Ново напрежение между Пекин и Вашингтон: Китай ще строи военна база на Атлантическия океан

Това би позволило превъоръжаване и презареждане на китайски бойни кораби срещу Източното крайбрежие на САЩ и e заплаха, която тревожи Белият дом

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

густо майна

По добре да си направят база в Мексико, е Мексиканския Залив за да са им подръка американците.

С тия непрестанни приказки за заплаха от този онзи за САщ човек ще предположи, че американската армия не струва!? Значи може американците да има военни бази из Европа, Турция, Пакистан и въобще по целият свят, но Китай или Русия със своя извън пределите на нациите си не може!?!? По времето на студената война имаха по големи топки чудно къде са си ги изпуснали, че да са такива бъзльовци?

САЩ "забраняват" на другите това, което самите САЩ правят от 100 години!? САЩ са прекалено слаби ,за да спрат разпада си ,както и да могат да налагат нещо на даже и на средно големи държави. А САЩ да диктуват на Китай или Русия е смехотворно.

Следваща стъпка - КУБА...

Китайците си научиха урока. В Либия изгоряха милиарди инвестиции от Китай, понеже НЯМАХА военна база, защитаваща инвестициите им. Сега, където и да инвестират в Африка, правят и военна база. Напълно нормално е.

Е-ми, като не се чете какво пише в в дебелите книги, така ще е. От преди 100г. се знае, че Поднебесната ще иска да стане лидер на света. А вие се карайте и им наливайте технологии и пари.

Абе и аз призовавам САЩ да се изнасят от България, но не вярвам да ме огрее докато съм жив. Само едно искам да им кажа на САЩ - Гръмнете се

Лунатик (нерегистриран) Точно така е, затова на нас ни отрязаха микробиологичните лаборатории и електрониката съгласно Планът Ран-Ът. И сега ни наливат боза в ушите че за нищо не ставаме. Уж щяхме да развиваме туризъм и селско стопанство - французите ни убиха селското стопанство, а една "пандемия" закопа туризма. "За кучета и котки - може , за прасета не може!" ТОЧНО Съгласно плановете за конверсия на икономиката на България разработени далече-далече всичко което беше високо технологично за времето си трябваше да напусне България. ДЗУ Стара Загора, Електроника и Радари с оборудване на Фуджитсу, и други по-малки но важни предприятия в света на елктрониката и комуникациите. ДЗУ се изнесе във Франция, доколкото знам радарите от Варна отидоха в Чехия. За химическа и стоманодобивна индустрия на тях не им пукаше защото им беше ясно, че с изключение на две-три предприятия основно в Девня, останалите не могат да оцелеят, както и Кремиковци. Днес ще каним високо технологични компании като Амазон, Гугъл!!!??? да ни образоват технологично!!!??? Ще имаме високо технологични складови работници на МРЗ разпределящи на Амазон стоката, а от Гугъла ще имаме високо технологични шофьори каращи Гугъл автомобил или високо технологични АйТи спецове грижещи се на минимална заплата за облачните им хардове с информация. Ще имаме, една комбинация от три пръста от САЩ и Западното ЕС, нищо повече.

Какво се впечатляват, в Китай всичко е китайско, включително оръжията и хората.

превзема света и либералните педали квичат неистово

говориш? Това там си е китайски "комунизъм". Има голяма жестокост на индивидите. Свръхбогати. Експлоатация на живи същества на макс. "Работят" със скорост и лудост неприсъща на живи създания. Сигурно има и хубави работи,.напр. има духовни и свестни хора.

Ние си мрънкаме традиционно срещу Щатите, но китайците са в пъти по опасни. Стандартите в Китай са различни. От теб се иска да начало по 12-15 часа, да мълчиш и да се кланят на местния партиен ръководител, милионер, дете на партиен функционер. Ако не го правиш.. еее има много други хора на планетата. Ако искаш да празнуваш религиозен празник, там има едни лагери, ще ти обяснят, че Коледа и Великден са остарели неща. Ако говориш на нещо различно от мандарин -и това не е проблем. Пак лагер

неграмотен боклук

Ксторжниците имат 718 бази по света

Щатите на принципа: "Ние можем, но на вас ви е забранено."

Точно така е, затова на нас ни отрязаха микробиологичните лаборатории и електрониката съгласно Планът Ран-Ът. И сега ни наливат боза в ушите че за нищо не ставаме. Уж щяхме да развиваме туризъм и селско стопанство - французите ни убиха селското стопанство, а една "пандемия" закопа туризма. "За кучета и котки - може , за прасета не може!"

Мда и ни пръскат от самолети с Ковид? Аман от страни хора тук

Китай първо построил търговско пристанище в Бата. След това развил инфраструктурата. Накрая - военна база. Китайците си плащат за всичко.

Питай в Черна гора кой плаща накрая. ЕС им дава средства, за да могат да се оправят, че стават като роби на китайците

Прости и глупави пиян и мързелив скоте, ти, който чакаш все някой да те оправи- я Царя, я Киро Канадеца, глупав идиоте, не се радвай много, защото не ислямът е заплаха за света, не сирийските и афганистански бежанци, талибаните, моджахидините, Русия или Америкя. Най- голямото зло и беда е Китай. Китай вече ви владее икономически. Скоро ще те и пороби физически, просто говедо. Учи китайски- езика на новите ти господари. Английският е в историята.

Глупости дрънкаш.

Байдън ще ги изчегърта, ама първо да си смени памперсът.

Е Китай да направи бази на няколко острова в пасифика. Зара е хвърлен и връщане няма. САЩ ще трябва добре да помислят. От сан диего до сан франсиско, китайската диаспора е на места над 30% от населението и въобще не се чувстват американци. Да не говорим след 30-40 години за обединени китайски щати

Тази китайска база сигурно ще обслужва и руски подводници и кораби.

Нека строят хората!

Китайските кучета трябва да бъдат изчегъртани до крак от лицето на земята. От тях само ментета, мръсотия и болести. Това не са хора. Ако мразим нещо повече от сиганин, то това е китаец.

Гвинея и островите Зелени нос са стратегическо място на Екватора, много удобно за военноморска база. Във Вашингтон с право се безпокоят

Заиграват се на много места,Защо е тази алчност,Украина, Балканите,Арабската пролет,това ще взриви светът които си изпусне нервите пръв ще поведе хорото на смърта.

Как така база на Атлантическия океан бе, Радостинке.

Чети бре, учи ...

Ама че неграмотно поколение произведе Google Translate. Че и спори!

В последно време има много статии, че китайците не се интересуват от експанзия, а само от търговищка. Доста експерти захлебват, докато китайците си действат усърдно.

всички войнолюбци! Просто изчезвайте. Китай кво ще прави още "хубаво" за цивилизацията? Яде е на кучета и котки, пластмаса до небесата, пиратки да викат демоните, КОВИД и други хубавини, сега и кораби за убийства. Да се изчисти Поднебесната от такива същности, дано.

Безродните соросни изроди под мен трябва да гледат екзекуцията на семействата си насила ! ЛИЧНО АЗ ЩЕ ВИ ИЗБИЯ !

Само САЩ имат право да строят военни бази по целия свят. Тия китайци май не са разбрали как стоят нещата.

Да!

tonk11

Ама и не им пука.

Стройте китайски приятели и ударете вехтия краварник с атом !

В миризливия задник

Защо не вземеш да се удавиш, като ти се мре и да оставиш света на мира? Бас държа, ме не си виждал китаец на живо на село!