Ново предложение на зелените в Брюксел застрашава българското животновъдство

То предвижда животните да бъдат оставяни без лечение и излагани на страдание и дори смърт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хитлер е бил вегетарианец, което не му е попречило да заповяда избиването на милиони. Само съветските военнопленници избити в немски лагери са над 3 милиона , евреи , цигани и други в трудовите лагери над 6 милиона. Това са официални данни !! И няма как да овладеете епидемичен взрив без антибиотици, освен да избивате животните наред, до последното от стадото.

Зелени откачалки

Уви, не става дума само за интереса на българските производители - а за вече нескритата антихуманна насоченост на новите тоталитаристи - зелени, червени и коректни. Отворете един учебник отпреди 44та година - да видите какви работи се въдят в нелекуваните животни... - и, за разлика от антибиотиците, преминават в човека като стой та гледай!

Да се вземем и да се махаме от ЕС само злини за българите първо ракйката после сланинката после поред всички животни и накрая и нас българите да се разпуска ЕС

Антибиотици трябва да се дават само при доказана бактериална инфекция. Не трябва да се дават просто така превантивно, защото така се убиват полезните бактерии. Колкото до твърдението че животните отделят прекалено много метан, това е смешно. Чудят се какви глупости да измислят. Тезите на зелените са измишльотини. Месото превръщало хората във фашисти. В какво ли са се превръщали хората преди фашизма като са ядели месо? Сигурно в динозаври.

С простотиите си зелените ще докарат на власт кафявите на чичко Адолф!!!

Вече се сляха. Получи се лайнян ковидовъдски цвят. Близък до цвета на чорапчето на мунчо като забрави да го изпере и флага на германия от 1940. Изобщо, вместо да си измислят разни мутри, идиотщини, и лични сплетни, нерядко подстрекавани отвън, с които ни карат да се убиваме един друг, партиите трябва да вземат съвсем ясно становище по ключови въпроси: евтаназия (което е правото на "доктора" да убива пациента ако реши че срада много), дженджерство, което е отказ от върховенството на конституцията и даване на права на което и да е малцинство да издвателства над останалите, зелена икономика, което е отказ от каквито и да е права върху използването на какъвто и да е ресус или материали, ковид и политическото му използване, ваксинация, допустими и недопустими мерки, евро, което се емитира само срещу ипотекиране на имотите ни, шенген, което е отказ от правото на контрол на границите. То срещу всяка от тези точки има тлъста пачка с пари за политиците, която ако приемат ще трябва да робуваме на Брюксел и поканените на Меркел.

Г-н радан ще удари едно рамо на динената партия и проектът ще мине... Задължителна ваксинация, допотопно животновъдство,глобален централизиран корпоративен данък, ограничаване добива на горива... Тик, так, тик, так...световната либерал-болшевишка революция в действие!

Гений, къде видя тук болшевизъм, а?

Ако имате време да прочетете за историята на РСФСР 1918-1921, ще разберете, че разликата е само в цвета на знамето... Освен това болшевишко е и вашето поведение, но това не е някаква изненада...

Зелените фашисти са поредната издънка на комунистите, друга тяхна разновидност са талибаните. Всичките са бок.луци до един !! Не случайно марксизма е създаден на Запад и спонсориран от ционистите. Тях не ги бърка какъв е строят, стига те да са отгоре !!

Не разбрах, Българският ветеринарен съюз до ЕС ли е пратил становище или до Дир.бг ?

Начи за животните ваксините са вредни ... а как е за хората? Различно ли е?

Каде виде да пише за ваксини бе простак?

Шматарок, ако не се използваха ваксини в промишленото животновъдство ,щеше да ми ядеш...мда...И не ми излизай с лафа,че си купуваш директно от село-ако не се ограничават епизоотиите,и на село ще измре всичко по дворовете.

Забранете зелените партиии изселете членовете им в Афганистан.

Да, вкараме макетата в Евро съюза. Кофти хора са

Не вярвах, че ще го кажа, но е време да започнем да мислим за напускане на това либерално средище-ЕС

Колко тона антибиотика се изяждат от българските животни за една година? В Германия за 2017 фарма-индустрията продаде 742 тона антибиотици на ветеринарите.

Спрете с консумацията на животински продукти във всякаква форма. По този начин ще си спестим много приблеми от етично, екологично и здравословно естество.

Прав си .Най- добре е да станем канибали !! Чрез човекоядството ще сме в унисон с намаляване на прираста на населението ,респ.излишната ваксинация и др. екстри за света.

