Обезвредиха огромна бомба от ВСВ на полско пристанище

5,4-тонната бомба беше взривена дистанционно, но с неконтролирана детонация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Видио има ли някъде. Сигурно е било красиво

Превод на новината от пропаганден на човешки език: Вчера са евакуирани 750 човека за 5 дни в радиус 2,5 км от канала. Днес е започнала работата на място, най-вероятно с подводен апарат с дистанционно управление. Планът е да се обезвреди взривателя и изгори останалото. Но бомбата днес през деня гръмва зрелищно. предпазните мерки помагат да няма жертви. Подводният апарат е унищожен, разбира се.

Археология за поколенията!?

Това е работа на Радев!

Путин лично я е пратил! Сигурно Нанални е бил на немския кораб!

Поляците не са разбрали. Техните приятели са им изпращали хуманитарна помощ!

Нищо не воюваха скапаните британци, а нацвъкали бомби из цяла Европа!

А ти воюва ли? И как като не са воювали са нацвъкали из цяла Европа бомби? Все въпроси, на които май нямаш отговор,а умнико?

Путин е виновен = подхвърли на поляците бомба.

Това, което трябваше да бъде контролиран взрив, се превърна в неконтролиран такъв, но няма данни за пострадали хора или инфраструктура... ————— Не може да няма сапьори от спец частите тука в дира, та да питам как се контролира експлозия от такъв мащаб?

избира се един подходящо голям армейски полигон ако трябва се правят допълнителни неща - например изкопи планира се ден и час на операцията отнася се там взривното устройство взривява се по подходящ начин - например чрез обстрел, ако е с такива размери като в статията а там понеже е море и вероятно е опасно да се вади с кран върху някакво изтърбушено корито, то се преавят други неща (които друг колега ще разкаже)

Мерси за разяснението!

има технология, при която се пробива малка дупка в корпуса на боеприпаса и се изгаря взривното вещество, без да се стига до истинска експлозия. ако ти се занимава - има доста клипове как го правят. поставят върху бомбата насочен взрив, който я пробива и след това унищобава заряда. предполагам, че по някаква причина е имало вече въздух вътре и за това вместо малко светлина и пушек е имало красива експлозия...