17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро ще има глобени и за неправилно дишане...

То хубаво, ама ЗАЩО, когато пешеходец пресича неправилно, ако бъде блъснат от МПС ВИНАГИ водачът опира пешкира с мотива "несъобразена скорост"?

Така трябва. Вече много пешеходци пък и шофьори като пресичат или карат говорят по телефон. И не внимават.

Това, разбира се, няма да реши въпроса. Трябва, както знаете, уеднаквяване на закона с тези по света - при неправомерно и самоволно пресичане на неуказани места, вследствие на което е настъпило ПТП с причинена смърт на пресичащия пешеходец или травма, шофьорът да се оневинява НАПЪЛНО от отговорност за причиняване или смърт по непредпазливост или каквото там!!! Знаете го, но защо да не съберем още малко пари и от човешките трагедии, а? Сладури.

Уникааално, а колко коли на тротоари глобихте? Автомобилно оскотяване - и на на народа, и на КАТ, и на Столична община...

Много добра новина! Редно е овцете малко да се събудят и да се повиши вниманието им. И то не във връзка с движението по пътищата, а защото народът спи, докато други го грабят и му взимат демокрацията.

Stan Stan

Браво ! Но нямат нито ресурсте, нито волята да го правят целогодишно. Ако го правят постоянно, 2-3 години поне поред, ще има резултати !

Stan Stan

Няма такъв "закон" "по света", не си измисляйте. Не може да има "пълно оневиняване", всеки инцидент се разглежда от съда в детайли, и изобщо не толкова лесно да се прецени вината.

Останал ли ви е капка мозък в главата? Вие смятате ли, че това което са направили тези органи е справедливо и приоритетно за пътната обстановка? Ами гонките, а полуразлагащите се автомобили, тях кой е санкционирал? Те не са ли по-опасни? Винаги се удря по-най слабия в тази държава. Това за какво ви говори? В коя развита европейска държава се санкционира дребното нарушение и не се обръща на по-значимото?

Как в коя-в България.И какви са тези пешеходци?Няма такова нещо.Има участници в движението.Аз да не съм се родил с "Мишелини" вместо ръце и крака.Нали след като сляза от таралясника ставам пешеходец или съм участник в движението.И какви са тези предимства на "пешеходеца".Всичко е въпрос на преценка.Гледаш го -насочва се към пешеходната пътека,спираш, а той или тя вади телефона и започва да си бърбори или си продължава пътя.Пешеходеца има предимство само когато автомобила е достатъчно далече, за да може да спре.Никой не е автомат и фокусник.Така, че абсолютно предимство за тези които не са в автомобила няма.Това не значи, че трябва да се газят хората.Просто трябва повече толерантност и разбиране.

Според мен за пресичащите неправилно с деца глобата трябва да е двойна. Има и абсолютни дебили, на които не им пука от нищо. Върви пред мен на платното по тясна улица с нов, чист и свободен тротоар каквито рядко се срещат (има блокчета и не могат да се качват коли). Говори си по телефона и след 20 м влачене след него натиснах клаксона. Няма да ви описвам реакцията му защото сигурно се сещате каква е.

Добре ,че не са се сетили още КАТ, общината или в парламента да вкарат закон .." Който кихне, или недай-Боже да пр.... на тротоара веднага акт и глоба" . А при по "драстично" нарушение конфискация на имуществото!?

Добре де, направихте ми акт за 30 лева. Добре де, после ми платихте 300 лева хонорар на адвокат и съдебни разноски /щото сте отворени и обжалвахте уважаеми от КАТ/ . За чий ви беше? Наистина съм любопитен. За чий чеп се заядохте с мен, при положение, че пресичах улица в междублоково пространство.

Писна ми от акции! Защо само по няколко седмици в годината?! Какъв ефект има от това, освен за малко статистика? Имаше акции за фаровете, за шума, за газовете, за гумите, сега и за пресичане.. Всичко за по 2 седмици и после както си е било и преди. Само мога да си представя колко им е тежко на МВР, по цели 2 седмици да работят!

За да може друг път като искаш да пресечеш неправилно да се замислиш, че може да ти коства пари и нерви.

Да, нервите няма кой да ти ги плати, нито времето, а на КАТ им е през.. парите идват от народа! Така, че не се хвали, че си осъдил народа, защото КАТ отговорност не носи, нито ще ги плати от джоба си, този дето ти е написал акта.