Омбудсманът сезира Гешев за 24 смъртни случая в Дом за хора с деменция

Проверка на експерти на обществения защитник констатира изключително лоши условия в дома в Горско Косово

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът сезира Гешев за 24 смъртни случая в Дом за хора с деменция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последният да заключи.

Предлагам да настаним ББ и Гешо в дома за един месец и ако оцелеят, то тогава няма да остане никаква надежда за България и българите...:(((((((( Жална ни майка с тях...!!!

Глейте ся, начи Гешиф като запретне ръкави кво стаа.

Всичко това хубаво,но няма ли даго сезира с факти и документи за хуманитарната криза с язовирите в Перник и другите градове.В момента,а и в бъдеще ТОВА е и ще бъде най-тежкия проблем на държавата защото населението в България е олречено на жажда,лоша хигиена,невъзможност за нормална работа на индустрия,търговия и всякакъв вид човешка дейност и отглеждане на деца,зарази и епидемии!!! Наистина ли тоя народ не осъзнава какво му докара до главата лакомите некадърни крадци,прподажници и измекяри от ГЕРБ ????

Просто София ще де увеличи с още 500 хил., защото овсякъде в страната, където няма вода ще пристигнат в София. Преди мнооого години в София населението на страната беше 9млн. и нямаше нито глад, нито жажда, нито студ, нито немотия. Демократите прогониха 30 - 35% от населението и донесоха беднотия, немотия, глад, жажда и студ.

"Преди мнооого години в София населението на страната беше 9млн. и нямаше нито глад, нито жажда, нито студ, нито немотия." Нина, пишеш глупости а тъпанарите ти слагат плюсчета без дори да вникват, в това което си написала. Режимите на тока и водата по времето на твоето любимо БКП, пак ли демократите ги въведоха? Ах ти, лъжлива Нина...

държавни домове за възрастни гледат добре. Майка ми беше 4 г. в Горна Вереница, Монтана. Много обгрижвана, хранена, чисти чаршафи, весела всеки път, когато отивах ненадейно. Нямаше близки роднини край нея и бяхме принудени да я оставим в дома. За 4 години не е боледувала. Почина на 91 и половина изведнъж, без да е оставала в легло. Плащахме по-малко от 100 лв. на месец. Има и места, където държавата и работещите се грижат за нашите родители.

Дреме му на Гешев, тука няма далавера за него :(

Това е разликата между частните и държавните домове, плащаш по 700 колкото плащаме аз и съпругата ми за майка и повече от три години получаваме грижи за родител срещу това. Тя се чувства добре и обгрижвана, съпругата ми съсипана, че майка и не може да я разпознае и вегитира. Молете се да не ви идва на главата, изчезват много пари, изчезват документи, губят се имоти, близките страдат повече от болните. Трябва държавна политика,а няма такава...

за гледам аз майка ми...с деменция и на легло....само страдания. Аз на 61 тъкмо пенсионирана...не знаех ни ден ни нощ.Получих възпаление на червата от влачене ,вдигане....накрая си повредих и рамото на дясната ръка.Отпуснат човек тежи неимоверно. Накрая се разбра...няма справяне и я дадохме в частен дом.700лв беше преди 7 години таксата,но я гледаха добре,а ние ходехме през ден при нея. И така 5 години живя там.Почина на 87 години. Ние имахме спестени пари за нашата старост....20х лева и всичко отиде за майка ми,включително нейната пенсия отиваше там. Какво ни чака нас не знам,но дано разрешат евтаназията и всеки да може да решава за себе си докато е с ума си.

А бихте ли споделили в кой дом и населено място е майка ви? И аз търся за моята. Благодаря!

и е в Орландовци. Не знам дали няма да ме изтрият ако му напиша името,защото ще се приеме за реклама,а не е. Преди година разбрах че са вдигнали таксата на 900лв,но с нас бяха много корекни и плащахме твърда такса по договор през всички години.

отидете там по една седмица да поработите ,ама яко. Стига коментари ,работа се иска.

Стига празни приказки, трябват и дела! Работа, работа, работа.

Това е да изгориш в работата си!

Работила съм в чужбина в такава институция като мед.сестра и нашите пациенти бяха супер добре обгрижвани.

