Обещаха по 3 дни допълнителен отпуск на педагозите в София, решили да се ваксинират

Към момента са имунизирани около 40 на сто от работещите в образователната система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за нормалните хора к...

Не нападайте учителите за това предложение от 3 дни допълнителен отпуск. Не те са го измислили и предложили. И не бива управляващите по такъв начин да настройват едни хора срещу други. Всеки има право да вземе сам решение за своето здраве. Да не се ваксинираш с противогрипна ваксина и ваксина против COVID-19 не означава, че си против ваксините изобщо и че не си отговорен. Едно са задължителните ваксини (БЦЖ, дифтеткок, полиомиелит и др.), съвсем друго сегашната ситуация с ваксината против COVID-19. Не бива да се действа със сила, забрани и чрез дискриминация. По принцип съм човек, който употребява лекарства много рядко, когато вече няма друг изход. Важното е да бъдем разумни и да се пазим от зарази (което не означава да се затворим в къщи и да не се срещаме с приятели и близки), вместо да се тъпчем с лекарства.

Ами да, те са достатъчно изкуфели, че да си съсипят здравето заради 3 дни отпуск. Особено тези с повечко стаж.

Твоят задник нали не е "надупчен"? Дръж си го така, времето и здравето ще бъдат най-добрите съдници!

Голям зор да се набиват ваксини. Само учудващо е защо е този зор, щом ваксинираните се заразяват и пренасят заразата. Вече е доказано. Но получават привилегии. Тия които приемат наредбите и заповедите, за хората ли се грижат или единствената им цел е да бъдат набодени хората. Ако е за набождането, съпротивата само ще нараства. Ако е за хората, направете проучвания, дайте резултатите. Досега всичко е на честна дума. Първо беше, че няма да се разболяват ваксинираните. Оказа се че не е вярно. После беше, че нямало да разнасят заразата. Оказа се отново, че не е вярно. Ама разнасяли заразата по-малко. И кой, кога и как го доказа? Ами никой, никога и никак. ВЕРВАЙТЕ НИ! Ама вярата умря с тройната коалиция. Сега вече мантрата е че ваксинираните карали вируса по-леко. Кой, кога и как го доказа? Ами никой никога и никак не го е доказал. Отново ВЕРВАЙТЕ НИ! Пак повтарям - вярата умря с тройната коалиция. Затова е целият този зор с всякакъв административен натиск да бъдат набодени хората. Но ако някой не е разбрал - ваксинирането е доброволно. Засега! Затова трябва да се борят хората. Наистина хората да приемат свободно и доброволно решение дали да се ваксинират. Всичко друго е словоблудство

Статистики има надълго и нашироко, стига да можеш да четеш - наскоро излезе такава от Израел - "тъпите" евреи.. 98.4 от заразените с Делта ваксинирани изкарват вируса БЕЗ хоспитализация. Наскоро излезе проучване и в Масачузец - около 470 (от които 364 ваксинирани с пълен цикъл) заразени за период от 3 - 17 юли - по време на сериозни масови мероприятия там. Само да ти кажа, че въпросният щат е около 9 мил ! Сега отнеси горните цифри към България, и сам ще разбереш, че това са по около 30 човека на ден... Ха сега погледни статистиките в България, Гърция и Европа и сам ще разбереш дали е ваксините са адекватни! ААА и забравих да кажа - има само 4 случая на хора постъпили в болница - и нито един от тях не е ваксиниран! И в заключение ще кажа, че изпитвам екстаз, че дори ваксиниран съм заразен (без даже да развивам симптоматика) за да могат такива като теб, които ги е страх от боцкане да им е гадно!

