Окончателно одобриха валидност от 10 г. за паспортите

Променя се начинът на издаване и подмяна на български лични документи

Обратно в новината

Коментари - Окончателно одобриха валидност от 10 г. за паспортите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stan Stan

Всяка смяна на паспортите - това са 100 милиона лева за Сименс, IBM, HP. Ей затова не им трябва на ГЕРБ и Воля държавно партийно финансиране ... Гласуваш закона, дарението няма да закъснее ... И при това - напълно законно. И при това - напълно невидимо за обществото ...

ПРЕДИ МЕСЕЦ СИ ПОДМЕНИХ ЛК И ПАСПОРТА ( С ГОДНОСТ 10 ГОД) -ПВЕЧЕ ГОДНОСТТА ИМ Е 15 ГОД

Те одобриха, ама за другия век А аз трябва да пропътувма 500км. да загубя 2 дни отпуска за да поправя несвършената работа на КАТ... не са ми вписали Евро5 в регистрациония талон и сега кой знае защо за да ми падне данък двойно трябва дида в кат да се редя на опашка да си пратя новия талон, те да изпратят инофрмацията в Общината. ... Вместо по простото събирам документите изпращам ги по пощата до КАТ и те ми ги връщат или още по-простото Сертификата за Евростандарт до изпращам в общината и те ми оправят данъка.

Maлеко ти е опита моето момче...длъжен си да го върнеш паспорта, НО ако имаш валидна виза ти го перфотитат и се оказваш с обидно перфориран паспорт, който има валидна виза и размахваш този паспорт по летищата в чужбина и си за смях. Аз лично на Атланта в САЩ и на нюарк...голямо летище също, съм бол питан от полицаи българин ли съм, щото те ни знаят резила....Америка ми дава десет годишна виза, но нашите управници пет годишен паспорт...просто нямам думи, подиграват ни се най нагло, като ни продават паспорта, който струва максимум два лева, за .34 лева и то ако го издадат за месе,.... каквито ни управниците, такава ни и държавата...идиотска!

ТОЙ (генията на западните Балкани) е велик....хи хи

Ако не сте чели статията "Полицаи в повече" - прочетете я. Ще видите за какво безумие и неадекватност става въпрос когато човек остане без документ за самоличност. Ако сте в град, където няма от кого да вземете пари на заем може да пукясате от глад. Повечето банки не искат да дават пари, ако не покажете лична карта, паспорт, шофьорска книжка - не признават удостоверението от МВР, че сте с откраднат документ за самоличност.

Всъшност никое ченге ше иска да признае, че у нас неофициално е въведен данък международен паспорт и само у нас българите сме подложени на унижението да пътуваме с по два паспорта масово един актуален без виза и изтекъл, който обаче има актуална примерно американска виза. Питам какви толкова усилия са необходими до 2021 г да се извършат за да станат паспортите 10г. Апропо доказателството, че наистина ние българите сме подложени на скрит данък ще го видите, когато тези паспорти се появят. Тогава те ще са с няколко стр. По дебели и ще струват два пъти повече...тоест в бъдещите ни паспорти ще има нещо като златни страници!

Как точно носиш два паспорта, ако си длъжен да върнеш стария при получаване на нов? Лъжеш, че си го изгубил ли?

Не, казваш, че имаш валидна виза и не ти взимат стария. Визите за САЩ са с валидност 10 г. (масовите).

глей ся пич тия работи са сложни и не ги знаят в кръчмата в Подгумер))))

Народното събрание преди сума ти години реши че задграничните паспорти ще са с 10 годишен срок на валидност... ама МВР отказа да се съобпрази с решението на НС като каза че в договорът който са сключили с фирмата която фактически "произвежда" паспортите са пропуснали да включат клауза която да позволява на МВР да променя този срок и затова тези които искат паспорти с 10 годишна валидност ще трябва да чакат договора да изтече, и това е единствената причина поради която вместо още преди 7 години да започне издаването на "големи и трайни" паспорти ще чакаме още сума ти и време.

Пълни тъпотии, всеки договор може да се промени.

ама требе да има марак за тая работа... а МВР и спонсорите му не щат-)

може ама кат се цуца ни можи)))

За етноса - специални еднопосочни паспорти, с неограничен срок на валидност, но само в посока навън от България, без право на връщане и без рекламация от отсрещната страна!

PEYTSCH

На етноса валидността следва да е до...вчера....

Кял файда като ги проверяват 5 часа по КПП-тата. А турете 100 машини за самочекиране. Един автобус ще минава за 10мин. ако се паднат 5 автобуса туй е цял час.

Кога ще ходим в Румъния и Гърция на 5-та предавка?

Има ли бели хакери да обърнат файловете?

УАААААУ Е сега вече народа си отдъхна! После кажете, че нищо не правели за нас политиците!

Гледам последния абзац - и що само сроковете сте уточнили? Уточнете и тарифите,комисионите, кой ще ги издава и т.н. важни подробности, че да са наясно мераклиите!;)

не по-късно от 1 януари 2021 г. пък беше първи януари 2018 ама тогаз Бъчи - пояснявам фитката на боци в Израел съ у@ра не, че сегашната мутря няма да го направи същото

с две думи къде 2031 може и да стане....

имам от повече от година паспорт с валидност 10 години :) при това - син. ОТ кралицата честито и на чевенопаспортчиците :) хихихи

Само където кралицата издава червени паспорти, а не сини, и аз имам такъв

Син???? От коя кралица?

ми явно не само от тая дето я назнайват в Петърч

Единственото съществено нещо е споменато в едно единствено изречение, в края на статията. Това обяснява унищожаването на свинете за храна в България (все още).

И защо то 2021г. Какво пречи да е от 2020 например.

Щот е много сложно....нови бланки трпбва да се проектират, че и да се напечатат....софтуера трява се бутне от най добрия програмист, че да може да се чекват различни числа....мъка, мъка

Нали трябва да се реши кой наш човек ще спечели обществената поръчка. Нали ти е ясно, че ще се усвояват едни пари.

те тук е гранде проблемо