Омикрон: Преболедувалите или ваксинираните са по-добре защитени

Насред вълната от Омикрон много хора, които са преболедували, се питат дали това им осигурява добра защита от вируса и неговите мутации. Ето какво показват данните от научни изследвания по темата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви кажа от първо лице: Аз преболедувах миналата година март месец. Жена ми и двете ми деца бяха с мен под карантина без никакви симптоми. Ноември месец жена ми и дъщеря ми си поставиха Джонсън заради сертификатите ( не поради това че са убедени че ваксината помага), сина се ваксинират с Модерна. Това на 28.11.2021. Преди една седмица колега в работата идва няколко дена с неразположение и на третия ден си прави тест- ковид. Всички останали - подсмърчане,сухо гърло и т.н. В къщи сина- гърло три дена. На другите в къщи им няма нищо,вкл. и аз. Та не знам имунитет ли ,ваксина ли.

Ако си преболедувал, демек целият вирус ти е тършувал в организма и тялото ти е изработило антитела към него, по-зле ли е от това да се бучиш с ваксини, с части (РНК) от вируса??? И защо ти е бустер с нещо като нищо, защото К19 е мутирал и ефекта е нулев, но фарма бизнеса се инати и вменява колко е важно?!? да се бучи ентата игла.

Е къде да набодат милярдите останали ваксини /че и тези дето се бълват всеки божи ден/ дано излезе някакво изследване, че са полезни и за ветеринарни цели, че да почнат да ги слагат по 5 на овцете например!

След няколко бустера имунната ви система ще стане на гъ... Мафиотите с бели престилки предписват антибиотици за щяло и нещяло, а после се чудим защо не действат. С бустерите ще е по лошо

Е как е вакси???? На 10 игла. Отивате

Сега с нетърпение чакам да ме хване новия вариант и да ми се маха от главата. И съм ваксиниран. Голяма грешка. Повече бустъри мустъри не ми ги хвалете

Аз в момента съм заразен благодарение на ваксинираните ми приятели,които са болни,но не се спряха да ходят навсякъде заради сертификата,заразиха се и ми докараха заразата,а аз не мога да се ваксинирам,защото страдам от опасно заболяване,молете се за мен... Тоя сертификат ме уби!

е да си изключиш телевизора!

Вместо добър ден - поредната доза вакс пропаганда. Дойче зеле - само като видиш от къде е статията и ти става ясно,

Знам, че имам антитела от април месец миналата година, не съм сигурен как и кога съм го хванал, защото на 2 пъти изкарах нещо с лека температура, отпадналост и гърло за 2-3 дни, като всеки стандартен грип, който карам понякога. Периодично си правя тестове за анититела и периодично се качват и намаляват (но не стигат 150), което според експертите значи, че се срещам с вируса. Е, симптоми слава Богу нямам (гърло на няколко пъти, но само това). Та, драги експерти, защо ми трябва ваксина на мен!? И не, не съм анти-ваксър, защото останалите ваксини и реимунизации си ги правя. Който иска - да се ваксинара срещу COVID, това е негов личен и уважаван от мен избор, моля обаче уважавайте и моя избор! П.П.: Маската си я нося, колкото и да ме дразни, защото ме спасява от останалите сезонни грипове :)

всичко ваксинирано даде фира

За неваксинираното да не говорим.

Аз съм с три дози - 2 Астри и бустер Пфайзер (от ноември 2021). Сега карам Ковид, заразих се от детето. Карам го леко - без температура, с леко главоболие, хрема, загуба на обоняние и вкус. (Представям си, ако не бях вакснат какво щеше да е и как щях да се грижа за трите си деца…). Единият ми син на 5г го хвана с температура 37.8, леки болки в коремчето и главата. Другият ба 6г е отрицателен. Тежко го кара големият на 11г- температура 39, тежка кашлица, хрема, главоболие, отпадналист. Аз - като тройно вакснат и след боледуване би трябвало да съм нещо като Супермен сега :)

нямаше и да разбереш,че си се заразила

Мъж съм, не жена. С наднормено тегло и високо кръвно. Нямаше ли да разбера? Я баста с простотията ти. Анти ваксър прост. А вие дето слагате минусите сте най-простото и необразовано племе? Трагедия!

Ми вземи отслабни бе пич. Ние ли сме ти криви за положението до което си се докарал. На теб Ковид ти е Най-малкият проблем.

По-скоро си супернабоден. То и в плацебото ако вярва човек е доказано, че вероятността да е по-здрав е по-голяма. Лично познавам хора в твоето положение, които след ваксина си докараха тромбоза. Едва оживяха. След това въпреки, че се бяха наболи изкараха супертежко Delta. Та моя съвет е ако започнеш да се задъхваш и изкачването на 5 стъпала да те уморява тичай при кардиолога, за да не стане фал. Още повече, че си и с наднормено тегло и 3 деца.

