17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гадни мафиоти!

Още пари за ЧАСТНАТА фирма "Паркинги и гаражи". Още пари за ония с паяците. Още пари от скобите за дебелия. А жълтите места няма ли да се бъркат с жълтата зона в София (ДА ! Имаме жълта зона от доста години - тя е безплатна за паркиране но охраняема ! ) СКГТ Също е частна - не разбирам защо трябва ние да храним още частници - то не бяха бус ленти (които така и не се използват от градския транспорт), не бяха камери - ми не - няма да ме свалите така от автомобила поне не и докато цените на билетчето идват повече от колкото поддръжка на автомобила и горивото!

Значи искат да стимулират хората да не използват автомобили в центъра, но същевременно искат да строят паркинг за 400 автомобила в Борисовата градина, която също е в центъра, за да можели хората да дойдат с кола в парка. Къде е логиката на тая община изобщо?

СОС всичко за пари прави! В европа се въвеждат low emission zones, където е забранено за коли, при нас ще е червена зона за повече пари ... щели да качват хората на колела, да ги тъпчат в градския транспорт, другари управленци, първо дайте пример вие като започнете да пътивате с обществения транспорт и второ, направете удобен, комфортен, прохладен, евтин транспорта в столицата и ние сами ще се качим, без да ни подканят олигофрени като вас.

Предлагам да обособят ЛИЛАВА ЗОНА близо до НДК за кацане на совалки и правителствени хеликоптери, та да не се разкарват милите, като имат работа по центъра. Другото е ясно: надават глас за вдигане на таксата, то е ясно че колите няма да станат по-малко, приходите им се струват малки...

Не мислете много, защото всичко което сте измислили само затруднява пешеходци, шофьори и т.н. Участниците в движението по улиците на гр. София са най търпеливите хора! Създадените с европейски пари "измислени острови" по Константин Величков блокират две кръстовища, а за замърсяването на въздуха(вижда се даже с просто око) да не говорим! Та по добре: НЕ ИЗМИСЛЯЙТЕ. Изчерпани сте откъм идеи!

Тия е*аха майката и на хората и на бизнеса!!! Но то беше ясно още с първата зона, която направиха, че идеята не им е уж да се намали паркирането в центъра, а да се събират само пари, без да се прави нищо по въпроса! Тогава по български, всички живущи по кварталите бяха съгласни с това, но не си даваха сметка, че тези зони ще се разширят и ще стигнат и до тях, понеже не е луд този, който яде баницата, а този който я дава! Беше ясно още в началото, че целта на всичко това е само прибиране на парите на хората, а с тях какво се прави никой нищо не знае! Най-вероято само 10% от парите се използват по предназначение, останалите по джобовете! Как ли? Ами много просто от фиктивни строителни фирми купувам уж много скъп материал, но взимам най-евтиния, остатъка от парите си делкаме със строителната фирма! Така се прави с години... всички знаем за това! Цената за асфалтиране на Цариградско шосе в София, била съпоставима, все едно да са наредени кюлчета злато! Кога по дяволите ще бъде измислена система, която ще позволява лично хората по електронен път да подписват наредби за покупка на материали, чрез гласуване, в противен случай управляващите да нямат права за това? Така всичко ще бъде прозрачно и няма да има курупция! Тази система може да работи, чрез електронен подпис, или чрез биометрична идентификация! А пък за още по-голяма сигурност от последващи манипулации, може да бъде закачена през Blockchain, което означава, че всички ще имат информация на личните си компютри и няма шанс за манипулация, тъй като принципът е P2P(peer to peer) Няма! Нищо не става! Ние сме резерват за говеда, това е!

НИЩО ГРАДИВНО НЕ ВИЖДАМЕ! САМО РЕСТРИКЦИИ! Да се събират пари и това е! Само за такси се говори, никой не прави нищо за живущите в този град! Ако може да паркираме във въздуха! Буферните паркинги са за прииждащите в София, а не за живущите, дето плащат данъците в столичната хазна. ПЪРВО ДА ОСИГУРЯТ МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ НА ТЕЗИ,КОИТО СА ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ, ПОСЛЕ ДА СЪБИРАТ ПАРИ!

НИКОЙ не е длъжен да ти осигурява паркомясто. Притежанието на автомобил не е задължение, а избор - ако няма къде да паркираш, продай си МПС-то или го бракувай!!! Който иска да притежава возило тип МПС, следва да притежава ГАРАЖ. Така е в Япония, която се дава за пример в какво ли не. ИМАШ ГАРАЖ - ИМАШ ПРАВО НА ЗАКУПУВАНЕ И ПРИТЕЖАНИЕ НА МПС. Задръстванията и дефицитът на места за паркиране са резултат от ниски цени на горивата, ниски данъци за МПС и ниски такси за паркиране. Така келешите (ученици и студенти), пенсионерите и безработните, си позволяват да се придвижват с автомобили увеличавайки трафика и намалявайки паркоместата.

