НСИ опроверга Тотю Младенов за спад на безработицата

През първото тримесечие на годината безработните в страната са 395 500, а коефициентът на безработица - 12%, съобщи Националният статистически институт.

Обратно в новината

Коментари - НСИ опроверга Тотю Младенов за спад на безработицата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава, която не може да осигури препитанието на поданиците си е абсолютно ненужна. Z.T.

Така ще е зя съжаление, докато власт имащите и сега и в бъдеще не осъзнаят две неща. 1. Да се търсят инвестиции и да се откриват производствени предприятия, работещи приоритетно с Български суровини. 2. Да се ограничи наемането на пенсионери само на позиции за които доказано няма кандидати на трудоспособна възраст. Все пак за да се попълва пенсионния фонд парите идват от работещите НЕ пенсионери, а в същото време се изсипват много пари за обезщетения за временна нетрудоспособност и подпомагане на хора които не искат да започнат работа.

Тотю, На къв ми се правиш ти? На пич ли?! Ще те разкъсам като мечка гризли...

Поне една трета от безработните ги мързи да работят щото има кой да им дава пари да живеят или нямат образование и просто не са да работа .

Стъкмистиката не е измислена от българите, а е преплувала отдавна целия Океан. А да знаете каква стъкмистика става с отчитане на престъпленията... Често се пише, че статистиката в Китай била нагласена, а самите икономисти в САЩ си признават, че по-голяма стъкмистика от американската на нашата Земя няма. Да живее ДЕМОКРАЦИЯТА господа!

Българинът е мързелив. Мързелив е, мързелив е. Българинът масово е прост, прост, прост. Работа има, колкото искаш, стига да ти се работи и да си умен къде да отидеш и да заработиш. Но като казвам умен, имам предвид не кой знае колко умен, а просто да си дадеш сметка къде е работата. Масово се смята, че ако си учиил за учител, не можеш да работиш в производство: "за какво съм учил, акто ще ходя да работя друго?!" - е отговорът на мързеливия човек. И на него му звучи съвсем достоверно. Не усеща нито нотка от цялата ария на глупостта. Аз лично съм търсил кой да свърши работа и сеоакзва, че на младежите им се запива и 'не могат'.

Това правителство (както и всички останали всъщност) лъже безогледно. Лъже за размера на безработицата, лъже за увеличението на БВП, лъже за размера на усвоените средства от ЕС.... лъжат за всичко.

А колко са работещите, които се чувстват експоатирани от некадърни, алчни, и некомпететни шефове?

Всеки трети младеж е без работа, а някои си купуват "Кримиковци" други 'Петрол". ха ха ха

Нещата започват да загрубяват и в световен мащаб! И няма как да е иначе при световно признатата сбъркана икономическа система!!! А системата е - най-бедните спонсорират богатите! МВФ и Световната банка откъдето са минали - там "трева не расте"! А МВФ и Световната банка са 51% собственост на FED, който от своя страна е собственост на наследниците от родовете Рокфелер, Ротшилд и др. Лека - полека всички хора започваме да ставаме роби на банките, без полезен ход!!! Единственото, с което бихме могли да се противопоставим е ЗНАНИЕТО! Само, че като гледам простотията и малоумието в България - май нямаме шанс!

Прав си, но тази система може да съществува само с нашето съучастие! Ако милиардите хора просто престанат да се подчиняват на банките и олигарсите всичко рухва за миг! Те са десетки хиляди, ние сме милиарди, парите са само хартийки! Ние можем да фалираме всеки бизнес, всяка банка, всяка фирма - ако просто престанем да участваме и да се подчиняваме - от касиерката до чистачката! Собственика ли ще върти всичко сам?! Законите също са само хартия - ако мнозинството реши, че те са в услуга на шепа олигарси просто може да спре да ги спазва! В полицията и армията пак сме ние - обикновените хора, нашите бащи, братя, синове! Изумителна е тази система на потисничество - тя се крепи на съучастието на подтиснатите!

