Новородено почина в родилното в Лом, близките винят лекарите

Бебето е било с тройно увита пъпна връв, твърди началникът на отделението в болницата д-р Едуард Богомилов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трагедия в Майлата, в катуна на Изаура и Леонсио. Лекарите винаги са виновни....за циганските проблеми.

Важно е само, ако е налице увиване на пъпната връв, което може да се види при стандартните за 9-те месеца ултразвукови изследвания, бременността да се следи с повишено внимание са евентуални усложнения. Единствено при многократно усукване и стягане на пъпната връв около врата може да настъпят усложнения, свързани със сърдечната и дихателната дейност на бебето и забавяне на двигателната му активност. Що се отнася до майката, опасността за нея в резултат от увиването и силното стягане на пъпната връв е нарушаването на кръвотока към малкия таз, което да доведе до отлепяне на плацентата и съответно преждевременно раждане. Опасност от увиване на пъпната връв обикновено съществува в 9-ия месец, когато главата на бебето се спуска в малкия таз, предвид предстоящото раждане. В този случай, ако бъдат установени слаби сърдечни тонове, обикновено се пристъпва към раждане чрез секцио. Ако пък сърдечните и дихателни показатели на бебето са в норма, раждането може да протече по естествен път, като след показване на главичката, акушер-гинекологът разплита пъпната връв от врата на бебето преди продължаването на родилния

Такива като теб не ми уважават Азбуката , тоест Антибългари

а ти си писал две думички в среде изречението с главна буква! що тъй, правописецо??

Не разбирам какво спорите. Твърдението на лекарите е, че плода е загинал в утробата (не в корема по дяволите, там има ла*на, не бебета) и това съвсем лесно може да се провери. Отрязва се при аутопсията парченце от белия дроб и се слага във вода. Ако потъне - бебето не е поело въздух.

Новородено и мъртвородено Разликата е огромна!

не е огромна,бе мухъл! не е!!! когато говори с някого, да не би да набляга на гравните буквички, или му намига??

аааа, и знай, новородено е когато се роди живо! а преди да се роди, е зигота, после ембрион, сетне фетус!

Бебетата не дишат през носа и устата, а през пъпната връв. Та, като как се задушава дете с пъпна връв? Ако е вързана на стегнат възел задълго - сигурно може, ма иначе...

а ти явно засмуква през ануса! бе от къде ви намират такива дебили бе? или ви отглеждат с хидропоника?!

По малко

по битиви вече имаше репортаж. бащата даде интервю. които са предположили, че са цигани-познали са. жени, които се отнасят сериозно към бременността си, обикновено ходят редовно на консултации, май дори и на вечните здравнонеосигурени с многото права имат тази опция безплатно. по възможност-без да влачат цялата си рода, за да правят джумбуш. тройно завита пъпна връв не е нещо, което ще се изпусне на видеозона. толкоз.

вие къде прочетохте, че майката била циганка? Бащата има българско име, просто не разбирам коментарите тук.

Я кажи едно циганско име?

Леонсио. Има масово такива на по 20-30 години.

Близките как така не са нападнали лекарите с брадви и лопати, както повеляват циганските традиции??

Ако съм на зор на болница в Лом няма да ида.

Съболезнования на родителите. Но дори и в мъката си не трябва да търсим непременно вина в лекарите. Това, което бащата е усещал на път към болницата, за което се разказва в статията, може да е предсмъртната агония на детето. При контракции матката се стяга и детето се вклинява в шийката на матката за да излезе. При усукана пъпна връв около вратлето на детето може да се е получил ефекта, че бебето е било задушено в собствената си пъпна връв по време на силните контракции. Принципно по здравна каса бременните имат право на прегледи всяка седмица в деветия месец, гледат ги на видеозон, следят тонове, тези неща се виждат. В статията не се пише дали жената редовно е ходила на женски консултации преди термина. Следенето на тоновете на детето по време на раждането всъщност се прави, за да може навреме да се реагира и да не се стига до задушаване на детето, а да се пристъпи към спешно оперативно раждане в такива случаи. Съболезнования!

Ей, Дир. - а.... в тази държава има закони, които важат, както за децата ви, така и за "женските" ви..... Или сте курви..... Или спазвате, законите на държавата...!?!?!? Курви сте......... Без извинение.......!!!!!!

Жалко и трагично за бебето. Човек е. Расистките коментари са голяма низост която ме прави по-малко горд българин. Жалко и за това.

Цигани..... При тях се сношават пратовчеди.....и.... всякакви...... Държавата, тя къде е... Какво контролира Дира..... Дира... Пожелавам да се случи, на някое ваше дете........ Стряскащо...... Може да бъде, на някой от вас....!??!!?!!??!

Добре де тоя етнос в Лом по специални ли са ? Мини не мини се лекарите им виновни. Ами да вземат да учат и да си изучат лекари от техния си род, То сега образованието е само и единствено с пари. Всеки се почва работа според наученото. Ако е по тъп в по тъпо предприятие ако е по умен да ходи в НАСА или РОСКОСМОС. Имат си богати фамилии със злата, мерцедеси и висящи кичозни тавани. Ако пък не харесват сегашните лекари да вземат лодка и да ходят да раждат на отсрещния бряг. Все пак сме в ЕС. и медицинските услуги за раждане са еднакви.

сериозно ли изцапа темата с такъв коментар? Лек му път на бебето.

Какво значение има етноса на детето? За теб има ли?