Това не е ли дискриминация на богат срещу беден! Ако си беден по твоята логика си длъжен да напуснеш града, понеже не можеш да си плащаш данаците, примерно!

Защото и гараж не можеш да си построиш - говоря за централните райони

Пред болници????

Аз съм далтонист, ко праим със зоните в този случай?

ще има доста бити служители. С разрешението за вдигане на 10 етажна сграда на мястото на една къщурка с 3 стай, какво очаквахте да се случи, бе идиоти? И сега ми обяснете, като предлагате достъп до центъра с колело, как да стигна? Къде са Ви вело-алейте? Къде Ви е инфраструктурата?

На ул. Раковски с тази велоалейка, дето направиха, само блокираха цялото движение! Откакто направиха тази простотия вече не минавам от там! Мине отвреме-навреме някой с тротинетка, дори и велосипедистите не минават там, само тротинеткаджии...

Но пък клошарите ги ползват интензивно с техните отрупани с боклуци колички .

Не че като има и се ползват !!!! Оак където има велоалеи идиотите се бутат между колеите вместо да карат по тях.

Пак мислят как да скубят повече пари от бедния,народец,а не да направят нещо разумно.Повечето хора ходят в центъра до някоя административна сграда,те ще ми слагат по-малко време и повече пари,а в същотот време ще се чака някой да ти обърне внимание с часове.Баси тъпата логика.Онзи ден в КАТ чаках 1 час,само за да излезе един хубавец и да каже,че този ден няма шанс да мина.Па те ако искат да ми слойат 30 мин. време. Второ никъде не се правят паркинги,няма къде да се спира,всяка полянка я дават за стоежи на блокове,пак нови коли и пак пълнене на касичката.Мислете с главите си бе хора,не само цоцайте.

Явно не си давате сметка какви тълпи пристигат с автомобили и паркират в пресечките около бул.Витоша , за да се разходят по "главната" да пият кафета .

аве идиоти, както и да е оцветена зоната това не решава проблема..трябват много паркоместа и то не на улицата за да я задръстват, а в подходщи паркинги! КАк па се в това диво село не намирате решенията напроблемите..има толквамиого истински големи градове ,от който и да вземете модел все ще е по добро решениее от тъпоумията ви!

Часа мои съвсем скоро нашата кочина София че се нашари кат ЛГБТ знаме....

Много ме кефи инициативата...също така билетите е крайно време да станат 2 кинта...по-лесно се смята...гърч за тъпото овче стадо то друго не заслужава

Как добре изглежда София на снимката, особено вдясно, където е историческият център, само една висока сграда нарушава хармонията, а пространството около НДК е разкошно.

Наше село харно село

Как сте как сте мазохист и??? Да живей компиркста и нейният василопатор Боко банкянски...пак наесен с песен има мегдан и за розова и виолетова и още много зони ги хи

С парите където ги събират тези където са го измислили да вдигат таксата да си купят цветя за гробища . ако си човек с тредно придвижване от БОТЕВ ДО РАКОНСКИ няма с какво да се придвижваш освен пеш .

в нормалните държави в градовете се строят многоетажни обществени паркинги.Тук не се сещам за поне един.Май с тези кметове,министри и техните министър- председатели нямаме шанс да живеем нормално-те всичко решават само с вдигане на такси,данъци...Не мога логично да си обясня-или са шайка груби мошеници,или са всичките олигофрени, за друго не се сещам...

Деде, и двете ти предположения са абсолютно верни!

Значи не с подобряване на градският транспорт и забрана за паркиране а с увеличаване на рекета. То и целта е ясна. Колкото може повече да се краде

Единствената целна шайката окупирала общината е да краде. Да сте видяли някаво подобрение в движението след синята и зелена зона? А да сте видяли кметицата или някой от подчинените и с велосипед или в градският транспорт. Ама от нас си зависи де, идат избори и можем да се освободим от техният рекет

Ей, кога ли ще подхване прокуратурата Софийска община. 1. Бизнеса с боклуща на София - милиарди 2. Паркирането - пак милиарди 3. Ремонтите 4. Топлофикация 5. Разпродажбата на общинска земя и презастрояването 6. Водоснабдяването .....

Когато удавим пловдивската Цаца в Марица. Когато в държавата на трите прасета, трите прасета станат на мезета, а държавата стане пак на три морета.

Опитват се да мислят! Даже обмислят. Похвално. Продължавайте да се опитвате.

Няма умора да се краде, сами унищожават собствения си народ.

