата сами си правят тестовете. Не им се налага да стоят в студа. Но явно това не е по силите на-не са мои думи-най-успешното правителство за 30 години досега. По същия начин въведоха зеления сертификат от днес за утре-нещо което не е направено в нито една държава по света. Но цялото лято всичките имаха далеч по-важни задачи за вършене отколкото да мислят за здравето на хората.

TheBeast

Зеленият сертификат се ползва в Австрия,Франция от 6 месеца !

Само че колко време преди да го въведат съответните правителства обявиха че ще налагат зелен сертификат? Нещо така май към шест месеца беше периода преди да го въведат? Колко време мина в България от момента в който министърът обяви че ще въвежда зелен сертификат и неговото въвеждане? Два дена.

TheBeast

За въвеждане на сертификатите се знае от 1г , но само българина все не е разбрал !

В някои държави в момента има локдаун. Това официално обявяване че ще има локдаун в България ли трябва да значи? Хайде по-полека-държавите когато въвеждаха зеления сертификат даваха гратисен период на хората. В България не.

Журналистите забравят да отбележат, че не СМГ връща учениците, а родителите, които сами заплащат тестовете. Това е безумна порочна практика, която министерството прокара и води до тотална дискриминация. Явно отново само богатите ще имат достъп до образование. Абсолютно тенденциозна статия.

Животът на антиваксърите изведнъж поскъпва драстично!

Така беше дори и по време на комунизма. Децата на другарите получаваха в пъти по-добро образование от всички останали. Някои дори учиха и в гнилия капитализъм -нещо абсолютно недостъпни за обикновените хора.

Има едно училище в София където всички ученици се върнаха присъствено още на 8.11. Тестват ги безплатно два пъти седмично. Няма мрънкане от родители, че не искат детето им да бъде тестванео, даже не е повдиган въпроса. Няма мрънкане, че учителите няма да се справят и не им е това работата, няма пропуснати часове. Има организация. И да това училище е частно и да, в него учат повече деца на чужденци и да, там повече от 60% от децата от 7 до 12 клас са ваксинирани.

Тея тестове са такава машина за пари! Некои станаха милионери за 2 години. Търсете депутати и жените на депутати като собственици!

ситуация е безумна.Това просто не е редно.За едни са подсигурени тестове и среда, за други родителите да плащат, а децата по опашки пред лаборатории.Не е редно господа управляващи!!!

Защо в статята не е споменато важното: че родителите сами си плащат тестовете?!?! Провалена държава сме! И Денков и Кацаров трябва да се скрият някъде!

Въведоха такса училище, а овцете се наредиха да я платят! Позор за тези родители! Не им стискат задниците да се опулчат и да вземат нещата с свои ръце и да решат тази гавра! ПОЗОР! СРАМ! Революционери след втората ракия. Преди това плазмодии редящи се на опашка за да доказват, че са здрави!

Спомена се, но въпреки това е безумно.

И какво като сами си плащат тестовете? И дрехите на децата си плащат сами, и храната и голяма част от учебниците, тетрадките... ЩОм човек иска детето му да получи образование, плаща. Очертава се едно интересно нещо - в СМГ (което и без това е едно от малкото добри училища) децата ще се върнат в клас, а какво правят тия в "кварталните" училища?

Но за едни други ученици държавата ги плаща.Това е нередното, дискриминация .

Технически си прав, но ... Искаш ли детето ти да е на нивото на "тия, другите ученици"? Лично аз приемам само два варианта за помощ от държавата - стипендия за успех и социална помощ. Като цяло, образованието се приема за даденост и затова нивото му рязко пада. КОйто иска да получи качествено образование се налага да положи допълнителни усилия. Тук СМГ яртко контрастира с масовото училище - там очевидно полагат усилия да върнат децата в клас, без да се съобразяват с малоумните решения на бюрокрацията. Дали това води до някакви неудобства за деца и родители? Сигурно, но те са без съществено значение, щом залогът е бъдещето на детето.

Тези "допълнителни усилия", които са нужни за да получи едно дете добро образование у нас със сигурност ще са катализатор на демографския срив. Учете и бягайте от тук - това се получава в крайна сметка.

Мислиш, че "на запад" или "на изток" всички имат равен достъп до качествено образование? На всякъде има един задължителен минимум и всичко над него е по желание. Идеята да отглеждаш мигранти (докато плюеш по мюслитата) е доста тъпа. Не сучайно тия в Англия ги плашеха с нас и румънците. Но ние нали сме най-учената нация на света ... С други думи, учи за да се реализираш в живота. А дали това ще е тук или там е без значение. Тъпакът е тъпак, независимо дали живее тук или там.

Дамо дето допитването не беше събота и неделя, а вчера.

Струва ми се, че въпросът е защо родителите са чакали последния момент за да направят тестовете?

