Обмислят увеличаване на работното време на "синята зона" в София

В кварталите "Яворов" и "Иван Вазов" се въведе ред в паркирането, казва шефът на ЦГМ

Обратно в новината

Коментари - Обмислят увеличаване на работното време на "синята зона" в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юрдечка иска да и плащате тези които държат колите си в собствени гаражи.

ПОСТРО ФАНДЪКОВА с парите от синята зона? - или това е ЕДНА НЕНУЖНА УСЛУГА, скрита ФОРМА на ДАНЪК!

Kalin

Че паркорането н Яворов намаля факт но че движението в квартала стана хаос също е факт.Сложиха повече пътни знаци отколкото улички има там с абсурдни ограничения абсърдни влозания и движение в квартала.Само пълен абдал може да измисли такова нещо.Да не говорим че и за живеещите там да паркират пред блоковете си стана пълен абсурд.Но толкова им е акъла на тия

Няма ли от НАП да се поинтересуват къде отиват приходите от зоните. Десетки милиони изчезват като мъгла

ДОКОГА ТОЯ РЕКЕТ? Пълна лъжа е, че това било инициатива на живеещите в районите! Крадат като за последно, защото повече мандат няма да имат! КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ТЕЗИ ЗОНИ? Къде са паркингите, които трябваше да се построят с тези пари? Ама така е - като сме овце и мърша - ще ни доят до кръв!

"Живущите имат искания към СОС, както за вдигане на цените, така и за увеличаване на работното време" Хахаха, как нагло лъжат, кой ще иска доброволно да му вдигат данъците? Това е дори по-лошо от данък, даваш едни пари и не получаваш нищо срещу тях.

Докато не стане цялата страна синя зона 24/7 няма да мирисът да го знаете. Въпрос на време е

Тъп, по-тъп, най тъп , столичанин.Колкото повече го скубеш-толкова по му е хубаво.Сложи му и една скамейка за 4000 лв да се радва повече.

Абе тия зони синя зелена розова кой ги измисли и въведе - опг гроб ли? Паркирането е право, не привилегия. Те утре могат да кажат ми ти хубаво плащаш данък ама ще таксуваме за всеки км изминат??!? В началото -само определни улици/бул. после в цялата страна :–)

Абе ако се спазваше правилото да паркират само живущите, а не служебни коли да си вадят стикер за зоната щеше да е приятно, но сега всякакви тарикати са си извадили стикери и хоп от зелена та синя зона. А и да - къде заминавата приходите от зоната? Общината си ги източва и не си мърда пръста един подземен паркинг с капацитет няколко стотици коли да направи.

Зоната в този си вариант е касичка на хунтата в Столична община. Точно така, както преди бе касичка на Софиянски, Антоан Николов и т.н. Това чудо не е направено с цел организиране на паркирането, а е една печатница за безотчетни пари. Къде са данните колко смс-а са пуснати дневно и колко стикери са продадени? Събират се едни пари, харчат се напълно непрозрачно, а гражданите се чудим къде да паркираме. На много места колите се превърнаха в недвижимости - а си мръднал, а не можеш да си намериш после място с дни.

Ходя на подобни обществени обсъждания на тъпотии, които не са по наша инициатива, а по инициатива на крадливата герберастка кметица Ева Митова, която самата е чак от Хаджи Димитър, но иначе и нас ни "управлява". Та, смисълът на тези обсъждания е как да се противопоставим и ограничим обхвата на общинските приумици. Те са си намислили поредната схема, дето е "за наше добро" и "по наша инициатива", а ние ходим да се разправяме, барем намалим наполовина намисленото. Стар герберастки похват - обявят вдигане на цените с 20%, народът се разшуми и великодушно свалят увеличението на "само" 10%. Ако някой може да обясни каква услуга се получава срещу парите за патените зони, освен едно разчертаване (което се плаща по 800 кинта на "паркомясто" на външна герберастка фирма подизпълнител) и набучване на знаци (пак подизпълнители, дето взимат луди пари и после ги отчитат право в чекмеджето), нека обясни. Обикалянето със скобите не е включено в тази цена, щото там потърпевшият си плаща отделно. Как не са се сетили още да лепнат общински винетки за каране в града...