Колкото повече годините на човек напредват,толкова повече се замисля как ще приключи достойно живота си. Не всеки има привилегията да умра от раз от сърдечен удар в напреднала възраст. Понякога старостта и болестта ни мъчат с години,и не само нас, а и децата ни които вече не са млади и сами страдат от болести. Никой не иска да коментира такива въпроси,обществото ги загърбва и се гнуси от такива теми. А всеки от нас го чака това.

Да се провери имотното състояние на директорката, нейните близки и роднини, както и на подчинените й.

Някай си (нерегистриран)

Че малко ли е им един душ? Те повечето са лежащи и ги "къпят" с парцали и гъби в леглото. От останалите - повечето не стоят кротко под душа да ги къпят, така че се налага с маркуч! И никой сам не може да се изкъпе! Даже един душ им е много.

Това е скрита реклама за тези домове. Ако "немалотентните" бяха в болница, щяха отдавна да са се преселили във веселите полета. Така че да отваряме такива домове и затваряме болници!

за това почти научно откритие. А ние си мислехме друго...

Да се проверят къде и в кого отиват пенсиите на болните хора.

След като не могат да се справят с доставките на социални услуги, общините трябва да се приватизират и социалните услуги - също! Няма безплатен обяд. Който плаща подобаващо - само той ще получава качествени социални услуги, доставяни от частни социални предприемачи - доставчици, които предлагат високо качество на основата на добрата цена и печалбата!

Деменция е при стари хора. Така че тези случаи на умрели, е много вероятно свързано с това - умрели от старост. Въпросът е има ли изключения? Отделна тема са условията.

Ти усети ли ква глупост написа? През последната година е умрял почти всеки втори. Явно е морга някаква (както почти всеки дом за хора с увреждания). Просто обществото е такова - важно е хората с такива диагнози да не се пречкат на вас - здравите, красиви и успешни и да не загрозяват пейзажа. Ако пък и мрат бързо - още по-добре, нали? Всичко е нормално - те така си мрат.

Цитат от Уикипедия: "Деменцията (на латински: Dementia – „без ум“) е неврологично заболяване, което се отличава с влошаване на умствените способности, нарушена концентрация и др. Деменцията обикновено е „болест на старостта“. Една от формите на деменция, но далеч не единствена, е болестта на Алцхаймер. Деменцията почти винаги започва със загуба на краткосрочната памет, а след това се развиват нарушения в още една или няколко когнитивни функции." От мен подчертавам: "Деменцията обикновено е „болест на старостта“ Това което казах! Както има хосписи, където разни нелечимо болни доизживяват живота си. Дали е морално, добро или друго, изобщо не съм го коментирал. Само че при част от умрелите или всички, е напълно възможно да е от старост. Да ги карат там реално и преди да умрат.

Пак ли ни занимавате кресливи майки на уж болни? Както и ония вресливи уж жадни перничани.... това са фейк нюз от гадовете, които клатят стабилността.

Държава на апатия и безхаберие, непукизъм и несъпричастност, егоизъм и неграмостност, чалга и опростачване.

За компенсация всички отговорни за това държавни служители да бъдат затворени там !

ще е поредната формалност .за да има някакъв ефект,трябва лично другарят гешев да е принуден да живее поне 10 дни в този дом (или някой негов много близък роднина-съпруга,баща,майка ...)

ДИВАШКА ДЪРЖАВА ИЗВЪРШВАЩА ГЕНОЦИД НАД НАРОДА.

Няма Да се притесняваме! Дребна работа.... След 10 години “управление” ... 70000 - 80000 човека нямат достъп до питейна вода.. вие за някви там болни хора... кво толко....

Още от 2-ри Януари ли взехте да ни занимавате с този некадърник и мошеник Гешев! Тези 2 дни от Новата 2020 нищо ли хубаво не се случи?

Туй то "социална услуга", още доста ще патим от това лайно.

Ако беше Мая Манолова омбудсман, то заглавието щеше да бъде - Бойко Борисов избива възрастните хора в дом за деменция!

Изглежда като лагер на смъртта. Идиотска държава, която ще потъва още повече.

Поредния пиар на гърба на болни и беззащитни хора.

А "природозащитниците" интересуват ли се от съдбата на тези хора? Надали, защото тези болни хора сигурно не са част от природата. Виж, ако бяха кучета или котки, поне десетшна НПО-та щяха да скочат!

Не е зле прокуратурата да провери тези 24 хора дали са имали имоти и на кого са ги дарили преди скоропостижната си смърт. В един подобен дом ги принуждавали да ги препишат на лица от персонала и след това им инжектирали смъртоносни инжекции. Нечовешко, пошло, отвратително престъпление.

