ИПИ: 10% от фирмите печелят 70% от обществените поръчки

Около 10% от изпълнителите на общестени поръчки у нас печелят към 70 на сто от поръчките.

Обратно в новината

Коментари - ИПИ: 10% от фирмите печелят 70% от обществените поръчки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата на Боко Тиквата

ИПИ явно са преровили доста обществени поръчки, но по изводите им си личи, че са кабинетни анализатори с никакъв практически опит в обществените поръчки. Трябва да се насочат най-вече към...ГЛАВАТА НА РИБАТА, която е яко вмирисана.

който не е разбрал БГ се упралява от ОПГ- ОрГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА група !!!

от държавни пръочки се крадат около 2 млрд на година ....моделът беше въведен от Васил Божков още 2005та .... една от 1те фирми коят обира големи държВНИ ПОРЪЧКИ е тази на СИМЕОН ПАШОВ - ГЛАВБОЛГАСТРОЙ .....и разбира се ДОГАН И ПЕЕВСКИ с технирте обръчи от фирми ....ГЕРБАВИТЕ ИМАТ също фирми които получават поръчки и разбира се ПАТРЕОТАРИТЕЕ които окрадоха ОГРАДАТА с Турция ..... да не споменаваме и контрабандната и наркотрафика ....където замесени всички урпаляващи ......най-вече ГЕРБ .....

А на бате Боце, тарифата е 30-50%. Който не си плаща.... Бухалки, НАП, СОБТ, ДАНС изобщо каквото дойде

да ! пращат му КЗК , прокаратура , ДАНС и тн ......... то въпросът е че не е само за пари ....опитват се да го приложат дори на неудобните които не слушат като Президента .... или МАРЕШКИ .... вижте как му пратиха КЗК и Прократурата .........

Отдавна беше тази тарифата на Боко - когато беше кмет на София. Сега порядъците са 4-20 пъти по-големи.

университетите също крадат държавни пари от обществени поръчки за издаване на книги/помагала.

и в резултат на всичко това тиквата от банкя печели 32 %.просто невероятно,тоя народ е полудял,в герб членуват бивщи воеени и полицай,погледнете депутатите им -пълни олигофрени.идиотска държава.

Някъде четох преди известно време, че най-големите фирми в България се държат от бивши сикаджии и висаджии и съответно те печелят обществените поръчки, обявени от държавната администрация. Струва ми се, че тези хора не биха допуснали конкурентен бизнес, ако не е на някой от техните кръгове, но тогава няма да е реална конкуренция, а задкулисно "аз на тебе, ти на мене".

Държат се всъщност от ченгета - бивши "комунисти"

схемата е следната, ако един строеж примерно струва 100 000 лева, държавата плаща щедро, половин миллион, изпълнителя лъже, че ще вложи матеряли за 500 000, реално влага наи-евтиното за 50 000, остатъка 500 000 - 50 000=450 000 се дели между изпълнител и възложител.

не е така схемата ......схемата е следната - поръчките се получават от осонвно фирми около ДПС И ПЕЕВСКИ КАКТО И Главбогластрой на СИМОН ПАШОВ .....РАЗБИРА СЕ и Герб и Патриоратирате имат фирми които получават държавни поръчки .... парите се крадат до 80 % от тези фирми ....подзипънлителите получават едва 20-30% от парите ...... само че съд и прократура няма У БГ .....

От 2009 - 2012г приоритет беше да се фалират масово фирми .... вече е лесно, останаха само тези от определения от тях кръг! Сега и да иска някой не може да им отнеме кокала. Ако така скоростно разрешаваха и проблемите на обикновените българи хехехех мечти

Публикувайте списъка да ги види народа!

60 хиляди милиона окрадени и раздадени на обръчи от фирми близки на...Баце! Ай честито на печелившите - другите мрете !

Ако публикуват фирмите, ще видиш че зад тях са другари много преди Баце.

И какво от това? Сигурно и другите 30% ги печелят, но чрез подставени лица. Ами те набедения за премиер пожарникар го хванаха да използва Фалкона, като такси, да си джитка с джиповете на горските и т.н. (мога да изброявам до утре сутринта) и резултатът е никакъв! Дори Тиквеника се сърди! Щял да си поръча бронирана Нива! Зер как смеят да го попитат Него, богочовека, Него дето са го галили три папи и един Маджо по главата!