Това не е последен момент, изискването е да се тестват два пъти седмично преди часовете.

Просто е - в последния момент излезе заповедта на директора, от днес за вчера. Моят въпрос е какво ще се случва на всеки 2 дни когато повече училища възстановят присъствено обучение при такава организация?

Какво ти пука за другите? Радвай се, че детето ти има възможност да се учи, щото масово хората нямат достъп до тая "екстра".

И директора не се казва така. Набързо скалъпена статия.

Седесари на власт и.. резултатите са на лице. Обикновени боклуци

Оправете си името на директора!

Това вече наистина е отвратително. Да си плащаш теста на детето за да може да учи Представям си тези деца какво ще запомнят след време затова как е трябвало да ходят на училище.

Като за начало ваксините са безплатни. А като за второ-организацията на тестването на учениците е свръх възможностите на сегашните управляващи. Щото няма далавера. Проверете В другите държави Как децата сами си правят тестовете и няма опашки.

20 ваксинини безплатно за теб и твоите деца! Безсмислени са ваксини за децата! Докато имунната им система рухне!

Тука също биха си правили сами тестовете, ако някой им даде възможност. Първо - няма тестове, второ - министърът каза, че не вярва на родителите и тестовете се правят пред свидетели. Само че г-н Министърът трябва да знае, че и родителите не само не му вярват, а и са отвратени от изменчивия му морал и отказа да поеме отговорност.

Не е необходимо да показваш на всеослушание че си просто един трол. Има три милиарда ваксинирани и повече по целия свят. Не съм чул да измират масово. И не не смятам че за момента децата трябва да бъдат ваксинирани-просто го посочвам като вариант безплатен. А това че трябваше правителството да осигури досега тестовете също съм го написал но явно за пропагандатор като тебе е свръх възможностите да прочете дори и два реда.

Най-голямата машина за пари заработи с пълна сила. Евала на холдинга!

А защо в другите училища не ни питат дали искаме децата да се върнат. Питаха ни само имат ли зелен сертификат. Всички деца трябва да се върнат, а не само частните и елитните. Много родители биха си платили тестовете, за да се върнат децата. И друго не разбирам - как лабораториите имат тестове, а държавата не може да купи. Има нещо гнило в цялата работа.

Лабораториите сами си организират и закупуват тестовете.

Така е. Но министърът твърди, че просто нямало тестове, т.е., че не достигат. Това спасяване поединично не означава ли, че няма държава?

Много неща не му достигат. Като си си направил сметката и си си поръчал предварително всичко каквото ти е необходимо нямаш недостиг. Затова и някои лаборатории разполагат с тестове-тези на опашката си плащат сами тестовете. Няма безплатните тестове дето трябваше да ги осигури министъра.

A защо трябва аз да плащам, за едни ученици може безплатно, за други родителите да поемат и тази тежест.Просто не е редно!!!!

За никого не е безплатно. Безплатните тестове които трябваше да бъдат осигурени още преди няколко месеца от министрите все още ги няма.

Изкуственно предизвикват стрес на децата с разни тестове ! Дано по - бързо направят Правителство , че да се решат всички Ковид проблеми ! Както и Пътищата ни също да се лицензират !

И как правителството ще ти реши проблемите? Решението е просто и е пряко свързано със самосъзнанието - иди ваксинирай се и забраеи. Но все пак, тук живеят най-тъпите хора в европа...

Снимката изобщо не отразява реално какво стълпотворение беше. Проблемът е много сериозен - ако такава ще е организацията, това би означавало, че всеки втори или трети учебен ден е провален (за кое да е училище, не само за СМГ). И какво очакваме да се случи, когато едно дете ,което не е излизало от къщи повече от месец го сложим на отрицателни температури да виси 2 часа? Децата ли са ни най-големите врагове?

Отиди да си хапнеш една мазна баничка И недей да коментираш останалия свят. В останалия свят, който визираш, родителите не пращат децата си бойни на училище защото не им се занимава с тях. В останалия свят кихащи кашлящи сополиви деца не ходят на училище. В останалия свят нямат поговорка че законът е врата в полето. В останалия свят спазват правилата. И в останалия свят няма такива опашки за правене на тестове. И в останалия свят няма родители, които да смятат че тия тестове щели били да навредят на психиката на децата. И е по-добре да има болни деца отколкото да се правят тестове.

Анонимно, съвсем спокойно можеш да си изядеш баницата....

Не знаех че вашето име е кифла. Предполагам родителите ви са рогче и геврек? Децата ви ако въобще имате такива тутманик и сандвич ли се казват? Както казах в държава където неспазването и нарушаването на правила и закони е национална гордост не очаквайте нещо друго. А болни деца изпратени на училище за да не се занимават родителите им с тях съм ги виждал предостатъчно. Ако вие не сте значи нямате деца.

