Омбудсманът поиска списък с лекарства, които дават фалшив положителен тест за дрога

Сред тези лекарства са и често използвани без рецепта като например противовъзпалителни, аналгетици, антидепресанти и други

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът поиска списък с лекарства, които дават фалшив положителен тест за дрога | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в цял свят с едните прости тестове могат да направят разлика дали си шофирал назобан с предписани коилчества диазепам или си се насветкал с фентанил , дали си пил два нурофеан за ишиаса или си на черрешата от кока, само на наща държава й трябва конкретен списък с лекарства да не станело грешка. Ми въведете стандарт за тестове, които отговарят на тва и тва и онова и внасяйте само такива , които отговарят на стандата. Много сте прости едни само си чешат езиците а нещата са толкова прости, щото хората отдавна са ги решили , ама тука на някого не му изнася просто. Що не съм чул в Германия, Великобритания Норвегия или дори САЩ някой да реве че теста му отчел нурофен като го хванат на черешата?

а при билките как е положението?

Списъка на субстанции, които дават положителен резултат на ПЦР или антиген тест за ковид е безкраен. Всички достатъчно кисели, дори и оцет. Вече знаем за мангото тествано в Танзания.

Ето какво се постигна единствено от служебното правителство в България: За 1 път и последен, бе извършена проверка на всички МВР служители за алкохол и наркотици! Никога никой не го е постигал и няма да го постигне в България Не служебното правителство дойде за да им вдигне заплатите без нито една проверка!!! Сега МВР провсъюзът започна да отрича верността на тестовете, за служителите им!?! За гражданите, обаче все още са безкрайно точни, и търпят наказания всеки ден!!! Къде е истината??

От тогава, проверки в органите на МВР, няма

Какви са тези малоумия?! Болните да не пият определени лекарства, вместо лежаците да си оправят тъпите закони?!

Ако човекът , който е на антипсихотици, антидепресанти и тн ги взима след предписание на лекар би трябвало да има съответната рецепта. Това се доказва лесно, както и лесно се доказва че е назобан с диазепам а не с пико. Ако има рецепта за диазепама и му е вписано в здравното досие съдът не би трябвало да постанови отнемане на автомобил.

Рецепта за Нурофен, не е нужна

Колко нурофена трябва да изпраскаш да ти даде положителна проба за наркотични вещества. Аре стига с глупостите...

То такъв не трябва да управлява даже велосипед!

Ти ще кажеш, кой да кара влака

"Сред тези лекарства са и често използвани без рецепта като например нестероидни противовъзпалителни, аналгетици, деконгестанти, лекарства за суха кашлица, антибиотици, антихистамини, антихипертензивни средства, перорални антидиабетни средства, антидепресанти и антипсихотици, психостимуланти и др." И тази особа е Омбудсман - от кога антипсихотици, психостимуланти, антидепресанти, антидиабетни ,антибиотици са без рецепта?! Или госпожата си ги пазарува на кило от бликата аптеката ?:))

Отнемането на превозно средство за употреба на лекарства законно ли е?

Ко рече?!

Ми да не ползват някакви тестове дато показват грешни резултати. това не е проблем на водача. След като водача не употремил алкохол и наркотици, а му конфискуват колата би трябвало да има механизъм да му я върнат и да НАКАЖАТ ВИНОВНИТЕ ЗА УПОТРЕБА НА ТЕСТОВЕ С ФАЛШИВ РЕЗУЛТАТ.

Разсмя му силно с последната част от коментара. Вярно ли го мислиш това?!

Ако някой паралие стигне до Страсбург, обезщетението му е в кърпа вързано.

Няма механизъм, защото няма виновни, в парламента

Болкоуспокояващи, съдържащи опиати като кодеин и трамадол, се продават под път и над път без рецепта. Абсолютно Е РЕДНО да влизат под удара на закона. Че не знаеш какво има в пенкилера, който си изпил, е изцяло твой проблем...

Вместо а такива глупости, да настоява за корекция на закона, първо от употребил да стане под въдействие на, второ да се приемат количества в кръвта, които да се смятат за "под въздействие". Не е сложно. Герберастит го знаят този проблем от 10 години и се правят на луди гъби. Още преди 5-6 години ВМРО предложи корекции, които така и не бяха приети. Не бяха дори разгледани от НС!

Хората със скъпи и лъскави возила изгоряха. Сега държавните търтеи ще им ги прилапат и ще се облажат. Чрез фалшиво-положителни тестове. Също както беше с ковид-тестовете - на фанта показваха фалшиво-положителен резултат. Ако някой си мисли, че лабораторните тестове ще го спасят - ще му разкажа следния случай: преди няколко години "реномирана" лаборатория в булгаристан изкара баща ми(без да има каквито и да е здравословни проблеми или оплаквания) "заразЕн" и тежко болен, от болест, която нито я е чувал, нито някога е боледувал от нея... Хората със скъпи коли в булгаристан ще изгорят. Прочетете за КОНФИСКАЦИЯТА НА ИМУЩЕСТВО И ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА, КОГАТО КОМУНИСТИТЕ ИДВАТ НА ВЛАСТ 1944-ТА... Сега в булгаристан се прави същото но замаскирано под уж "благороден" повод... за да не се разбунтуват хората... Един прост съвет -НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СИ КУПУВАЙТЕ СКЪПИ КОЛИ В булгаристан, защото талибаните във властта ще ви ги вземат... а вие ще останете с пръст в уста.

Не дръжте ръцете си на волана както на снимката. Just saying.

Е то в България няма наркотици, няма пътища, няма автомобили (само кочини), какво остава някой да е употребил нещо, а още повече да се качи да шофира "автомобил" след това, по "пътищата" Кого заблуждавате, толкова съвападения на веднъж - няма как. Всички тестове са фалишиви.

като няма проблем ,защо полицаите отказват да се тестват с тях? Има подадено искане от техния синдикат до ВСС за отнмяна на наредбата , с която ги задължават да се тестват , заради голямия брой фалшиви резултати. В същото време прилагат тия тестове на хората с цялата тежест. Някакси лицемерно ми идва.

Да ти е хрумвало, че при тях показва просто защото наистина взимат нещо?

В листовките на лекарствата изрично е упоменато дали след прием на лекарството не се препоръчва шофиране. Хайде стига сте се правили на интересни! Надрусате се с успокоителни и са качвате на колите и те ви пука!

е то и тук е като чашката (1.5 л.) вино то това тяхното не е друсане

къде в листовката на Нурофена пише да не се кара след прием?

И аз за нурофена да попитам. Колко дни след като си употребил таблетка от 200мг организмът се е изчистил? Тежа 76 кг. Два ли, три ли , седмица ли, месец ли къде има такава информация?

В Булгаристан изключения не трябва да се правят. Вземаш лекарства - не караш автомобил. То и е момента като арестуват някой се започват едни циркове с инвалидни колички, линейки и пълзене по пода, а предната вечер първи върху масата в БИАД.

Дали съзнаваш каква глупост пишеш? Или да се разболяваме и шофираме по график а?

Като си емоционално нестабилен ходиш пеш, не шофираш!

Чайчетата и пастата за устни на Кристиан Николв да не забавите в списъка

Лабораторния тест е достатъчно прецизен. Полевия е само насочващ. Единствения проблем със системата е крайно недостатъчното количество лаборатории.