Обявиха за безследно изчезнали моряците ни, потънали в Норвежко море

Започва международно разследване на инцидента с кораба "Стара планина"

Обратно в новината

Коментари - Обявиха за безследно изчезнали моряците ни, потънали в Норвежко море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човешкия живот явно не представлява нищо за собствениците и капитана на кораба: След като е имало предупреждение за буря защо не са изчакали в пристанището? За да не плащат такси, вода и пр.? Защо загиналите за били без предпазни въжета. Защо едно момче без никакъв опит е пратено въобще на палубата при такива страшни вълни? Защо корабът не е плувал близо до брега за да се скрие при нужда в някой фиорд? Отново за икономия, да не се плащаттакси? Претоварен ли е бил кораба? Ако да - защо? Съответствал ли е класът на кораба на опасните води, в които е плавал? Докога за алчността на някои хора ще се плаща с човешки живот?

Някой да си спомня нещо от разледването и резултатите от потъването на Хера - Някой да си спомня направили нещо "един много уважаван адвокат защитавал пак той Мед. Сестрите в Либия " Тогава загинаха доста повече от 2 души Някой да си спомня побликувани резултатите от преоръщатето на " Ванеса " и там загинаха сума хора

"...ако до 5 г. телата им не бъдат открити, те ще бъдат обявени за починали и чак тогава близките им могат да получат смъртни актове." Щот да не са на острова на Робинзон Крузо, ли.

Шило

Такива са правилата, пич. На всички е ясно, какво е станало, но без телата няма как да бъде обявена смъртта им. А това, за петте години е в Закона за лицата и семейството.

Така си е - безследно изчезнали. Лятото ги чакайте да изплуват на Слънчев бряг. Да би се здраво вързало, не би в океана плувало.

нас бугарите кучетата ни яли

А бе тия 5 години от къде ги взехте? Дайте закон, член, алинея.

Е нали капитана уж можел всичко: да жени да развежда пък сега ко ? Един смъртен акт не може да изготви.

Шило

Няма как.Телата ги няма.

Роднините им ще има да плащат данъците им 5 години. Нито колата ще се кара нито апартамента ще се ползва. След 5 години няма да стават за нищо. А пък ако някоя съпруга реши да се развежда, за да се жени наново. До 5 години ще прецъфти и с новото семейство ще трябва да се бори за инвитро. И то защо, защото капитана тъй казал. Между другото през тези 5 години ще трябва ли да внасят здравни и пенсионни осигуровки?

E кво ще разследват нали 5 години ще са тука.

И пак да питам де, корабособственика не е ли човешки погладнато този който в този моминт трябва да подкрепи финансово и морално семействата на загиналите (драги модераторе). това с петте години, със застрахователите и прочие врътки нямат нищо общо с човещината и човечността! Ако наистина фирмата е загрижена за аргатите си, а не само за доходите си!

"поред процедурата в такива ситуации, ако до 5 г. телата им не бъдат открити, те ще бъдат обявени за починали и чак тогава близките им могат да получат смъртни актове." 5 godini ?!?!!?!?

Никой не е решил да прави преход в тези условия. В най-лошият случай капитанът да е виновен. Малта е по-корумпирана и от България, ако някой не знае, очаквам това да бъде най-доброто разследване в света. Е, може би, след самоубииството на Джефри Ъпстейн.

А кой да е виновен!? Да не би онзи зад бюрото в Малта дато държи правата за флага. Предупреждението за бурята е поне на два дена, През това време се получават указания за свормиране на конвой през фиордите, или се дават указания за сигурни котвени места за изчакване на времето. Дали она от Малта, или този от Варна по -добре знае!? Лошо, ама много лошо време край гръцките острови. Застаноли сме на кутулук. По вятъра и вълната слиза наш кораб. Лафче за времето, за събитията у нас. Старши помощника пита кой е капитана ни. Казват му. Той -А,бу уж голям капитан, пък се крие! Вика ме капитана и казва готви машината тръгваме! аз - Барба, виж какво е морето, виж какви кораби са на ампико. Остави го героя, той не бори вълната, гемията му не е 42 годишна! Усети се ....Беше ми първият капитан на море, до тогава знаех че на "екватора има барове с красавици", които ме чакат ....

Шило

Мани...Сега всеки гони графика...