недей обижда и обвинява другите, нито се оправдавай, стегни се и влез в норма, спазвай Божиите предписания и тогава ще си истински мъж.

Ами да ви кажа: един ден главоболие и с това приключва всичко. Така се кара като не си ваксиниран и не те е страх.

Отговорът е еднозначен. 0,65% от преболедувалите са се заразили втори път. Ваксината предпазва 19% => 81% шанс да се заразиш след ваксина.

Ета ти глупостите изписахте в тази статия..

Едно преболедуване да е 1 доза от двудозова ваксина(т.е. неможеща да изгради имунитет от първия път). Тия направо избиха рибата с простотията си.

Миналата година, като почнаха да ваксинират, мереха имунитета с изследване за антитела. Обаче изведнъж антителата се оказаха недостатъчен критерий за имунитет.

Правете естествен имунитет, пък който оцелее :) Таз земя трябва да се прочиства, по един или друг начин :)

Личен избор, не е нужно да си саркастичен!

Това за качеството на антителата е нова медицина, никога до сега тоя въпрос не е бил обсъждан за никоя друга болест, винаги антителата са си били съвсем наред!!!!

А бе, иска да каже че ако антитялото не е с лейбъла на Файзер не струва! Това са последните напъни на псевдоучените пропагандатори :)))

Майната ви! Две години някакви платени от СЗО ни набиват в главите колко били загрижени за нас неваксинираните. Майната ви ! Две години никой около мен не е боледувал ! Въпреки истеричните ви заклинания, че сме „фашисти“ (ицо хазарта в НС). Дано да пукнете след като първо погребете близките ви по-младите ! Няма да слагам маска и ще съм фашист. А грипа омикрон си го дръжте в парламента и при президента. Подхожда ви.

Работиш като овчар?

Само пълен кретен може да вярва, че естествено придобития имунитет е по-слаб от имунитета, придобит от ваксина.

Докторе :)

Убийте ме, но сега няма нито една болен в работата ми ...не познавам никви болни сега ..ква е та пландемия не знам

Убихте не, но сега няма нито една дин болен в работата ми ...не познавам но кви болни сега ..ква е та пландемия не знам

Цитат от статията : "Мащабно изследване в Израел обаче показа коренно различни резултати. Според него хората, ваксинирани с препарата на BioNTech/Pfizer, имат 13 пъти по-голям шанс да се заразят с Делта варианта на вируса от тези, които са били инфектирани, но не са ваксинирани."

Н'екви статистици и прогнози... Дори и по- зле... ВРАЧУВАНВЕ... Научни данни - НУЛА !!! Това е!

лъжа и демагогия. Има един основен природен закон - няма нищо по-добро от естрествения имунитет. Педали мръсни долни прстанете с тази пропаганда, ще горите в ада

На туй Дойче Велтманипулере да не само намерили "прероден" Гьабелс за редактор!!!

поредната Импотентна статия на дойче веле а преди години, имаше обективна DW

"Не е ясно обаче дали придобитият естествен имунитет е осигурявал на организма по-добра защита от ваксинацията." 06.01.2021 Пациенти, които са преболедували ковид-19 имат силен имунитет поне 8 месеца след инфекцията, според данните от ново изследване. Според авторите, това означава, че имунитетът най-вероятно остава за много години. Повторна инфекция е възможна само за много малък процент от развилите имунитет, според новото проучване, но това може да бъде разрешено със създаване на стаден (групов) имунитет. Проучването е сред 185 мъже и жени, които са преболедували ковид-19, като 7% са били настанени в болница. Изследователите открили, че нивото на антитела средно намалява за 8 месеца и варира значително между различните индивиди, докато нивото на Т-клетките намалява незначително, а Б-клетките остава същото и дори расте. Това значи, е дори да намаляват антителата, компонентите, които могат да рестартират и организират атаката срещу коронавируса при нужда остават на високи нива. Предишно изледване на SARS, показва, че Т-клетките остават поне 17 години след инфекцията с този коронавирус, което показва, че имунитета срещу ковид-19 може да остане десетилетия след заразяване.

Искат да накарат преболедувалите, които са защитени, да се набодат, за да вдигнат стъкмистиката, че "ваксината" "защитава". Разбира се премълчат риска от миокардити, тромби, цитокинна буря и т.н.

SARS-CoV-2 е на 80% същия вирус SARS, само, че минал през GainOfFunction на фаучи...

Колкото ваксинираните, толкова и преболедувалите. Имунитета при всички коронавируси трае между 3 и 6 месеца, при повечето от 3 до 3 и половина. Всяко следващо заразяване се кара по-леко, ако междувременно няма други изменения в здравния статус на индивида. За по-леко прекарване трябва да се поддържа добър имунитет по естествен път (движение и витамини чрез хранене) и разбира се - елементарна хигиена. Ковид е болест като болест - няма нужда от паника, ако симптомите не са тежки (не че паниката ще помогне и ако са тежки).

