Огнен празник и хиляди именици в деня на Св. св. Константин и Елена

Според народните вярвания на днешния ден строго е забранена всякаква полска работа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елена никога не е била царица. Тя е била съдържателка на бордей, затова бащата на Константин я изоставя и се оженва за жена от семейството на императора.

Честит празник на Св. Елена Костова и на Св. Констаттин Папазов. Щях да кажа "...и да почерпят!" Пфу-пфу,

Глупостите на Уикипедия. Голяма е злобата на неоезичниците към Светата равноапостолна ЦАРИЦА Елена и към нейният син Светият цар Константин, който скъса с езичеството и сатана и последва Христос. За твое сведение, простако анонимен платен, много тогавашни историци пишат за Света Елена, че тя е била най-благочестивата жена, жена несравнима по вяра и праведен живот. Между тях са Руфин, Евсевий и други. Уикито е за такива малоумници като вас, да разпространявате лъжи и манипулации.

Репликата е до "уточнение"-то нерегистрирано по-горе. Ама то едва ли ще се обади повече.

На всички именици честито! И стига с тези езически вакханалии

Нека го има този обичай - нестинарството, той напомня, че българите са били езичници. В днешно време нестинарството е атрактивно, без да се влага някакво вярване.

Няма нужда от такова напомняне. Ами откъде знаете, че тези дето го играят не влагат някакво вярване? Ти като зрител може да не влагаш, но тези беснотии в жаравата се случват. На практика истинският празник се ползва ката параван и първата асоциация на хората е с нестинарите. Истината е, че Константин е първият император, който не сама слага край на гоненията срещу християните, ами прави християнството официална религия на Източната римска империя. Това е повратна точка в историята и духовното израстване на цивилизацията изобщо. И ти си ок да се подменя с някакви неоезични циркаджии, които се въргалят в пепелища за пари. Ашколсун!