Но както знаем - всяко чудо за три дни.

... а една страна се оценява като просперираща, именно към отношението и към тези нещастници...!!!!!! Трябва веднага да се вземат на най-високо държавно ниво, необходимите мерки за тези хора, а виновните за това масово убийство на съд и то веднага...!!!!!!

гешефтурата като се разтърчи, та....стой та гледай !

Ше се търкаля - от преяждане!

Поредната имитация на дейност от управлаващата Шайка. Та нали и калинкната от снимката (дори не се и напрягам да запомня именцето й) и самият ГешеФТ са от ГЕРБ и са назначени лично и еднолично от Оня дебелия с Жипката - владетелят на Територията и язовирите. Също и на пещерите.

България , един безкраен кошмар.

Това са подробности. Важното е, че първото, второто, а и третото бебе за 2020-та са ци ган чета. Електората на ГЕРБ се увеличава.

а Павлова, кога ?

2020 - Нацията се отказа от дълголетната си мечта някой да я оправи отвън и най-сетне се вгледа в себе си. Ситуацията с водата в Перник е новата американска мечта на българина, който се надява митичното пернишко племе да вземе нещата в свои ръце. Под нещата се разбират винкели. "Руснаци, американци, германци, французи. Не ни помогнаха да се оправим. Дано перничани спрат да търпят гаврата с тях и ги изринат" - рече човек, търпящ гаврата със себе си, но неизриващ ги поради една и друга причина.

Най-вероятно тоя "дом" е на някой партиен спонсор. А всички знаем, че партийните спонсори са над задкона и недосегаеми.

Защо вместо това не се захване с нещо истинско? Хората с деменция едва ли са проблем... Това все пак са били възрастни хора, които така или иначе с щели да гласуват за БСП и още имат носталгия към времето на Живков! Така че не виждам някакъв кой знае какъв проблем от това! Само че Манолова нали е комунист, затова дърпа конците на новия омбудсман да защитава именно пенсионерите!

Тук си за минусите, нали. Понеже във фейса не събираш лайкове. Понеже си тъп, Саше.

Древна епитафия: "каквито сте - сме били, каквито сме - ще бъдете".

за съжаление в 90% от тези домове става дума за места, където старите хора се умъртвяват по един или друг начин. Разчитат само да вземат първоначалната такста, която е над 1000лв и до 1 месец обикновено човекът е мъртъв. Бързат да освободят леглото за следващия. Никакъв контрол от страна на държавата няма.

срам эа нас да бъдат иэправени пред съда теэи директори

Поредният с Ех. Та нали и омбудсманът (дори не се напрягам да й запомня имението) и ГешеФТ са от ГЕРБ и да назначени лично от Цар Тиква.

говорил съм си с много хора, имащи близки роднини с деменция... в много от случаите болните са агресивни, правят сякакви поразии - трошат каквото успеят, причиняват пожари, налитат на бой.... и най лощото е, че те не го осъзнават. ако са решили че си им "враг" са способни да те наръгат с каквото успеят да докопат. една от най тежките болести е това! и то не толкова за болните, колкото за хората около тях. рано или късно дори децата на такива болни вдигат ръце и търсят подобни институции. разбирам защо са под ключ - ако успеят да се измъкнат от сградата, вероятноста да намерят пътя обратно е нулева. това е едно от първите неща които правят и роднините им - заключват ги и се надяват като се приберат да имат дом в който да го направят... а решетката към администрацията? това си е задължително, освен ако не искаш докато си миеш ръцете някой да те удари я със стол, я да те нападне... аз само се моля - ако някога стигна до подобно състояние - да имам достатъчно останал акъл, та да си тегля куршума

в много МАЛКО от случаите са агресивни . излизат навън и се губят, бъркат дъщерата със сестра си , приказват че искат да ги уморят от глад 15 мин след като са яли и в много малка бройка от случаите са агресивни

Баба ми беше с инсулт, в крайна сметка я "уредихме" в хоспис. Скъпичък, към 1300 на месец без консумативи беше. Докторът знаеше кога, в кой ден ще се освободи място. Явно като попривършат парите роднините и отговорните лица се грижат за тяхната финансова стабилност. Точат, докато има пари и после си поръчват нови пациенти. Как си отиват старите пациенти, в какви мъки, дано не разбираме.

УЖАС