Ученици от СМГ се прибраха с пет медала от олимпиада

Български ученици спечелиха 9 медала на Жаутиковската олимпиада в Казахстан. Ученици от СМГ участват за десета поредна година, те са завоювали 5 медала.

Обратно в новината

Коментари - Ученици от СМГ се прибраха с пет медала от олимпиада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво, браво, браво!!! овации за младежите и за техните преподаватели и родители!!!

а , едно време какви медали имаше.. тези герберастчета , изобщо да не ме занимават ! да ходят по-бърже у чужбина, че така не можем ги плюем пълноценно .

Едно от тези деца е мое ! :)

Искам да добавя ,че тези успехи се постигат с цената на огромен труд и постоянство ! Нужна е желязна дисциплина и мотивировка за да се издържи на натоварването ! И още нещо , материала на нивото на което се изучава в СМГ не е достатъчено за олимпиадите . Извън учебната програма тече непрекъсната подготовка на много по-високо ниво при частни учители и капацитети в тази област .

Поздравявам Ви и пожелавам здраве и успехи на сина Ви! Аз съм голям фен на математическите гимназии - едното ми дете учи 8 години в такава. Тези училища са за трудолюбиви деца, обичащи математиката - попадналите по принуда единици заради болни амбиции няма какво да ги броим, те не ходят на състезания. А учебният материал по математика за "цивилните" е така "измислен" от МОН, че в 7 клас повечето деца не могат даже да прочетат и разберат условието на задачите, камо ли да ги решат. И всеки път като изкара PISA резултатите - греда!, пак сме предзадни средностатистически.

Браво на децата, учителите и родителите им. Децата на България са благословени от Господ и са най-голямото и богатство.

Браво на прекрасните и умни Българчета ! Скоро те ще диктуват правилата , за наша радост . Със здраве :)))

От твоите уста - в Божиите уши!

,.......САМО В БГ,...ВСЕКИ 2-РИ Е НЕГРАМОТЕН... На кой ли му пука , нали Кунева прибра урожая предвиден за Бг-образование !

И какво от това? Така или иначе няма да останат у нас, т.е. за България са напълно безполезни. СМГ от много време си е корумпирано училище и ми е интересно как точно те са влязли там...

С акъл са влезли.И поради това,че имат акъл няма да останат тук да слугуват на тъпите комуняги за 500 лв!

Мнението Ви е достойно за кандидат-студентски бисери. Ето такова нещо не бях чувал: да влезеш в СМГ с подкуп, да отидеш на международно състезания с подкуп, да спечелиш златен медал с подкуп. Явно в СМГ "корупцията" наистина е голяма, щом децата продължават да представляват държавата ни с високо вдигнати глави. Няма само Григор Димитров и Христо Стоичков да представляват България.

Скрий се бе, хейтър!

В СМГ децата на 99% си влизат спрямо възможностите и показаните резултати. Само комплексирани родители, чиито деца не са успели говорят такива глупости. Аз като горд баща мога да потвърдя, че детето ми си учи в СМГ още от 5-ти клас (сега е 10-ти) ... не е ходило на подготвителни курсове ... с 6:00 на матурата по математика .... просто възпитавайте децата си

Много ме разсмя с коментара си ! Дъщеря ми е в СМГ и е изрешила досега цяла планина от сборници по математика за да е на съответстващото ниво за това учебно заведение ! В СМГ 99% от учениците са елитни математици !

Не може всички да са надарени или да са умни като тях. Въпросът е по-друг - какво правим с хилядите, които изобщо не завършват гимназия заради математиката, десетките хиляди които едвам завършват средно образование заради математиката, стотиците хиляди, които след като са завършили нищо друго освен таблицата за умножение не си спомнят?

Не разбирам какво е виновна математиката. Математиката, която учат в училище е така орязана, че и тези, на които хич не им се отдава имат шанс да изкарат шестица, ако учат. Лошото е, че с тая математика няма да има кой да учи за инженер.

Нивото на математиката във водещите математически гимназии в България е много високо! А информатиката в математическите и в някои от техническите гимназии е на световно ниво! Много деца излизат с познания, позволяващи им директно да започнат работа! За сравнение - в повечето западноевропейски държави информатика не се изучава! В САЩ в огромна част от училищата нивото като цяло е много ниско. Много хора се принуждават да записват децата си в частни училища, плащайки по 20-30.000 долара такси на година... Друг е проблемът, че "обикновените" училища в България са просто на много, много ниско ниво. И учениците, и учителите са демотивирани. Учениците се държат арогантно с учителите и изобщо нямат интерес към тъова, което им се преподава! Липсва практическа подготовка и професионално образование, което се търси на пазара (например автомонтьори, готвачи, заварчици, дърводелци, а отскоро и стругари, фрезисти)...

Браво на децата! Браво! Да са живи и здрави! Да си пожелаем докато стане време да се реализират на пазара на труда, да са създадени условия за млади и кадърни специалисти - за работа и достойно заплащане, за да не се налага да заминават в чужбина.