Така е! Като гледам, обаче, какво е мисленето на хората, и ми става мъка... Има някакво просветление, де...

Ми да, звучи много идеалистично. Но все пак няма как да се обединят толкова много хора. Защото всеки се страхува, че ще остане сам и ще се прецака. И така и ще стане.

Особено, когато си избрал да си 'обикновен' човек. Най-страшното на света е обикновеният човек да направи революция, като при това остава с убеждението, сузнанието и мисията на обикновен човек. Най-често това води до големи катаклизми в обществото. Защото обикновени хора не могат да управляват общество. Който мисли обратното, нека си направи списък на комунистическите държави и срещи всяка от тях да напише цифра, съответстваща на жизнения стандарт на 'обикновения' човек там. Ако има и капка разум в главата си, ще се откаже от идеята си. Следващата опасност е един 'обикновен' човек да си помисли, че е необикновен, но това да е неговата самозаблуда. Когато стане самозаблуда на мнозинството, прочети по-горе - става същото. Много у лево си се забил и дупето ти се влачи по дъното - с великите мисли за мнозинството. Обикновено мнозинството си има мислия, от която ако излеее неподготвено, само си слага много по-тежък хомот за десетилетия напред.

Всъщност това ще е постоянно и за в бъдеще! Не може населението да расте, ресурсите да намаляват, Китай да бълва всичко и да чакаме работа! Баланса изобщо не излиза - от една страна корпорациите заграбват всичко, от друга потребителите им помагат като им купуват стоките и се интересуват основно от цените! Колко пъти купихте нещо и се интересувахте на колко хора ще подсигурите работа - в хипермаркетите правите богатите още по-богати! те пък ако има възможност ще наслагат само роботи, та да могат да работят по 24 часа! малкия човек не вижда по-далеч от носа си - не вижда цялата картина, как всички и всичко сме свързани в много фин баланс!

Бягайте, бягайте и не се обръщайте, дали ще ви разстрелат в гръб или уморят от глад е без значение, дали ще ви провалят живота също, бягайте бързо и не се обръщайте, и никога не забравяйте, никога не се връщайте в олигархична България, бъдеще за вас тук няма, за всички родените след 87 година, за всички деца на демокрацията...

То хубаво да бягаме за здраве, но да бягаш от родината си и да я оставиш на шепа олигарси си е баш по български! Ами ако отвсякъде ви наритат, никой не ви ще в държавите си - къде ще бягате, докога! Айде цял свят да се изсипем в Германия щото те могат, а ние бягаме!

Това е добре-бягайте,но без език и без знание ще има само едно бягане.понеже там ще искат знание и след тест-гуд бай.

много ясно, че данните в статията са пълен цирк. За какво да се водя в списъците и да се разписвам всеки месец след като това нищо не ми носи? И аз съм безработен, но ме няма никъде като такъв черно на бяло. А един въпрос : докога смятате да управлявате така? Докато останат само цигани, турци и пенсионери ли?

И към кого са тия въпроси?! Колко живота ви трябват да разберете, че политиците не се интересуват от вас и не могат да ви решат проблемите! Трябва съвсем друго мислене и най-вече действие! Пълненето на форумите с безкрайни оплаквания, вайкания и безсмислени тиради нищо не променя!

А ти кво правиш по форумите? Морал ли четеш? За какво действие говориш? Няма мегдан за действие. А има да - картофи да садим. Добре разбрах те, извинявай, "прав" си!

хахаха безработните младежи в момента сме на бригади по 6 месеца в САЩ, Великобритания и т.н. Нямате представа колко много българи срещнах тук на бригата. Останалите или работят в големи компании в България или емигрират в чужбина! Свършиха се баламите сред младите хора поне, аз не познавам младеж който да тръгне да работи за 600 лв, всеки търси някакво спасение!