ли си. Бях болен Ноември 2020. Края с 2021 бях буквално в окото на бурята. Около мен падаха като круши и ваксинирани и неваксинирани само тези, които бяхме болни преди това не се заразихме Не лъжете, ако си бил болен веднъж е почти невъзможно да се заразиш пак.

Лично познавам двамa дето повториха короната в рамките на около 1 година - официоано с ПЦР. А на ваксинираните дето отнесоха короната им изгубих сметката...

Само с PCR (Папаямеразна Верижна Реакция) ли е определено, която дава положителен тест на сок от папая?

Много се съмнявам, да има Юлиан Шулце цур Виш или ако има ще е свинар.

Ама разбира се!Който е преболедувал или не е умрял от ваксината ,като нищо ще го преболедува пак, ако има малшанса да се зарази отново!От ядно по-ясно!И това не се дължи на ваксината,а на организма на човека!

Всички ваксини не само против Ковид 19 ИМИТИРАТ имунитет на преболедувал. Е, кое е по силно, естествения имунитет или ИМИТИРАНИЯ???

Мъчат се да го кажат, но с "половин уста" Цитат от статията: "Мащабно изследване в Израел обаче показа коренно различни резултати. Според него хората, ваксинирани с препарата на BioNTech/Pfizer, имат 13 пъти по-голям шанс да се заразят с Делта варианта на вируса от тези, които са били инфектирани, но не са ваксинирани."

И на кого да вярваме сега? Нали преболедуването не създаваше имунитет? Само боцкането създаваше имунитет?

Запомни едно антителата ми са много по-добри от антителата ти

Публикувано в Дойче веле. Какво да им вярвам.

"Пациенти, които са си поставяли различни ваксини - например AstraZeneca, след това Moderna, а накрая и бустер, имат една от най-добрите защити. " Ми да произведат суперваксина, от всички в едно. Като къри. Като че хората са печиво.

Ясно, всяка новина за Ковид опира до това ,че Всички трябва да се ваксинират. Пускайте всеки ден оня клип с овцете дето образуват формата на спринцовка, не се хабете с тия статии!

Как така ваксината против отнелата живота на над 400 милиона души по света смъртоносна Вариола (едра шарка) светкавично я е победила през 1947 година в Ню Йорк и след това вече Вариола вече е част от медицинската история, а не от действащите по света заразни болести, същото е и за ваксините против смъртоносните и вилнели по цял свят и отнели милиони човешки животи холера, чума и испански грип, а сегашните ваксини нямата такава "успеваемост" срещу ковид и щамовете му?!

между вирус и бактерия?

и това ви е работата - да правите разлика между вируси и бактерии и да се борите с тях, но с медицински, а не с финансови и административни, инструменти и способи, неотменна част от които инструменти и способи са именно ваксините!

Онази ваксина не екато тази "ваксина":)

Какви данни от научни изследвания като О-микронът е на 2 месеца!? Той тъкмо се е появил. Няма време за изследвания та какво остана за научни заключения?!

По-важното е да се пишат неучни статии, поне вече правим компютърни симулации и можем да предвиждаме всичко (освен земетресенията, времето и някои други такива работи).

НЕ ЧЕТЕТЕ – СЛОВЕСНА ДИАРИЯ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ

Напълно безсмислено. Ясно е, че ще се заразиш и дори разболееш. Единствените проценти, които имат значение е постъпили в болница и починали. Да седиш 4-5 дни в къщи под одеалото е ок.

Не е ясно кой колко е защитен. Мои близки хора преболедували миналата зима, лятото с поставени ваксини сега ПАК го карат. Карат дома с кашлица, за щастие не особено тежко. Аз съм само с 2 дози но някак ме пропуска засега. Просто с този вирусляк нищо се не знае. Явно всичко е мнооого индивидуално. Къв е тоя вирус и кви са тея вакасини.... загадка.

Това му е хубавото на омикрон че пневмония не прави.

С 38,6-38,9 градуса няколко денонощия никак не е ок. Вервай ми.

Аз ти вярвам напълно. 11 дни, 38,5 - 39,5 , пиеш течен аналгин, сваляш я за 3 часа и после пак на черешата. На деветия ден, сатурация 87, постъпване в болница, двустранна бронхопневмония и няколко други екстри. Не е никак гот.

4-5 дни с температура между 36.2 (през деня) до 36.8-37.1 нощно време. Само една нощ стигнах до 37.8. Не съм пил антибиотик. Загубих вкус и мирис за 2 дни. Обринах се под мишниците - мина за 2 седмици. Положителен PCR тест. Никакви проблеми с дишане, сатурация. Нямах отпадналост и болки, с изключение на 2-3 минутни леки главоболия 1-2 пъти дневно. За какво казвам това? Казвам защото вируса засяга строго индивидуално всеки човек.