Обвиниха надзиратели за смъртта на Горан Горанов в килията

Остра дихателна недостатъчност в резултат на ударната парна струя, е причинала смъртта на 32-годишния затворник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

другия път да го заключат на студено!

Тоя Горанов, явно е опитвал да избяга като ползва тръбите за парното като Оръжие или да разбие стената.

а хубустника защо е бил заключен в килия от втора зона с повишена сигурност в бургаският затвор?

Нещастен случай или боже наказание. Може дърво да ти падне и те отрепи, може метеор, може вкъщи ток да те убие. Изолатора е доста изолиран и настрани, там са престъпници с голямо нарушение на режима в затвора. В този случай никой не носи никаква вина, няма умишлени действия, освен на престъпника. Първо е тероризирал съгражданите в Бургас, в последствие останалите съкилийници и надзиратели, и последно мисля че сам от бяс е ритал и къртил тръбата. Вярвам в божия справедливост, сигурно убил дузина младежи с наркотиците си, първо върбовка и зарибяване, в последствие вкарването им в престъпна мрежа на пласьори, проституция, кражби...

Надзирателите да преминат и курс за параджии, и за електричари и за ВиК. И за още курсове що има.

"...зависимият от наркотици младежки шампион по борба, който многократно е задържан в годините за различни престъпления..." Мисля, че това изчерпва темата. Получил си е заслуженото с лихвите и вече не гледа така нагло като на снимката. Дай боже такава смърт на всички като него.

за колю крадеца ли говориш

"Последно Горанов излежаваше присъда от 2 г. и 6 месеца за нападение над надзирател през март. След този инцидент бургазлията бе пратен за лечение в болницата в Ловеч. След няколкомесечен престой там той беше върнат в затвора. На едно от делата в съда Горанов: "Лечението в затвора в Ловеч не ми помогна, чувам гласове и получавам халюцинации. Искам да се прибера вкъщии да се лекувам". Магистратите обаче не го пуснаха с мотив, че е опасен за обществото. Той има и още 6 присъди - за унищожаване на имущество в ареста и нарушаване на обществения ред и засягане на телесната неприкосновеност на гражданите. Младият мъж стана известен след грабеж в компютърен клуб, при който първо насочи газов пистолет към посетителите, а след това си сложи маска на лицето. По-късно, при кражба на цветя от католическа църква, преби свещеника, дръзнал да му направи забележка. "

В нашата страна цари такова беззаконие че НИТО ЕДИН затворник няма да се поправи след наложено от БГ съд и изтърпяно наказание. Единствената полза от затворите, е че определени индивиди за известен период от време няма да са сред обществото. В този случай мога да кажа само, добре че този човек няма да бъде вече сред обществото. Лека му пръст.

Какъв изрод трябва да си да слушаш и гледаш как живо човешко същество агонизира с часове? Само срещу рушвет си мърдат пръста...

Никой не седи и слухти до изолаторите в американските и нашите арести. Там са такива крясъци и викове на най-тежките престъпници, надзирателите ще луднат, затова и няма постоянно надзиратели. Минават един път за проверка и даване храна и вода, всеки престъпник се прави болен за да го преместят в болницата, така да не им е леко на надзирателите.

не е само срещу рушвет, гадни са много и задкулистни, но дано бъдат наказани скоро

Сварили го жив, ужас.

аа, сам се е сварил! те не са уечаствали!

Е такива боклучи където си превошават правомощията са за трепане.

Горе-долу, попрочетох случая. Човекът е бил талантлив спортист. Само дето една сутрин се е събудил и вече е бил на друга планета. Впрочем, психиатричните заболявания се появяват точно така. Да, да, ти, който четеш нямаш никаква гаранция, че утре сутрин няма да се събудиш с някакво шизо и гласове в главата ти да те напътстват. Защо не е лекуван този човек в клиника? Има си такива с висшо ниво на сигурност. Някой трябва да му е поставил диагноза. Или не е ? А защо?

А бе щели да го вземат в олимпийския отбор, но уредили наше момче. И той превъртял. Повярвал си, че е голям мачо и едни хора го надушили, че може да им върши мръсната работа. Не се справил, и затова ...неведоми са пътищата мафиотски.

В килия, вързан за тръбопроводи на парното с вериги ?! Абе хора, какво се случва в тая територия ?!?! Не бе, не съм нито БХК, нито Сорос, нито цигански защитник и т.н. В затвори има хора, които не са платили издръжката след развод защото са нямали пари! Повярвайте, има! В затвора има хора след ПТП-а , които не причинили нарочно! В затвора има хора, които са там, защото курвата, жена им се е джаскала с друг, пък им е паднало пердето. Частици от секундата ви делят от затвор. "На мен няма как да се случи" са си мислели и те. Но това,жив да те сварят .... Не може, не може да свариш човек, живо същество и да няма виновни!

Рецидивист си е заминал, и веднага съдят държавните служители

Значи при авария в инсталацията на затвора и смърт поради аварията са виновни двама надзиратели, а при паднала козирка на ремонтираща се сграда дори не знаят/не смеят да кажат кой е виновен, какво остава да му повдигнат обвинение. Много са смели нашите прокурори.

Беше вързан с вериги за парното и той се е опитал да се освободи.

Сигурно има много братофчети, потънали в болка и страдания.

А кой е допуснал да има отопление в килиите на престъпниците? Един боклук по-малко.

Фюри

Станислав,може и ти или децата ти да сте там.Тогава такива идиоти,като теб ще четат евангелието.

Не съм убеден дали и във средновековието е имало по ужасяващ начин да бъдеш убит. Тази държава трябва да се огради и белязана като варварска! Идея си нямам кой е Горан и за какво е осъден, но присъда да бъде "сварен" е ... даже дума не мога да намеря! Чисто логично, след като са ти отнети правата сам да се грижиш за съхранението на живота ти, отговорност за живота ти носят точно надзирателите!

Ако за всеки изрод вземем на се сополивим, жална му майка на света.

"рапортите от дежурните надзиратели до ръководството на затвора, които неколкократно в дните преди смъртта на Горанов, са сигнализирали, че психическото му състояние се влошава." - той разбираш ли много изтормозен, не като тези дето ги пребиваше преди. И сега да редим сълзи за него. Дали сам е искал да иде в болницата, но се е сварил или само направили к*р-капан, ама няма какво да жалите.

Причината е не катастрофата и изтеклия газ, а че някъде горяла печка.

A tozi, me pomnite li kakvo govedo beshe prezhive? Kak tormozeshe horata ot Burgas?

Абсолютно нищо не може да се направи при изтичане на пара. Учудвам се, че въобще може да има килия в която минават тръби с пара под налягане и температура от 140 градуса. Вината не е в надзирателите, а както казва адвокатът, че психическото му състояние се е влошавало през последните дни, може и сам да е пробил тръбата. Изгарянията са по главата и дихателните пътища, все пак. Жестока смърт, която едва ли е заслужавал.

Така е! Сам е пробил тръбата с пара под налягане, като я е прегризал със зъби!

Сварили са го жив - жестока смърт, подходяща повече за онзи, който уби журналистката от Русе!

Така е но ти какъв си писанията ти не са много читави.

Ами ти какъв си? Твоите писания мигар са читави? Я се вгледай малко в себе си, но внимавай да не се ужасиш!