Ха така! Кажи им го на тъпите чр- и и измислените бг фирми! Скоро ще им се наложи да внасят работници, ама кой ще се навие да бачка за жълти стотинки !?

на никой не му се работи за 5-600лв. момичетата проституират масово като се прикриват в масажни салони. там изкарват 2000лв

да, и момчетата понеже не могат да проституират, затова сред тях безработицата е по-голяма, отколкото при момичетата.

Светът се скапва. Вероятно закономерно при модела на устройството му. Освен това си имаме и ГЕРБ - нашата гордост.

Това са предсмъртните агонии на социализма. Света е доста по-добро място за живеене.

ти явно си от друга планета

Хаха! Червен призрак броди из европа :). отдавна няма и помен от социализъм. Като изключим разграбването на нещо останало от него. ама и такова няма вече май.

Да де, ама гласувахте за ГЕРБ! Ако не бъдел Бойко, щял да е Станишев. Бойко, Станишев и Доган да не са абонирани за властта? Друг ще издигнем и пак ще има кандидати за управници. И без петел съмва. И без Бойко, Станишев и турско сие може да се управлява. Какво стана с обещанията на ГЕРБ? Що сме безработни? Защо младите хора бягат и гледат да не се връщат?

Ама няма кой...Един няма, който ще постави интересите на страната и хората пред личното облагодетелстване и кражбата. А и да се появи такъв системата няма да го търпи...Трябват повече. И повече да се появят, с нашата психика вероятно няма да ги подкрепим. Едни ще намерят някакъв кусур..други друг. Трудно се променя система, срастнала с държавата и манталитет...

Какво ще стане? Има само един начин да разберем - като го направим. Като не се отказваме да търсим правилните хора за управление. И като гласуваме, да не е телешки - за този та против онзи.

Съгласен съм. И с Ре, и с DR в голяма част. Ако се появи личност или партия, която ПОНЕ да не поставя на първо място кражбата (щото без това не може) или поне да краде с мярка и неочеВАДНО - ще гласувам. И да не виждам само гьонсуратщина и простащина. Но дотогава не.

Дълго още няма да гласуваш.

Това е само част от проблема - няма го манталитета на родолюбеца, на съвестния и изпълнителен работник, умеещ да работи в екип! Ние сме шайка егоисти, а не народ - не случайно вместо да останем и да се борим, бягаме масово! И най великия пълководец е нищо без добри войници!

Проблемът с безработицата е световен и ще продължава да се задълбочава. Обяснението за него е много прост - макар и да не звучи приятно: Все по-голям % участие на високи технологии в производството на материални блага (което означава съкращаване на човешкото участие в процеса), при все по-нарастващ и безконтролен приръст на населе-ието в света. Тук няма място за емоции и фалшив морал , а за обективни реалности. В един момент нещата ще излязат извън контрол и ще наблюдаваме посъвместни конфликти и борба за оцеляване пред лицето на недостиг на ресурси и храни. Ако не започнат да се вземат адекватни и разнообразни (а не еднопосочни) мерки, ще сме свидетели на задълбочаване на проблемите.

Така е. Обаче населението нараства в Африка, Индия и сред ромите в България. При белите проблемът е, че не се множат достатъчно - все едно по какви причини.

Българите са роби в собствената си държава, а какво остава за Германия, както написа "Шпигел". Вече стана ежедневие да се обират банки, трезори, бензиностанции, магазини и др. Нещата хич не отиват на добре.