По- голям тъпизъм не бях чела...

Не говори за свят, който не си виждал! В западният свят деца със зелени сополи са на училище! И никой не драматизира! В останалият свят видях две бебета да бъдат оставена на пътеката във влак и да си играят! И ръце близаха и се въргаляха! Идея си нямаш какво е в останалия свят! Замълчи, §е си направо смешен!

Ако за вас западния свят е Русия тогава ще се съглася. Ако за вас западния свят е някое гето пак ще се съглася. Ако за вас еталон за родител са ти мургавите братовчеди пак ще се съглася с теб. Но тъй като нито едно от горните не е еталон за мен, това което съм написал е на 1000% вярно. Един долу правилно е написал-интелекта определено има значение. И вие го доказвате.

Русия е само в мокрите ти сънища. Не всички с различно от твоето име сме за Русия! За разлика от такива като теб има много хора като мен, които никога не са стъпвали в Русия, няма и да стъпят. Но са живяли в лошия според теб Запад и имат база за сравнение! Фашистите сте гнусни хора!

Аман от генерализации! Нито на Запад, нито в Русия всички хора живеят еднакво добре или еднакво лошо. ---------------------------------- Истината е, че приеме ли се закон и правило - то трябва да се спазва! Приеме ли се недомислен закон или правило - трябва да се протестира и да се отмени!

Въведен е-СВЕТОВЕН ДАНЪК-ФАМАЦИЯ!!! КЛЕЧКИ И “ВАКСИНИ”,...МАСКИ,”БЕЛИНА-ЗАВИНАГИ....ОСВЕН,АКО НЕ ГИ-“УДАРИМ РЯЗКО С ЛОПАТА ПО ГЛАВАТА!!! СЪД ЗА -АДОВИТЕ ИЗЧАДИЯ!!!

Такса трол. Щото тогава и един коментар нямаше да напишеш.

За това ви наричам-ТЕРОРИСТИ!!! ОСВЕН,ЧЕ ГОНИТЕ ХОРАТА СЪС СПРИНЦОВКА В РЪКА,ИСКАТЕ ДА ГИ ЗАКЛЮЧВАТЕ,РАЗОРЯВАТЕ,ПСИХИРАТЕ...АКО МОЖЕ И ДА -МЪЛЧАТ!!! ИЗРОДИ-НЕЗЕМНИ!!!

Вече въведохте-ТАКСА: “РАЗХОДКА”,”СЛУШАНЕ НА МУЗИКА”,ПИЕНЕ НА КАФЕ”,”РАБОТА”,”ОБРАЗОВАНИЕ”,ТЕАТЪР,КОНЦЕРТ,СПОРТ..... ЩО ДА НЕ ВЪВЕДЕТЕ И ТАККСА-ИЗКАЗВАНЕ НА МНЕНИЕ? КОЛКО МУ Е,ПРИ ТОЛКОВА МНОГО-ДЕБИЛИ,КАТО ВАС?

Как в останалия свят децата не спряха училище, а нашите 2 години затворени в кошара- побъркаха се децата, що за безумие!? Да затвор-им децата, без те да боледуват, напълно здрави, това показва какво е нивото на българската култура, по това се отличаваме от цивилизованите държави, по отношението към децата!

Не съм вярвал, че ще дойде ден в който ще намирам смисъл в това да нямам деца. Явно това е цел на самопровъзгласилите се собственици на планетата. Видяха, че е трудно да се цивилизоват талибаните и решиха да талибанясат цивилизованият свят. Да видим до кога ще ги търпим световно. Играят си с огъня. Вместо да концентрират финансовите ресурси към реално лечение, се превърнаха в маркетнинг отдел на Пфайзер. После някой да ми говори, че корпорациите не командвали света. Добавете към тия Каргил, Байер-Монсанто и енергийните гиганти и си мечтайте за Демокрация.

Че нямате деца. С това, което наричате мислене изключително голяма услуга ще направите на целия свят, ако въобще нямате деца.

Хайде сега си предай децата на социалните!

Не се притеснявай. Шанс да си вкарам някоя псевдо-образована селянка, на която главата е пълна с "брандове" и "проекции" няма. Гледам как ви клатят и мачкат банда милиардерчета от както имам осъзната форма на критична мисъл. И единственият ми проблем е, че зомбираните без наличие на собствена мисловна дейност сте твърде много. Един извод съм направил от цялата свинщина, и не е приятен дори и за мен. Просто генетично човечеството е свикнало да робува на някого. Дали ще е на религия, крале или богаташи, няма значение. Фактът си е наличен. Новите богове са технологиите прилагани без никакъв морал а технологичните милиардери са новите жреци. Едни и същи хора, без значение на войни и конфликти винаги са отгоре. И винаги явно ще бъдат. Поредното доказателство, че приматите и летяща чиния да имат си остават примати.

goose

Мдам, прави впечатление, че водещите и в тази дисциплина са елитните училища - СМГ, испанската ... И после пак ми обяснявайте, че интелекта нямал значение :)

В испанската и в СМГ за да влезеш трябва да си платил доста частни уроци, в добавка към "интелекта".