Вземи се гръмни!! Така няма повече да се мъчиш, че и нас покрай теб !!

Крайно време е да се забрани и самото месо, едно че е вредно, но по-важното е че не може да претендираме за каквато и да е цивилизованост докато убиваме други живи същества, това ни поставя на едно ниво морално стъпало с Талибаните и средновековните живодери

ти всеки ден смучеш наденицата!

От семките които така безжалостно изяждаш знаеш ли колко растенийца биха пораснали ? Отнемаш им бъдещето ?

А тоя вуздух дето ти го дишаш, знаеш ли че ше стигне за един милион мравки ? Е това справедливо ли е според теб - горките мравки.

1. т.нар "възражение", предложено от "Зелените"..................................... Защо двете думи са в кавички? 2. това крайно предложение ............................... Защо предложението е наречено "крайно"? 3. Тази фалшива новина, разпространявана активно в социалните мрежи................ Защо наричате фактите "фалшиви новини"? И защо не коментирате, че хората консумират резистентните на антибиотиците бактерии? 4. това предложение, освен че е в нарушение на редица регламенти и договори............... Кои договори? С Фарма-Индустрията? 5. дълбоко нехуманно, защото показва пълна липса на човешко отношение към животните....................... НЕХУМАННО се отнася към ХОРА. Ковид мерките са НЕХУМАННИ! 6. Новият документ предвижда животните да бъдат оставяни без лечение и излагани на страдание и дори смърт............... Това сега е фалшива новина. 7. Тук става дума само и единствено за интереса на българските производители, българските селски стопани и в цялост на българските граждани. ................................. Като БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, НЕ! Как смеете да изръсите подобна глупост! Интереса е на фарма-индустрията! Аз не искам животните от които идва месото ми да получават антибиотици! 8. този въпрос не е и не може да бъде партиен и нито един от тях не трябва и не може да се оправдава с политическата позиция на парламентарната си група. Защото не става дума просто за поредно недоразумение......................... Поредното недоразумение? Ама авторът въобще не е безпартиен. 9. дали ще защитят интереса на българските граждани или ще проспят поредното безумие.................... БЕЗУМИЕ? Това ли ви е "журнализма"? Манипулацията и пропагандата?

Още един недоклатен евро-геи с промит мозък ...Ужас !!!!

заедно с унгария и полша ,ще напуснем ес и щеси прам нов ИЕС! ще си горим кюмуря в Тец и ще сма Свободни от рекета квоти за СО2!!! ние имама въглища доказани са още 60 години!!!

съвет от опит - спрат ли ви месото, почвайте да оглеждате дебелите бутове на тези в Брюксел!

КОЙ НАПИСА ТАЗИ ФАЛШИВА СТАТИЯ? Автора срамува ли се да си каже?

Цялата статия е чиста пропаганда! Това не е новина. Не е журнализъм. Това дори не е мнение. ТОВА Е ПРОПАГАНДА!

Изборът е Ваш : 100 години живот на тая планета, но Живот в Ада - без Месо, без Електроенергия, без Индустрия и т.н. или 70 години живот, но Рай с всички удобства?!

Що само наш? Или ти, както в ония виц за Зуйо, Вуйо и ... хамстера, нЕма да играеш?!!!

Зелен фашизъм. Ще ни учат да пасем на стари години.

Ще Ядете Насекоми, Червеи и Соеви Имитации на Месо! Така е, при Камунизмът!!

каквато и да е тема, все те избива на "камунизъм", трол смотан. стоиш ли на яслата.

Зелените са едната крайност (без съмнение са крайни). Но другата крайност е изразена в тази статия - от четенето между редовете, разбирам че всъщност не става въпрос за лекуване на болни животни, а за доста съмнителната но масова практика на ВСИЧКИ животни да се дава постоянно антибиотици и тн за да не се разболеят евентуално. Все едно вие да пиете антибиотици и лекарства през целият си живот, без значение че сте здрав, ей така за всеки случай. Сигурен съм, че е възможно компромисно и нормално решение някъде измежду тези 2 крайности. Болните животни или такива в риск може да им се дават препарати, но да се зобят всички животни определено не ми звучи като добра и устойчива практика, а като нещо ръководено единствено от печелбарство и нулево отношение към природата като цяло. Има много хора, които отглеждат животни по био-съобразен начин (вкл. бедни фермери в бедни държави, които не ползват химия просто защото не могат да си я позволят) - и няма проблеми, имат си стада, имат си добив. Т.е. фермерство без прекомерна химия на всяка крачка е възможно. Прекомерната употреба на химия идва от САЩ - а както знаете далеч не всичко при тях е за пример и подражание. Надявам се брюкселските тикви да намерят разумно решение, балансирано.