Нещата никога не са само бели, черни или червени...всичко е комбинация от цветове. От една страна е овчедушието и тъпотата българска, народ дето се води от великата премъдрост за "склонена главица сабя не я сече"... От друга страна са управляващите дето са доста корумпирани, тъпи и мързеливи, но такива са на всякъде, просто на другите места народа е малко по малко овчи. От трета страна е мързела български покрит с голямото самочувствие, че "първо ти ми плати, па после аз че ти работим". От друга страна нормалните бизнесмени са малко, но те произлизат от народа, та много не може да се очкава... Децата ги мързи да учат защото гледат тъпата телевизия, която нагло ги лъже. Тъпите им родители не ги карат нито да учат нито да бачкат за да не се присецнат. Корупцията е огромна но тя е комбинация от тези дето дават, тези дето изнудват, безразличната полиция и корумпирания съд... Та всичко се корени в населението няма какво да се лъжем, като няма топки дето трябва да ги има така живее и то заслужено...робска нация, която се гордее със дългите си периоди робство...явно нещата са си генетични

Споко, пичове, объркали сте рейсът, не се косете, ножът е гумен.

Hе всеки трети а всеки втори е без работа ,така ще е докато алчни идиоти министри си клатят краката до 65 взимаT мах заплати ,бонуси , уреждат си проститутките на духалка за дарjaвни пари и после .. няма тероризам в бг има, има робството е тероризам в бг.

ДЕЦАТА между 18 и 24 години напускали училище! Паднах от смях! Баси "децата", баси олигофрените с мустаци и напудрените барбита, дето ги дундурикат като бебета!

Абе вие нормални ли сте????Тия цифри не доказват същината на проблема с вечната безработица.Колко пенсионери има ,които заемат място за някой млад????И на кой му пука????Те си взимат и пенсия и заплата,и после пак недоволни.Махнете тия пенсионери и дайте път на младите!!!

Съгласна съм с "да бе",защото безработицата при младите и въобще е по-голяма,тъй като безработните,които не получават помощи въобще не се регистрират в бюрата.Сега с преброяването биха могли да изчислят реалната безработица,но едва ли ще го направят.

За безработните в предпенсионна възраст мълчат като трътки, щото сигурно са над 50% от безработните. А на мястото на пенсионерите дето работят ти няма да идеш никога. Знам няколко пенсионерки, все с висше образование, дето работят като чистачки. Ходи, кандидатирай се за техните места, ще те вземат веднага, а тях ще уволнят да мрат в мизерия. Работа няма, нито за млади, нито за средната възраст, за старите да не говорим - това е истината и на никой не му пука. Само лаеш без понятие да си имаш за фактите. Унищожиха икономиката, лишиха ни от поминък - младите да заместят арабите на Запад и да снасят валута, а останалите тук да измират в нищета. Шибни си един шамар и се осъзнай!

И тук на зле отиват нещата. Тънкогласият лъже, че кризата си отива, защото Тиквата така му е заповядал да говори, но ние виждаме, че нещата не отиват на добре. И за въртя мотиката в събота и неделя, независимо от висшето ми образование, но си имам работа и на нея разчитам. Според мен, не са създадени приемливи условия за пласиране на излишъците от продукция и затова никой не се занимава да произвежда по-големи количества. От друга страна земята ни запустя и заради циганите, които през есента обират де що намерят, а полицията пази тях, крадците, а не нас.

Наистина излизаме от кризата! Все повече поръчки има из София - споделят го всички. Щом се случи в София, идва и в провинцията. Догодина ще се усети ясно и там. Трябва да имаш обективно сетиво, за да можеш да коментираш. Останалото е хленч. Икономиката наистина си влиза в руслото и то без кризата да е оставила особено големи щети. Ако беше БСП, сега щяхме да сме Афганистан и Африка. Помни Луканов и след него, Виденов и след него... За малко да има Станишев и след него, ако Боко не беше дръпнал юздите и не беше спрял маркуча с парите. То няма от къде да дойде, ако не си го изработим. Е, ако БСП поеме нещата, ще се харчи 2-3 години и после... не ми се мисли. Не е и за мислене. Дано не се случи пак.

Майтапиш се, нали?!?

Ами на мен ми остава само месец юни и спирам да се разписвам на борсата.Ето бройте ме и мен за безработна!!!!

