Ново огнище на Африканска чума в свинекомплекс

Започва евтаназиране на останалите 3842 прасета във фермата в село Новоселци край Видин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти май пипна заразата

Тиквоча и Шкембе патриота и те имат чума!

Моля, огнище в свинекомплекс,но как е възможно това?Нали точно в свинекомплексите прасетата трябва да са най-защитени от заболявания и чумата защото се взимат всички мерки за разлика от тези по дворовете?!

Каквото и да ви говорят некадърните калинки на Тиквата и отчайващо некомпетентната и корумпирана танева, знайте, че ви лъжат. Ваксина за АЧС СЪЩЕСТВУВА и това е известно от месец април тази година: https://www.globalmeatnews.com/Article/2019/05/14/Potential-African-Swine-Fever-vaccine-developed https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00137/full По - нататък коментарът, мисля, е излишен ...

Никой не може да ме убеди, е това не е саботаж. Няколко месеца след циганското попадение нямаше заразено животно, а сега видите ли вй така от небето се появява в свинекомплекс чума! Я деееба мама му! Това няма как да се случи без внасяне на заразата от вътрешен човек, който го прави съзнателно. И всичко това няма как да няма политическа цел- да накарат независимия селянин да се ангажира от страх с обществени и политически интереси. Има Господ за тия злини! тъпкано ще ви се върне.

Санитарно клане –браво !

Мдаа, да свикваме без свинско- така няма да има разлика между нас и новите ни граждани които мкарона смята да ни наложи.

Преди тридесетина години във Враца имаше институт за борба с болестите по свинете/ИББС/. По врачански казано : "Противочумния"! Изкупуваха живи зайци ,заразяваха ги,точеха кръвта им и след преработване -правеха серуми за инжектиране. Сега, не знам с кои болести са се борели, но знам ,че автобусите на ДАП разкарваха заключени сандъчета по селата ,ветеринарите ги приемаха, инжектираха МАСОВО животинките ,и... не съм чУвал за такава АЧС. Сега... няма Противочумен,няма прасета ,ама си имаме и чума ,и внос на ...30 годишно свинско! Да ни е честита новата придобивка! ...бих казал.

Прочети линковете, ваксина за АЧС ВЕЧЕ ИМА!!! Това, че нащият Д(П)С-ГЕРБ калинков пролетариат не знае (или "не иска" да знае) е съвсем отделен въпрос.

То моЕ и това да е замисъла, обаче ... все още имаме достатъчно камъни!

Храната ... ако са купували фуражи, идващи от заразен район "на тънкана", са изтеглили "от трите най-дългото".

Но в Кауфланд свинското контрафиле е 12 ,49 лв. при 7,00-7,5 преди АЧ.

Страшна работа отива си труда на хората!