ДПМ у изроди.... психопати.

Е това е , родителите са единствените загрижени за децата ! Трябва да ПРИНУДЯТ администрацията на училищата да се събуди от зимен сън на он лайн обучението!!! Не се получава в университетите обаче ! Там нищо неможе да помръдне удобната им форма на обучение! Освен студентите на напуснат сами... Или по тези, които са отишли да учат .

И колко деца ще се простудят, висейки навън на този студ?! И като започнат да кашлят, веднага ще им лепнат единствената действаща вече диагноза. Независимо какво ви боли. За ежедневната статистика.

Няма да си пусна детето на училище, докато няма безплатни тестове. Нямам пари да тествам детето 3 пъти седмично, но на някои не им пука. А и да му рискувам здравето в грипния сезон. Когато мине грипът, тогава пускам детето.

Двапъти седмичто, колкото един билет за кино или три бургера !!! Ама училището не ви е важно и не ви е приоритет . То няма и нужда в тая държава не е добре много много да знаеш.

Представете си, има и хора, които като си платят сметките и се чудят какво ще яде детето им до края на месеца. Които не ходят по 2 пъти седмично на МОЛ за да гледат кино и ядат бургери.

По 20 лева на тест. Значи 60 лева седмично. Което е 240 лева месечно. Това е огромен процент от заплатата ми. А трябва пари за храна, сметки, подаръци за Коледа…

Училище, което прави такова нещо с децата не е важно. Точка. Майната му

Първо - спираш цигарите и ракията. Второ - като не ходят на училище и децата ти ще изкарват заплата колкото товята.

Похарчихте милионини за тестове, измъчихте децата, за да откриете едва десетина случая. Докога с това безумие?!!!

По добре да изхарчат милиони да са сигурни че децата са здрави, вместо да има риска за здравето им.

Иванчо Иванчо изключително си прост. Сигурен съм че се мислиш за красив и умен, но не си. Малоумен тъпак. Надявам се скоро и на такива каато теб да им се търси отговорност.

Тестовете ще измъчат децата така ли? А бе нещо много са ти нежни несъществуващите деца. Като вкараш десетина болни деца сред хиляда колко ще са след това болните деца?

Помислих си,че ц...ите са на опашка чакат безплатните ваксини

Извращенията на един министър, който се изплаши от световното лоби...

Не така за вашия любимец от миналата година:)))) Така става и с такива като тебе-почваш ли да носиш отговорност резко си промениш мнението и действията.

си резултатите от тестовете на малките за месец и спрете с безумията

Директорът не се казва Иван. Малко повече внимание при писането не е излишна.

Антоан Тонев, не Иван!

СЪД,КОНФИСКАЦИЯ И СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА-АДОВИТЕ ИЗЧАДИЯ,ПРИЧИНИЛИ,ПРИЧИНЯВАЩИ ТОВА НА ХОРАТА!!! ЩЕ НИ КАЖЕ ЛИ,НЯКОЙ ОТ-ТЕРОРИСТИТЕ,КАКВИ РЕЗУЛТАТИ ОТ:”БОРБЪТА” ИМА??? ВЕЧЕ ДВЕ ХОДИНИ СЕ “БОРЯТ”!!! ОСВЕН,ЧЕ НИ ОГРАБИХА С ШЕСТ МИЛИАРДА ЗА ГОДИНА!!! ТЪРГОВИЯТА С КЛЕЧКИ,”ВАКСИНИ”-НОСЕЩЕ:”НЕВИЖДАНИ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ ПЕЧАЛБИ(ГРАБЕЖ)-ПРОДЪЛЖАВА!!! СЪД ЗА-ТЕРОРИСТИТЕ!!!

Лудите превзеха лудницата!!!

Да поставяш условия за да учиш! Извращение и гавра с правото на образование! Това ще даде плодовете си и дано тази страна бъде заличена от лицето на Земята! Не заслужава да съществува! ФАШИСТИ!

започна добре, но после като зазлоби срещу България и някак ...

Седите си на задниците и чакате някой да ви оправи! И те ви оправят! И сега и децата ви ще оправят! И пак ще седиш и ще белееш!ОВЦЕ! Не виждате ли до къде ви докараха? Заслужава да изчезна това подобие на държава и народ! ПОзор!

Айде стадото на опашка за стригане, пе партията иска пуловери!

Ама си прост, на твое място бих си посегнал!

Не мен ме "стрижат" всеки ден ..