Заунайская губерния държава без икономика, без армия, с едни от най-ниските доходи в света и с едни от най-високите цени спрямо доходите, без адекватно здравеопазване и социална политика, с тривиално образование, с много корупция, симбиоза престъпност-власт и нулево противодействие и разкриваемост, растяща безработица и неграмотност сред населението, и още, и още, и още. Възгледи за подобрение в близките 50 години - почти нулеви.

....американска колония, нали?

Да, нещо такова, ама по-скоро френска Гвинея.

Ти говориш лъжи. Ако България е с едни от най-ниските доходи спрямо цените, ти да си се гръмнал отдавна. Промените насъпват и ако се съмняваш, гледай някое филмче за България във времето от преди 10-15 години. Косите ще ти се изправят какво е било тогава и ще ти се прииска да спреш филмчето. Най-тъпото е да забравиш, но да плямпаш! Помня опашките за мляко, помня 5 хранителни артикулапорафтовете в огромни магазини. Помня как ходех от един град в друг да си купя храна. Помня и как вземах 24 долара месечно, а бях мениджър на просперираща фирма. Днес и бабите не вземат 24 долара на месец, момче младо! Нямаш елементарна памет, как помниш буквите, за да пишеш - чудя се!

а всеки втори стар също

да , намалява, защото като им свърши мизерното заплащане от БТ, децата направо си вземат по една чанта дрехи и бягат То както се казва, хубав живот не омръзва..... кой ще работи за 460 лв на месец, като при това, чорбаджията намира повод да им отреже по 200 лв , един вид, наказание, щото работят ? жалка история....

Аз не мога шест месеца да си намеря персонал - е местата за началници свършиха ама има за сервитьори и бармани.

ами иди в ромската махала и си наеми персонал, да те видим какъв си юнак и колко ти е читав мениджъра

Що? Свършиха курортите по света ли? :-)))))))

Това ако беше в друга държава, досега, сто пъти да се е сменило правителството. У нас отчитат поредните велики успех. Толкова е смешно , че чак тъжно.

Безработните са много повече, поради това , че аз ако остана без работа няма да се регистрирам в бюрото защото няма да ми дават никакви пари , а и работа няма да ми намерят / знам го от личен опит /.Само да ходя да се разкарвам и да харча пари за билети няма смисъл.

Държава, която не може да осигури препитанието на поданиците си е абсолютно ненужна. Полза от такава държава имат единствено тези, които я управляват. Съдбата на такъв вид държава е предизвестена - примери много и от далечната и от най-близката история. Сега много възмутени патриоти ще коментират с гняв и възмущение, ще изреждат Левски, Ботев ... та чак до хан Аспарух. Истината обаче, колкото и да е горчива е следната - настоящето е по-важно от миналото, а Родината е там, където на човек му е добре. Все пак жалко, хубава държава беше.

Много добре си живеем каза скоро някой.

ДЕ Е КОЗИЦАТА АВРОРКА??? Още не е забляла мило и драго - как били се качили рейтингите (според някакви счетоводители-статистици!!!) на България! Как тооолкова прекрасно станало тук, че тя вечер, преди лягане, вече целувала на два пъти а 4 пъти портрета на Божествения! Че се и почесвала по ухото от кеф.

Нали децата на милионерите са в чужбина и си харчат на воля откраднатите от родителите им пари.Кой го интересува за обикновения млад човек в България.На тях им изнася тук да има келнери,продавачи и ... които да ги обслужват.А това, че един млад човек иска да учи, работи и да се развива - нямат полза.Жалко за нормалните млади хора.