Тоест РЕКЕТ ЗОНИТЕ Ще обхванат цяла София, а направо и цяла България, за да има за комунягите от ГРОБСП ДПСДСБКП да грабят, щото скоро от ОПГ ТоплофЪКация няма да могат да пълнят черните каси, па и субсидията щяла да намалее. Та както винаги става въпрос за дяловото разпределение на много пари, ОПГ ТоплоФЪК "дарява" по 350 милиона лева годишно в черните каси. ОПГ ЦГМ знаете ли колко "дарява"?

Само пари се събират, но нищо не се прави за удобство. Кога ще заработи Буферния паркинг на Гарата, кога ще има буферен в Люлин? Няма значение, важното е да има за общината.

Само така, синя, пембяна, оранжева... зони от Калотина до Капитан Андреево! Тъпите българи да плащат на Мафията-държава. Специално за София и големите градове.... от 2020 г Такса дишане, само по 1 ст на вдишване!!! Издишването ще е безплатно!

Тъй, тъй, бацка! Само нека вдишването да е безплатно, а издишването по 1 ст. - все пак, издишваме въглероден двуокис, пък той е отровен, т.е. не е екологичен. Така ще дишаме безплатно, но ще плащаме "еко такса" за издишването. И ще е "честно и справедливо" в контекста на "глобалното затопляне", измислено от пишещия с правописни грешки вицепрезидент на САЩ (между другото, станал нобелов лауреат за това си "откритие"), нали? Е, то точно САЩ се отеглиха от глобалното споразумение за климата, ама нейсе... Нека другите се гърчат, важно е на краварите бизнеса да върви...

С това само потвърждават, че се иска освобождаването на места за тия с много пари. Другото, което предполагам е, след примерно десетилетие, всички райони до околовръстното да са в режим на платени зони. Можеха да направят безплатно за 1 час на ден /или два пъти по 15 минути/ всеки да може да паркира с смс, а за останалата част от деня да си е платено. Така при необходимост ще си свършиш работа някъде и който има деца ще ги кара/взима до училище или градината.

Пари,пари,пари прим и пак пари.Лошо няма.Въпросът е КЪДЕ отиват парите??????????? Нашата малка и китна уличка е Зелена зона.Голямо облекчение-има паркоместа,няма коли връз тротоарите и градинките.Вземат се пари за паркиране.И?Платното е точно толкова мръсно,както преди.Тротоарите са точно толкова непроходими от разбитост,както преди.ГолУемите общински приоритети-булевардите са ясни.Ремонтират ги по няколко пъти годишно,години наред.Кво праим с малките улици?Там хора не обитават ли?Данъци на СО не плащат ли?Лятото-прахоляк и хълтавещи плочки.Зимата-коловози и лед за страх.

Помните ли в една друга тема за строителство в жк Младост и как хората излезли на протест- бях ви писал, че не се строят паркинги, а жилищни сгради с цел да се ползва градски транспорт, а с автомобили да се предвижват мутрягите. Тогава изядох 3-4 минуса, но май с всеки изминал ден става ясно, че съм бил прав :)

Кога да очакваме квартали като Люлин, Обела, Надежда да станат някаква зона ?! Все пак и те сигурно са част от "широкият" център... Местните избори са скоро, силно се надявам тази лелка да отстъпи мястото си, за да може да се случат и все някакви хубави неща с този град, че ми е рано да живея в някое село :)

Люлин, Обела, Надежда зона ? Най-вероятно зоната на здрача да ги направят :-)))

Напротив, всички сегашни зони са зони на здрача - парите се взимат и потъват неясно къде.

Зимата защо никой не мете и почиства улиците. Нали има прашни микро частици или пак далавера с фирмите за почистване. Хвърлят луга на 15.11 и до пролетта си е същата, иначе след всеки валеж нова, много дебело идва и няма кинти за ресто. Хайде стига икономии и хитрини

Крайно време е да се измисли някаква друга мярка, различна от вдигане на цените...

Например удвояване, а още по-добре утрояване...само така шъ ги упрай матряла она пожарникар

Направо всички цветове на дъгата белким се наядете за последно.....

малко е! направо да барикадират всички улици, булеварди, пресечки и магистрали с противотанкови "таралежи", бетонни масивни блокове и траншеи с бодлива тел! може и минни полета да заложат с противопехотни мини. така проблемите с паркирането ще бъдат решени веднъж и завинаги!!! идиоти!

Ей, не се наядооха и не им присяда тая лакомия за пари!!!

Разчиствате центъра за тъпите, но богати мутри? ПОЛУЧАВА ВИ СЕЕЕ.

Пак пари ще събират

Ако махнат НДК съвсем на централ парк ще заприлича.

Основната причина да няма пешеходно придвижване са лошата инфраструктура и прашните улици, по които трябва да се движим.

Какво ти трябва за да ходиш пеша освен краката? Хората ползват коли и мотори основно за пестене на време.