Резервоарът на катастрофиралия „Боинг 737“ се е взривил

Спасителите са открили първото тяло от загиналите със самолета, търсенето на черните кутии продължава

Обратно в новината

Коментари - Резервоарът на катастрофиралия „Боинг 737“ се е взривил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боинг не бяха ли руски самолети ??

САЩ започнаха да произвеждат все повече бракми!

Ако бяха на Союз щяха да са живи.

като комаров

Путин е виновен, тра-ла-ла-ла-лааа, Винаги виновен, шаа-ла-лалааа

естествено. Защо държи индонезийците бедни?

"Спасителите са открили първото тяло на човек от тези, които са били на ..." защото сигурно ще открият тела на извънземни, мечки, кашалоти и други пътници.

До ден днешен няма паднал Москвич.

Не съм запознат с конкретния тип 737-800 но предполагам, че самолетът няма резервоари, каучукови или метални, вградени в крилото. Самото крило е "мокър тип" и горивото се разполага в него. Може би спасителите са открили централния резервоар?

Имаше подобна случка в една от серийте на Раследване на самолетни катастрофи, където на сноп от кабели в резервоара, част от изолацията беше паднала и по време на полет дава на късо и от искрата взривява резервоара в едно от полукрилата, може да е сходна случката и тук, жалко за хората...

"Имало е технически проблем, за който е било съобщено след предишния полет по маршрута Денпасар-Джакарта предната вечер, после проблемът е бил решен, а самолетът допуснат до полет от сертифициран инженер", — каза пред изданието Straits Times главият изпълнителен директор на Lion Air Едуард Сирайт, който отказа да съобщи за характера на открития тогава проблем. Самолетът Boeing 737 на индонезийската Lion Air изчезва от радарите 13 минути след излитането от Джакарта за Суматра. Известно е, че скоро след излитането пилотите са поискали кацане по спешност.

Това да не ви е ТИР. Намерили резервоара...???????. Горивото се държи в крилата . Сигурно е имало допълнителен бидон ли....

...В КРИЛОТО! Този самолет има ЕДНО крило, съставено от центроплан и две ПОЛУКРИЛА.

Има централен резервоар кпйто НЕ Е баш в крилото!

Като си помисля,че тези Боинги -737,са най-масово използваните,ме побиват тръпки !

презервоара на бойг направил БОИНКБОИНК

Аз пък си помислих, че е руски самолет- ми така де, всичко що е западно никога не може да е грешно- пак ли сгреших?

Ти си си сгрешен, не се мори да питаш.

Браво, аз Ви разбрах- американската техника е най, най ,....нали така и не може да се взриви, сигурно Путин е заложил взривател. Той нощно време това прави - залага бомби и взриватели , за да компрометира великолепната американска техника.

Проблема на руските самолети е, че падат при демонстрационния полет. И при военните, и при гражданските им самолети се случва обезпокоително често...

Другия им проблем е, че изключително малко авиокомпании по света ги ползват. Основно държави от третия свят.

От 15 август до сега е изкарал два месеца и полoвина преди да падне. По-добре от Али Експрес.

За кой резервоар става дума? Боинг (пък и всички модерни самолети) имат по един резервоар във всяко крило, както и един във фюзелажа между двете крила. Има подобен случай на късо съединение с утечка към датчика за горивото в средния резервоар (почти празен, но с много изпарения), която предизвиква искра в резервоара и избухването му (полет TWA 800, през 1996), макар и с по-стар самолет (Боинг 707), но компанията е взела мерки много отдавна.

Тоя случай не беше ли причината, че са го забавили много на летището и климатика в салона е бичил на макс, за да охлажда (за сметка на резервоара) и изпаренията са достигнали температура, дето и една искра му е достатъчно, както и май се е случило...

Точно за тоя случай става дума. Прекалено дългият престой на летището с включени климатици на макс са подгрели резервоара и са причинили силните изпарения на горивото в свободния обем (резервоарът е бил почти празен) над критична точка на температурата. Утечката е свършила останалото.

Това с утечката е официалната версия. А според многобройни очевидци е бил свален с ракета, вероятно изстреляна от американски военен кораб.

Абе досега е доказано че само една държава е сваляла и то няколко пъти пътнически самолети - заради тази държава се е наложило да се разреши използването на GPS

Ех, бе, добре, че сте вие да ни светнете каква е истината. Официалната версия е, че ти си човек, но според много очевдци само приличаш на такъв, а в същност си примат, като поведение, постъпки, мисли и чувства.

Коя държава имаш предвид? Украйна, която е свалила един с израелци и един малайзийски, или САЩ, които свалиха ирански?

Имам предвид Русия

Да, имало е версия за сваляне с ракета, но никога не е била подкрепена с доказателства. Имало е много очевидци, но само две фотографии. В случая с едната фотография се оказва, че снимащият е насочил камерата в обратната посока и всъщност е снимал далечен самолет, който е набирал височина. В случая с другата фотография се оказва, че е снимано черно небе, а светлата линия, след микроскопски анализ се оказва дефект на филма. Колкото до очевидците, от голямо разстояние са видели самолета след експлозията на резервоара, която повдига предницата на самолета, който (след откъсване на частта пред крилата започва за кратко да се издига стремглаво нагоре. След това пламъците се разпространяват бързо, предизвиквайки вторичи експлозии. Всичко това отдалеч се възприема от очевидците като застигане и удар от ракета. Тази първоначална версия скоро отпада, след анализ на всички радарни записи и проверката на всички кораби и самолети, които са били в района, не само военни, но и граждански.

Има 258 (!) очевидци, които потвърждават, че самолетът е ударен с ракета.

Моделът на Боинг е 747 при TWA 800, не 707. Проверявайте преди да пишете.