В Столицата има около 28 000 паркоместа в зоните. 5000 синя и 23000 зелена. На ден това теоретично генерира (11 часа действие), 363 000 лева. При 365 дни в година ако махнем неделите са около 310 дни. Значи приходът за година е 112 500 000. От ЦГМ твърдят че зоните са претоварени но в същото време никога не са отчитали повече от 15 000 000 приход. Време е някой да се запита къде са останалите около 50 000 000

Как къде заминават? ЦГМ плаща астрономически пари за измислени "услуги" на външни подизпълнители, които след това отчитат право в чекмеджето. Не стига, че общините са превърнати в организации за трудоустрояване на малцинствата и сичкуту сигани са назначени да получават заплати, като нищо не вършат, ами повечето дейности са възложени на подизпълнители, а е сещайте чии фирми са това. Точенето многократно надхвърля разните платени зони - точи се от всичко. Гледам ги тук как косят тревата - армия от цигани маа с моторни косачки Щил, при никаква ефективност. Равни и хубави градинки и поляни, които един човек с колесна косачка за висока трева ще овършее за по половин час всяка, тези я скубят по половин ден цяла тумба, като повечето им време минава в седене на сянка и ядене и пиене. Обществените средства не просто се пилеят и крадат, а направо се хвърлят на вятъра, но по "наша инициатива" искаме вдигане на цените и увеличаване на обхвата на всичко.

тия тъпанари, ВМЕСТО ДА СТРОЯТ ПАРКИНГИ, въвеждат сини и зелени зони! Общината се ръководи от идиоти. Разрешават строителство, а не правят места за паркиране, не правят по-широки улици, а мислят само как да крадат пари от Паркинги и гаражи.

с тези пари могат да откупят парцели и да построят 5-6 етажни паркинги, като блокове по кварталите и дори в по-централните части на София

Какъв приход отчитат не ги знам, но от този приход всичко заминава за заплати на герберастки калинки и за "външни услуги", т.е. право в чекмеджето. На герберастите краденето не им е втора природа, а вече им е първа. Тръшкахме се колко бил несправедлив навремето народният съд, защото там обвинените били по презумпция виновни и били лишени от справедлив съдебен процес. Предвид, че тогава българите са били със сходен манталите, ако сте цели класиците, кво има да ги съдиш и да им се церемониш? Все едно сегашните герберасти да трябва да доказваш колко са крадливи и какви са бандити. То само като го погледнеш, присъдата е "виновен", щото всичко им го пише на оядените сурати. Все едно на Влади Горанов да му образуваш дело - че то само мутрата му е желязно доказателство. За Боко изобщо да не говоря...

А няма ли накрая да обмислят построяване на безплатни обществени гаражи. Много е лесно да прехвърляш тежестите на собствената си некадърност върху раменете на гражданите.

Ти представяш ли си всяка сутрин и всяка вечер (а може би и по-често...) да качваш и слизаш от 5 етажен паркинг...След 1 месец ще хвърлиш ключовете ☺

Изобщо няма какво да купуват - пълно е с терени частна общинска собственост. Обаче тези терени са за наши герберасти, които да ги придобиват чрез хватки и после да строят мастодонти на тях, пък инфраструктурата кучета я яли.

Софийско поле е голямо ама вие се тъпкате един върху друг. Ами направете 5 къщи през 1 км и проблеми няма да имате. Така е в USA така е и в Унгария .

директо , та да се обезмисли мисленето ви през половин година........

Идеята е да ви е гадно и да си махнете колите и да се разселите малко. Ако ви правят гаражи и паркинги ще идват още и още на хубавото. Е то на аз от Варна чакам да се пенсионирам и ще дойда на хубавото в София. остават ми още 2-3 години до тогава.