Добре си го написал, но и аз ще ти го разкажа от първо лице единствено число. Като ученик изкарах практиката си (имаше един такъв период) в статистическия институт на НРБ. Оттогава за мен не съществува статистика, а стъкмистика. И ако държиш на статистиката, да ти дам и аз един пример. Статистиката за Индия. Където върлува великия, безумно опасен, невиждан в историята на човечеството вариант Делта. Ти кажи там колко са ваксинираните и неваксинираните. Аз ще ти кажа, че при 4 пъти увеличаване на заразените, смъртните случаи относително оздравелите не са се проминили изобщо. Което според твоята вяра в статистиката доказва единствено, че вариант Делта на вируса с абсолютно нищо не е по-опасен както за ваксинираните, така и за неваксинираните. Ти сега иди и се оплачи на статистиката. Затова твърдя, че никой, никога и по никакъв начин не е доказал ползата от ваксините. Дори и статистиката. Защото гледайки чисто статистиката, може да си изберем нужните данни и да направим каквито искаме изводи. Колкото лично до мен, приднавам че не съм ваксиниран. Защото 9 месеца след като преболедувах, антителата са ми толкова много, че личния лекар не смее да обели дума за ваксинация. Единствения съвет, който ми дава е да продължавам да си проверявам антителата и да не се ваксинирам, докато не спаднат достатъчно. А непрекъснато ми се налага да пътувам. И никой отговорен кадър не обелва дума за наличните в организма антитела. Получава се че вече са изминали 180 дни откакто боледувах и съм никой. Не съм ваксиниран и пак съм никой. Но и ако се ваксинирам с такова голямо количество антитела, пак само и единствено аз ще нося отговорност. Параграф 22! И един последен пример. Колегата от съседната стая с пълен цикъл на ваксинация се разболя 2 месеца след успешната ваксинация. Не влезе в болница, но вече 2 месеца не знае на кой свят е. Едва мърда и няма душа да изкара цяла работна седмица. Знам че всяко правило има изключения. Разбирам, че всичко, което ми се случва може да е частен случай. Затова не искам да вярвам на нищо, докато не се направят достатъчно изследвания, проверки и не се натрупа достатъчно статистика, която да е потвърдена от няколко независими източника. До тогава ще продължавам да се моля да ми спаднат по-бързо антителата и личния ми лекар да ми разреши да се ваксинирам. Защото в момента не ми се разказва как пътувам и как след всяко второ пътуване ще стоя по 10 дни карантина, заради безумната заповед на здравния ни министър

Нямам нищо против статистиката, но съм обработвала статистически форми и знам как понякога са попълвани за съжаление. Та не вярвам на 100% в статистиката.

За кръводаряване дават 2 дена отпуска. Тук нещата са сериозни, щом дават 3 дни, с надежда да подмамят някой, пък било той даскал. Тъй като офанзивата е по всички фронтове се очаква много други отрасли да последват светлия пример. Да дам идея на Шваб - към трите дена добавете и телевизор и може цялата циганска махала да се юрне!

Стига с тези даскали. Сега и с полицията ще ги изравняват. Те ли ни пазят като нещо се случи. Хайде , аман от тях.

Главните герои на "Под игото" са учители а не заптиета. За домашно: Кои са учителите в романа на Патриарха на Българската култура?

На полицаите дори и заплати да не дават те па ще стоят а колко те пазят само те си знаят мангалите си правят каквото си искат политици те крадат като за последно та това пазене ли му викате

Ми има си нужда, то си е стрес

Смешници

Учителите в България имат най-голямата платена отпуска в света-80 дни

1. Не са 80 а са 45 2. Гледат ти и обучават наследниците ти, които ти пращаш на училище и обясняваш, колко отпуск имат и как нищо не вършат 3. Същите тези с отпуск, прекарват сумарно повече време в годината с детето ти, отколкото ти (броим само времето, в което детето НЕ спи)! 4. Ако толкова много ти се иска да си учител - има търсене, кандидатирай се 5. Оххх забравих, трябва да имаш образование за да се кандидатираш

Нямам нищо против учителите, имам доста приятели от техните среди, на които държа. Знам колко нелек е трудът им. Но да бъдем честни - Според чл. 39 т. 3 на Колективния трудов договор от 01.08.2020 г. отпускът на педагогическите специалисти е 56 дни.

По един кон няма ли да получат след това?? Че само той не сте им дали на даскалЕте

Кви са тия простотии бе? Ще го правят като в Гърция

Тези 3 дни трябва да си ги полозват веднага, зе не се знае колко време е им остане след ваксинацията.

1. Ваксинирах се още по Мъжкия Празник през февруари. 2. Не съм ползвал ден болничен , отпуск. При това от години. 3. Всеки ден по време на зимно-пролетната епидемия съм преглеждал в кабинета безотказно. Десетки с Ковид. диагностицирал съм , писал съм болнични ,какво ли не съм правил. 4. Сега съм узрял и за 3. доза на ваксината, но няма кой да ми я ... 5. Защо ли за лекарите няма. Да има едни пари. 6. За паритке ,който завижда, да идва да си ги изчука. 7. Зимата трима колеги умряха в рамките на 20 дни. И те получаваха пари за първа линия. 8. Когато умираш за хората 5 0000 - ли струва животът ти ? 9. Направете децата си лекари, изпратете ги на Първа линия, за пари. 10. Време е да ни смените с млада смяна.

Уау, държавна КОРУПЦИЯ. :(

Ха, откраднали са ми идеята! Точно така, вместо пари на калпак, да се дава отпуск при ваксиниране. Никакви ограничения повече Който иска ваксина - слага си. Дава се безплатно, има за всички Който не иска, поема си риска. Лечението в болница става платено, цената на пътеката се обявава публично. За здравноосигурените се покрива на 80%, неосигурените следва да платят всичко или се лекуват у тях. От алкохол и цигари също се умира, но се продават свободно, нали? Време е мат'риала да си поеме отговорността, държавата вече направила достатъчно.

Дискриминация? КНСБ, Фандъкова и МОН даже не са чували за тази дума ...