...а останалите 30% от поръчките се печелят от свързани със споменатите 10% от фирмите подставени лица. Да живее БХ!

Лошото е, че всички тези фирми нямат капацитет да изпълнят спечелените проекти сами. Възлагат на подизпълнители, на които бавят плащанията, или не плащат докрай и така парите, съответно качеството намаляват надолу по веригата.

ТО ТВА е целта на фирмите около власта - да вземат държавната поръчка тоест парите ....от там се крадат до 80 % от тях а за подизпълнителите остават трохите ..... никой не го интересува че магистралите са ограбени или оградата с Турция ше падне щото Патреоритарите са гепили 50 % от парите за строежа й ......

Това какво е?Анализ на гербавата мафия с център Банкя ли?

Лердалски тунел, Норвегия: 24,5 км - 120 млн евро - 1 км. = 4 898 млн евро. Кресненско дефиле, България: 2 км - 125 млн евро. - 1 км = 67,5 млн евро. Близо 14 пъти по-скъпо от тунела в Норвегия.

имения в чужбина, имения в беге, джипове, кокаин, проститутки - там са откраднатите пари.

Щом продължаваме а искаме социализъм и комунизъм ще бъде така ! ! При капитализма не е така Но тук е изток , не е запад . Тук хората са мазохисти и гласуват за бившите си изедници и експлоататори .

Малко в страни от новината, но ми прави впечатление, напоследък, като чета нечии изказвания, че хората не могат да се изразяват. Нямат гладка и структурирана мисъл и то хора на отговорни постове. Просто си представям как поставят задачи на подчинените си и какво разбират подчинените от поставената задача, най-вероятно изобщо не им е ясно какво иска шефа. Тъжно. Доста от пишещите по форумите се изразяват по смислено, въпреки, че просто пишат в някакъв форум. Както и да е, по темата: Аз мисля, че не искам да слушам статистика, а искам да слушам за резултати след предприети мерки, за промяната, до която са довели тези мерки, а напоследък слушам само статистика - това не е наред, онова не е наред .... И какво от това?

Е какво искате? 70% от фирмите да печелят 10% от проектите ли?

Печелят поръчки фирмите, които плащат рушвет. Качеството на работата не е толкова важно, нито цената, стига да е платен рушвет. Много народ стои на държавна работа само и единствено заради негово величество Рушвета. Корупцията наистина е с главно "К". Докато е такава жалка картинката, всичко качествено, а и не само, ще се изнася от Бг. За мнозина жалката ни картинка си е ОК - стига да има Рушвет ;)

почти всеки, които има добър живот в българия е подозрителен.

Самите тези от агенцията си признават факта - има по няколко фирми от всеки бранш, които са най-добри в това което правят и съответно е напълно нормално те да са печеливши. Ще ви дам пример - фирмата Х иска да участва в търговете за прокопаване тунели за метрото. Съответно взима заем от банките, купува машина за копаене и участва в търговете. И съответно печели, тъй като другите участници просто нчмат такава машина и цените има са много по-високи, както и сроковете за изпълнение. Елементарна логика! А за такива случаи като с Данчо Лечков - има си прокуратура. Виждате колко лесно се хващат тези....

Или собственика да се казва Стоян Миланов Сарийски, Стенли де, и тогава такива формалности като обществената поръчка по чудодеен начин се прекрояват според фирмата която трябва да спечели конкурса;)

мисля, че изобщо не е както го описваш, някое дете може да ти поверва.

90% от обществените поръчки се правят за 10% от фирмите :)Мое съждение:)Ако искате мога да ви кажа и собствениците на фирмите.....

Личи си, че не си наясно с икономическата логика. Елементарно разсъждаваш, а нещата са съвсем логични и нормални - в малка държава като нашата, не можеш да имаш 100 фирми които са добри в едно нещо. Просто няма мчсто за толкова. И ако търговете са все в една област, нормално е и печелившите да са все от тази област и да са 3-4 фирми, които са най-опитни и най-добри.

Личи си, че още вярваш в "демото" на капитализма:)Аз съм се убедил, че печелят предимно "наши" фирми и спецификациите се пишат умишлено като за тях....