от четенето между редовете, разбирам че всъщност не става въпрос за лекуване на болни животни, а за доста съмнителната но масова практика на ВСИЧКИ животни да се дава постоянно антибиотици и тн за да не се разболеят евентуално. Ич не те знам кой си и с какво си вадиш хляба, но ако знаеш поне един чужд език вземи порови и попрочети. Например аквастопанствата, от които най-често продават сьоМга в България жулят лекарства на рибата, защото не могат да я отгледат по друг начин. После попремини нататък и виж бизнеса с пилета в уса. Там планирано има заложен % на смъртност при отглеждането им, въпреки антибиотиците, които им дават с фуража. И той е 7-11%. Цялата работа е за пазара на месо. Най-вече свинското. Но темата е дълга и ме мързи да пиша.

_stankow

И защо само българското животновъдство ? Изобщо ние и зелените сме два свята. Единият е излишен. Или те, или ние ! Средно не може да има !

С всичко е така - хубава идея (за чиста и зелена планета) се опорочава и се насочва към нормалните хора.

Не е лошо боклуците"животновъди" да намалеят рязко, че нещо много забогатяха от нищото и нашето калпаво месо е по скъпо от вносното добро...

български народни П.(паразити),СЕГА ХРАНТУТИМ и европейски (брюкселски) ПАРАЗИТИ!!!!ВСИЧКИ са ИЗЛИШНИ!!!ЕДНО ВРЕМЕ народни Пр.са ги "ИЗБИРАЛИ" да са богати и самоиздържащи се!!!

Не вярвам биг фарма като Байер-Монсанто о БСФ да им се дадат. Тъй де, кво ще правят с продукцията на антибиотици. Важи и за растителната защита

Не бойте се, те вече са инвестирали в компании за синтетично месо, което към момента се продава в големите вериги.

Значи хората ще се думкат с ваксини, пък животните нема ги тровим щото ги ядем?!?!

Проблемът с ЕП не е зелените, левите, десните, либералите. А, че има повече права отколкото би следвало за толкова голям съюз. Парадоксът е, че въпреки, че е избран демократично всъщност дава възможност на силово налагане на политики от мнозинство, а дори и от малцинство. Прекалено сме различни в ЕС за да е ефективна такава система.

А тези зелени някой попита ли ги дали ползват антибиотици когато се разболеят? Сигурно не , А ? Баси тъпите олигофрени, значи животинчето ще го оставиш да се мъчи а тези ще се възползват от съвременната медицина.Това не е ли двоен стандарт? Другият ми въпрос към зелените е " Като какви се явяват,че да ми забраняват да ям месо " ? Това,че кравата ми е пръднала два пъти и навсякъде е постлала пелена от метан и онзи зеленият е станал още по-зелен .Ай сиктир бе .

определено цру си имат платени лобистки групи в скапани Брюксел. така тоя бизнес ще уде убит в европа за сметка на вноса на телешко от краварите.... скапния ЕП не се отчита пред никой за това правят простотии. Веднага референдум за излозане от ЕС и НАТО. ТАКИВА НЯМАШЕ НА ВЛИЗАНЕ!

ззелените и соцдеократите са оръдие на евр атланиците. целта естествено е избрания народ да командва света а другите да са роби на глупостта си. естествено в избраните държави ще си запазят кравите

подкрепям зелените, MRSA не е измислица, въпрос на време в някой от вас да се завъди такъв микроб. Антибиотиците в селското стопанство не се ползват по предназначение, а за да могат животните да трупат по -бързо килограми

който ми слага минуси ще завъди баш от тоя стафилокок

Донякъде си прав. То това е проблемът щото истината е по средата - прекалява се, с антибиотиците, но пък тоталния отказ от тях не е решение. Баланс трябва.

Това къде го прочете? Да си чувал, че една от причините да пропадне ТТИП споразумението между ЕС и САЩ е вноса на говеждо месо от САЩ съдържащо антибиотици ? ЕС има високи стандарти при храните.

обръщайте се към мен с "Господин посланник", ако обичате! Не съм го чул никъде, китайците в Пропан карат от някъде месо с такава бактерия, на няколко човека се появиха рани, които не могат да зарастнат, антибиотиците не помагат и сега са докарали един шаман от Якутия, който се опитва да ги лекува неуспешно със стари съвецки лекарства. Отчаяна работа, след ковида и заразеното месо местните не смеят да се докоснат до нищо произведено в Китай.