Така е, защото после "Паркинги и гаражи" разпределя парите по свои фирми, за колчета и т.н. Ама хората са си виновни, защото гласуват като овце, а не търсят интереса си.

Е нали си избирате ГЕРБ ерска кметица, колко години поред ? Нали искате ГЕРБ да ви такова, ъъъ - да ви развива по европейски? Е те това е на европейското развитие - плащаш си за всичко по всяко време. Зони, паркинги, емисии, пътни такси, такса за влизане в ц-ра...Дааааа

Алчни общинари смятат че така ще напълнят общинския бюджет!

Абе глупак, така ще е без значение коя партия е на власт, що не идеш до Германия да видиш как е в по-големите градове? Айде, марш в Русия, там вероятно е безплатно!

Безплатни? Ти луд ли си? Та та има къде да си складират мизерниците трошките ли? Българина не разбира от безплатно и се олива. Само ако трябва да плати се усеща.

Ама защо не я направите направо денонощно!Г-жо Фандъкова не се наядохте!

Ей, смешник, що все сравнявате задълженията ни с тези на западняците, а не сравнявате привилегиите? Като ще сравнявате София с Берлин, дайте по всички показатели, а не избирателно.

ще ви правят на маймуни… Просто виждат, че номера минава. За зло куче - зъл прът!

Бързат да се налапат до последно, докато не паднала фандъката... А кога ще направите паркинги бе, идиоти? Гоните колите от един квартал, те се местят в друг и така... Къде да паркират? Въвеждането на синя/зелена зона само събира парите на хората, без да създава и едно ново паркомясто. Долни крадци и мизерници, начело с онова архитектче Бонев...

Не общинския, а личния!

Бонев, не ми цъкай минуси, ей!

А така такси и глоби , така се пълната партийните каси . За народа , дедов

Смешници. Боклуци. Идиоти

Няма ли най накрая служебния министър по транспорта да влезе и да направи ревизия на най яловото от към приходи дружество в СГО от години никой не знае къде отиват парите от синя и зелена зона.Време е господин министре заемете се и ще видите още купища далавери на ГЕРБ

Алчност, алчност ... Живея в центъра и не съм пряко потърпевш защото имам стикер за паркиране, но зоните се управляват само и единствено да се събират повече пари. Има улици, на които по-малко от 20% от местата са достъпни за платено паркиране - останалото са служебни, инвалидни, изходи на паркинги, персонални и т.н.

Що не видях един одобрителен коментар? Фънд да я катапултираме към луната.

Да бе да прецака дойната кравичка

Да ама не може, за да строш има 2555 изисквания , ако си мислиш че купуваш парцел по избор и строиш много си се объркал

Направо цяла София и Перник синя зона. Да важи за мегаполиса. Вие добре ли сте?

ЦГМ са ЛГБТ

ненаядоха се! нищо не направиха! къде отидоха тези милиони от събраните такси?!

"""къде отидоха тези милиони от събраните такси?! """" Ще отговоря по ГЕРБерски--там където трябва

Направете я 48 часа в денонощието и 10 дни в седмицата! И всичко да е "синьо"! Уличка да не остане извън! Мама ви мръсна, паразити и изроди гадни!

да пълнят центъра с каруците си по повод и без повод...

1. Колко паркоместа и паркинги отвори СО за последните 5 години в централната градска част или прериферните квартали? 2. Колко служебни автомобила на държавата и общината ( вкл. общинските фирми) имат разрешителни за паркиране в София?

Долу селяните от София, една бариера на входът на София и по 200 лв за вход на селтак, за софиянци да е без пари и даже безплатно хамбургер с кока-кола

Колко подземни/надземни етажни паркинга бяха изградени в сини / зелени зони? Само с боя и табелки с номера за SMS няма да стане, трябва да се предложи и алернатива за Паркиране