Що за глупости!!! Има безработица и то голяма.Хората масово бягат в чужбина.Няма заводи или предприятия, така ,че висшистите няма къде да се реализират. Да не говорим за некоректните работодатели, да не говорим за некадърници заели по две три служби или за пенсионери на работа и то не каква да е.Разбира се , че труда трябва да е добре заплатен. Как в другите държави може при нас все не може.Нечуван геноцид през последните години. Какво като учиш и като знаеш.Важно е да имаш връзки иначе си загубен.Всеки би дал повече от себе си при по-добро възнаграждение. Няма млади , няма стари.Има хора в трудоспособна възраст. Какво да правят безработните без доход и с деца, или с деца и болни или възрастни родители? Не може всички да се изнасяме в чужбина или да ходим на работа в големите градове. Като има възможност за работа и в провинцията и то голяма. Докато не се махнат тия политици без мащабно и далновидно мислене, няма да има напредък.

Важното им е тази седмица да се навикат "1, 2, 3.....12!" и да се изпонапият като свине. А утре - утрето си е утре, тогава ще му мислят. Контейнерите ги чакат. От роб господар не става.

Бюрата по труда у нас са всичко друго , но не и онова, което са бюрата по труда в З.Европа, например. нашите само регистирарат и оттам нататък нямат никакви грижи да предложат или да те насочат към някаква раблота. Просто са излишни.

Безработните да садят по 5-6 декара картофи та есента манговците да има какво да ядат.

Върнете се от чужбина да видите какво му се вика криза..... иначе елате млади хора, за да се молите на местните чорбасжии за няколко лева... нали така??? Докато ни управляват подобни идиоти няма шанс да се завърнат млади хора, а и не остават след образованието си, защото явно у нас си остава най-отвратително- няма никаква сигурност за нищо!!!

Да живей слънцеподобното ни управление! Напред към нови светли бъднини! Ура, другари!

Всички тези цифри са фалшиви, защото те отчитат само регистрираните (може би с някои корекции). А къде остават нерегистрираните стотици хиляди нерегистрирани, цигани и други. Как имаме над 1.5 млн. здравно неосигурени при само 300-400 х. безработни? Излиза, че у нас има работещи, безработни и неопределени други (около 1 милион)!

Като нямат работа да отидат пред парламента.

като сте без работа, наемете си 5-6 декара земя, засейте си домати, зеле и други работи и ще сте добре!

нали трябва да се копае,да се плеви,пък и по селата няма яки дискотеки.Колко по хубаво е да лежиш отчаян.Тъй де то ,не че не ти се работи ,мъ няма като за тебе.Младите,как да се женят и оп отговорности,ми не са се наживяли още.И така в РБ няма производство ,семеиства и прираст и икономически и демогравски.

еее прав си, по-лесно е да се циври по форумите!

Накрая ще дойде прекупвача и ще ти вземе продукцията на безценица. А ти ще се молиш дано поне си покриеш разходите

от селяни акъл не искам

а защо не си заминат всички селяни по родните места и не почнат те да садят може би какувто си и ти в случая а не да доидат на готово и да им е лесно вун на всички селяни от софия !!! софия мрази провинцията *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ми то най добре е да си началник с две секретарки,джип и шофьор.Само въпрос,добре 300,00 лв са малко.Ама като не работиш от къде живееш?

Работата отива от зле на по зле!!! От нова година всеки притежаващ камион над 3,5т трябва да си извади лиценз за превозвач???????? демек!!!!! Ще сме държавата С НАЙ-МНОГО АВТОПРЕВОЗВАЧИ!!!! поредно потвърждаване на новото име на държавата -----------------АБСУРДИСТАН ------------- аз лично смятам да продам двата камиона дето имам да Уволня 2-мата шофьори и да си реша проблема веднъж за винаги!

Няма как да не е по-висока при мъжете, особено в групата 20-30. Все пак е по-разпространено да имаш млада завършваща или завършила студентка на някакъв нисък (или може би малко по-висок) пост в администрация, отколкото мъж, въпреки че мъжете не са застрашени от майчинство (или поне нормалните), но все пак.........така де, сещате се....... Красотата ще спаси света!

Що бе, тя кризата нали свърши според Дянков някъде преди година?!!!