Идва нов болшевизъм. Остава и да върнат ТеКеЗеСетата...

ТКЗС никога не е закривано, къде с измами, къде с принуда, някъде с фалшиви документи, къде с жълти стотинки комунягите придобиха ограмна част от земите, индустрията и рсурсите на територията, и вече са десни капиталисти и робовладелци, на които им избегаха робите. Междувременно обраха и ТКЗС, разбирайте машини и съоръжения и др., защото за комунетата всичко е според потребностите... . хахахаха!

goose

"предложено от "Зелените", което най-общо казано предлага да се спре лечението на животни чрез използването на антибиотични и антибактериални препарати ВЪВ ФУРАЖА." "Новият документ предвижда животните да бъдат оставяни без лечение и излагани на страдание и дори смърт, без да предлага алтернативен на антибиотиците продукт." Добре де, за толкова тъпи ли ни имате с тая фалшива новина, дето сътворихте? Или вие знаете само един единствен начин за лечение - с фураж :) А като гледам надолу колко народ се е вързал на партенката ви ...

Пишеше, че са гласували нещо подобно през 2016 и 2018, ама за утре не намерих нищо.

Да излизаме овреме. Да се захващаме с Кштай и Русия. В Азия е новото благоденствие. Колкото по-далече от потъващия кораб, толкова по-добре.

ee kak бе.. и хормоните също изчезват при термична! пфуу това сега нАука ли е? едно време каква нАука имашее..

Всичко върви по план... След "пЛандемията" идва ред на климатичен локдаун и зелен терор. Конспирации били, нали?

Градуса ли е притеснен или Зоров и Маджаров? Споко - слагайте повечко тоалетна хартия и набухватели …. и малко от сухото мляко, че да не бие само на пластмаса и боя. Далаверата я има, и лукаклата бие 50 лв килото.

Мен никой не ме е питал искам ли в тъпия еврогейски съюз!!!! Нито в нато…. И въпреки това - трябвало да се съобразявам с техните правила???? Я един референдум с два въпроса: 1. Искате ли България да бъде член на РС? 2. Искате ли България да бъде член на НАТО?

ноти в едното нито в другото искам да сме член. Ако някой някога пита такова нещо резултатът ще е ясен - излизане от ЕС и НАТО.

Питаха те. Много партии обещаваха членство в ЕС и НАТО и те спечелиха. Имаше и други, които обещаваха обратното. Така че, питали са те. И пак да има референдум, дали да сме членове на НАТО и ЕС, пак с мнозинство ще спечели европейската идея.

Истината е че ЕС и неговата идея беше много различна а именно единен пазар. В момента се изроди в нещо като Вар4авския договор но с диктатура от Брюксел, която и СССР не дори не си е помисляла че може да бъде въведена. Когато влизахме в ЕС тъкмо започваха с простотиите като кривите краставици и доматите точен размер. Но вече е ужас и трябва да си ходим.

Кой плаща на едните и кой - на другите? А соятс и перата в салама пак ние ще си ги ядем…

То и Хитлер дошъл на власт с хубави цели за развито общество и личности, но стигна до концлагери и масово изтребление. Зелените здраво вървят по неговия път.

Тези "Зелени" не са никакви зелени, а марионетки на САЩ. Еврппейските дебили забраниха лекарства и ваксини по животните и навскъде в Европа масово се унищожават животновъдните ферми. Същевременно се внасят ГМО и болни меса от къде ли не от ферми по света, които са собственост на американски корпорации... При фуража, семената и т.н. е същото.... При маркетинг, реклами и бизнес е пак така, GDPR, ДДС, изкривени данъци и акцизи... всичко се свежда до това Европа да бъде дебилна и слаба.

не е точно така, щото забраната за ГМО храни за хората я имаме благодарение на въпросните "зелени"... Но както се вижда и те са податливи на фалшиви новини.

Надявам се, добре ви плащат за такива фалшиви статии. Дира стана класически жълт парцал с тези еФтини антиевропйски статии. Клоуни и продажници сте вие!

забрани лекуването на животните , трябва да се излекува зелените от зеленоглавие и всичко ще си дойде на мястото ... ;))))))

Дира, това не е новинарска статия, а коментар. Но не виждам име на автора.

Така е, простотията ходи по хората, не по дърветата. Явно идиотията е навсякъде!

абе честно казано животновъдството в Европа не е така развито, както в други части на света. А проблема с метана от кравите (което наистина е така) може да се реши със залесяване. Европа се е лишила от горите си преди много векове.