Образованието зад граница е най-добрата политика с българските общности, но не е достатъчна

Необходими са целенасочени държавни политики за съхранение на българското самосъзнание и връщането на сънародниците ни у дома, заяви Илияна Йотова

Обратно в новината

Коментари - Образованието зад граница е най-добрата политика с българските общности, но не е достатъчна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре се заемете да подобрите дисциплината и възпитанието на учениците в България , вместо да берете грижа за образованието зад граница . Не мислите ли , че тези хора , които са напуснали България не са доволни от бедственото положение в страната , от лошото управление , от краденето на пари от лошото заплащане , вие сте седнали , да решавате проблем , който вече не е ваш а техен . Там където са по чужбина , хората трябва първо да научат езика на страната , за да могат да си намерят работа . Да уважават страната в която са и да са им благодарни , че са се спасили . Който българин е взел това решение , да напусне България , той вече има друга родина . Страна , като България , която не се грижи , за сигурността на хората в нея , където хората не са щастливи , държавата ги е изпуснала завинаги .

Като отидеш къде ли не, никой не те пита.., а ти казват услугата ти струва... Ако ги нямаш, умираш. Излишно е да се учи. Нека учат тези, които след това с връзки биха проби ли, всичко останало занаят. Както казва туркиня та, какво като е директор, виж навън с чували с пари си идват и всичко купуват, защитава ги. Объркана нация, с неадекватни политици, виж къде са, макар, че много думи не знаят значението, сричащи, не изразителност четене, а умните, къде са, в сайта

Маце, живеят всред студенти. 200 хиляди струва 4 годишно и повече, работят и учат и нямат, явно хващат някой балък бг загорял да ги поддържа и след това чао и при разведени родители, учеше езикова и работеше и спеше при осиновен при дебела ката, като я приеха красавицата в лондон му каза досвиданя, до тук бе с мен, лични и непотребни истории. И без образование дали в бг или на запад, с връзки само. А и на запад вече да си завършил е същото. Преди 20 г от средно и работа и завършва ха задочно, сега са по на 45,50,55,60 и никой няма да ги пипне, защото са хора на бкп,, бсп, дпс, сдс, ндсв, дост, абв, герб, истината, а не някакви тролчета с мирис на майчин мляко да ни получават. Дългият живот, практиката, а не теорията учи.

Понеже ''оправихте'' образованието тук на родна почва решихте ''излишъка'' от пари заради това ''оправяне'' да го врътнете и в чужбина при ония ми ти българи дето ''пращали'' милиарди в България ама нямат пари да си платят обучението на децата в такова училище там?????

Неуморни са да търсът нови начини да смъкнът още парици за себе си. Щела да учредява нови институти .... без съмнение, ще дрънка още пари, и голема част от парите естествено, требе да идът в техните джобове, друга цел тука нема. Това, че ги било грижа за децата и емигрантите, е параван, та да повдигнът нови финансиви изкания! Не само не ги е грижа, еми ако могът, ше ни избиет до крак сега и веднага!

Този Министър на ОБРАЗОВАНИЕТО е пълен НЕКАДЪРНИК. 1. Българския език трябва да се премахне като задължителен за МАТУРА и НВО-та, за деца завърнали се от ЧУЖБИНА. Те трябва да могат да избират между Български и глобалния език АНГЛИЙСКИ!!!! Всичко друго е пълна ПУНТА МАРА - явно е че министъра не иска РЕАЛНО да се грижи за БЪЛГАРЧЕТАТА В ЧУЖБИНА...

Госпожо Йотова, ако вашата партия от дебили не беше издигнала Виденов през 97ма, нямаше да я патим така. Ето вижте унгарцтие, чехите и поляците - един път не гласуваха за комунист след 89та и днеска са точно толкова хора колкот бяха и през 89та. А ние се стопихме заради вас. От 9 милиона на 6 и нещо. Не ми говорете за какво трябва да се направи, много добре знаем какво трябва да се направи. Цялото поколение от комунисти трябва да измре за да се оправи държавата.

Бабо Цоцолано направи и ти нещо смислено,не пунтирай Мунчо.

Смешни политици! Не виждат, че образованието в България е под всякаква критика, тръгнали да се грижат, за образованието в чужбина! Някой от чужбина ще се върнат, но когато се пенсионират! Тук не говоря за ромската общност!

Трябва да спрете да крадете и да използвате парите от бюджета по предназначение. Но тъй като това няма как да стане очаква някакъв природен катаклизъм за да ви пометат масите и да започнем на чисто. До тогава емиграция без връщане. Хората, които останат тук и не участват в кражбите са обречени на гаден живот, управлявани от недосегаеми престъпниоци, които обикалят света и се чудят как да излъжат хората да се върнат.

Държавната политика трябва да помогне на циганите да разберат, че мястото им не е в България, и същевременно трябва да спомага за връщането на сънародниците ни зад граница, които да се чувстват тук у дома си.

Изпъдете хората, а после мислете как да им запазите самосъзнанието. БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ СЕ КУЛТИВИРА И ПАЗИ В БЪЛГАРИЯ, останалото е компромис.